Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Retete / Aperitive / Garnituri

Omleta cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Se curata vinata de coaja si se taie in cubulete. Se curata ceapa,rosiile si ardeii si se vor taia tot in cubulete. Se caleste ceapa,apoi se adauga pe rand vinetele, ardeii si rosiile. Se calesc cam 10 minute apoi se adauga ouale batute. Se sareaza si pipereaza dupa gust.  

Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2011

  Se curata de coaja si se scoate samburele de la avocado. Se baga toate ingredientele in mixer si se mixeaza. Se potriveste de gust. Eu folosesc un sos iute separat,ca sa se poata bucura si copii de sos.  

Telemea marinata

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2011

  Se taie telemeaua in cubulete,nu o sa iasa ele prea uniforme,se sfarama mult. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca usor,ca sa nu sfaramam telemeaua si mai tare. Se lasa la rece 24 de ore si se serveste cu paine proaspata!  

Kolokithopitta

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Se da dovleacul pe razatoare,eu il dau cu tot cu coaja,se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare Bate ouale usor si amesteca cu toate ingredientele cu exceptia dovleacului ras. Se scurge dovlecelul ras de zeama  si se adauga la mixtura. Se prajeste in uleiul incins,eu le...

Rulada de pui Tex-Mex

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Se amesteca toate ingredientele. Se pun foile unse cu ulei in forma,eu am folosit una de silicon si nu am mai uns-o. Se introduce amestecul de carne. Se inveleste cu foile de placinta. Se unge cu putin ulei .  

Orez Spaniol

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2011

Se caleste ceapa in ulei.Se adauga morcovul ,usturoiul si ardeiul verde. Se adauga pasta de tomate si apoi orezul. Se amesteca,se toarna apa,sarea ,piperul si sofranul. Se da la foc mare,se lasa sa dea un clocot,apoi se face focul mic si se tine acoperit 20 de minute. Se ia de pe foc...

Cartofi frantuzo-secuiesti

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2011

Se taie cartofii,carnatul  si ouala in felii rotunde. Eu fac de obicei intr-o forma de chec de silicon. Se unge putin forma si se adauga un strat de cartofi,unul de oua,unul de carnati si se pune smantana peste. Se continua cu straturile pana se termina ingredientele. Se termina cu...

Inca o reteta cu cartofi la cuptor!

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Se curata cartoful de coaja si se taie in felii. Intr-un bol se amesteca uleiul,usturoiul,sarea si cimbrul. Se pun cartofii in bol si se amesteca. Se pun in tava (eu am una care nu lipeste) si se pun ca sa nu se lipeasca feliile. Se lasa cam 20 de minute sau pana incep sa se rumeneasca.

Friganele cu porumb

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

  Se caleste ceapa si usturoilul. Intr-un bol se adauga porumbul si se sfarama putin cu furculita. Se adauga ceapa prajita ,ceapa verde si oul. Se amesteca si se introduce faina,praful de copt,sarea si piperul. O sa fie o compozitie cam moale,dar se intareste la prajit. Se...

Orez grecesc

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2011

Se pun toate ingredientele intr-o oala si se dau la foc. De data asta optionalele nu le-am adaugat. Cand da in clocot se reduce focul la mic si se acopera cu un capac. Se mai tine 20 de minute dupa care se opreste focul si se mai tine deoparte 10 minute.  

Muffins aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2011

Se amesteca ouale cu laptele. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor. Se pune uleiul,sunca taiata fasii,ardeiul si maslinele. Sa nu uitati de sare si piper. Se da la cuptor cam 25 de minute,pana cand iese scobitoarea curata. Sunt bune si reci si calde si se termina repede!  

Orez egiptean

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2011

Se spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua clocote,pune capacul si lasa-l la foc mic vreo 20 minute. Nu se mai deschide capacul si nu se...

Branza feta marinata

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2011

Se prajesc pentru un minut boabele de coriandru,coaja de portocala si dafinul. Intr-un container de plastic sau intr-un borcan,se pun toate ingredientele si se amesteca usor o data pe zi pentru o saptamana. Se pastreaza la frigider,o saptamana,dupa care se poate servi. E excelenta...

Chec aperitiv de cartofi cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Se sfarama cartofii si se amesteca cu ouale,sarea si piperul. Se pune un strat de cartofi in forma si se pun carnati deasupra. Se continua pana se termina ingredientele. Se da cu galbenus si se da la cuptor cam 30-40 minute. Noi am servit-o rece.

