mikidaniro

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 20.01.2012

RETETE69
PRIETENI84
Retete / Dulciuri

Corn cu ciocolata ( nutella)

In Dulciuri la 28 Mai 2016

Pasul 1: Intr-un vas mare amestecam faina cu drojdia Pasul 2: In alt vas amestecam bine pana se omogenizeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si esenta de vanilie Pasul 3: Turnam compozitia cu oua in mijlocul castronului cu faina si amestecam pana se omogenizeaza, adaugam...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 21 Mai 2016

Pasul 1: Intr-un vas inalt si incapator se pun 250g de zahar, cca 50 ml apa, se pun pe aragaz la foc mediu si se lasa pana se caramelizeaza. Cand este gata rasuciti vasul usor pentru a tapeta peretii cu zaharul caramelizat. ATENTIE!!!! CAND ESTE FIERBINTE, ZAHARUL CARAMELIZAT, ESTE MAI...

Fursecuri cu ciocolata sau nutella

In Prajituri la 9 Feb 2013

Intr-un vas incapator se pun faina,zaharul pudra,praful de copt,zaharul vanilat si se amesteca bine,apoi se pun margarina sau untul la temperatura camerei,galbenusul,aromele si se framanta bine pana se omogenizeaza compozitia. Lasam compozitia sa se ''odihneasca'' 5 minute,apoi taiem din ea...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 8 Mai 2012

Pasul 1:laptele,ciocolata,untul,zaharul(150g) si cacaua le punem intr-un vas pe foc si le lasam pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca Pasul 2:separam albusele de galbenusuri si mixam spuma albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar,iar in alt vas mixam galbenusurile cu o...

Tort cu mousse de ciocolata si crema de capsuni

In Torturi la 20 Apr 2012

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura...

Profiterol cu inghetata de capsuni

In Dulciuri la 14 Apr 2012

          Inghetata: Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba).Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si 50ml frisca,apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand...

Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt

In Prajituri la 12 Apr 2012

 Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri. Cu o...

Banane pe bat

In Dulciuri la 9 Apr 2012

Taiem bananele felii de 2 cm,punem fiecare bucata pe cate o scobitoare,le pun pe o tava si le punem in congelator pana ingheata.Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul.Scufundam bananele in ciocolata,le dam jumatate prin nuca,jumatate prin nuca de cocos  si le punem inapoi pe...

Tort Mascota

In Torturi la 29 Mar 2012

Blat 1: Intr-un vas mixam albusurile pana se intaresc,adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar,zaharul vanilat ,apoi adaugam treptat apa calda si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul(3-4 min).Adaugam treptat faina amestecata cu...

Budinca de gris in caramel

In Dulciuri la 20 Mar 2012

Intr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba cca 10 min, amestecand frecvent. Cand este gata oprim focul, adaugam gemul si omogenizam bine. Zaharul...

Prajitura cu mere (aluat dospit)

In Prajituri la 16 Mar 2012

Laptele caldut il amestecam cu o lingurita de zahar si drojdia. Intr-un vas incapator punem faina, in mijlocul careia facem o adancitura, in care punem oul amestecat cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, coaja de portocala si sarea. Deasupra turnam si compozitia cu lapte si omogenizam bine cu...

Tort cu crema de ciocolata si visine

In Torturi la 12 Mar 2012

Blat: Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul vanilat,uleiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si...

Briose cu gem de piersici-de post

In Prajituri la 7 Mar 2012

Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam energic. Intr-o tava de briose in care punem hartie speciala...

Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale

In Prajituri la 29 Feb 2012

Compozitia 1: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o...

Prajitura cu ciocolata si lichior

In Prajituri la 24 Feb 2012

Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca. Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul. Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc. Siropul caldut...

Tort cu crema de sampanie

In Torturi la 22 Feb 2012

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura...

Briose cu ciocolata si lichior de visine

In Prajituri la 21 Feb 2012

Pasul 1 :ciocolata,margarina si  lichiorul le topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si le lasam sa se raceasca Pasul 2 :mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul Pasul 3 :amestecam faina,cacaua,praful de copt si sarea Pasul 4 :compozitia cu ciocolata o turnam...

Ecler cu ciocolata si frisca

In Prajituri la 16 Feb 2012

Cojile    Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta.Lasam sa se raceasca...

Briose cu portocala si ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2012

 Portocala o spalam si o dam pe razatoare mica,doar partea portocalie,nu si cea alba,apoi o stoarcem. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana ouale isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit adaugam zeama de la...

Strudel cu fructe

In Dulciuri la 11 Feb 2012

Curatam fructele de coaja,samburi si le taiem bucati potrivite.Punem 50g unt intr-un vas pe foc,iar cand s-a topit adaugam fructele.Lasam la foc iute 2-3 min.,apoi adaugam zaharul,esenta si mai gatim cca 5 min.Daca va plac mai aromate puteti pune si un pic de lichior.Nu le gatiti pana dispare...

Briose cu mandarine

In Prajituri la 9 Feb 2012

Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min. Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana...

Briose cu ciocolata si cappuccino

In Dulciuri la 4 Feb 2012

Laptele,ciocolata,zaharul si cappuccino le punem intr-un vas la fiert pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca.Cand compozitia cu lapte s-a racit mixam galbenusirile cu uleiul,zaharul vanilat si lasam deoparte.Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare.Amestecam faina cu...

Panne al cioccolato (painici cu ciocolata)

In Dulciuri la 1 Feb 2012

Punem faina intr-un vas, dizolvam drojdia cu zaharul in laptele caldut, facem o mica groapa in mijloc si punem amestecul cu lapte, sarea si mierea. Framantam pana prinde consistenta unui aluat mai moale,apoi adaugam untul topit si racit sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza...

Afisate 1 - 23 din 23 retete    

Postari recente

publicat la 28.05.2016

Corn cu ciocolata ( nutella)

publicat la 21.05.2016

Crema de zahar ars

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]