Blat
1. Separati albusurile de galbenusuri.
2. Bateti albusurile cu 3/4 din zahar.
3. Galbenusurile le bateti cu restul de zahar pana ce acesta se dizolva. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si bateti in continuare.
4. Peste galbenusuri puneti cana de Nesquik si cele 3...
Blat Negru
1. Punem ciocolata, untul si laptele intr-un vas la foc mic in care amestecam pana la dizolvarea ciocolatei si untului.
2. Batem galbenusurile cu zaharul pana aceastea isi dubleaza volumul si capata culoare deschisa.
3. Adaugam ciocolata topita (ajunsa la temperatura camerei)...
1. Amestecam taratele cu oul, iaurtul, sarea, boiaua si piperul.
2. Punem intr-o tava de tarta cu diam de 20 cm si introducem in cuptor (incalzit in prealabil) la 200 °C, 20-30 min.
3. Scoatem din cuptor si lasam blatul la racit.
4. Amestecam branza cu sare.
5. Punem...
1. Rumenim costita intr-o tigaie non-aderenta.
2. Calim legumele impreuna cu costita rumena.
3. Adaugam apa si punem un capac.
4. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam fasolea si smantana amestecata cu galbenusul. Mai lasam pe foc 3 min, dupa care oprim.
5. La final adaugam patrunjel tocat...
Blat:
Gasiti modul de preparare si in imagini aici.
1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.
4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas....
1. Preparam o maioneza din iaurt si mustar.
2. Taiem telina cubulete si o amestecam cu zeama de lamaie.
3. Adaugam maioneza, patrunjelul, usturoiul taiat marunt, sarea si amestecam.
4. Punem compozitia pe o frunza de salata, iar deasupra acesteia punem fructele de mare.
Pofta Mare!
Blat:
1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.
4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.
5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt...
1. Punem laptele + zerul intr-un vas de inox pe foc si incalzim pana la 30 °C. 2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim. 3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop. 4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si...
1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.
2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.
3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.
4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).
5....
1. Taiati si bateti carnea.
2. Gogosarii copti pasatii cu stick-blender-ul si adaugati sare + piper.
3. Bateti ouale.
4. Dati carnea intai prin gogosarii pasati, apoi prin ou si la final prin pesmet sau faina si puneti la prajit in ulei incins.
5. Scoateti snitelele pe farfurii pe...
Bezea:
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.
3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute...
Tortulet Nesquik
Blat 1. Separati albusurile de galbenusuri. 2. Bateti albusurile cu 3/4 din zahar. 3. Galbenusurile le bateti cu restul de zahar pana ce acesta se dizolva. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si bateti in continuare. 4. Peste galbenusuri puneti cana de Nesquik si cele 3...
Tort Black & White
Blat Negru 1. Punem ciocolata, untul si laptele intr-un vas la foc mic in care amestecam pana la dizolvarea ciocolatei si untului. 2. Batem galbenusurile cu zaharul pana aceastea isi dubleaza volumul si capata culoare deschisa. 3. Adaugam ciocolata topita (ajunsa la temperatura camerei)...
Tarta picanta cu branza
1. Amestecam taratele cu oul, iaurtul, sarea, boiaua si piperul. 2. Punem intr-o tava de tarta cu diam de 20 cm si introducem in cuptor (incalzit in prealabil) la 200 °C, 20-30 min. 3. Scoatem din cuptor si lasam blatul la racit. 4. Amestecam branza cu sare. 5. Punem...
Fasole cu smantana
1. Rumenim costita intr-o tigaie non-aderenta. 2. Calim legumele impreuna cu costita rumena. 3. Adaugam apa si punem un capac. 4. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam fasolea si smantana amestecata cu galbenusul. Mai lasam pe foc 3 min, dupa care oprim. 5. La final adaugam patrunjel tocat...
Tort cu flori de salcam
Blat: Gasiti modul de preparare si in imagini aici. 1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar. 4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas....
Salata de telina si fructe de mare
1. Preparam o maioneza din iaurt si mustar. 2. Taiem telina cubulete si o amestecam cu zeama de lamaie. 3. Adaugam maioneza, patrunjelul, usturoiul taiat marunt, sarea si amestecam. 4. Punem compozitia pe o frunza de salata, iar deasupra acesteia punem fructele de mare. Pofta Mare!
Codite de porumbel
Aluat: 1. Amestecam fainurile cu drojdia. 2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min. 3. Lasam la dospit 1 h! Umplutura: 1. Spalam...
Tort cu fructe si frosting de cacao
Blat: 1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar. 4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas. 5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt...
Homemade Mozzarella I
1. Punem laptele + zerul intr-un vas de inox pe foc si incalzim pana la 30 °C. 2. Oprim focul, adaugam cheagul si invartim. 3. Punem deasupra vasului un capac si il invelim cu un prosop. 4. Dupa 1 h scoatem capacul si taiem coagulul in patrate. Acoperim din nou cu capacul si...
Painica cu iaurt si goji
1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea. 2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C. 3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam. 4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios). 5....
Snitel Alinez
1. Taiati si bateti carnea. 2. Gogosarii copti pasatii cu stick-blender-ul si adaugati sare + piper. 3. Bateti ouale. 4. Dati carnea intai prin gogosarii pasati, apoi prin ou si la final prin pesmet sau faina si puneti la prajit in ulei incins. 5. Scoateti snitelele pe farfurii pe...
Tort Pavlova
Bezea: 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet. 3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute...