N-am auzit/mâncat până acum, dar denumirea lor nu vine cumva de la ”rântaș” și atunci sunt ”rântăliți”...? Nu prea înțeleg limba ardelenească... Chiar și-așa, buni or fi, doar cartofi sunt, nu...?
Rodica , chiar sunt curioasa daca pe la voi se prepara asa ceva si cum le spune . Chiar acum mi-am intrebat consultantul in ungureste daca ,, rantalit '' seamana cu ceva de-a lor . Da , ,, rantolt "' insemna zdrentuit
Bunica mea,moldoveanca,ii făcea deseori în post.cateodata și eu fac,noi ii numim "cartofi cum făcea mamaia".dar erau mult mai buni pt ca nu ii făcea în wok cum facem noi,ci în ceaun la soba
Mihaela, eu nu știu de acest fel de mâncare, dar asta nu înseamnă că n-ar exista, pentru că nici eu nu pot să cunosc chiar tot ce se face, pe la noi... Dar simțul limbii mi-a spus că trebuie să fie o explicație care să plece de la ”rântaș”... Rețeta este specifică zonei, nu doar prin denumire, ci și prin preparare, iar influența ungurească este, de asemenea, oarecum firească.
Irina , te cred . Si cartofii erau altfel . Din gradina proprie Ce sa mai spun ca orice mancare gatita la foc cu lemne , este altfel !!!
Multumesc pentru coment si vizita
Merisor asa este . Sunt intalniti in meniul localurilor ca si cartofi taranesti . In scchimb eu am vazut retet de cartofi taranesti care au ba sunca , ba pasta de rosii , etc . Eu i-am prezentat asa cum ii stiu eu de la mama si de la bunici Cu siguranta denumirea stiuta de mine este regionala