Varza o spalam,o punem intr-un vas cu apa cat sa o acopere (cca 2 ore)pentru a o dezacri si desara(daca este nevoie), apoi o lasam la scurs.Intre timp punem pe aragaz o tabla de protectie,apoi vasul de lut,in care punem uleiul, costita taiata feliute sau cubulete mai mari si ceapa tocata...
Blat:
Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul vanilat,uleiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si...
Icrele le punem intr-un castron uscat si le mixam cca 1 min.la viteza mica,apoi adaugam cate o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita suc de lamaie si mixam bine pana se intaresc din nou.Adaugam iar o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita de suc de lamaie,iar cand am terminat sucul de...
Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam energic.
Intr-o tava de briose in care punem hartie speciala...
Eu am avut scoici prefierte,din pacate n-am gasit altele.Daca aveti scoici care nu sunt prefierte,inainte de a le gati,puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min,apoi continuati sa le gatiti cum am scris mai jos.
Intr-un vas punem...
Rondele de rechin:
Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la...
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.Intre timp scurgem de ulei rosiile(eu le conserv in ulei) si le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit,adaugam rosiile si sotam 2-3 min,apoi adaugam sosul pesto,vinul,lasam 1-2 min. si adaugam...
Compozitia 1:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o...
Pasul 1 :curatam ciupercile, lasam doar ''palaria'' si le punem intr-un vas termorezistent
Pasul 2 :ardeiul,verdeata si usturoiul le tocam marunt
Pasul 3 :amestecam untul la temperatura camerei cu ardeiul,verdeata,usturoiul,sarea si piperul
Pasul 4 :punem din amestecul obtinut in fiecare...
Carnea o taiem cubulete mici si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu uleiul de masline si jumatate din cantitatea de condimente(sare,piper,cimbru,rozmarin si oregano).Acoperim vasul si lasam minim o ora, amestecand din cand in cand si adaugand apa calda daca scade sosul prea mult....
Cand am toate ingredientele pregatite(usturoiul curatat,zeama de lamaie stoarsa etc),le pun intr-un vas mai inalt si mixez cu mixerul vertical pana obtin ''sosul'' maxim 1 min. si.....gata!:)
Acest sos in folosesc frecvent la hamburger,salate de cruditati etc,in general la orice reteta...
Se pun la fiert tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp punem pe foc un vas in care punem putin ulei si un catel de usturoi zdrobit,pe care il lasam pana devine maroniu,apoi il scoatem din vas.Adaugam ciupercile spalate in prealabil si lasam pana se rumenesc un pic...
Ciolanul afumat
Ciolanul il punem pe foc intr-un vas inalt cu apa cat sa il acopere.Adaugam cateii de usturoi (o capatana) necuratati si zdrobiti,boabele de piper,foile de dafin si lasam la foc mic pana se fierbe foarte bine cca 2-3 ore.
Dupa ce s-a fiert foarte bine-vedem ca incepe sa...
Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca.
Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.
Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc.
Siropul caldut...
Pasul 1:curatam,spalam si taiem in patru ciupercile
Pasul 2:spalam pieptul de pui si il taiem cuburi potrivite
Pasul 3:spalam,curatam,lasam la scurs ficateii,apoi ii taiem bucati potrivite
Pasul 4:curatam si tocam 2 catei de usturoi
Cand avem totul pregatit punem o tigaie pe...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura...
Pestele il spalam,il curatam in interior,apoi il punem pe o suprafata dreapta si il apasam cu podul palmei pentru a se desprinde carnea mai usor de pe piele.Taiem in jurul capului si pe burta,iar cu ajutorul unei linguri scoatem toata carnea,inclusiv sira spinarii,avand grija sa lasam un pic...
Pasul 1 :ciocolata,margarina si lichiorul le topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si le lasam sa se raceasca
Pasul 2 :mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul
Pasul 3 :amestecam faina,cacaua,praful de copt si sarea
Pasul 4 :compozitia cu ciocolata o turnam...
Luam o felie de carne,o punem intre doua folii alimentare,o subtiem cu ajutorul unui ciocan pentru carne, deasupra asezonam cu sare (nu multa, deoarece este si sosul de soia sarat) si piper.Adaugam usturoiul si prazul taiate feliute subtiri,stropim carnea cu sosul de soia,adaugam si...
Daca gatiti frigaruile in alt mod decat asa,nu folositi branza,deoarece se va topi si in cuptor se topeste,dar se topeste peste cartofi si le imbunatateste gustul.
Pasul 1: punem sampania,usturoiul,rozmarinul,boiaua,sarea,piperul, patrunjelul, mustarul si ketchupul intr-un...
Cojile
Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta.Lasam sa se raceasca...
