Albusurile se bat spuma tare cu cele 250 grame zahar, dupa ce zaharul s-a topit ,treptat se adauga galbenusurile , apoi 100 ml ulei, praful de copt, apoi se presara cele 200 gr faina si se amesteca usor pentru a nu se forma gogoloase, apoi se adauga bucatetele de rahat .
Jumate din...
Blat:
Cele 10 albusuri se bat spuma tare. Pe rand se adauga cel 16 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga 1 galbenus, apoi praful de copt, cele 2 linguri de cacao si cele 10 linguri de faina. Se da la copt in cuptorul incalzit, intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina....
Se cerne faina intr-un bol, iar la mijloc se adauga toate ingredientele , mai putin cacaoa si apa.
Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted.Se imparte in doua. O parte se amesteca cu cacaoa dizolvata in cele 4 linguri de apa.
Se framanta bine si se lasa la crescut o jumatate de...
Se face un blat din 4 oua: 4 albusuri batute spuma tare + 4 linguri de zahar, cand zaharul este topit se adauga galbenusurile si se mai bate putin apoi pe rand se adauga 4 linguri de faina amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn). Se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina....
Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara.
Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga: ouale intregi, cca 3 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de sare si 1 lingura de margarina. Se...
Blat:
Se fac 2 pandispane din 10 oua fiecare: 10 albusuri se bat spuma tare, apoi se adauga pe rand 10 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga galbenusurile, se mai bate putin, apoi se adauga cele 10 linguri de faina amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Se pun la...
Laptele se pune la fiert, intre timp se separa galbenusul de albus.
Albusul se bate spuma tare cu 3 linguri de zahar.
Galbenusul cu zaharul vanilat se amesteca cu 3 linguri de zahar pana se topeste zaharul.
Cand laptele da in clocot se adauga spuma de albus cu o lingura , treptat...
BLAT:
Se bat albusurile spuma, apoi pe rand se adauga 5 linguri de zahar, se bate spuma pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se bate in continuare apoi se adauga pe rand 5 linguri de faina amestecand cu o lingura de lemn sau spatula. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu...
Se amesteca bine toate ingredientele. Se adauga la final fructe, ciocolata, apoi se pune compozitia in forme si se da la copt .
Super bun si rapid
Eu am facut cu ciocolata si banane e super bun , cu dulceata de visine intregi
Super bun si pentru micutii amatori de prajiturele
Chec pufos cu rahat
Albusurile se bat spuma tare cu cele 250 grame zahar, dupa ce zaharul s-a topit ,treptat se adauga galbenusurile , apoi 100 ml ulei, praful de copt, apoi se presara cele 200 gr faina si se amesteca usor pentru a nu se forma gogoloase, apoi se adauga bucatetele de rahat . Jumate din...
Tort de ciocolata (Jofre)
Blat: Cele 10 albusuri se bat spuma tare. Pe rand se adauga cel 16 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga 1 galbenus, apoi praful de copt, cele 2 linguri de cacao si cele 10 linguri de faina. Se da la copt in cuptorul incalzit, intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina....
Cornuri in doua culori
Se cerne faina intr-un bol, iar la mijloc se adauga toate ingredientele , mai putin cacaoa si apa. Se framanta bine bine pana se formeaza un aluat neted.Se imparte in doua. O parte se amesteca cu cacaoa dizolvata in cele 4 linguri de apa. Se framanta bine si se lasa la crescut o jumatate de...
Rulada cu dulceata de capsuni
Se face un blat din 4 oua: 4 albusuri batute spuma tare + 4 linguri de zahar, cand zaharul este topit se adauga galbenusurile si se mai bate putin apoi pe rand se adauga 4 linguri de faina amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn). Se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina....
Galuste cu prune
Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga: ouale intregi, cca 3 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de sare si 1 lingura de margarina. Se...
Tort tren cu crema de vanilie si ciocolata
Blat: Se fac 2 pandispane din 10 oua fiecare: 10 albusuri se bat spuma tare, apoi se adauga pe rand 10 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga galbenusurile, se mai bate putin, apoi se adauga cele 10 linguri de faina amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Se pun la...
Lapte de pasare
Laptele se pune la fiert, intre timp se separa galbenusul de albus. Albusul se bate spuma tare cu 3 linguri de zahar. Galbenusul cu zaharul vanilat se amesteca cu 3 linguri de zahar pana se topeste zaharul. Cand laptele da in clocot se adauga spuma de albus cu o lingura , treptat...
Tort cu crema de vanilie si banane
BLAT: Se bat albusurile spuma, apoi pe rand se adauga 5 linguri de zahar, se bate spuma pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se bate in continuare apoi se adauga pe rand 5 linguri de faina amestecand cu o lingura de lemn sau spatula. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu...
Muffins
Se amesteca bine toate ingredientele. Se adauga la final fructe, ciocolata, apoi se pune compozitia in forme si se da la copt . Super bun si rapid Eu am facut cu ciocolata si banane e super bun , cu dulceata de visine intregi Super bun si pentru micutii amatori de prajiturele