publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
publicat la 03.06.2024
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Musaca de cartofi cu carne
Piure de cartofi: Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici , oul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana la omogenizare. Umplutura: Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu...
Prajitura cu mousse de nuca si caramel
Va spuneam la Tortul Chitara ca mi-a ramas o bucata de blat ce a trebuit valorificata... Am facut un mousse de ciocolata alba pe care m-am gandit apoi sa-l imbunatatesc cu niste nuca. A fost o idee inspirata, zic eu...hi hi... Si pentru ca ansamblul sa fie complet... un caramel...
Tort aniversar
Blat: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina...
Chifle cu usturoi
Usturoiul pisat il punem la infuzat in laptele fierbinte. Il lasam pana se racoreste si ajunge la o temperatura suportabila la deget. Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire. In cuva masinii de paine se pun faina si sarea. Drojdia amestecata cu...
Tort Chitara
Corpul chitarei: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La...
Pudra de portocale
Pana acum foloseam coaja de portocale confiata pentru a aroma divesre prajituri sau aluaturi dulci. Stiti voi... coaja rasa de portocala pusa cu zahar la borcan, asa cum am invatat de la mama de-acasa. De curand am incercat si acest mod de conservare si pastrare a cojii de portocala. Are...
Rulada cu mere
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine teapana si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica...
Rulada de cascaval cu somon afumat
Punem un vas cu apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem calupul de cascaval pe care l-am invelit in folie alimentara. Il lasam in apa pentru vreun sfert de ora, timp in care se va inmuia. Scoatem din apa, punem pe o alta bucata de folie alimentara si intindem usor cu...
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza. Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si...
Tarta cu rosii
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul dospit il intindem intr-o tava mica (18 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem deasupra...
Prajitura bunicii - Semiluni
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt....
Prajitura cu piscoturi
Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Se adauga...
Vafe cu cacao
Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute. Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate...
Colac cu scortisoara
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi oul, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele...
Pulpa de porc in bacon
Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa. Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem pulpa de porc si o masam bine pe toate partile. Intr-un...
Aperitiv cu rosii
Busuioc am folosit uscat, pentru ca tufa mea de busuioc verde...s-a prapadit. Tare rau mi-a parut! Daca aveti busuioc verde nu ezitati sa-l folositi. Rosiile se spala, li se taie cate un capacel, apoi cu o lingurita se scoate miezul si se aseaza intr-un vas termorezistent. Miezul...
Fursecuri cu ciocolata si vanilie
Aluatul cu vanilie: Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. Migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se rastoarna peste crema de unt....
Rulada cu crema de branza si scortisoara
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului. La...
Prajitura cu ciocolata si caramel
Ciocolata se topeste la foc mic sau pe baie de aburi impreuna cu untul, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dam deoparte si lasam la racit. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare....
Desert tort cu crema de ciocolata alba
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si...
Crema de caramel sarat
De o bucata de vreme am dat in pofta caramelului. :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut "ulcelele" Mihaelei nu m-am gandit prea mult inainte de a pleca spre bucatarie. :)) Zaharul se pune intr-o craticioara si se...
Prajitura la metru cu crema caramel
Blat maro: Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema. Se adauga esenta de rom. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna compozitia de galbenusuri si se amesteca usor. Se...
Spaghete cu legume si sos de usturoi
Mazarea si porumbul se pun la fiert in apa cu sare. La fel si spaghetele. Dupa ce sunt fierte se scurg de apa. Usturoiul se piseaza bine cu sare si piper dupa gust. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Adaugam si smantana si mararul. Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul. Se...
Tort Hello Kitty
Blaturi: Procesul de preparare este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de 24 cm. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea....
Gogosi cu miere si susan
Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar. Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de...
Tort cu ciocolata si caramel
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt...
Orez cu curry si legume
Ancuta mi-a facut pofta cu salata ei. Am pornit hotarata spre bucatarie, dar pana la urma, nu mai stiu din ce motive :)) mi-a iesit altceva. O reteta simpla, chiar foarte buna as putea spune, avand in vedere ca au papat si piticii, cei mai aprigi critici ai mei. :))) Orezul se spala in mai...
Briose cu crema de ciocolata Raffaello
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana compozitia se albeste si devine ca o crema. Adaugam apoi pe rand iaurtul, crema de ciocolata amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam...
Bagheta
Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire. In cuva masinii de paine se pune faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina apa calduta. Se toarna peste faina, adaugam restul de apa si uleiul. Se framanta un aluat elastic si...
Crema de ciocolata Raffaello
Intocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura. ;) Punem untul intr-un vas si-l topim la foc mic. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si omogenizam. Adaugam laptele condensat si...