A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Rulada din piept de rata cu fistic...

Postat de: andaoana in Rata

Pieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare. Cu batatorul de carne o batem o usor pentru a intinde putin si penru a se fragezi. Condimentam cu...Citeste continuarea

Prajitura densa cu cafea sau Coffee...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam extractul de vanilie, sarea, cafeaua si...Citeste continuarea

Mini tarte cu rosii

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Rosiile se taie in bucati medii si se amesteca intr-un vas cu usturoiul tocat, busuiocul (de preferinta proaspat), oregano, sarea si uleiul. Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul....Citeste continuarea

Ratatouille cu oregano

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Se taie vinetele rondele de aproape 1 cm grosime, chiar mai subtiri, se adauga un praf de sare si se lasa 20 de minute la scurs. Zeama se absoarbe cu un servet de bucatarie. Se taie de aceeasi...Citeste continuarea

Parjoale din peste

Postat de: Moni_alex in Aperitive / Garnituri

Se fierbe fileul de peste si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt si se inabuse in putin ulei cu apa pana se inmoaie. Cand s-a racit pestele se marunteste cu furculita si se amesteca...Citeste continuarea

Orez cu legume la slow cooker...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun în vasul ceramic al noului ajutor din CasaZmeilor, aparatul Crok-Pot , botezat Alin ;), împreună cu orezul,...Citeste continuarea

Frigarui de legume

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de post

Eu am folosit un ardei gras rosu,20 de ciuperci , 2 cepe albe, un dovlecel zucchini.Am spalat cipercile si le-am indepartat coditele.Am taiat zucchini felii, iar ceapa si ardeiul bucati mai...Citeste continuarea

Quinoa cu legume

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de post

Quinoa se spala foarte bine intr-o sita sub jet de apa apoi se fierbe la foc mic 15 minute in 3 cani mari de apa, se trage vasul de pe foc si se acopera cu un capac si se mai lasa asa inca zece...Citeste continuarea

Salata de paste cu legume

Postat de: diaconta in Farfalle

Pastele le-am pus la fiert,în apa cu putina sare si ulei. Când s-au fiert am oprit focul si le-am mai lasat putin în apa, apoi le-am scurs. Am fiert foarte puţin si broccoli...Citeste continuarea

Pateu de ciuperci

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Ciupercile se spala foarte bine si se curata. Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida. Se adauga...Citeste continuarea

Nuggets de pui

Postat de: diaconta in Pui

Fulgii de porumb i-am maruntit în robot,apoi i-am amestecat cu parmezanul razuit.Lasam deoparte amestecul. Tot în robot am pus pieptul de pui taiat cubulete ,condimentele,apa si...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei, cu ceapa verde...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Spalam dovleceii, indepartam capetele. Ii taiem in doua pe lungime, apoi ii feliem cat mai subtire. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele, rosiile decojite le facem cuburi. In vasul...Citeste continuarea

Pavlova cu pere posate in vin rosu

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit mai întâi bezeaua. Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica, apoi...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă de post

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

 Salam de biscuiţi, reţetă de post Pasul 1: Biscuitii se rup in bucati mici sau se zdrobesc. Pasul 2: Intr-o oala se incalzeste apa, se adauga margarina taiata bucatele si se lasa...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci la slow...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Legumele și zarzavaturile se curăță se toacă grosier și se pun la gătit în recipientul aparatului de gatit Crock-Pot , se asezonează de sare, se adaugă 3 linguri de ulei...Citeste continuarea

Salata iceberg cu soia

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Am pregatit soia dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi am lasat-o sa se racoreasca putin si am pus-o intr-un bol. Intre timp am pregatit salata. Am desfacut foile de salata, le-am...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu gem de gutui

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Cernem faina si o amestecam cu sarea si drojdia uscata. Laptele il punem intr-o craticioara,adaugam mierea si untul si il incalzim pana putem sa tinem degetul in el. Ouale le batem putin....Citeste continuarea

Pulpe de rata cu legume la cuptor...

Postat de: licurici_lra in Rata

Am spalat pulpele de rata, le-am lasat la scurs, apoi le-am sters cu un servetel. Am curatat si spalat legumele, apoi le-am taiat in sferturi. La fel am procedat si cu lamaia si...Citeste continuarea

Salata cu porumb, ardei si varza...

Postat de: TAB1TA in Salate

Ardeiul se spala, se curata si se taie rondele sau cum va place. Varza se taie mai marunt. Se scoate porumbul din conserva si se adauga intr-un bol. Se adauga si ardeiul si varza murata...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu mazare

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Se curata legumele,se spala si se taie dupa preferinta (eu am datmorcovul pe razatoare). Intr-o cratita se pune ulei la incins. Se caleste ceapa,morcovul si telina. Dupa ce s-au muiat putin se...Citeste continuarea

Banana smoothie

Postat de: Dorka in Love Smoothies

Punem in blender banana felii, vanilie, cocos, zahar pudra si lapte. Mixam bine. Pudram interiorul unui pahar cu putina crema de ciocolata  si turnam apoi laptele cu banane in...Citeste continuarea

Copanele cu bambus la cuptor

Postat de: TAB1TA in Pui

Mai intai se pregateste carnea. Se decongeleaza, se spala si se freaca cu sare si piper, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent.  Se adauga apoi bambusul scurs de apa, apoi morcovii...Citeste continuarea

Strudele cu dulceata de visine si nuca

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Se da drumul la cuptor. Dulceata se amestecă cu nuca.  Aluatul, dezghețat în prealabil, se întinde și se taie în 18 dreptunghiuri.  Se pune dulceață și...Citeste continuarea

Mancarica de cartofi cu zucchini si...

