oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE874
PRIETENI305
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv chec cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2017

Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opă­reşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai bucăţi. După ce au fiert morcovii, îi laşi să se scurgă, apoi...

Aperitiv prajitura tricolora

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2017

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat sau proaspat, dar fiert 5 minute). Separat, bati albusurile spuma tare si le...

Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2017

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora. Intre timp pregatesti umplutura....

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2017

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte. Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri...

Aperitiv chec cu naut si spanac

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2017

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.  Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras. Speli spanacul si il tamponezi foarte bine cu hartie absorbanta...

Aperitiv briose cu oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2017

Fierbi tari, ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi, le cojesti. Intr-un bol, mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella...

Aperitiv briose cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2017

Freci untul (aflat la temperatura camerei) cu ouale si sarea si adaugi jumatate din faina cernuta cu praful de copt si apoi mixezi usor. Adaugi iaurtul si apoi adaugi si restul de faina si amesteci cu miscari de jos in sus. Adaugi ciupercile taiate bucatele si omogenizezi compozitia. Torni...

Aperitiv briose cu tofu

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2017

Intr-un bol, amesteci faina cu praful de copt, laptele, uleiul de masline si galbenusurile. Adaugi maslinele, ierburile si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.  In alt bol, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in compozitia de mai sus. Pui compozitia in formele de briose...

Aperitiv frittata cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2017

Tai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua. Intr-un bol, bati ouale spuma cu putin piper, un praf de sare si o lingura condiment Maggi...

Aperitiv chec cu ciuperci si porumb

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2017

Taie ardeiul si ciupercile cubulete mici, iar ceapa verde, feliute subtiri. Mixezi bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Torni usor uleiul mixand in continuare. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si amesteci compozitia pana se omogenizeaza. Adaugi apoi restul ingrendientelor...

Aperitiv cosulete cu bacon si legume mexicane

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2017

Într-o tava pentru 6 briose, asezi câte 2-3 felii de bacon în fiecare adâncitura, astfel ca formele sa fie îmbracate la interior. Legumele mexicane (decongelate si bine scurse) le amesteci cu pieptul de curcan taiat cât mai mic si condimentezi cu sare, piper...

Aperitiv oua Benedict

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2017

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru bain-marie. Incingi tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei, deoarece va lasa baconul), apoi le...

Aperitiv tarta cu sardine si masline verzi

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2017

Bati ouale pana cand se omogenizeaza compozitia (cca. 1 minut). Adaugi alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele. Adaugi parmezanul ras, maslinele verzi taiate in feliute subtiri, sardinele scurse de lichidul din conserva si zdrobite cu furculita, uleiul de...

Aperitiv placinta impletita cu urda

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2017

Mixezi urda cu ouale si smantana, apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi o foaie de aluat si netezesti cu sucitorul. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm....

Aperitiv clatite cu sfecla si branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2017

Mixezi in robot, sfecla, catelul de usturoi, ouale, uleiul si laptele. Dupa ce obtii o crema fina, adaugi toata faina si mixezi pana la inglobarea perfecta. Vei obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingi o tigaie teflonata, o ungi cu un strop de ulei de masline si adaugi...

Aperitiv placinta cu dovlecei si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2017

Speli dovleceii si ii tai cubulete. Ceapa si ciupercile le tai marunt, iar cascavalul il dai pe razatoare. Separat, mixezi ouale si adaugi smantana, apoi faina cernuta cu praful de copt, uleiul, sarea si piperul. Amesteci cu robotul de bucatarie, la viteza cea mai mica. Pui dovleceii, ceapa si...

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2017

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si sarea. Programul masinii mele de paine este de o ora si 15 minute (timp in care a framantat si a...

Aperitiv trandafir cu carne de curcan

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2017

Pentru aluat , amesteci brânza cu laptele, uleiul și sarea, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt. Întinzi o foaie de aluat de circa 50 x 30 cm, peste care întinzi carnea tocată ce a fost amestecată cu ceapa tăiată mărunt, cașcavalul tăiat cubulețe, albușul...

Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2017

Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust. Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat....

Briose cu nuci si branza cu mucegai

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2017

Pui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci cu un tel pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi sare si piper, dupa gust. Tai merele si...

Drob de vinete

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2017

Cureti vinetele, le tai cubulete si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si usturoiul pisat. Adaugi vinetele si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia. Mixezi ouale si...

Placintele cu piept de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2017

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in mijlocul fainii si adaugi maiaua, ouale (pastrezi un galbenus ptr. uns), laptele si sarea. Incepi sa...

Rozete aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2017

Drojdia cu zaharul le amesteci pana devin o pasta, torni peste aceasta putin lapte caldut si amesteci cu putina faina, formand astfel maiaua pe care o lasi la crescut. Dupa ce a crescut, adaugi restul de faina amestecat cu sarea si oul batut. Framanti aluatul adaugand si laptele caldut putin cate...

Placinta aperitiv cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2017

Din ingredientele de mai sus, framanti un aluat pe care-l lasi la dospit pana isi dubleaza volumul. Tapetezi o forma rotunda cu hartie de copt (diametrul 28). Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi rotunde, nu foarte groase, cu diametrul egal cu al formei. Cea de a doua foaie trebuie sa...

Tarta cu ficatei, broccoli si conopida

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute. Desfaci conopida si broccoli in buchetele si le...

Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2017

Freci untul cu putina sare, apoi adaugi ouale pe rand si omogenizezi compozitia. Adaugi condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incorporezi, treptat, faina amestecata cu praful de copt. Framanti cu mana pana obtii un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il pui intr-o folie...

Biscuiti cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2017

Spargi oul intr-un bol si il freci bine cu untul, apoi adaugi condimentele si cascavalul dat pe razatoarea mica si amesteci. Adaugi faina si framanti un aluat usor moale, dar nu foarte lipicios. Pui aluatul intr-o punga si il dai la rece pentru o ora, apoi il intinzi pe masa infainata...

Placinta cu dovlecei, ciuperci si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2017

Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica. Tai ciupercile marunt. Razi cascavalul. Intr-un vas, amesteci dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii, ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie), ciupercile, patrunjelul, parmezanul si amesteci bine. Adaugi sare...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2017

Drojdia se inmoaie cu 4 linguri de apa, apoi se amesteca cu smantana, margarina,100g cascaval ras, sare si un ou.Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la dospit o ora.  Se taie aluatul in doua si se intinde o foaie subtire, se taie bastonase care se...

Afisate 61 - 89 din 89 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]