publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert eclere cu crema de vanilie
Intr-o cratita, adaugam apa, uleiul, sarea si punem pe foc. Cand amestecul incepe sa fiarba, luam cratita de pe foc. Turnam faina in bloc (adica toata odata) si o incorporam rapid cu o spatula. Amestecul va deveni ca o pasta. Lasam sa se raceasca putin si adaugam ouale pe rand, dupa ce am...
Salam de biscuiţi, reţetă clasica
Salam de biscuiţi, reţetă clasica Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat. Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa. Amestecam bine si daca s-a omogenizat luam de pe foc. Separat am hidratat stafidele in cognac si le vom adauga...
Desert tort de iaurt cu rodie
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare, adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile, aerand in permanenta compozitia. Cernem faina si o adaugam peste, se amesteca incet si se aereaza...
Desert cheesecake cu capsuni
Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuit si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform. Cu ajutorul robotului de bucatarie,...
Desert cheesecake cu jeleu de fructul pasiunii (maracuya)
Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din biscuiti si unt, apasam si aplatizam bine sa avem un blat uniform. Cu ajutorul robotului de...
Desert tort Alex
Sirop, punem 150 g zahar si apa, se pun pe foc si se va topi zaharul formand un sirop in el putem adauga diferite esente, dar doar dupa ce il luam dupa foc. Se separa ouale, batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul, se amesteca galbenusurile cu uleiul. Cand albusurile sunt...
Tarta cu crema de lamaie
Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cele doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si...
Tort cu crema straciatella
Separam ouale, albus de galbenus. Cumparam sfecla prefiarta si o punem sa mai fiarba, trebuie sa scoatem culoare rosiatica necesara pentru colorarea blaturilor. Batem albusurile spuma iar aproape de final adaugam si jumatate din cantitatea de zahar. Batem pana albusul are o consistenta tare....
Dulceata de trandafiri
Este un anume tip de trandafir din care se face dulceata. Culegem petalele de trandafiri si le spalam bine, dupa care frecam petalele cu sare de lamaie. Lasam sa se inmoaie si le vom stoarce. Dupa aceea facem un sirop de zahar, punem zaharul si adaugam apa peste petale cat sa depaseasca putin....
Tort Puisori
Se spala, dezinfecteaza si separa ouale. Punem albusurile in robot si incepem baterea lor, pana obtinem consistenta dorita. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam celelale ingrediente, la final adaugam albusurile peste si aeram bine compozitia. Luam o tava ungem cu ulei si o...
Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged
Cantarim materia prima si taiem untul cubulete putin le dam la microunde, si vom adauga zaharul se amesteca bine, galbenusul si toate se adauga la robot, adaugam si laptele, adaugam si razatura de lamaie, nu prea multa ca amaraste plus zahar vanilat. Cernem faina si adaugam peste in...
Tort cu crema de ciocolata si capsuni
Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se scurge branza si se amesteca cu faina cernuta, zahar tos, gris, razatura de lamaie, bicarbonatul si oua, se framanta si se fac bilute aproximativ de 100 g (papanasul plus biluta). Se incinge uleiul, se vor praji in baie de ulei. Se scot pe servetele...
Tort “Dark Night” crema Chantilly si crema de ciocolata
Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos si cel vanilat. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in...
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea
Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul, apa si adaugam peste albusuri in bloc. Se va amesteca cu...
Tort Aniversar
Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va...
Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure
1. Spalati si pregatiti fructele. 2. Intr-o cratita(oala) puneti foile de gelatina inmuiata impreuna cu apa si incalziti pana cand gelatina s-a dizolvat, doar incalzita nu o fierbeti. Amestecati aceasta substanta in vin si adaugati si zeama de lamaie precum si semintele de la pastaia...
Banana Split
Se curata bananele si se taie longitudinal. Se pune zahar intr-o tigaie nonaderenta si se va lasa sa se caramelizeze adaugam un cub de unt si vom pune bananele dupa ce acestea le-am imbracat in caramel adaugam cognacul si flambam. Scoatem bananele si aranjam pe farfurie, punem bananele,...
Coupe Jacques pentru 5 persoane
Fructele se spala, se curata, iar fructele mai mari se taie in felii sau in cubulete de marime potrivita. Se stropesc cu zeama de lamaie si adaugam zaharul. Punem intr-un recipient 5-6 linguri de lichior si 3 linguri de cognac, adaugam fructele peste si la lasam sa stea 15 minute. Punem...
Tort de ciocolata cu fructe
1. Incalzim cuptorul la 170 grade, amestecati zaharul cu untul pana devine o crema usoara. 2. Puneti melasa, amestecati ouale puneti unul amestecati, urmatorul amestecati asa procedati dupa fiecare in parte dupa care adaugati ciocolata topita acestea se amesteca la robot la rotatie mica. 3....
Poale-n brau
Se va face o maia dupa cum urmeaza: 100 ml de lapte se-ncalzeste cat sa fie caldut nu fierbinte in el se adauga o lingura de zahar, se dizolva drojdia, se pune 1-2 linguri de faina si un praf de sare. Acestea se pun intr-un castronas se acopera si se lasa la un loc caldut cat sa se activeze...
Amandina a la Nico
Separi albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga in ploaie zaharul. Dupa ce ai amestecat bine cu mixerul, scoti respectivul amestec si il asezi intr-un vas de sticla. Separat amesteci zaharul cu galbenusurile si ulterior adaugi si apa. Dupa ce...
Tort cu ananas, ciocolata si physalis
Se va cerne: faina, amidonul, praful de copt si cacaoa. Se separa ouale si se va bate spuma tare albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat continuand amestecarea. Scoatem spuma batuta bine si o transferam intr-un bol de sticla, vom adauga rand pe rand...
Tort Cuib
Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 180°C. Separam ouale si vom bate separate albusurile de galbenusuri. Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, dupa ce incepe sa se intareasca adaugam in ploaie zaharul. Dupa aceea scoti albusurile batute spuma de la robot sit e transferi...
Tort de ciocolata a la Nico
Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam treptat albusul in galbenusuri si continuam sa amestecam. In alt vas punem ingredientele uscate dupa ce in prealabil le-am cernut, iar peste ele incepem sa adaugam...
Prajitura Anca
Pentru crema de vanilie , vom proceda in felul urmator: Se pune laptele la foc sa se incalzesca, sa fie doar caldut, din acesta se ia aproximativ 200 de ml si se va adauga in fir subtire, dupa ce s-a topit zaharul in amestec cu ouale. Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,...
Crema de zahar ars a la Nicole
Amestecam ouale cu 150 g de zahar, pana se va dizolva zaharul, restul de zahar il topim si il vom adauga pe fundul formei in care vom pune ulterior crema noastra. Tapetam cu zaharul topit(caramelizat). Adaugam laptele si esentele peste amestecul de oua cu zahar si incorporam. Incalzim cuptorul la...
Sufleu de vanilie
Ouale se spala si se vor dezinfecta, se clatesc cu apa rece, se va separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe, faina se va cerne. Vom face o crema dupa cum urmeaza: galbenusurile(12) se amesteca cu 100 g de zahar, cu faina, 200 ml de lapte rece, esenta de vanilie si se amesteca...
Placinta cu mere(libaneza)
Facem un aluat din: 400 g de faina 200 g de unt sare si un pic de apa Framantam si dam la frigider 15-30 de minute. Merele le spalam si le taiem in 6-8 bucati/mar, le curatam de cotoare si codite si le vom pune intr-un bol, peste ele adaugam scortisoara,...
Evantai de mere calde
Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute (marul se taie in opt). Intr-o tigaie se pune 100 g de unt si jumatate din cantitatea de zahar se vor adauga merele, se lasa sa se inmoaie in unt, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta...