Punem fasolea la fiert cu sare. Curatam ceapa si o taiem cubulete. Cand fasolea a fiert o strecuram, pastram apa de la fasole si o maruntim cu blendarul adaugand putin cate putin apa. Cand este gata o punem pe un platou.
Slanina o taiem fasii mai lungi pe care le crestam si le prajim putin...
Carnea o taiem feliute si o condimentam,ungem o tava cu unt si asezam carnea condimentata in ia.Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai mari si ii asezam intre bucatile de carne.Ciupercile le...
Intr-un castron punem galbenusurile, sarea si mustarul si cu o lingura amestecam energic, adaugam un strop de ulei ptr inceput si amestecam la fel, treptat adaugam tot mai mult ulei Iese o maioneza delicioasa si pufoasa.
Pofta buna.
Facem maioneza din galbenusuri, sare, mustar si ulei. Cand maioneza este gata adaugam cate o lingura treptat de vinete si amestecam, saram dupa gust, ornam cu rosii si masline.
Baghetele le crestam pe fata si le taiem in jumate.Crestaturile de pe fata le umplem cu crema facuta din unt si patrunjel,o bucata de cascaval,salam,ceapa,rosie.Le desfacem in doua si umplem inauntru la fel.Punem...
Separam ouale,albusurile le batem spuma,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina,uleiul,vanilia,praful de copt si mixam bine.Ungem o forma rotunda cu unt si tapetam cu faina,turnam 1/2 din compozitie asezam o parte din fructe,turnam si restul de...
Ceapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in ulei. Adaugam ciupercile si rosile si le dam intr-un clocot.
Adaugam si carnea de porc, acoperim cu apa si lasam sa fiarba.
Cand este carnea fiarta saram si piperam dupa gust si adaugam branza taiata cubulete.
Pofta buna.
Carnea tocata o saram si piperam, adaugam cascavalul ras, salamul dat prin razatoare, ciupercile le taiem marunt si le adaugam in compozitie impreuna cu celelalte mirodenii.
Adaugam un ou intreg si amestecam toata compozitia.
Incingem uleiul int-o tigaie si le prajim, le putem servi cu...
Galbiorii ii curatam si ii trecem pe sub jetul de apa,unul cate unul ptr. a se curata de toate impuritatile.Intr-o cratita punem un strop de ulei si galbiorii la foc mic si amestecam din cand in cand pana lasa toata apa.Dupa ce a scazut toata apa de pe galbiori intr-o tigaie calim ceapa taiata...
Ciupercile le curatam de codite, le saram si piperam si le asezam in tava cuptorului, alaturi de coditele sarate si piperate.
In fiecare ciuperca punem cate o bucatica de salam, cascaval, slanina, o feliuta ceapa, una de rosie si un varf de cutit de unt.
Le dam la cuptor...
Intr-un castron punem laptele,zaharul,ouale sarea,untul moale si mixam pana se omogenizeaza compozitia.Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste compozitia anterioara si amestecam bine ptr a rezulta o compozitie fina fara cocoloase. Intr-o tigaie incinsa de teflon punem cate un...
Legumele le curatam si le fierbem intregi.Separat intr-o cratita punem putin ulei si calim 2 morcovi si 1/2 telina rasa.Adaugam o cana de apa si dam in clocot.Pieptul de pui il taiem bucatele ca burta de vita si adaugam peste morcovul si telina calita si data in clocot.Dupa ce au fiert...
Drojdia o dizolvam in 200 ml de apa si se toarna peste faina si se framanta cu celelalte ingrediente pana se obtine o coca omogena.
Se lasa la dospit o jumatate de ora.
Puneti pe aluat ce ingrediente doriti si dati la cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna.
Ouale crude se mixeaza, se adauga smantana, faina, branza si se mixeaza bine. Adaugam sunca, maslinele, ardeiul (taiate marunt) si ciupercile si se amesteca cu lingura.
Tapetam o tava cu unt si faina, punem jumatate de compozitie, punem ouale fierte taiate in jumatate si peste restul de...
Toate legumele le-am spalat si le-am taiat cubulete, rosiile(am avut de gradina) le-am dat prin razatoare.Am pus intr-o oala 5 linguri de ulei si prima data ceapa pe care al lasat-o sa se inmoaie. Am adaugat pe rand morcovul, ardeiul, telina, dovlecelul si ciupercile si am lasat sa fiarba. Dupa...
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor 40 de minute la 170...
In tava cuptorului asezam feliutele de dovlecei pe care le saram si piperam,o felie de sunca,cate o bucata de pulpita crestata,sarata si piperata, pe care o impanam cu ciuperci,o felie de rosie,ceapa,branza,bucati de unt si o felie de sunca deasupra.In tava adaugam 1 lingura de ulei si apa si dam...
Curatam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar.
Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel pana se ingroasa avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand compozitia este gata cu o...
Blatul:- galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cu nesquikul si se toarna in compozitie alaturi de albusurile batute spuma.Cand se omogenizeaza compozitia turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor la...
Prima data am scos burta din punga si am taiat-o mai mica pentru a fi mai usor de luat cu lingura,am spalat-o,am calit tot zarzavatul ras si am adaugat in oala foile de dafin,sarea,piperul,burta fidelute si apa.
Am lasat-o la fiert 1 ora la foc potrivit,dupa care am adaugat 2 lg de otet,am...
Se face o maia din putin lapte caldut,zahar,drojdie,un praf de sare si putina faina.Cand a crescut adaugam restu de faina si de ingrediente si framantam bine aluatul.Se lasa sa creasca....
Se spala ardeii si se curata de cotoare si seminte si se trec sub un jet de apa.Ceapa se caleste in ulei si se amesteca cu restul ingredientelor.Se umple fiecare ardei cu umplutura pregatita, dar lasati loc in partea de sus loc cat sa bagati o felie de rosie ptr capac ca sa nu iasa umplutura...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mâna dată prin...
Se framanta un aluat, se intinde o foaie si se decupeaza forme de briose si se tapeteaza formele cu aluatul facut. Punem in fiecare forma de briosa sunca, cascaval, feliute de ceapa si un ou de prepelita, un pic de sare, piper. Dam la cuptor la foc potrivit (160 grade) pana se coaguleaza albusul....
Dovlecelul il curatam si il taiem felii subtiri pe care le saram si piperam,ouale le batem cu sare si piper.Dupa ce scurgem dovleceii de apa punem o felie de sunca ,una de cascaval,o felie de dovlecel,una de sunca si le prindem cu scobitori sa nu se desfaca le dam prin ou si le prajim in ulei...
Fierbem spaghetele in apa cu sare 10 minute(depinde de spaghete).Separat taiem untul cubulete(150 gr) il punem in tigaie sa se topeasca si calim pe rand ceapa taiata fidelute si sunca julien.Sosul de smantana il facem din 3 lg de unt,2 lg de faina,250 ml lapte,100 gr smantana,sare,piper si le...
Albusurile se bat impreuna cu sarea, zaharul si adaugam treptat galbenusurile si faina. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30 de minute.
Visinile le curatam de samburi,le spalam si adaugam peste ele zahar.Cand blatul este gata il lasam...
Orezul il fierbem separat in zeama de supa cu sare.Ceapa si carnea le taiem cubulete,intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa,dupa ce am calit ceapa adaugam carnea si o cana de apa.Cand da in clocot adaugam ciupercile si complectam cu apa cat sa acopere carnea,la foc potrivit.
Dupa ce a...
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.Punem int-o oala putin ulei si calim pe rand ceapa taiata fidelute,morcovul,telina,dovlecelul,adaugam carnea si o cana de apa.Lasam sa dea in clocot si complectam cu apa.Curatam cartofii , ii taiem cubulete si ii adugam in ciorba cand carnea este...
Incalzim laptele si adaugam untul sa se topeasca.Drojdia se freaca cu putin zahar si lapte,faina si se lasa putin la dospit.Amestecam toate ingredientele cu faina si framantam un aluat moale si se lasa sa creasca 1 ora.
Se imparte aluatul in patru si intindem o foaie pe...
Fasole batuta cu slanina
Punem fasolea la fiert cu sare. Curatam ceapa si o taiem cubulete. Cand fasolea a fiert o strecuram, pastram apa de la fasole si o maruntim cu blendarul adaugand putin cate putin apa. Cand este gata o punem pe un platou. Slanina o taiem fasii mai lungi pe care le crestam si le prajim putin...
Carne cu ciuperci la cuptor
Carnea o taiem feliute si o condimentam,ungem o tava cu unt si asezam carnea condimentata in ia.Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai mari si ii asezam intre bucatile de carne.Ciupercile le...
Maioneza a la bunica
Intr-un castron punem galbenusurile, sarea si mustarul si cu o lingura amestecam energic, adaugam un strop de ulei ptr inceput si amestecam la fel, treptat adaugam tot mai mult ulei Iese o maioneza delicioasa si pufoasa. Pofta buna.
Vinete simple cu maioneza
Facem maioneza din galbenusuri, sare, mustar si ulei. Cand maioneza este gata adaugam cate o lingura treptat de vinete si amestecam, saram dupa gust, ornam cu rosii si masline.
Baghete umplute la cuptor
Baghetele le crestam pe fata si le taiem in jumate.Crestaturile de pe fata le umplem cu crema facuta din unt si patrunjel,o bucata de cascaval,salam,ceapa,rosie.Le desfacem in doua si umplem inauntru la fel.Punem...
Prajitura cu fructe
Separam ouale,albusurile le batem spuma,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina,uleiul,vanilia,praful de copt si mixam bine.Ungem o forma rotunda cu unt si tapetam cu faina,turnam 1/2 din compozitie asezam o parte din fructe,turnam si restul de...
Gulas de porc cu branza si ciuperci
Ceapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in ulei. Adaugam ciupercile si rosile si le dam intr-un clocot. Adaugam si carnea de porc, acoperim cu apa si lasam sa fiarba. Cand este carnea fiarta saram si piperam dupa gust si adaugam branza taiata cubulete. Pofta buna.
Chiftele delicioase
Carnea tocata o saram si piperam, adaugam cascavalul ras, salamul dat prin razatoare, ciupercile le taiem marunt si le adaugam in compozitie impreuna cu celelalte mirodenii. Adaugam un ou intreg si amestecam toata compozitia. Incingem uleiul int-o tigaie si le prajim, le putem servi cu...
Galbiori cu ceapa
Galbiorii ii curatam si ii trecem pe sub jetul de apa,unul cate unul ptr. a se curata de toate impuritatile.Intr-o cratita punem un strop de ulei si galbiorii la foc mic si amestecam din cand in cand pana lasa toata apa.Dupa ce a scazut toata apa de pe galbiori intr-o tigaie calim ceapa taiata...
Ciuperci umplute la cuptor
Ciupercile le curatam de codite, le saram si piperam si le asezam in tava cuptorului, alaturi de coditele sarate si piperate. In fiecare ciuperca punem cate o bucatica de salam, cascaval, slanina, o feliuta ceapa, una de rosie si un varf de cutit de unt. Le dam la cuptor...
Pancakes cu dulceata de afine si inghetata
Intr-un castron punem laptele,zaharul,ouale sarea,untul moale si mixam pana se omogenizeaza compozitia.Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste compozitia anterioara si amestecam bine ptr a rezulta o compozitie fina fara cocoloase. Intr-o tigaie incinsa de teflon punem cate un...
Ciorba acra de pui cu smantana si usturoi
Legumele le curatam si le fierbem intregi.Separat intr-o cratita punem putin ulei si calim 2 morcovi si 1/2 telina rasa.Adaugam o cana de apa si dam in clocot.Pieptul de pui il taiem bucatele ca burta de vita si adaugam peste morcovul si telina calita si data in clocot.Dupa ce au fiert...
Pizza pufoasa
Drojdia o dizolvam in 200 ml de apa si se toarna peste faina si se framanta cu celelalte ingrediente pana se obtine o coca omogena. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Puneti pe aluat ce ingrediente doriti si dati la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna.
Chec aperitiv cu oua
Ouale crude se mixeaza, se adauga smantana, faina, branza si se mixeaza bine. Adaugam sunca, maslinele, ardeiul (taiate marunt) si ciupercile si se amesteca cu lingura. Tapetam o tava cu unt si faina, punem jumatate de compozitie, punem ouale fierte taiate in jumatate si peste restul de...
Ghiveci de legume cu ciuperci
Toate legumele le-am spalat si le-am taiat cubulete, rosiile(am avut de gradina) le-am dat prin razatoare.Am pus intr-o oala 5 linguri de ulei si prima data ceapa pe care al lasat-o sa se inmoaie. Am adaugat pe rand morcovul, ardeiul, telina, dovlecelul si ciupercile si am lasat sa fiarba. Dupa...
Blat pufos de tort
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor 40 de minute la 170...
Ciocanele umplute pe pat de dovlecel
In tava cuptorului asezam feliutele de dovlecei pe care le saram si piperam,o felie de sunca,cate o bucata de pulpita crestata,sarata si piperata, pe care o impanam cu ciuperci,o felie de rosie,ceapa,branza,bucati de unt si o felie de sunca deasupra.In tava adaugam 1 lingura de ulei si apa si dam...
Galuste cu prune
Curatam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar. Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel pana se ingroasa avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand compozitia este gata cu o...
Capsunica
Blatul:- galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cu nesquikul si se toarna in compozitie alaturi de albusurile batute spuma.Cand se omogenizeaza compozitia turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor la...
Ciorba de burta
Prima data am scos burta din punga si am taiat-o mai mica pentru a fi mai usor de luat cu lingura,am spalat-o,am calit tot zarzavatul ras si am adaugat in oala foile de dafin,sarea,piperul,burta fidelute si apa. Am lasat-o la fiert 1 ora la foc potrivit,dupa care am adaugat 2 lg de otet,am...
Cornulete surpriza
Se face o maia din putin lapte caldut,zahar,drojdie,un praf de sare si putina faina.Cand a crescut adaugam restu de faina si de ingrediente si framantam bine aluatul.Se lasa sa creasca....
Ardei umpluti cu capac de rosii
Se spala ardeii si se curata de cotoare si seminte si se trec sub un jet de apa.Ceapa se caleste in ulei si se amesteca cu restul ingredientelor.Se umple fiecare ardei cu umplutura pregatita, dar lasati loc in partea de sus loc cat sa bagati o felie de rosie ptr capac ca sa nu iasa umplutura...
Reteta de preparare a papanasilor deliciosi
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mâna dată prin...
Aperitiv cu oua la cuptor
Se framanta un aluat, se intinde o foaie si se decupeaza forme de briose si se tapeteaza formele cu aluatul facut. Punem in fiecare forma de briosa sunca, cascaval, feliute de ceapa si un ou de prepelita, un pic de sare, piper. Dam la cuptor la foc potrivit (160 grade) pana se coaguleaza albusul....
Sandvis cu dovlecel,sunca si cascaval
Dovlecelul il curatam si il taiem felii subtiri pe care le saram si piperam,ouale le batem cu sare si piper.Dupa ce scurgem dovleceii de apa punem o felie de sunca ,una de cascaval,o felie de dovlecel,una de sunca si le prindem cu scobitori sa nu se desfaca le dam prin ou si le prajim in ulei...
Spaghete cu sos de smantana
Fierbem spaghetele in apa cu sare 10 minute(depinde de spaghete).Separat taiem untul cubulete(150 gr) il punem in tigaie sa se topeasca si calim pe rand ceapa taiata fidelute si sunca julien.Sosul de smantana il facem din 3 lg de unt,2 lg de faina,250 ml lapte,100 gr smantana,sare,piper si le...
Tort cu visine si frisca
Albusurile se bat impreuna cu sarea, zaharul si adaugam treptat galbenusurile si faina. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30 de minute. Visinile le curatam de samburi,le spalam si adaugam peste ele zahar.Cand blatul este gata il lasam...
Tocanita de carne de porc cu ciuperci si orez
Orezul il fierbem separat in zeama de supa cu sare.Ceapa si carnea le taiem cubulete,intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa,dupa ce am calit ceapa adaugam carnea si o cana de apa.Cand da in clocot adaugam ciupercile si complectam cu apa cat sa acopere carnea,la foc potrivit. Dupa ce a...
Ciorba acra cu tarhon si carne de porc
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.Punem int-o oala putin ulei si calim pe rand ceapa taiata fidelute,morcovul,telina,dovlecelul,adaugam carnea si o cana de apa.Lasam sa dea in clocot si complectam cu apa.Curatam cartofii , ii taiem cubulete si ii adugam in ciorba cand carnea este...
Rulada umpluta
Incalzim laptele si adaugam untul sa se topeasca.Drojdia se freaca cu putin zahar si lapte,faina si se lasa putin la dospit.Amestecam toate ingredientele cu faina si framantam un aluat moale si se lasa sa creasca 1 ora. Se imparte aluatul in patru si intindem o foaie pe...