Pasta de peste

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2011

Se introduc toate ingredientele in robot. Daca nu e destul de groasa pasta se mai poate adauga inca putin cartof. Se lasa putin la rece ca sa se combine aromele si se serveste cu paine proaspata!

Salata de cartofi Tex-Mex

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2011

Se taie cartofii in cuburi sau felii.Ceapa se taie in felii subtiri. Se adauga si ardeiul (eu am folosit congelat). Se stoarce limeul si se adauga la cartofi. Se taie marunt coriandrul. Se adauga dupa gust sare,piper,chimion,ulei si otet.

Pinguini

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2010

Se ia o maslina jumbo si se taie longitudinal o bucatica unde o sa vina burtica. Se umple orificiul cu crema de branza.Asta e pentru partea alba care se vede in poza. Morcovul se taie in felii rotunde. Se ia o felie de morcov si se taie o bucatica.Asta e pentru picioarele pinguinului....

Arroz verde mexicano - Orez verde mexican

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2010

Folosind stick blenderul sau robotul de bucatarie se obtine o pasta din patrunjel,coriandru,ceapa,apa,ardei iute,suc de lime si usturoi. Separat,intr-o oala se prajeste uleiul spalat si scurs de apa,cam 5 minute in cele 2 linguri de ulei. Se adauga supa de pui si amestecul de ierburi....

Orez Aromat

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2010

Se adauga toate ingredientele in oala sau in rice cooker. Cand incepe sa fiarba,se face focul mic si se mai lasa 20 minute. Se stinge focul si se lasa asa inca 10 minute. Pofta buna!

Cartofi Puc de Hockei

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2010

Se spala cartofii bine si se taie in jumatate ca in poza. Se pune putin ulei in tava si se pun cartofii pe care s-a presarat sare in tava,dar sa nu se suprapuna,pui numai cat sa se acopere tava. Dupa ce s-au rumenit pe o parte, se intorc pe cealalta si se lasa pana s-au rumenit.

Latkes - Chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2010

Se amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot. Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o tigaie non-stick,nu se pune mult ulei. Sunt gata cand sunt de o culoare maronie.

Maki Sushi

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2010

Ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic.Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit.Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider. Orezul se spala pana apa scursa din el e curata.Se scurge foarte bine de apa. Se pune orezul si...

Omleta cu carnati si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2010

Se caleste ceapa verde si ciupercile taiate felii in ulei sau in unt. Se adauga carnatul taiat rondele. Se adauga ouale batute cu faina si praful de copt,plus sare si piper. Sa nu uitati nici de cascaval,ca eu era sa uit! Se da focul mic si se acopera. Cand mijlocul omletei nu mai joaca e...

Cartofi prajiti a la India - Indian Home Fries

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2010

Se taie cartofii fierti in cuburi. Intr-un robot de bucatarie se adauga apa,ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute,sarea si curcuma. Intr-o tigaie nonstick,incalzeste uleiul si adauga semintele de fenicul si prajestele 30 secunde. Adauga pasta obtinuta si prajeste inca doua minute. Adauga cartofii...

Masline marinate grecesti

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2010

Da pe o razatoare fina coaja de lamaie. Pune maslinele intr-un bol de sticla. Combina coaja de lamaie,uleiul,oreagano,piperul si frunza de dafin si toarna peste masline. Acopera bolul si lasa la frigider peste noapte. Scoate din frigider cu o ora inainte de a servi. Uleiul se poate folosi pentru...

Orez Prajit - Reteta de baza

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2010

Adauga uleiul intr-o tigaie si cand e fierbinte adauga ardeii si ceapa verde. Adauga ouale si amesteca,sa fie bucati. Adauga orezul si sosul de soia,amestecand cam 2 minute. Chiar inainte de a o lua de pe foc adauga uleiul de susan,altfel isi pierde aroma.

Oua cu marar

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2010

Prajeste ouale ochi sau amesteca-le. Presara marar dupa cum iti place. Adauga sare si piper.

Oua cu mici si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Se prajesc cartofii in ulei,cand s-au rumenit se adauga rondelele de mici. Se sparg ouale in tigaie si se amesteca. Se adauga sare si piper. Se serveste.

Orez armenesc

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Se prajeste fideaua in putin ulei pana devine maronie. Se adauga orezul si untul. Dupa 2 minute si adauga si restul ingredientelor. Se fierbe la foc mijlociu 14 minute (depinde de oala folosita si de aragaz) Se ia de pe foc si se amesteca cu furculita. Se pune capacul si se mai lasa 5-10 minute....

Orez dupa metoda Iraniana

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2010

Se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta,deci nu e obligatoriu. Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez. Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de...

Afisate 61 - 90 din 91 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]