Incepem cu ouale , pe care le batem bine cu telul , adaugam zaharul vanilat , zaharul pudra , amestecam bine ;
Incet , incet adaugam faina , amestecand continuu , pentru un aluat mai subtire adaugam apa minerala , amestecand .
Dam o tigaie ptr clatite la incins , ungem cu putin ulei , luam...
Pasta de mici o punem intr-un castron , adaugam un ou si pesmet , cat sa nu fie prea lipicios ; Intr-o tigaie subtire punem o lg de ulei , dam la incins , intoarcem pe ambele parti , cand e gata lasam la racit putin pe o farfurie .
Taiem chifla in doua , ungem cu mustar pe o parte , pe...
Maiaua :
Intr-un vas punem faina , sarea , zaharul , cele doua oua batute , drojdia dizolvata in putina apa calda , si amestecam bine cu telul ;
Daca mai este nevoie adaugam apa sau faina , pana devine un aluat pufos ; Luam vasul si dam la caldura cca 60 de minute ; Dupa ce a odihnit...
Clatim cartofii bine , curatam de coaja , intr-o oala punem cartofii , peste adaugam apa cat sa ii acopere si o lingura de sare ; Lasam sa fiarba ( nu prea mult ) . Dam telemeaua pe razatoare ; Dupa ce cartofii sunt fierti , ii dam si pe ei pe razatoare ; Intr-un vas punem cartofii , cele doua...
Pregatim maiaua : Intr-un vas adaugam faina , lg de sare , 2 lg zahar , drojdia dizolvata in putina apa calda , cele doua oua. Amestecam bine cu o paleta , daca mai este nevoie punem apa calda si doua lingurite de ulei . Aluatul trebuie sa fie unul pufos dar sa nu fie lipicios. Acoperim vasul cu...
Luam carnatul , taiem in doua , crestam ; Punem o tigaie cu putin ulei la incins , cand s-a incins , adaugam carnatul , lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti!
Intr-o tigaie , punem putin ulei , lasam pe foc la incins ; Batem 2 oua impreuna cu cele 2 lg de iaurt , punem putina sare , amestecam ; Fiecare felie de paine o dam prin ou , apoi in tigaie la prajit , lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si servim!
Luam foietajul , lasam putin la dezghetat , separam cateva foi , taiem patratele , in mijlocul fiecarui patrat adaugam branza razuita , ungem colturile cu unt ,impaturim , cu o pensula ungem fiecare patratel cu oul amestecat cu laptele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem patratelele ,...
Taiem crenvustii in doua , foietajul taiem patratele , ungem foile cu margarina , punem cate jumatate de crenvusti in fiecare patratel , rulam usor , crestam , ungem cu oul batut amestecat cu cele 3 lg de lapte ; Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem rulourile . Dam la cuptorul preincalzit...
Pregatim aluatul : Intr-un castron adaugam faina , margarina , sarea , otetul , apa si 2 lg zahar ; Amestecam bine pana devine un aluat pufos . Intindem un blat subtire ; Intr-o cratita punem laptele la fiert , adaugam zaharul ramas , macul .. lasam pe foc ( trebuie sa se ingroase putin ) ;...
Intr-un castronas punem iaurtul , usturoiul granulat , amestecam bine ,castravetele il dam pe razatoare ,punem in castron,condimentam , la sfarsit adaugam marar tocat marunt!
Spalam bine puiul , crestam , condimentam , punem intr-o tava , adaugam si cartofii curatati , taiati in 4 si clatiti ; Condimentam bine , adaugam usturoi granulat , putina apa; Dam la cuptorul preincalzit la 190 grade , aprox 40-50 de minute!
Scoatem cartofii de la congelator , lasam putin ,condimentam , pregatim o tigaie incinsa cu ulei , adaugam cartofii in tigaie ; Lasam pana se rumenesc bine ; Intre timp prajim micii intr-o tigaie( fara ulei ) , rumenim bine pe ambele parti ! Servim alaturi de cartofi prajiti!
Intr-o oala punem la fiert cartofii curatati ,taiati in 4 si clatiti ; Lasam sa fiarba aprox 20 de minute . Scurgem de apa , adaugam cartofii intr-un vas , condimentele , cu telul zdrobim cartofii , punem unt , amestecam bine pana devine foarte moale; Dezghetam micii , punem o tigaie fara ulei la...
Lasam crevetii la dezghetat in apa rece ; Pregatim o tava de cuptor , adaugam crevetii ( dupa ce se spala bine ) ,punem si cartoful taiat in 4 , morcovul curatat si taiat marunt , fasolea, condimentam , la sfarsit adaugam vinul . Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 30-40 minute!
Se taie marunt pieptul de pui, castravetele se taie rondele, rosiile, ridichea. Se pune totul intr-un vas, se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. Amestecam bine, se adauga varza murata taiata marunt si apoi iaurtul, amestecam bine si servim!
Pregatim blatul: Intr-un vas punem faina, sarea, zaharul, drojdia dizolvata in jumatate pahar cu apa calda. Amestecam bine aluatul pana devine ca cel de langosi. Acoperim cu un prosop si lasam la odihnit 30 de minute.
Dupa ce s-a odihnit intindem blatul, ungem cu ketchup, adaugam rosiile,...
Dam legumele taiate la fiert aprox 20-25 minute, pana sunt gata. Spatele de pui il punem si pe el la fiert in putina apa si sare. Lasam la fiert cca 20 minute. Dupa ce legumele au fiert scurgem apa, asezam pe o farfurie. Scurgem si spatele de pui de apa ramasa, dam putin la rumenit intr-o...
Intr-un vas amestecam faina cu untul, drojdia dizolvata in putina apa calda, zaharul, sarea, amestecam bine pana rezulta un aluat nelipicios. Lasam la odihnit acoperit cu un prosop la loc cald aproximativ 30 de minute.
Pregatim masa de lucru, presaram faina, punem aluatul, intindem bine si cu...
Aluatul:
Intr-un castron punem faina, margarina, sarea, zaharul, drojdia dizolvata in apa calda, amestecam bine, cat sa rezulte un aluat nici prea moale, dar nici prea tare. Lasam la odihnit acoperit cu un prosop, la loc cald aproximativ 30 de minute.
Dupa ce s-a odihnit punem aluatul pe...
Pregatim aluatul ptr saratele: Intr-un vas punem faina, sarea, branza data pe razatoare, drojdia dizolvata in putina apa calda, mararul tocat marunt si untul. Amestecam bine pana devine un aluat moale dar nu lipicios, daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina. Lasam la odihnit, acoperit cu...
Se curata usturoiul , dam pe razatoare , adaugam sare,piper .
Amestecam ,punem cele doua lg de smantana , adaugam mararul tocat marunt , amestecam bine si servim!
Punem 5 oua la fiert , le lasam aprox 10 minute ; Dupa ce au fiert , curatam de coaja fiecare ou , taiem in doua , golim de galbenus . Galbenusul il amestecam cu uleiul si pateul , iar apoi umplem fiecare jumatate de ou cu umplutura , lasam la frigider pana la servire! ( se poate adauga si branza...
Curatam cartofii , ii clatim bine, dam pe razatoare.
Curatam morcovul , dam pe razatoare , adaugam sare,piper , boia si vegeta , amestecam bine ;
Luam cate o lingura din compozitie si adaugam in faina alba , apoi in ou , si la prajit , lasam cca 5 minute pe ambele parti , asa facem cu...
Cartofii curatati si taiati feliute , ii punem intr-o tigaie incinsa cu ulei , lasam cateva minute,aprox.20 minute , depinde de aragaz .
Scoatem cartofii si adaugam snitelul de pui la prajit ,lasam 5 minute pe ambele parti ,punem la scurs de ulei pe un sevretel de hartie!
Punem cartofii la fiert in putina apa , lasam aprox 10-15 minute , legumele congelate le punem si pe ele la fiert aprox 15 minute, adaugam si putina sare ; Punem o tigaie la foc mediu , punem bucatelele de carnat , le lasam pana se rumenesc putin ( fara ulei) , scoatem ...
Pregatim pestele : condimentam , punem in tigaia incinsa cu putin unt ( cam 30 gr) , cateva bucatele de usturoi , lasam putin , intoarcem pe ambele parti , adaugam vinul , lasam 5 minute pe fiecare parte , apoi scoatem!
Servim pestele cald!
Pregatim aluatul : Punem faina intr-un vas , sarea ( un varf de lg ) , otetul ( o lg sau doua ) , margarina , amestecam ;
Intindem blatul subtire , adaugam ca umplutura stafidele , branza dulce ( eu am pus 150 gr ) , zaharul pudra ( 1 plic ) , adaugam si cele 3 linguri de zahar , apoi...
Clatite cu finetti
Incepem cu ouale , pe care le batem bine cu telul , adaugam zaharul vanilat , zaharul pudra , amestecam bine ; Incet , incet adaugam faina , amestecand continuu , pentru un aluat mai subtire adaugam apa minerala , amestecand . Dam o tigaie ptr clatite la incins , ungem cu putin ulei , luam...
Hamburger
Pasta de mici o punem intr-un castron , adaugam un ou si pesmet , cat sa nu fie prea lipicios ; Intr-o tigaie subtire punem o lg de ulei , dam la incins , intoarcem pe ambele parti , cand e gata lasam la racit putin pe o farfurie . Taiem chifla in doua , ungem cu mustar pe o parte , pe...
Gogosi ineluse
Maiaua : Intr-un vas punem faina , sarea , zaharul , cele doua oua batute , drojdia dizolvata in putina apa calda , si amestecam bine cu telul ; Daca mai este nevoie adaugam apa sau faina , pana devine un aluat pufos ; Luam vasul si dam la caldura cca 60 de minute ; Dupa ce a odihnit...
Piftele de cartofi si telemea
Clatim cartofii bine , curatam de coaja , intr-o oala punem cartofii , peste adaugam apa cat sa ii acopere si o lingura de sare ; Lasam sa fiarba ( nu prea mult ) . Dam telemeaua pe razatoare ; Dupa ce cartofii sunt fierti , ii dam si pe ei pe razatoare ; Intr-un vas punem cartofii , cele doua...
Gogosi
Pregatim maiaua : Intr-un vas adaugam faina , lg de sare , 2 lg zahar , drojdia dizolvata in putina apa calda , cele doua oua. Amestecam bine cu o paleta , daca mai este nevoie punem apa calda si doua lingurite de ulei . Aluatul trebuie sa fie unul pufos dar sa nu fie lipicios. Acoperim vasul cu...
Salata de fructe
Curatam portocala , bananele si kiwi de coaja , taiem fiecare fruct patratele , cubulete . Punem intr-un castron , amestecam , la sfarsit adaugam frisca!
Salata de legume
Curatam castravetele , ridichia , ceapa , taiem rondele , adaugam intr-un bol , taiem si rosia , stropim cu zeama de lamaie , condimentam dupa gust!
Carnat de casa prajit
Luam carnatul , taiem in doua , crestam ; Punem o tigaie cu putin ulei la incins , cand s-a incins , adaugam carnatul , lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti!
Paine cu ou (friganele)
Intr-o tigaie , punem putin ulei , lasam pe foc la incins ; Batem 2 oua impreuna cu cele 2 lg de iaurt , punem putina sare , amestecam ; Fiecare felie de paine o dam prin ou , apoi in tigaie la prajit , lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si servim!
Patratele cu branza sarata in foietaj
Luam foietajul , lasam putin la dezghetat , separam cateva foi , taiem patratele , in mijlocul fiecarui patrat adaugam branza razuita , ungem colturile cu unt ,impaturim , cu o pensula ungem fiecare patratel cu oul amestecat cu laptele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem patratelele ,...
Crenvusti in foietaj
Taiem crenvustii in doua , foietajul taiem patratele , ungem foile cu margarina , punem cate jumatate de crenvusti in fiecare patratel , rulam usor , crestam , ungem cu oul batut amestecat cu cele 3 lg de lapte ; Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem rulourile . Dam la cuptorul preincalzit...
Placinta cu mac
Pregatim aluatul : Intr-un castron adaugam faina , margarina , sarea , otetul , apa si 2 lg zahar ; Amestecam bine pana devine un aluat pufos . Intindem un blat subtire ; Intr-o cratita punem laptele la fiert , adaugam zaharul ramas , macul .. lasam pe foc ( trebuie sa se ingroase putin ) ;...
Sos Tzatziki
Intr-un castronas punem iaurtul , usturoiul granulat , amestecam bine ,castravetele il dam pe razatoare ,punem in castron,condimentam , la sfarsit adaugam marar tocat marunt!
Pui la cuptor cu cartofi
Spalam bine puiul , crestam , condimentam , punem intr-o tava , adaugam si cartofii curatati , taiati in 4 si clatiti ; Condimentam bine , adaugam usturoi granulat , putina apa; Dam la cuptorul preincalzit la 190 grade , aprox 40-50 de minute!
Cartofi prajiti cu mititei
Scoatem cartofii de la congelator , lasam putin ,condimentam , pregatim o tigaie incinsa cu ulei , adaugam cartofii in tigaie ; Lasam pana se rumenesc bine ; Intre timp prajim micii intr-o tigaie( fara ulei ) , rumenim bine pe ambele parti ! Servim alaturi de cartofi prajiti!
Piure de cartofi cu mititei
Intr-o oala punem la fiert cartofii curatati ,taiati in 4 si clatiti ; Lasam sa fiarba aprox 20 de minute . Scurgem de apa , adaugam cartofii intr-un vas , condimentele , cu telul zdrobim cartofii , punem unt , amestecam bine pana devine foarte moale; Dezghetam micii , punem o tigaie fara ulei la...
Creveti in vin
Lasam crevetii la dezghetat in apa rece ; Pregatim o tava de cuptor , adaugam crevetii ( dupa ce se spala bine ) ,punem si cartoful taiat in 4 , morcovul curatat si taiat marunt , fasolea, condimentam , la sfarsit adaugam vinul . Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 30-40 minute!
Salata de legume cu piept de pui afumat
Se taie marunt pieptul de pui, castravetele se taie rondele, rosiile, ridichea. Se pune totul intr-un vas, se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. Amestecam bine, se adauga varza murata taiata marunt si apoi iaurtul, amestecam bine si servim!
Pizza Capricciosa
Pregatim blatul: Intr-un vas punem faina, sarea, zaharul, drojdia dizolvata in jumatate pahar cu apa calda. Amestecam bine aluatul pana devine ca cel de langosi. Acoperim cu un prosop si lasam la odihnit 30 de minute. Dupa ce s-a odihnit intindem blatul, ungem cu ketchup, adaugam rosiile,...
Legume fierte cu spate de pui
Dam legumele taiate la fiert aprox 20-25 minute, pana sunt gata. Spatele de pui il punem si pe el la fiert in putina apa si sare. Lasam la fiert cca 20 minute. Dupa ce legumele au fiert scurgem apa, asezam pe o farfurie. Scurgem si spatele de pui de apa ramasa, dam putin la rumenit intr-o...
Cornulete cu dulceata de prune
Intr-un vas amestecam faina cu untul, drojdia dizolvata in putina apa calda, zaharul, sarea, amestecam bine pana rezulta un aluat nelipicios. Lasam la odihnit acoperit cu un prosop la loc cald aproximativ 30 de minute. Pregatim masa de lucru, presaram faina, punem aluatul, intindem bine si cu...
Cornuri cu cascaval
Aluatul: Intr-un castron punem faina, margarina, sarea, zaharul, drojdia dizolvata in apa calda, amestecam bine, cat sa rezulte un aluat nici prea moale, dar nici prea tare. Lasam la odihnit acoperit cu un prosop, la loc cald aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a odihnit punem aluatul pe...
Saratele crocante
Pregatim aluatul ptr saratele: Intr-un vas punem faina, sarea, branza data pe razatoare, drojdia dizolvata in putina apa calda, mararul tocat marunt si untul. Amestecam bine pana devine un aluat moale dar nu lipicios, daca mai este nevoie se mai adauga apa sau faina. Lasam la odihnit, acoperit cu...
Sos de usturoi cu marar
Se curata usturoiul , dam pe razatoare , adaugam sare,piper . Amestecam ,punem cele doua lg de smantana , adaugam mararul tocat marunt , amestecam bine si servim!
Oua umplute
Punem 5 oua la fiert , le lasam aprox 10 minute ; Dupa ce au fiert , curatam de coaja fiecare ou , taiem in doua , golim de galbenus . Galbenusul il amestecam cu uleiul si pateul , iar apoi umplem fiecare jumatate de ou cu umplutura , lasam la frigider pana la servire! ( se poate adauga si branza...
Chiftele din cartofi si morcovi
Curatam cartofii , ii clatim bine, dam pe razatoare. Curatam morcovul , dam pe razatoare , adaugam sare,piper , boia si vegeta , amestecam bine ; Luam cate o lingura din compozitie si adaugam in faina alba , apoi in ou , si la prajit , lasam cca 5 minute pe ambele parti , asa facem cu...
Cartofi prajiti cu snitel de pui congelat
Cartofii curatati si taiati feliute , ii punem intr-o tigaie incinsa cu ulei , lasam cateva minute,aprox.20 minute , depinde de aragaz . Scoatem cartofii si adaugam snitelul de pui la prajit ,lasam 5 minute pe ambele parti ,punem la scurs de ulei pe un sevretel de hartie!
Carnat prajiti cu amestec de legume
Punem cartofii la fiert in putina apa , lasam aprox 10-15 minute , legumele congelate le punem si pe ele la fiert aprox 15 minute, adaugam si putina sare ; Punem o tigaie la foc mediu , punem bucatelele de carnat , le lasam pana se rumenesc putin ( fara ulei) , scoatem ...
Peste fara os in vin
Pregatim pestele : condimentam , punem in tigaia incinsa cu putin unt ( cam 30 gr) , cateva bucatele de usturoi , lasam putin , intoarcem pe ambele parti , adaugam vinul , lasam 5 minute pe fiecare parte , apoi scoatem! Servim pestele cald!
Placinta cu branza dulce
Pregatim aluatul : Punem faina intr-un vas , sarea ( un varf de lg ) , otetul ( o lg sau doua ) , margarina , amestecam ; Intindem blatul subtire , adaugam ca umplutura stafidele , branza dulce ( eu am pus 150 gr ) , zaharul pudra ( 1 plic ) , adaugam si cele 3 linguri de zahar , apoi...