Ce inseamna sa ai timp liber...s-au adunat in doar cateva zile,muuulte retete pe caare abia astept sa vi le prezint. Reteta de astazi nu face parte din categoria "retete usoare pentru stomac",insa promit sa revin dupa Paste cu una! :)
Laste,sau cum le spunea bunica mea-surcele! Este mancarea mea preferata din copilarie,ok a mea si a tatalui meu! Cand mergeam la tara,la bunica, ma astepta intotdeauna cu o tigaie de cartofi prajiti sau cu surcele....uuuhhm sunt atat de gustoase! Poate ca nu pare,sincer denumirea de "ulei de seminte de dovleac" nu m-a prea atras nici pe mine,nu sunt fan dovleacului. TOTUSI, acest ulei m-a dat pe spate in combinatie cu lastele
-KSSS
Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-. Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul lasat din mijlocul fainii punem cele 3 oua batute si putina sare.
Amestecam usor faina cu ouale,adaugand treptat si apa calduta. Adaugam cate putin,pana ce compozitia se leaga si avem un aluat (mai adaugati si faina la nevoie). Aluatul il impartim in 4 si intindem pe rand fiecare bila in foaie subtire.
Taiem apoi laste si mai mari si mai mici,si mai late si mai inguste ahaha:)). Deci,taiem lastele in functie de rabdare,in fasii lungi.
Lastele le intindem pe o foaie maare si le lasam la uscat peste noapte (daca sunteti nerabdatori,ca mine,le lasam la uscat macar 2-3 ore).
Punem apa la fiert impreuna cu o lingura cu sare si cand fierbe adaugam lastele si le lasam la fiert. Le scurgem de apa si le intindem pe masa sa se usuce bine de apa ramasa.
Si, insfarsit,le servim alaturi de uleiul de seminte de dovleac si putina sare!
1
Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/laste-cu-ulei-de-seminte-de-dovleac.html