publicat la 23.11.2013
publicat la 19.10.2013
publicat la 17.10.2013
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec cu dovleac si nuca de cocos
Dovleacul il curatam si il taiem bucatale. Intr-o tava de cuptor, punem foile de copt, punem dovleacu si dam la cuptor pana cand acesta e copt. Il blenduim pentru a face un piure de dovleac. Intr-un vas batem ouale intregi fff bn. Apoi turnam uleiul si amestecam ff bine. Punem...
Tarta cu dovleac - bostan
Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la microunde. Faina o punem intr-un castron, punem apoi zaharul, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie,...
Fursecuri cu lamaie
Se mixeaza untul. Se adauga zaharul si si mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusul, zeama de lamaie, esenta de lamaie si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu amidonul si sarea si se incorporeaza in aluat. Rezulta un aluat lipicios. Se acopera cu folie alimentara si se da...
Biscuiti cu stafide
Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, scortisoara, sarea si zaharul. Adaugam apoi si oul, untul topit, laptele si esenta de rom. Se amesteca bine toate ingredientele cu o paleta. Punem apoi si stafidele si amestecam din nou. Se pun in tava cu lingurita, cu spatiu intre...
Chec simplu
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o lingura si mixam bine. Iar punem o lingura si mixam si tot asa pana ce terminam zaharul si obtinem o...
Tort cu crema de vanilie
Pentru blat: Se faramiteaza ciocolata si se topeste impreuna cu untul la bain marie. Se adauga esenta de vanilie si se lasa deoparte la racit. Cand e caldut se adauga zaharul sarea si ouale batute putin cu furculita. Se amesteca totul apoi se adauga laptele si iaurtul. La sfarsit se...
Galuste cu prune
Se spala prunele. Se desfac in jumatati. Se pun intr-o strecuratoare cu 2 lingurite zahar tos deasupra. Se lasa deoparte. Se spala bine cartofii si se pun la fiert aproximativ jumatate de ora. Se curata apoi de coaja si se strivesc cu o furculita, se pune sarea si laptele cald. (am...
Sorbet de pepene galben si nectarine
Pepenele galben se curata de coaja si se taie ucati. Necatrinele se spala, se scot samburii se se taie bucati. Cu ajutorul unui blender facem piure de fructe. Ouale se bat spuma cu o lingura de zahar, sare, zeama de lamaie. Se pune si restul de zahar si amestecam ca pentu bezele. Deasupra...
Inghetata de pepene rosu
Pepenele se curata de coaja si samburi. Cantarim sa avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune intr-un vas si se blenduieste pana obtinem o pasta fina. Completam apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt si frisca batuta. Blenduim in continuare. Punem apoi compozitia intr-o forma de...
Chec cu afine
Se mixeaza ouale intregi cu praful de sare, pana se deschid la culoare si devin ca o spuma. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, se toarna apoi frisca lichida si uleiul. La final se adauga si faina cu praful de copt, amestecandu-se cu o spatula. Jumatate din afine...
Gris cu lapte si caramel
Laptele se pune la fiert cu cele 2 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se pune grisul si se amestecacu un tel ca la mamaliga. Se opreste focul si se lasa. Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, si se toarna in catronelele in care urmeaza sa punem grisul. Se toarna...
Biscuiti cu unt si cacao
Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul. Se adauga oul, esentele, praful de copt si se mixeaza. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. se imparte luatul in 2, una din parti se amesteca cu cacaoa. Apoi cele 2 compozitii se amesteca din nou. Se intibde cu facaltul o foaie de 1 cm...
Tort Kodrit Kadir by Miha
Oul se mixeaza cu un praf de sare, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Eu am folosit telul de data asta si nu mixerul. Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. se amesteca bine. Se caramelizeaza zaharul in vasul in care...
Gogosi din aluat de paine
Am pus jumatate din cantitatea de faina intr-un castron de plastic. Separat am frecat drojdia cu cele 2 lingurite de zahar tos pana s-a format un lichid gros. am turnat drojdia peste faina, am pus si o jumatate de cana de apa calduta si am amestecat cu o lingura de lemn. Am pus apoi...
Prajitura desteapta ...reteta bucataras.ro
Untul l-am pus la topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat deoparte pana am avut nevoie de el. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Separat am batut galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, apa. Peste aceasta compozitie am turnat...
Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos
Se uge cu unt si se tapeteaza o tava rotunda cu marginile destul de inalte. Faina se aseaza intr-un castron ion forma de fantana, se pun in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de la 1 lamaie, drojdia si untul la temperatura camerei. Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat neted...
Crema de zahar ars
Cele 10 oua se bat ca pentru omleta , se adauga si cele 10 linguri de zahar si se bat in continuare. Se toarna laptele, esenta de vanilie , AMIDONUL SI zaharul vanilat.. se amesteca toate aceste ingrediente cu un tel. Cele 5 linguri de zahar le-am caramelizat intr-un vas separat , pentru ca am...
Tarta de cacao cu aroma de migdale
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o crema. se cerne deasupra faina, cacaua, amidonul, se pun cele 2 esente. Se amesteca totul pana se omogenizeaza. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma tare.Spuma de ...
Prajitura cu visine din sirop
Se bat spuma albusurile cu zaharul iar galbenusurile se freaca spuma cu uleiul ca la maioneza. Se amesteca cele 2 compozitii apoi se adauga faina, praful de copt si esentele. Se rastoarna aluatul in tava de tort cu diametrul de 26 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina si se presara din loc...
Mini Choux a la creme
Se pune la fiert intr-o craticioara la foc mic apa si uleiul. Cand da in primul clocot se ia de pe foc, se pune faina toata o data se pune inapoi pe foc si se amesteca cu lingura de lemn astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se ia de pe foc, se lasa la racit un pic si se pune cate un ou pe...
Tort gen Kinder Pingui
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un prafulet de sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, zahar vanilinat, galbenusurile, uleiul, mierea, laptele si cacaoa. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt. Se amesteca aceasta compozitie. Se imparte compozitia...
Prajitura cu crema de lamaie si nuca de cocos
Se mixeaza ouale intregi cu zahar.Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala. Se pune faina cu praful de copt. Se va omogeniza. Se toarna compozitia in tava si se da la copt aproximativ 20 min. Se pregateste budinca dupa indicatiile de pe plic. Se scoate blatul.Se lasa la racit. ...
Tort aniversare
Pt blat Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zahar si cate un pic de apa.Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca cate putin cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecului de galbenusuri.Se pune compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili....
Tarta cu fructe
Untul l-am inmuiat un pic la microunde. Se pune faina intr-un castronel, se pune zaharul si ouale plus galbenusurile. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat plus untul si se framanta bine. Se inveleste in folie alimentara si se sa la rece jumatate de ora. Pentru crema se pune...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se fierbe cafeaua. Dupa ce s-a racit se adauga 1 lingurita de esenta de migdale. Mascarponele se freaca cu galbenusurile si 2 linguri zahar. Frisca lichide sa bate cu mixerul, se poate adauga si intaritor. Albusurile se bat spuma cu o lingura de...
Prajitura cu mere
Frecam ouale cu o cana zahar, dupa care punem uleiul si omogenizam bine, apoi se pune treptat faina impreuna cu praful de copt-1 pliculet. Vanilam dupa gust. Separat pregatim merele - le curatam, le dam prin razatoare, le scurgem, apoi amestecam cu 200 gr zahar, 5 linguri pesmet si...