Dovleceii ii spalam dupa care ii curatam de coaja,
Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si cand clocoteste adaugam dovleceii,ii lasam sa fiarba cca 10 min cat sa se inmoaie,
Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca bine dupa care ii taiem felii subtiri pe lungime,
Batem ouale cu...
Blat -topim untul la foc mic dupa care adaugam toata faina si amestecam bine,
Adaugam treptat laptele rece,amestecand continuu,punem din nou pe foc si adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa fiecare,potrivim de sare dupa gust si omogenizam,
Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu...
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja in apa cu sare,
Ii scurgem de apa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja si ii pisam,adaugam cascavalul ras,ou,faina,sare si piper dupa gust,
Amestecam bine,se obtine un aluat lipicios,...
Taiem felii de cascaval grosute,
Batem bine ouale cu sare si piper dupa gust,
In 2 farfurii adaugam faina si pesmetul,
Feliile de cascaval le trecem prin faina,oul batut,pesmet si repetam incam o data(avand grija sa acoperim bine cascavalul sa nu ne trezim ca ne curge in tigaie)
Se...
Oule le fierbem tari in apa cu sare,le scoatem in apa rece si lasam sa se raceasca,dupa care le vom curata de coaja
Cartofii ii curatam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert,dupa care ii scurgem si ii lasam sa se raceasca,
Legumele le fierbem in apa cu sare,le scurgem de apa si lasam...
Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile ,
Aluatul- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam smantana,faina amestecata cu praful de copt,adaugam ingredientul care ii va da culoarea,albusurile si amestecam cu o lingura,
Repetam operatiunea si...
Aluat- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile si mixam bine,adaugam spanacul(fiert inainte daca e proaspat)faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam bine cu o lingura,turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea....
Coca - Amestecam faina cu sarea, untul rece, oul, galbenusul si framantam o coca nelipicioasa. Daca este nevoie mai adaugam apa rece. Invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute.
Umplutura - punem apa la fiert intr-o oala si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul si fierbem cca...
Coca - intr-un vas amestecam faina cu sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete, ouale batute usor si framantam o coca nelipicioasa. Invelim coca cu o folie si dam la rece cat pregatim umplutura.
Umplutura - curatam morcovul si ciupercile le spalam si le scurgem bine de apa
Intr-o tigaie...
Batem ouale cu praful de sare si dam deoparte 2 linguri.
Tocam ceapa, ardeiul, maslinele, fasolea galbena si le adaugam peste compozitia de oua
Intr-o tigaie adaugam putin ulei, ungem si marginile putin, cand s-a incalzit adaugam cate putin din compozitia de ou si cu o lingura de lemn o...
Ghebele le spalam si le tocam bucati mai mari,
Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam ghebele,o cana de apa si potrivim de sare si piper dupa gust,lasam sa fiarba cca 10 min,adaugam mararul,usturoiul zdrobit si mai lasam pe foc cca 5 min,la final cand au fiert ghebele adaugam...
Amestecam bine ouale batute cu laptele si uleiul,
Taiem cascavalul cubulete,maslinele taiate rondele,ceapa o tocam marunt(si o scurgem de apa)
Adaugam peste compozitia de ou si omogenizam
Separat amestecam faina cu praful de copt,adaugam compozitia de ou si omogenizam
Turnam...
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare (cat sa intre furculita in ei). Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca
La fel procedam si cu ouale, cand sunt gata le scurgem de apa si le lasam in apa rece dupa care le curatam
Pe fiecare cartof adaugam cate 1 felie de bacon,...
Curatam legumele si le spalam
Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli,
Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine
Am amestecat compozitia de cartofi cu morcovii,brocoli,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine(adaugam...
Spalam cartofii bine (cu un burete)
Ii punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute (cat sa intre furculita in ei)
Se scurg de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem curata, dupa care ii lasam sa se raceasca complet
Taiem cartofii cuburi,...
Orezul il fierbem in apa cu sare.
Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de ceapa taiate.
Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ouale si amestecam usor, adaugam orezul fiert si amestecam pana cand ouale sunt bucati mici. Adaugam rosia tocata marunt si mai lasam pe foc cca 1-2...
Curatam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de bucatarie
Batem ouale cu sare si piper, adaugam berea si faina (aluatul sa fie putin mai gros ca cel de la clatite). La final adaugam si patrunjelul tocat marunt,
Intr-o tigaie incalzim uleiul foarte...
Curatam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine,
Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt,
Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine,
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu o lingura am format gramajoare si am dat tava la...
Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei,adaugam zaharul si sarea,drojdia dizolvata in putina apa calduta si oul,framantam un aluat omogen nelipicios,
Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min
U MPLUTURA -
pieptul de pui il taiem...
Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei.
Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei.
Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si sarea.
Trecem cartofii prin amestecul de mustar, dupa care ii asezam in...
Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Amestecam bine urda cu ouale,...
Amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute.
Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o...
Faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta sau lapte, adaugam smantana si sana treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. Acoperim si lasam la dospit 1 ora
Luam cate o bucata de coca si o intindem dreptunghiular, ungem cu...
Faina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, daca este nevoie
Intindem o foaie si taiem patratele. Asezam o bucata de carnati si rulam
Asezam in tava unsa cu ulei,...
Taiem carnatii pe mijloc, dar nu pana la capat, intr-o parte (lasam cca 1 cm)
Unim capatele si fixam la un capat cu scobitoarea
Asezam in tava unsa cu ulei
Spargem ouale in mijloc, condimentam si dam tava la cuptor pana se fac ouale
Am taiat ceapa verde cand am scos tava.
Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam
Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit.
Pulpele le fierbem in...
Eu am folosit oua cu coaja maro
Am spalat bine ouale cu detergent de vase,
Intr-o oala se adauga cojile de ceapa,bucati de sfecla,otet,se adauga ouale si se acopera cu coji de ceapa,se pune oala pe foc mic avand grija sa nu se crape(doar cu lingura de lemn sau de silicon)
Eu le-am fiert...
Cartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei)
Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc
Ciupercile le spalam si le curatam,le fierbem cca 10 min
Ceapa o tocam marunt si o calim putin,...
Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert. La fel am procedat cu morcovii. Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam si pasam cu furculita. Adaugam carnea, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, usturoiul dat prin razatoarea mica, sare,...
Cartofii ii spalam bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand au fiert cartofii pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca.
Le taiem un capac si ii scobim. Adaugam salam, branza, cate 1 ou si putina sare. Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii...
Rulouri de dovlecei
Dovleceii ii spalam dupa care ii curatam de coaja, Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si cand clocoteste adaugam dovleceii,ii lasam sa fiarba cca 10 min cat sa se inmoaie, Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca bine dupa care ii taiem felii subtiri pe lungime, Batem ouale cu...
Rulada cu pateu
Blat -topim untul la foc mic dupa care adaugam toata faina si amestecam bine, Adaugam treptat laptele rece,amestecand continuu,punem din nou pe foc si adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa fiecare,potrivim de sare dupa gust si omogenizam, Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu...
Crochete de cartofi
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja in apa cu sare, Ii scurgem de apa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja si ii pisam,adaugam cascavalul ras,ou,faina,sare si piper dupa gust, Amestecam bine,se obtine un aluat lipicios,...
Cascaval pane
Taiem felii de cascaval grosute, Batem bine ouale cu sare si piper dupa gust, In 2 farfurii adaugam faina si pesmetul, Feliile de cascaval le trecem prin faina,oul batut,pesmet si repetam incam o data(avand grija sa acoperim bine cascavalul sa nu ne trezim ca ne curge in tigaie) Se...
Salata de legume in paine
Oule le fierbem tari in apa cu sare,le scoatem in apa rece si lasam sa se raceasca,dupa care le vom curata de coaja Cartofii ii curatam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert,dupa care ii scurgem si ii lasam sa se raceasca, Legumele le fierbem in apa cu sare,le scurgem de apa si lasam...
Rulada tricolora
Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile , Aluatul- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam smantana,faina amestecata cu praful de copt,adaugam ingredientul care ii va da culoarea,albusurile si amestecam cu o lingura, Repetam operatiunea si...
Rulada cu spanac
Aluat- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile si mixam bine,adaugam spanacul(fiert inainte daca e proaspat)faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu o lingura,turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea....
Spirala cu spanac
Coca - Amestecam faina cu sarea, untul rece, oul, galbenusul si framantam o coca nelipicioasa. Daca este nevoie mai adaugam apa rece. Invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute. Umplutura - punem apa la fiert intr-o oala si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul si fierbem cca...
Empanadas cu ciuperci
Coca - intr-un vas amestecam faina cu sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete, ouale batute usor si framantam o coca nelipicioasa. Invelim coca cu o folie si dam la rece cat pregatim umplutura. Umplutura - curatam morcovul si ciupercile le spalam si le scurgem bine de apa Intr-o tigaie...
Omleta Inimioara
Batem ouale cu praful de sare si dam deoparte 2 linguri. Tocam ceapa, ardeiul, maslinele, fasolea galbena si le adaugam peste compozitia de oua Intr-o tigaie adaugam putin ulei, ungem si marginile putin, cand s-a incalzit adaugam cate putin din compozitia de ou si cu o lingura de lemn o...
Mamaliga cu ghebe la cuptor
Ghebele le spalam si le tocam bucati mai mari, Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam ghebele,o cana de apa si potrivim de sare si piper dupa gust,lasam sa fiarba cca 10 min,adaugam mararul,usturoiul zdrobit si mai lasam pe foc cca 5 min,la final cand au fiert ghebele adaugam...
Briose cu cascaval si masline
Amestecam bine ouale batute cu laptele si uleiul, Taiem cascavalul cubulete,maslinele taiate rondele,ceapa o tocam marunt(si o scurgem de apa) Adaugam peste compozitia de ou si omogenizam Separat amestecam faina cu praful de copt,adaugam compozitia de ou si omogenizam Turnam...
Cartofi si oua invelite in bacon
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare (cat sa intre furculita in ei). Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca La fel procedam si cu ouale, cand sunt gata le scurgem de apa si le lasam in apa rece dupa care le curatam Pe fiecare cartof adaugam cate 1 felie de bacon,...
Chiftelute de legume
Curatam legumele si le spalam Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli, Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine Am amestecat compozitia de cartofi cu morcovii,brocoli,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine(adaugam...
Cartofi picanti
Spalam cartofii bine (cu un burete) Ii punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute (cat sa intre furculita in ei) Se scurg de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem curata, dupa care ii lasam sa se raceasca complet Taiem cartofii cuburi,...
Orez prajit cu ou
Orezul il fierbem in apa cu sare. Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de ceapa taiate. Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ouale si amestecam usor, adaugam orezul fiert si amestecam pana cand ouale sunt bucati mici. Adaugam rosia tocata marunt si mai lasam pe foc cca 1-2...
Dovlecei pane
Curatam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de bucatarie Batem ouale cu sare si piper, adaugam berea si faina (aluatul sa fie putin mai gros ca cel de la clatite). La final adaugam si patrunjelul tocat marunt, Intr-o tigaie incalzim uleiul foarte...
Chiftelute de dovlecei cu crema de branza
Curatam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine, Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt, Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu o lingura am format gramajoare si am dat tava la...
Tarta cu mazare
Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei,adaugam zaharul si sarea,drojdia dizolvata in putina apa calduta si oul,framantam un aluat omogen nelipicios, Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min U MPLUTURA - pieptul de pui il taiem...
Cartofi noi cu mustar
Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei. Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei. Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si sarea. Trecem cartofii prin amestecul de mustar, dupa care ii asezam in...
Urdoaice
Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Amestecam bine urda cu ouale,...
Placinta cu spanac
Amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute. Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o...
Painici cu salata de icre si unt aromat
Faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta sau lapte, adaugam smantana si sana treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. Acoperim si lasam la dospit 1 ora Luam cate o bucata de coca si o intindem dreptunghiular, ungem cu...
Carnati in aluat
Faina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, daca este nevoie Intindem o foaie si taiem patratele. Asezam o bucata de carnati si rulam Asezam in tava unsa cu ulei,...
Inimioare de oua
Taiem carnatii pe mijloc, dar nu pana la capat, intr-o parte (lasam cca 1 cm) Unim capatele si fixam la un capat cu scobitoarea Asezam in tava unsa cu ulei Spargem ouale in mijloc, condimentam si dam tava la cuptor pana se fac ouale Am taiat ceapa verde cand am scos tava.
Tarta cu smantana si oua
Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit. Pulpele le fierbem in...
Oua vopsite natural
Eu am folosit oua cu coaja maro Am spalat bine ouale cu detergent de vase, Intr-o oala se adauga cojile de ceapa,bucati de sfecla,otet,se adauga ouale si se acopera cu coji de ceapa,se pune oala pe foc mic avand grija sa nu se crape(doar cu lingura de lemn sau de silicon) Eu le-am fiert...
Cartofi umpluti cu ciuperci
Cartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei) Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc Ciupercile le spalam si le curatam,le fierbem cca 10 min Ceapa o tocam marunt si o calim putin,...
Chiftele cu ou
Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert. La fel am procedat cu morcovii. Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam si pasam cu furculita. Adaugam carnea, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, usturoiul dat prin razatoarea mica, sare,...
Cartofi copti la cuptor
Cartofii ii spalam bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand au fiert cartofii pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Le taiem un capac si ii scobim. Adaugam salam, branza, cate 1 ou si putina sare. Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii...