Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul, tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, semiacoperit.
Ouăle se bat energic...
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Cubulețele...
Fuduliile curățate se taie felii, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un vas adânc, se adaugă oțetul, mirodeniil și apă rece, cât să le acopere, apoi se lasă la rece cca. 60 de minute. După ce s-au marinat, se strecoară de zeamă, se trec sub jet de apă...
Omleta de duminica
Ceapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul, tăiat mărunt. Se lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, semiacoperit. Ouăle se bat energic...
Omleta din oua de gasca
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie. Cubulețele...
Fudulii de vițel cu sos de vin și pesto
Fuduliile curățate se taie felii, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un vas adânc, se adaugă oțetul, mirodeniil și apă rece, cât să le acopere, apoi se lasă la rece cca. 60 de minute. După ce s-au marinat, se strecoară de zeamă, se trec sub jet de apă...