Portocala o spalam si o dam pe razatoare mica,doar partea portocalie,nu si cea alba,apoi o stoarcem. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana ouale isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit adaugam zeama de la...
Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina,sarea si am pornit-o pe programul de framantat care tine 15min. Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica groapa in...
Limba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de deasupra si o taiem felii potrivitate.
Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cateii de usturoi...
Curatam fructele de coaja,samburi si le taiem bucati potrivite.Punem 50g unt intr-un vas pe foc,iar cand s-a topit adaugam fructele.Lasam la foc iute 2-3 min.,apoi adaugam zaharul,esenta si mai gatim cca 5 min.Daca va plac mai aromate puteti pune si un pic de lichior.Nu le gatiti pana dispare...
Pulpele le dam cu sare,piper si le dam deoparte.Intre timp curatam,spalam,tocam ciupercile foarte marunt si le punem pe foc intr-un vas,condimentam si le lasam cca 5 min. sau pana scad foarte bine.Prazul il taiem rondele subtiri,iar ardeiul feliute subtiri. Luam doua folii alimentare si...
Punem la fiert pipotele, inimile si putina sare. In alt vas punem pulpele taiate bucati potrivite cu ceapa, putina sare si cateva boabe de piper. Intre timp curatam, spalam ciupercile si le taiem in patru.
Cand sunt fierte pipotele, inimile si pulpele le scoatem din supa intr-un vas,...
Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min.
Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana...
Se curata legumele,se spala si se taie bucati potrivite.
Se pun intr-un vas,se pune apa cat sa le acopere si se pun la foc potrivit pana sunt fierte legumele.Cand sunt fierte se pun in blender,se mixeaza bine,apoi se pun inapoi in vas la foc mic.Se adauga smantana,sarea,piperul si se lasa...
Spalam ciocanelele,le dam cu sare, piper si le punem deoparte. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem solzisori. Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta, apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min, amestecand din cand in cand....
Varza acra cu costita in vas de lut
Varza o spalam,o punem intr-un vas cu apa cat sa o acopere (cca 2 ore)pentru a o dezacri si desara(daca este nevoie), apoi o lasam la scurs.Intre timp punem pe aragaz o tabla de protectie,apoi vasul de lut,in care punem uleiul, costita taiata feliute sau cubulete mai mari si ceapa tocata...
Tort cu crema de ciocolata si visine
Blat: Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul vanilat,uleiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si...
Salata de icre de stiuca reteta cu apa minerala si gris
Icrele le punem intr-un castron uscat si le mixam cca 1 min.la viteza mica,apoi adaugam cate o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita suc de lamaie si mixam bine pana se intaresc din nou.Adaugam iar o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita de suc de lamaie,iar cand am terminat sucul de...
Briose cu gem de piersici-de post
Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam energic. Intr-o tava de briose in care punem hartie speciala...
Spaghete cu scoici decorticate si smantana
Eu am avut scoici prefierte,din pacate n-am gasit altele.Daca aveti scoici care nu sunt prefierte,inainte de a le gati,puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min,apoi continuati sa le gatiti cum am scris mai jos. Intr-un vas punem...
Rondele de rechin cu orez si sos de smantana
Rondele de rechin: Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la...
Spaghetti con pomodori secchi e basilico
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.Intre timp scurgem de ulei rosiile(eu le conserv in ulei) si le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem uleiul impreuna cu usturoiul zdrobit,adaugam rosiile si sotam 2-3 min,apoi adaugam sosul pesto,vinul,lasam 1-2 min. si adaugam...
Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale
Compozitia 1: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o...
Sandwich cu ciuperci
Pasul 1 :curatam ciupercile, lasam doar ''palaria'' si le punem intr-un vas termorezistent Pasul 2 :ardeiul,verdeata si usturoiul le tocam marunt Pasul 3 :amestecam untul la temperatura camerei cu ardeiul,verdeata,usturoiul,sarea si piperul Pasul 4 :punem din amestecul obtinut in fiecare...
Paste cu carne de vita si sos alb
Carnea o taiem cubulete mici si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu uleiul de masline si jumatate din cantitatea de condimente(sare,piper,cimbru,rozmarin si oregano).Acoperim vasul si lasam minim o ora, amestecand din cand in cand si adaugand apa calda daca scade sosul prea mult....
''Sos'' de maioneza la minut
Cand am toate ingredientele pregatite(usturoiul curatat,zeama de lamaie stoarsa etc),le pun intr-un vas mai inalt si mixez cu mixerul vertical pana obtin ''sosul'' maxim 1 min. si.....gata!:) Acest sos in folosesc frecvent la hamburger,salate de cruditati etc,in general la orice reteta...
Tagliatelle cu pui si ciuperci
Se pun la fiert tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp punem pe foc un vas in care punem putin ulei si un catel de usturoi zdrobit,pe care il lasam pana devine maroniu,apoi il scoatem din vas.Adaugam ciupercile spalate in prealabil si lasam pana se rumenesc un pic...
Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita
Ciolanul afumat Ciolanul il punem pe foc intr-un vas inalt cu apa cat sa il acopere.Adaugam cateii de usturoi (o capatana) necuratati si zdrobiti,boabele de piper,foile de dafin si lasam la foc mic pana se fierbe foarte bine cca 2-3 ore. Dupa ce s-a fiert foarte bine-vedem ca incepe sa...
Prajitura cu ciocolata si lichior
Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca. Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul. Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc. Siropul caldut...
Tigaie picanta de pui
Pasul 1:curatam,spalam si taiem in patru ciupercile Pasul 2:spalam pieptul de pui si il taiem cuburi potrivite Pasul 3:spalam,curatam,lasam la scurs ficateii,apoi ii taiem bucati potrivite Pasul 4:curatam si tocam 2 catei de usturoi Cand avem totul pregatit punem o tigaie pe...
Tort cu crema de sampanie
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura...
Macrou umplut
Pestele il spalam,il curatam in interior,apoi il punem pe o suprafata dreapta si il apasam cu podul palmei pentru a se desprinde carnea mai usor de pe piele.Taiem in jurul capului si pe burta,iar cu ajutorul unei linguri scoatem toata carnea,inclusiv sira spinarii,avand grija sa lasam un pic...
Briose cu ciocolata si lichior de visine
Pasul 1 :ciocolata,margarina si lichiorul le topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si le lasam sa se raceasca Pasul 2 :mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul Pasul 3 :amestecam faina,cacaua,praful de copt si sarea Pasul 4 :compozitia cu ciocolata o turnam...
Rulouri de carne cu sos de rosii
Luam o felie de carne,o punem intre doua folii alimentare,o subtiem cu ajutorul unui ciocan pentru carne, deasupra asezonam cu sare (nu multa, deoarece este si sosul de soia sarat) si piper.Adaugam usturoiul si prazul taiate feliute subtiri,stropim carnea cu sosul de soia,adaugam si...
Frigarui de porc cu cartofi la cuptor
Daca gatiti frigaruile in alt mod decat asa,nu folositi branza,deoarece se va topi si in cuptor se topeste,dar se topeste peste cartofi si le imbunatateste gustul. Pasul 1: punem sampania,usturoiul,rozmarinul,boiaua,sarea,piperul, patrunjelul, mustarul si ketchupul intr-un...
Ecler cu ciocolata si frisca
Cojile Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta.Lasam sa se raceasca...
Briose cu portocala si ciocolata
Portocala o spalam si o dam pe razatoare mica,doar partea portocalie,nu si cea alba,apoi o stoarcem. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana ouale isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit adaugam zeama de la...
Chifle pentru hamburger
Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina,sarea si am pornit-o pe programul de framantat care tine 15min. Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica groapa in...
Limba de vita cu masline
Limba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de deasupra si o taiem felii potrivitate. Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cateii de usturoi...
Strudel cu fructe
Curatam fructele de coaja,samburi si le taiem bucati potrivite.Punem 50g unt intr-un vas pe foc,iar cand s-a topit adaugam fructele.Lasam la foc iute 2-3 min.,apoi adaugam zaharul,esenta si mai gatim cca 5 min.Daca va plac mai aromate puteti pune si un pic de lichior.Nu le gatiti pana dispare...
Rulada de pui cu ciuperci
Pulpele le dam cu sare,piper si le dam deoparte.Intre timp curatam,spalam,tocam ciupercile foarte marunt si le punem pe foc intr-un vas,condimentam si le lasam cca 5 min. sau pana scad foarte bine.Prazul il taiem rondele subtiri,iar ardeiul feliute subtiri. Luam doua folii alimentare si...
Ciulama de pui
Punem la fiert pipotele, inimile si putina sare. In alt vas punem pulpele taiate bucati potrivite cu ceapa, putina sare si cateva boabe de piper. Intre timp curatam, spalam ciupercile si le taiem in patru. Cand sunt fierte pipotele, inimile si pulpele le scoatem din supa intr-un vas,...
Briose cu mandarine
Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min. Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana...
Supa-crema de legume
Se curata legumele,se spala si se taie bucati potrivite. Se pun intr-un vas,se pune apa cat sa le acopere si se pun la foc potrivit pana sunt fierte legumele.Cand sunt fierte se pun in blender,se mixeaza bine,apoi se pun inapoi in vas la foc mic.Se adauga smantana,sarea,piperul si se lasa...
Ciocanele cu sos de ceapa
Spalam ciocanelele,le dam cu sare, piper si le punem deoparte. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem solzisori. Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta, apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min, amestecand din cand in cand....