
publicat la 25.05.2025
publicat la 11.05.2025
publicat la 26.04.2025
Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…
Bucataras.ro
[email protected]
Mini tarte cu ananas si menta
Intr-un castron, pui faina, margarina rece taiata cubulete, oul batut, zaharul macinat si sarea. Faci un aluat pe care-l lasi la frigider timp de 30 de minute. Intinzi o foaie de aluat pe care o decupezi cu ajutorul unui vas rotund si asezi aluatul in fiecare tavita unsa cu unt. Intepi aluatul cu...
Estonian Kringel
Pregatesti intai maiaua din drojdie, zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Intre timp, topesti untul pe care il vei adauga peste maiaua crescuta impreuna cu cele 2 galbenusuri. Omogenizezi compozitia si adaugi restul de faina. Framanti un aluat, nu...
Negresa cu crema de branza si mure
Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand si amesteci bine. Separat, amesteci faina cu cacaua....
Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Rulada cu fulgi de zapada
Bati albușul de ou cu un praf de sare intr-un bol, până devine spumos, apoi adaugi treptat zaharul pudra. Cerni faina peste bezea si amesteci usor de jos in sus. Adaugi si zeama de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Umpli o punga cu aluat. Fixezi un sablon cu...
Chec cu bradut
Se pregateste pentru inceput, aluatul pentru bradut. Se amesteca untul cu zahar si colorantul alimentar. Se adauga ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte. Se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt, se amesteca si se toarna aluatul in tava (22*32 cm) tapeteta cu hartie de copt....
Briose cu gem de prune, cacao si scortisoara
Amesteci faina cu amidonul, praful de copt si scortisoara. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, margarina si cacao. Adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. In final, incorporezi gemul de prune si albusurile batute spuma. Ungi formele de briose cu unt si le umpli 2/3 cu aluat. Introduci...
Biscuiti cu cacao
Freci untul moale cu zaharul macinat, pana la topirea acestuia. Adaugi smantana, galbenusul, vanilia si amesteci bine. Amesteci faina cu cacaua si cerni acest amestecat peste compozitia lichida. Framanti o bila de aluat pe care o dai la rece pentru o ora. Intinzi o foaie de aluat si cu...
Fursecuri cu fructe de padure
Intr-un vas, mixezi ouale, adaugand putin cate putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Amesteci faina cu praful de copt si apoi le cerni. Untul topit il torni peste amestecul de zahar si oua, apoi pui si faina. Adaugi si fructele de padure decongelate si scurse si amesteci usor cu...
Minitarte cu capsuni
Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca. Pentru aluat, amesteci faina cu...
Minitarte cu rubarba si mure
Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul, zaharul pudra si untul moale. Framanti un aluat pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie alimentara. Intinzi aluatul si il decupezi cu ajutorul unui vas rotund si il asezi in formele de tarta. Intepi...
Braduti umpluti cu crema de vanilie
Pentru aluat, bati ouale cu zaharul, adaugi laptele, colorantul alimentar, bicarbonatul de amoniu stins in suc de lamaie, apoi faina. Framanti bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai lipeste de maini. Intinzi aluatul in foaie subtire si il tai fasii inguste si lungi care se...
Prajitura tavalita
Pentru aluat, amesteci untul topit cu zaharul, ouale, esenta de rom, laptele, praful de copt si zaharul vanilat, pana obtii un aluat omogen. Adaugi progresiv faina, continuand amestecarea. Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 60...
Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)
Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn. Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in...
Pariziene cu branza si stafide
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut si 50 g unt moale. Framanti...
Cake pops
Untul moale (la temperatura camerei) il tai cubulete si il mixezi cu zaharul macinat. Adaugi ouale, cate unul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si jumatate din cantitatea de lapte si mixezi, apoi adaugi jumatate din cantitatea de faina (cernuta) si...
Briose cu dulceata de capsuni
Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca. Mixezi ouale spuma cu zaharul pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul topit si esenta. Adaugi si laptele usor. La final, pui faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci usor, pana se...
Briose cu banane si mure
Intr-un vas, freci untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adaugi ouale, amesteci si pui bananele maruntite cu furculita. Adaugi faina, esenta de vanilie si praful de copt si amesteci din nou. Ungi formele de briose si le umpli pe jumatate cu aluat, presari cateva mure...
Bradut din turta dulce
Topesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute usor. Adaugi faina si condimentele si incepi sa amesteci cu o lingura de lemn. Pui...
Fursecuri fragede
Pentru aluat, amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut. Amesteci făina cu...
Fursecuri de Craciun
Amesteci faina cu ouale, untul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie, o lingurita esenta de portocale si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cu ajutorul unor forme, tai aluatul obtinut, iar figurinele le pui intr-o tava, pe o hartie de copt. Introduci tava in cuptorul...
Biscuiti cu ovaz si banane
Pui bananele (taiate felii), fulgii de ovaz si migdalele taiate marunt intr-un bol si maruntesti bananele cu furculita, pana obtii un amestec omogen. Adaugi apoi stafidele si amesteci. Iei compozitia cu lingura si incerci sa-i dai o forma cat mai rotunda, apoi pui biscuitii in tava, pe...
Fursecuri spirale
Pui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti aluatul in 2. O parte o amesteci cu colorantul lichid si adaugi faina pana obtii un aluat omogen,...