Blatul:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru un gust mai placut si mai aromat, iar la final trecem printr-o sita faina cu amidonul si plicul roz,...
Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar...
Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica
Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.
Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase,...
Pentru foi:
Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il adaugam peste celelalte ingrediente impreuna cu putina esenta de vanilie.
Cacaoa si...
Pentru Blat:
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Intr-o sita punem...
Pentru Blatul de vanilie:
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de vanilie si mixam pana le incorporam si pe...
Pentru blat:
Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat impreuna cu esentele (gupa gust, cca.1 lingurita din fiecare), mai mixam cateva secunde si ne ocupam...
Pentru inceput facem blaturile, pe rand:
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Intr-o...
Pentru Blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...
Pentru aluat:
Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.
Pentru umplutura:
Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata...
Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, omogenizam bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final, bicarbonatul de sodiu si faina atat cat sa formam un aluat usor lipicios si usor de manevrat....
Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa.
...
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.
In acest timp batem ouale impreuna cu...
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.
In acest timp,...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine, dupa care adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de...
Cum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei
Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat.
Intr-un bol, amestecam nuca, biscuitii si cacaua.
Intr-un ibric, punem laptele cu...
Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.
Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa...
Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta.
Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului,facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute, pana...
Pentru blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam si zaharul cu laptele, si zaharul vanilat, continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine in aluat, apoi uleiul si aromele,...
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.
Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat.
Crema de branza o amestecam cu...
Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam aromele (vanilia cu romul).
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de oua,...
Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam ingredientele uscate, omogenizam si lasam aluatul un sfert de ora sa se odihneasca.
Intr-o tigaie teflonata,...
Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat.
Pregatim intr-un bol mai...
Pentru inceput dizolvam drojdia cu o lingurita zahar pana obtinem o pasta, adaugam 1 lingura de faina si lasam cateva minute pana incepe sa se umfle putin.
Intre timp pregatim restul ingredientelor: Faina impreuna cu sarea o cernem cu ajutorul unei site intr-un bol,...
Pentru aluat:
Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele.
Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam...
Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...
Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese
Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru un gust mai placut si mai aromat, iar la final trecem printr-o sita faina cu amidonul si plicul roz,...
Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata
Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar...
Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica
Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri. Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase,...
Desert prajitura Televizor
Pentru foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il adaugam peste celelalte ingrediente impreuna cu putina esenta de vanilie. Cacaoa si...
Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale
Pentru Blat: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Intr-o sita punem...
Desert entremet cu ricotta si zmeura
Pentru Blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare. Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de vanilie si mixam pana le incorporam si pe...
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness
Pentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat impreuna cu esentele (gupa gust, cca.1 lingurita din fiecare), mai mixam cateva secunde si ne ocupam...
Desert tort Foret Noire
Pentru inceput facem blaturile, pe rand: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Intr-o...
Desert tort Crina
Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...
Desert tarta cu cirese si crema de branza
Pentru aluat: Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic. Pentru umplutura: Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu...
Desert prajitura aromata cu morcovi
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si...
Desert rulada umpluta cu gem de visine
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata...
Desert biscuiti fragezi si parfumati
Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, omogenizam bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final, bicarbonatul de sodiu si faina atat cat sa formam un aluat usor lipicios si usor de manevrat....
Desert inghetata cu Nutella
Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa. ...
Desert inghetata de casa cu aroma de cacao si rom
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp batem ouale impreuna cu...
Desert inghetata de casa cu aroma de vanilie
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp,...
Desert chec cu lamaie
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine, dupa care adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de...
Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei
Cum se prepara Bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata - Reteta delicioasa a copilariei Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat. Intr-un bol, amestecam nuca, biscuitii si cacaua. Intr-un ibric, punem laptele cu...
Desert pasca super fina
Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider. Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa...
Desert cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului,facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute, pana...
Tort cu iaurt si caise
Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...
Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam si zaharul cu laptele, si zaharul vanilat, continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine in aluat, apoi uleiul si aromele,...
Cozonac pufos umplut cu branza dulce
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute. Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru...
Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat. Crema de branza o amestecam cu...
Tarta cu mere
Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adaugam aromele (vanilia cu romul). Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de oua,...
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane
Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie si laptele, mai amestecam putin si la final adaugam ingredientele uscate, omogenizam si lasam aluatul un sfert de ora sa se odihneasca. Intr-o tigaie teflonata,...
Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca
Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor de manevrat. Pregatim intr-un bol mai...
Covrigi polonezi
Pentru inceput dizolvam drojdia cu o lingurita zahar pana obtinem o pasta, adaugam 1 lingura de faina si lasam cateva minute pana incepe sa se umfle putin. Intre timp pregatim restul ingredientelor: Faina impreuna cu sarea o cernem cu ajutorul unei site intr-un bol,...
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat
Pentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele. Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam...
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure
Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...