Fierb ciolanul la foc mic , iar in paralel am fiert fasolea care am lasat-o in prealabil la inmuiat peste noapte . Cand carnea incepe sa se desfaca de os opresc din fiert ciolanul pe care il portionez.
Separat intr-o cratita calesc ceapa si morcovul taiat rondele , adaug peste apoi ...
Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul , pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu.
Peste carnea tocata adaug spre a fi omogenizate: 2 ling de bulion , sare si piper dupa...
Prajim carnea de pui , intre timp tocam marunt toate legumele , exceptie vom face pentru rosii care le oparim si le curatam de coaja si abia apoi se dau pe razatoare.
Separat intr-o tigaie prajim in ulei ceapa , care cand prinde culoare aramie adaugam peste ea restul de legume si...
Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul , pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu.
Peste carnea tocata adaug spre a fi omogenizate: oul , patrunjelul maruntit, 2 ling...
Aripioarele de pui sunt prajite ,
separat intr-o tigaie calim usturoiul, ceapa si cartofi ,
cand legumele incep sa isi piarda din culoare, adaugam sucul de rosii si o cana de apa ( 250 ml) si lasam sa dea in clocot .
Se adauga si aripioarele prajite ,
mancarica este...
Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic. Se fierbe acoperit pana ce scade sucul.
Adaugam rosiile si ardeii tocate cubulete . Se pune si putina supa, daca nu este lichid suficient, potrivim dupa gustul cu...
-Ardeii si rosiile se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf.
-Carnea se spala, se zvinta, si o tocam , ceapa si morcovul se curata, se spala, si se toaca marunt, se inabusa in ulei impreuna cu orezul, apoi lasam la racit.
- omogenizam compozitia cu...
Tocam ceapa si o prajim in ulei, se adauga carnea, sarea, piperul si pasta de tomate ( sau suc de rosii) si se fierb pana scade complet lichidul. Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se taie felii rotunde si se asaza intr-un vas, alternand un rand de cartofi cu unul de carne(...
Ficatul se condimenteaza cu sare si apoi este '' tavalit'' in malai se prajeste in putin ulei .
Sosul de smantana : se piseaza bine usturoiul se pune sare si putin ulei , 2 picaturi de zeamana de lamaie , se omogenizeaza bine , iar la final se adauga smantana
*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu 2 linguri de ulei de masline .
* puiul il condimnetez cu sare, piper, boia,oregano , rozmarin il bag in punga...
Fierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de felii de cartofi si peste ele se pune felii de costita care au fost prajite in prealabil si adaugam...
se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie.
SE FACE UN DRESSING DIN INGREDIENTELE DATE , CARE SE VA ADAUGA PESTE PULPE CARE VOR FI PUSE IN PUNGA SPECIALA , DUPA CARE LA CUPTORUL PENTRU 45 MINUTE.
SE POATE SERVI CU CARTOFI LA CUPTOR
sosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc , iar la final lingura de zahar si usturoiul
Fasole cu ciolan
Fierb ciolanul la foc mic , iar in paralel am fiert fasolea care am lasat-o in prealabil la inmuiat peste noapte . Cand carnea incepe sa se desfaca de os opresc din fiert ciolanul pe care il portionez. Separat intr-o cratita calesc ceapa si morcovul taiat rondele , adaug peste apoi ...
Sarmale in foi de vita
Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul , pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu. Peste carnea tocata adaug spre a fi omogenizate: 2 ling de bulion , sare si piper dupa...
Tocanita de vara cu pui
Prajim carnea de pui , intre timp tocam marunt toate legumele , exceptie vom face pentru rosii care le oparim si le curatam de coaja si abia apoi se dau pe razatoare. Separat intr-o tigaie prajim in ulei ceapa , care cand prinde culoare aramie adaugam peste ea restul de legume si...
Sarmale in foi de vita
Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul , pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu. Peste carnea tocata adaug spre a fi omogenizate: oul , patrunjelul maruntit, 2 ling...
Tocanita de vara
Aripioarele de pui sunt prajite , separat intr-o tigaie calim usturoiul, ceapa si cartofi , cand legumele incep sa isi piarda din culoare, adaugam sucul de rosii si o cana de apa ( 250 ml) si lasam sa dea in clocot . Se adauga si aripioarele prajite , mancarica este...
Tocanita de vitelus
Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic. Se fierbe acoperit pana ce scade sucul. Adaugam rosiile si ardeii tocate cubulete . Se pune si putina supa, daca nu este lichid suficient, potrivim dupa gustul cu...
Ardei si rosii umplute
-Ardeii si rosiile se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. -Carnea se spala, se zvinta, si o tocam , ceapa si morcovul se curata, se spala, si se toaca marunt, se inabusa in ulei impreuna cu orezul, apoi lasam la racit. - omogenizam compozitia cu...
Musaca cu cartofi si carne
Tocam ceapa si o prajim in ulei, se adauga carnea, sarea, piperul si pasta de tomate ( sau suc de rosii) si se fierb pana scade complet lichidul. Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se taie felii rotunde si se asaza intr-un vas, alternand un rand de cartofi cu unul de carne(...
Aripioare de pui crocante
Aripioarele le dau in doua , dupa care le condimentez si le las asa 2 ore sa prinda gustul condimenteleor dupa care le pun pe gratar pentru 45 minute.
Ficatei de pui cu sos de smantana si usturoi
Ficatul se condimenteaza cu sare si apoi este '' tavalit'' in malai se prajeste in putin ulei . Sosul de smantana : se piseaza bine usturoiul se pune sare si putin ulei , 2 picaturi de zeamana de lamaie , se omogenizeaza bine , iar la final se adauga smantana
Pui la cuptor cu cartofi
*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu 2 linguri de ulei de masline . * puiul il condimnetez cu sare, piper, boia,oregano , rozmarin il bag in punga...
Cartofi cu afumatura
Fierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de felii de cartofi si peste ele se pune felii de costita care au fost prajite in prealabil si adaugam...
Cordon Bleu
se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie.
Piept de pui la gratar
pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratarul incins pentru 5 minute;
Pulpe la cuptor
SE FACE UN DRESSING DIN INGREDIENTELE DATE , CARE SE VA ADAUGA PESTE PULPE CARE VOR FI PUSE IN PUNGA SPECIALA , DUPA CARE LA CUPTORUL PENTRU 45 MINUTE. SE POATE SERVI CU CARTOFI LA CUPTOR
Chifletute cu sos de rosii
sosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc , iar la final lingura de zahar si usturoiul
PUI LA ROTISOR
se face un dressing din uleiul de masline, busuioc,sare si piper cu acest dressing se va unge puiul se baga la cuptor pentru 2 ore