Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Retete

Cartofi glazurati cu mustar

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2010

Cartofii se curata si se taie sferturi. Din mustar, ulei, sare, piper, usturoi pisat, susan si cimbru se face un sos, care se va amesteca cu cartofii. Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor la foc mic, pana se rumenesc si furculita intra usor in cartofi. Sursa

Tochitura moldoveneasca

In Porc la 22 Apr 2010

Carnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10 minute, pentru a se forma sosul si a se uniformiza gustul. Se serveste cu mamaliguta calda, branza...

Rulada cu crema mascarpone

In Prajituri la 21 Apr 2010

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care incorporam treptat faina si esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava (25/35 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute....

Rosii umplute

In Pui la 21 Apr 2010

Rosiilor li se taie cate un capacl, apoi cu o lingurita scobim miezul. Se lasa la scurs. Ceapa tocata marunt o punem la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul tocat marunt si usturoiul zdrobit. Cand incep sa se inmoaie adaugam pieptul tocat si omogenizam. Stingem cu vin...

Pui la punga cu sos de tarhon

In Pui la 21 Apr 2010

In punga pentru friptura punem toate condimentele, apoi bucatile de carne spalate si uscate. Legam bine punga, apoi o scuturam energic, astfel incat toate bucatile de carne sa se acopere uniform. Punem intr-o tava si dam la cuptor pentru cca 1 ora. In ultimele 10 minute, rupem punga (atentie la...

Paine in vasul roman

In Piine la 21 Apr 2010

Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, mai intai lichidele, apoi faina amestecata cu sare, zahar si drojdie. Se selecteaza programul de framantare+dospire. Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata, intr-o foaie groasa de 1-2 cm, de lungimea vasului in care vom coace...

Trufe cremoase si ciocolatoase

In Dulciuri la 19 Apr 2010

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri si se omogenizeaza. Amestecand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit lichiorul de migdale. Se pune la rece pana incepe sa se ingroase. Punem compozitia pe o bucata de hartie de copt si rulam,...

Hachis Parmentier

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2010

Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper. Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat. Din cartofii fierti in apa cu sare, pregatim un piure, in care...

Ciabatta

In Piine la 19 Apr 2010

Faza 1: Se dizolva  drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit intr-un loc caldut intre 12 si 24...

Cheesecake caramel

In Dulciuri la 17 Apr 2010

Blat: Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Crema: Zaharul...

Mere umplute cu carne de vitel

In Vita la 17 Apr 2010

Carnea se toaca marunt. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin....

Paine cu iaurt

In Piine la 16 Apr 2010

Iaurtul se amesteca cu apa calduta. Se pune in cuva masinii de paine, apoi se adauga si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare + dospire. Se scoate aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 6 bile. Fiecare bila se aplatizeaza, apoi se strang marginile dedesupt formand un...

Tort egiptean

In Torturi la 14 Apr 2010

Foi: Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa. Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in bezea. Compozitia rezultata o impartim in 3. Coacem 3 foi subtiri intr-o tava (26cm diametru) tapetata cu...

Salata California

In Salate la 14 Apr 2010

Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Morcovul, telina, marul fara coaja si usturoiul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Sunca de pui si branza le taiem cubulete mici. Intr-un castron amestecam toate ingredientele,...

Salata calda de cartofi

In Salate la 14 Apr 2010

Sosul de mustar: Pregatim un sos Bechamel : Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi mustarul si verdeturile tocate. Potrivim gustul de sare si piper. Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au...

Placinta de foi cu mere

In Dulciuri la 13 Apr 2010

Umplutura: Se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt, nuci si scortisoara. Se lasa la racit, dupa care se imparte in 2. Foile de pacinta se impart in 3 si se taie ma marimea tavii de copt. In tava unsa cu ulei se pune prima parte din foi,...

Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume

In Pui la 13 Apr 2010

Pungile de hartie se ung foarte bine cu ulei. Copanelele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei,rozmarin si cimbru, dupa care se pun in pungi. Se strange bine punga. Pungile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Ceapa se toaca marunt, iar restul...

Pui cu sos de mere

In Pui la 12 Apr 2010

Pieptul de pui se taie cubulete si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Merele se taie in sferturi sau felii mai groase, li se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie. Topim untul intr-o tigaie, adaugam carnea si o prajim pe toate partile. O scoatem pe un platou...

Falafel

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte). Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc prin susan. Se prajesc in ulei bine incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava tapetata cu...

Crenvusti umpluti

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Crenvustii se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, in partea de jos cele 2 jumatati vor ramane prinse. Interiorul il ungem cu mustar, apoi il umplem cu fasii de cascaval. Cu o felie de sunculita taiata subtire prindem crenvusti-ul la mijloc, ca o panglica. Ii aseazam intr-o forma...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 9 Apr 2010

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda. Se toarna compozitia de lapte si se da la...

Clatite cu crema de vanilie

In Dulciuri la 9 Apr 2010

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare . Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din...

Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea

In Dulciuri la 9 Apr 2010

Cum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema. Se adauga smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La sfarsit incorporam usor...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2010

Se prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin pesmet. Se tapeteaza bine bine cu pesmet, altfel la prajit cascavalul va curge. Feliile astfel...

Piftie de cocos cu legume

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert. Se...

Friptura la tava

In Mancaruri cu carne la 6 Apr 2010

Muchiuletul, ceafa si ciocanelele de pui spalate si curatate, se pun intr-un vas, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei, curry si usturoi (cu cat mai mult, cu atat mai bun :)) ) . Se acopera totul cu vin alb si ulei de masline si se da la frigider pentru cateva ore....

Oua umplute in sos de maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Umplutura: Ceapa taiata solzisori se caleste in unt. Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit. Se condimenteaza cu sare si piper , se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta...

Rulada de pui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Pentru Sarbatorile de Paste am pregatit si aceste rulade, dupa reteta medalioanelor de pui. Spanacul se opareste in apa in care am pus condimente si usturoi dupa gust. Se dau cateva clocote, pana se inmoaie putin. Se scoate intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa si se lasa la racit....

Cosulet de ceapa cu salata boeuf

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Salata: Carnea se pune la fiert in apa cu sare .Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati. Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper . Se...

Pasca umpluta cu ciocolata

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Pentru baza am folosit o parte din aluatul ce l-am facut pentru cozonacul moldovenesc. Umplutura: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la baine marine) si se amesteca...

Afisate 661 - 690 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]