Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1619
PRIETENI313
Retete / Aperitive / Garnituri

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2024

Cum se prepara Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid Aluatul: Taiati untul rece cuburi, il puneti intr-un bol. Adaugati oul batut, jumatate din faina si sare. Incepeti si framantati. Puneti restul de faina, framantati, iar la final adaugati apa rece. O sa...

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2024

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper, praful de copt. La final adaugati faina cernuta si mararul verde, tocat marunt. Albusurile le mixati cu...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2022

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen. Umplutura: Intr-un vas puneti crema de branza, sare, piper si busuiocul uscat. Amestecati bine....

Placinta dobrogeana

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2021

Topiti untul pe baie de aburi. Intr-un bol puneti branza de vaci si casul dat pe razatoarea mare. Adaugati smantana, ouale si mixati bine. Presarati sare si piper. Mararul verde il tocati marunt, il incorporati in branza. Umplutura o impartiti in 3, in mod egal. Desfaceti foile de placinta....

Pachetele cu pui si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2021

Aluatul: Cerneti faina. Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati smantana, sare si putina faina. Incepeti si amestecati cu mana. Turnati faina treptat, pana o terminati si aluatul devine omogen. Il inveliti in folie, il dati 20 de minute la rece. Umplutura: Pieptul de pui il...

Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2021

Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.  Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana puneti si apa rece si se mai racoreste aluatul. Cerneti faina intr-un vas, presarati sare. Turnati apa...

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2021

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol. Adaugati oul, drojdia si amestecati, Presarati sare, turnati lapte si framantati. Incorporati...

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2021

Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini. Ceapa verde o curatati si o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline. Cand s-a incins, adaugati ceapa...

Aperitiv quiche cu legume

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2021

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava rotunda de tarta, cu diametrul de 27 cm. Intindeti aluatul intr-o...

Jumari de porc

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2021

Luati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un tuci puneti apa si bucatile de slanina. Transferati tuciul pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati...

Aperitiv terina de branza cu masline

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2020

Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de vaci, crema de branza, sare, piper, busuioc si mararul verde. Mixati toate aceste ingrediente. Gelatina...

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2020

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina, sare si putin piper. Invartiti totul cu mana sau cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava cu...

Briose cu sunca si cascaval - Reteta de aperitiv simplu si gustos

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2020

Iata cum se prepara Briose cu sunca si cascaval - Reteta de aperitiv simplu si gustos Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt, le...

Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2020

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti foarte bine de ulei. Verdeata o tocati marunt. Painea o inmuiati in lapte (apa), apoi o scurgeti...

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2020

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din...

Placinta de Paste cu spanac, branza si oua

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Aluatul: Amestecati apa cu sare, pana ce aceasta din urma se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, puneti in mijloc apa, uleiul. Incepeti si framantati, pana obtineti un aluat omogen. Il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30-40 de minute. Umplutura: Incingeti...

Aperitiv briose cu ton si masline

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2020

Mixati ouale cu sare si piper. Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt. Maslinele le taiati feliute. Tonul il maruntiti cu o furculita. In compozitia de mai sus, adaugati tonul, apoi maslinele si mazarea. Pregatiti o tava de...

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2020

Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca. Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut....

Aperitiv tarta cu branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2019

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut. Umplututra: Mozzarella o scurgeti bine de lichid, o...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2019

Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati. Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati. La final adaugati untul topit treptat si...

Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2019

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o taiati patrate micute. Desfaceti cutia cu sprot, scurgeti uleiul. Puneti cateva servetele pe o...

Aperitiv rulada cu ton

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2019

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul. Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati. Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de mai sus,...

Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2019

Choux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati cratita de pe foc si lasati 3-4 minute sa se racoreasca. Adaugati ouale unul cate unul, mixand dupa...

Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2019

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca. Intr-o bol dati cascavalul pe razatoarea mica. Presarati sare, piper, puneti cartofii reci si amestecati....

Aperitiv baghete umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2018

Taiati bagheta in doua, apoi iar in doua pe lungime, sa obtineti niste barcute. Scoateti miezul, dar nu chiar tot. Carnatul il taiati rondele. Maslinele le taiati feliute, iar mozzarella o dati pe razatoarea mare. Rosiile cherry, le taiati in sferturi. Baghetele pregatite le ungeti cu...

Aperitiv scones cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2018

Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele. Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu parmezanul si cascavalul. Adaugati ouale, amestecati bine. Faina o amestecati cu praful de copt si...

Pastrama de porc la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2018

Saramura: Spalati muschiuletul. Intr-un vas cu capac, eu am ales o caserola mai mare, puneti apa cu sarea si amestecati pana ce, aceasta din urma este topita. Adaugati boabele de piper si mustar, foile de dafin, apoi muschiuletul. Il acoperiti si il dati la frigider pentru 48 de ore. Dupa acest...

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2018

Spalati bine dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati cuburi potrivite, ii puneti intr-o sita, ii presarati cu sare si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Branza de vaci o faramitati cu mana, casul il dati pe razatoarea mare. Ceapa verde o taiati rondele, ardeiul kapia il faceti cubulete....

Aperitiv briose cu pui si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2018

Spalati pieptul de pui, il taiati in doua jumatati. Il puneti la fiert cu putina sare si cateva boabe de piper. Dupa ce este fiert pieptul, il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca 15-20 de minute, apoi il taiati bucatele. Intr-un bol bateti ouale spuma cu sare si piper. Adaugati...

Aperitiv muffins cu ou

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2018

Intr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai groasa. Jambonul il taiati bucatele. Incingeti o tigaie, puneti jambonul si il rumeniti usor. Il...

Afisate 1 - 30 din 191 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]