Se amesteca toate ingredientele,inafara de ulei.
Amestecul se toarna in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptorul incins,la foc mic.Se coace pana se rumeneste deasupra.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.
Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca sosul alb,conopida zdrobita,sunculita taiata cubulete,galbenusurile si cascavalul ras cu sare si piper dupa...
Conopida se desface buchetele si se spala.Apoi se fierbe in apa cu sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa in strecuratoare, sa se raceasca.
Cand este rece se pune intr-un castron si se zdrobeste piure.Se adauga maioneza,sare piper si usturoiul pisat,dupa gust.
Nu am pus usturoi,pt.ca...
Oul se bate cu putin piper si cateva fire de oregano uscat.Se adauga laptele.
Se unge o tava cu unt.Cele trei felii de paine se inmoaie in amestecul de ou cu lapte si se aseaza in tava.Deasupra se pune sunca presata apoi cascavalul(sau branza topita,ce doriti),apoi feliile de rosii si masline...
Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta...
Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara de zeama si se aseaza frumos intr-un vas termorezistent.Se presara mezelul taiat bucatele mici si cascavalul dat pe razatoarea mare.
Ouale se bat cu smantana si putin piper si se toarna deasupra.
Se da la cuptorul...
Ficateii se fierb in apa cu sare.Se strecoara si se lasa la racorit,apoi se paseaza cu furculita sau se dau in blender.Apoi se amesteca bine cu restul de ingrediente.Cantitatile sunt relative,in functie de consistenta si gust.
Ouale si castravetii se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.Telemeaua se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.Maslinele se desfac de samburi si se taie bucatele cat mai mici.
Se pun ardeii kapia si maioneza.Se pune piper si sare(daca mai este nevoie)
Se amesteca bine toate ingredientele.
Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum).
Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul...
Chec aperitiv
Se amesteca toate ingredientele,inafara de ulei. Amestecul se toarna in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins,la foc mic.Se coace pana se rumeneste deasupra. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.
Budinca de conopida
Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca sosul alb,conopida zdrobita,sunculita taiata cubulete,galbenusurile si cascavalul ras cu sare si piper dupa...
Crema de conopida
Conopida se desface buchetele si se spala.Apoi se fierbe in apa cu sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa in strecuratoare, sa se raceasca. Cand este rece se pune intr-un castron si se zdrobeste piure.Se adauga maioneza,sare piper si usturoiul pisat,dupa gust. Nu am pus usturoi,pt.ca...
Paine cu ou la cuptor
Oul se bate cu putin piper si cateva fire de oregano uscat.Se adauga laptele. Se unge o tava cu unt.Cele trei felii de paine se inmoaie in amestecul de ou cu lapte si se aseaza in tava.Deasupra se pune sunca presata apoi cascavalul(sau branza topita,ce doriti),apoi feliile de rosii si masline...
Mancare de dovlecel
Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta...
Conopida la cuptor
Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara de zeama si se aseaza frumos intr-un vas termorezistent.Se presara mezelul taiat bucatele mici si cascavalul dat pe razatoarea mare. Ouale se bat cu smantana si putin piper si se toarna deasupra. Se da la cuptorul...
Pateu de ficatei de pui
Ficateii se fierb in apa cu sare.Se strecoara si se lasa la racorit,apoi se paseaza cu furculita sau se dau in blender.Apoi se amesteca bine cu restul de ingrediente.Cantitatile sunt relative,in functie de consistenta si gust.
Salata de oua
Ouale si castravetii se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.Telemeaua se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.Maslinele se desfac de samburi si se taie bucatele cat mai mici. Se pun ardeii kapia si maioneza.Se pune piper si sare(daca mai este nevoie) Se amesteca bine toate ingredientele.
Salata de Fasole Verde
Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum). Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul...