Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie...
Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele. Se încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se rumenesc cubulețele de vinete. Dacă sunt prea multe, se împart în două și...
Preparare Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui
Păstăile se curăță, se taie în bucăți și se pun la fiert în apă cu sare.
Carnea de pui se spală, se taie cubulețe și se pune la călit în untul topit. Se prăjește pe toate părțile până...
Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite 2-3 minute. Se adaugă năutul clătit și ardeiul tăiat felii.
Se adaugă o căniță de apă și...
Speli și scurgi ciupercile într-o strecurătoare. Cele mari le tai în sferturi, iar cele mici în jumătăți.
Pui la încins 2 linguri de ulei într-o tigaie largă și sotezi ciupercile la foc iute ca să-și lase apa. Le asezonezi cu sare și piper și le...
Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.
Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale batute cu laptele. Intinzi aluatul si imbraci o tava, ridicand bine pe margini.
Torni compozitia de...
Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se transformă într-un amestec sfărâmicios adaugi gălbenușul și frămânți, apoi adaugi...
Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor.
Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să...
Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se adaugă condiment de pui. Se adaugă ceapa și se călește...
Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile).
Incingi uleiul...
Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii.
Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și...
Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită.
Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute...
Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper.
Speli roșiile cherry și le tai în...
Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare mică și scurs de zeamă, ceapa verde tăiată rondele și ceapa galbenă tocată mărunt ouăle,...
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute.
Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine...
Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare.
Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de sare. Aluatul obtinut il intinzi in foaie si il asezi intr-o forma de tarta unsa si tapetata imbracand si...
Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.
Întinzi...
Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper.
Speli ardeiul gras și îl tai felii.
Pui...
Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late.
Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină....
Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe.
Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.
...
Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii.
Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata marunt si lasi sa se inabuse. Adaugi ciupercile si le lasi sa fiarba pana cand zeama lasata de...
Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte.
Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi...
Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați.
După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul...
Soia spălată o pui într-un vas cu apă să se îmnoaie de seara; a doua zi, scurgi apa și o pui într-un vas cu apă caldă să fiarbă; o lași să clocotească câteva minute, scurgi apa, clătești boabele sub jet de apă rece, apoi le pui din nou la fiert cu apă...
Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri.
Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor....
Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida.
Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet.
Scoti legumele din apa, le scurgi bine si le pui in vasul termorezistent, apoi adaugi deasupra...
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli...
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute.
Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la...
Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert, cand apa clocoteste. Le lasi sa fiarba cateva minute, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le lasi sa...
Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta. Asezi foaia de aluat in forma de tarta, presand usor marginile...
Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele. Se încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se rumenesc cubulețele de vinete. Dacă sunt prea multe, se împart în două și...
Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui
Preparare Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui Păstăile se curăță, se taie în bucăți și se pun la fiert în apă cu sare. Carnea de pui se spală, se taie cubulețe și se pune la călit în untul topit. Se prăjește pe toate părțile până...
Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite 2-3 minute. Se adaugă năutul clătit și ardeiul tăiat felii. Se adaugă o căniță de apă și...
Ciuperci gratinate cu branza si sos cremos de smantana
Speli și scurgi ciupercile într-o strecurătoare. Cele mari le tai în sferturi, iar cele mici în jumătăți. Pui la încins 2 linguri de ulei într-o tigaie largă și sotezi ciupercile la foc iute ca să-și lase apa. Le asezonezi cu sare și piper și le...
Tarta cu ardei copti
Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii. Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale batute cu laptele. Intinzi aluatul si imbraci o tava, ridicand bine pe margini. Torni compozitia de...
Tarta spiralata cu legume
Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se transformă într-un amestec sfărâmicios adaugi gălbenușul și frămânți, apoi adaugi...
Mancarica de fasole cu afumatura
Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor. Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să...
Mancarica de mazare cu carne de pui
Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se adaugă condiment de pui. Se adaugă ceapa și se călește...
Ciulama de hribi
Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile). Incingi uleiul...
Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate
Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii. Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și...
Tocanita de hribi cu smantana
Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită. Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute...
Conopida cu broccoli si rosii cherry
Desfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper. Speli roșiile cherry și le tai în...
Chiftele de dovlecei
Dovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare mică și scurs de zeamă, ceapa verde tăiată rondele și ceapa galbenă tocată mărunt ouăle,...
Tarta cu branza, broccoli si spanac
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 3 minute. Mixezi brânza împreună cu spanacul (dezghetat si scurs de apă) și ouăle bătute cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine...
Tarta cu legume
Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare. Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de sare. Aluatul obtinut il intinzi in foaie si il asezi intr-o forma de tarta unsa si tapetata imbracand si...
Tarta cu legume
Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut, apa și sarea. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider. Întinzi...
Conopida cu ardei si cascaval
Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper. Speli ardeiul gras și îl tai felii. Pui...
Ardei copti cu smantana
Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină....
Cous cous cu legume
Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie. ...
Budinca cu ciuperci si vinete
Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii. Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata marunt si lasi sa se inabuse. Adaugi ciupercile si le lasi sa fiarba pana cand zeama lasata de...
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte. Ceapa şi usturoiul le toci mărunt, iar ardeiul îl tai felii subțiri și le călești, apoi...
Ardei surpriza
Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați. După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul...
Mancarica de soia boabe cu afumatura
Soia spălată o pui într-un vas cu apă să se îmnoaie de seara; a doua zi, scurgi apa și o pui într-un vas cu apă caldă să fiarbă; o lași să clocotească câteva minute, scurgi apa, clătești boabele sub jet de apă rece, apoi le pui din nou la fiert cu apă...
Evantai de vinete
Cureti ceapa de coaja si o tai felii subtiri. Rosiile, cascavalul si afumatura le tai in felii subtiri. Speli vanata si o tai in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei si pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta, astfel nu risti sa se desprinda de cotor....
Conopida cu broccoli la cuptor
Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet. Scoti legumele din apa, le scurgi bine si le pui in vasul termorezistent, apoi adaugi deasupra...
Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli...
Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la...
Tarta cu urzici si branza de capra
Nu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert, cand apa clocoteste. Le lasi sa fiarba cateva minute, apoi le scoti intr-o strecuratoare si le lasi sa...
Tarta cu dovlecei si telemea
Din apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia pentru tarta. Asezi foaia de aluat in forma de tarta, presand usor marginile...