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fert in apa, iar spre final se adauga sare. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca.  Se taie capetele la...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si gris (insiropata)

Postat de: deyutzky in Prajituri

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la...Citeste continuarea

Spirale cu pesto

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am setat masina sa framante aluatul 15 minute, apoi l-am lasat...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu mac

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de...Citeste continuarea

Farfalle cu ardei gras, sos de...

Postat de: caroline in Paste

Ardeiul il spalam si il taiem in doua jumatati. Indepartam cotorul, il curatam de nervuri si seminte si apoi il taiem in cuburi mici.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam...Citeste continuarea

Chiftelute de somon la cuptor

Postat de: Geanina87 in Somon

Se scot oasele din bucata de peste (eu nu am gasit decat 4 :D  ) si fierbem somonul in apa cu sare vreo 5 minute, apoi il scoatem si il taiem marunt, adaugam usturoiul pisat, oul, faina,...Citeste continuarea

Negresa de post, cu ciocolata si...

Postat de: privatelaura in Slow Cooker

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia. Intr-un castron, amestecam in ordine,...Citeste continuarea

Placinta Primavara

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, apa, sarea si smantana si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si drojdia uscata. Prima data adaugam doar 700 g faina...Citeste continuarea

Iahnie de fasole rosie la slow...

Postat de: merisor67 in Slow Cooker

Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere....Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de mascarpone...

Postat de: caroline in Prajituri

Pregatim  blatul :    Separam albusurile de galbenusuri.  Punem intr-un bol albusurile si le batem spuma cu un varf de sare. Cand acestea au devenit o spuma tare,...Citeste continuarea

Tocanita de legume cu carne de iepure

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Iepurele se portioneaza in 6 bucati, iar rinichii se taie pe jumatate de-a lungul. Se spala carnea, se da cu sare si se presara cu boiaua de ardei, apoi se pune intr-o tigaie incapatoare si se...Citeste continuarea

Salata cu somon afumat

Postat de: ela2015 in Salate

Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant.  Le curățăm și le tocăm după preferință. Se curăță cepele de foi, se...Citeste continuarea

Sfintisori moldovenesti

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Am cernut faina, am facut o gaura in mijloc si am pus drojdia (dizolvata in 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte), sarea,zaharul,zaharul vanilat, ouale si coaja de citrice. Am inceput sa...Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata si ananas

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am curatat ananasul, l-am taiat rondele si am scos partea mai tare din mijloc. Am oprit 4 rondele, restul l-am taiat cubulete. Am taiat untul in cubulete, l-am pus intr-un castron si...Citeste continuarea

Creier cu ou

Postat de: mihaelar63 in Porc

Creierul de porc se curata de  membrana [ pelita ] transparenta imbibata eventual in sange, cu grija . Se pune la inmuiat in apa rece in frigider cateva ore. Din cand in cand se...Citeste continuarea

Penne rigate cu carne tocata si...

Postat de: panacris in Penne

Carnea tocată se călește cu ceapa, în puțin ulei de măsline cca. minute la foc iute, neacoperit. Într-o tigaie mai înaltă se pun pastele, amestecul de carne tocată,...Citeste continuarea

Fusilli cu caracatita, legume si kiwi

Postat de: panacris in Fusilli

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj în apă clocotită cu un praf de sare. Legumele cu unt, se pun se trag la tigaie, cca. 10 minute la foc mediu, cu un adaos, de cca....Citeste continuarea

Oua posate cu sos bourguignon

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Daca aveti un fond de vitel de casa preparat cu oase este ideal. Se prepară fondul legat de vițel: eu am folosit o metoda rapida :) - se pune la fiert 25 cl de apă, se adaugă pudra de...Citeste continuarea

Placinta vesela

Postat de: Constelatialeu in Porc

Curatam ceapa, morcovul, le spalam, apoi taiem ceapa marunt si radem morcovul pe razatoarea mare. Punem tigaia wok pe foc, o incingem adaugam putin ulei si punem la calit ceapa, morcovul,...Citeste continuarea

Supa de usturoi

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Pentru a pregati supa procedam astfel: Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei....Citeste continuarea

Burgeri de pui

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Carnea tocata se amesteca cu condimentele, usturoiul strivit, ceapa calita in ulei de masline (se fac chiftele mai mari, trebuie sa aveti in vedere cat de mare e chifla). Chiftelele de burgeri...Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de: Nadyne in Ciorbe

 Rupem stevia de pe nervuri, o spalam foarte bine, o oparim si o lasam deoparte. Zarzavatul se curata, se spala si se toaca, ceapa marunt, ardeiul fasiute, morcovul, pastarnacul si telina se...Citeste continuarea

Deliciu de post

Postat de: Dana92 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Ii punem la fiert cca 10 min. Intre timp ce am pus cartofii la fiert taiem cepele solzisori si le punem la calit cu un pic de ulei de masline...Citeste continuarea

Cartofi cu bacon, cascaval si...

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

       Cartofii trebuie curatati si fierti in apa cu sare. Legumele se spala si taie cubulete. Baconul, salamul, cascavalul si branza le taiem cubulete sau felii....Citeste continuarea

Pandispan cu visine

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor, cu...Citeste continuarea

Supa de rosii cu branza

Postat de: Irina in Supe

Cum va spuneam, am combinat doua sosuri, am adaugat apa si am lasat sa dea doar cateva clocote. Nu a fost nevoie sa adaug nici un fel de legume, pentru ca sosurile contin si ceapa, morcov,...Citeste continuarea

Ciorba padurarului (de post)

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul   le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul,...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]