Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete

Tort Bucataras

In Torturi la 15 Mai 2010

La realizarea acestui tort am pornit de tortul Sofiei , ajutata fiind cu traducerea de prietena mea Natalia . Am schimbat, am adaptat...dar pana la urma rezultatul a fost delicios. Blat: Nuca se macina impreuna cu zaharul in robotul cu cutit metalic. Se bat ouale, adaugand...

Prajitura "Tavalita" cu ciocolata

In Prajituri la 11 Mai 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu untul topit si se toarna peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam...

Prajitura crocanta cu branza

In Prajituri la 9 Mai 2010

Umplutura: Branza o mixam foarte bine cu zahar, smantana, esenta de vanilie si oua, pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se mai pot adauga cateva linguri de lapte. Blat: Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare, pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul,vanilia,...

Chec cu cocos

In Dulciuri la 9 Mai 2010

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc foarte bine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Incorporam nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt, usor, cu miscari de jos in sus. La final, adaugam si...

Tarta cu mere si bezea

In Dulciuri la 9 Mai 2010

Blat: Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si zaharul. In alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, cat nu se mai lipeste aluatul de maini. Se intinde o foaie pe masa infainata si se imbraca o...

Cheesecake with lemon curd

In Prajituri la 8 Mai 2010

Blat: Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem totul intr-o tava ( 26 cm diametru) cu inel detasabil si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. :) Umplutura: Branza de vaci se mixeaza (am folosit...

Gogosi "Petit chinois"

In Dulciuri la 5 Mai 2010

Ideea mi-a venit atunci cand am facut " Petit chinois "-urile Silviei. Imi ramasesera capetele si nevrand sa le arunc, le-am prajit in ulei. Au fost atat de bune ca a trebuit sa refac reteta cap coada. :) Aluat: De data aceasta n-am mai facut maia, am pus toate ingredientele in...

Salata de icre de crap

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2010

Icrel proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore. Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se treptat. Din cand in cand se adauga cate putina apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se pune ceapa...

Muschiulet de porc marinat in sos de ierburi aromate

In Porc la 4 Mai 2010

Intr-un vas amestecam condimentele, apoi turnam uleiul cate putin, amestecand continuu, pana obtinem o pasta. La sfarsit punem si otetul si omogenizam. Muschiuletul se taie felii, care se bat cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Fiecare bucata de carne se unge cu crema de ierburi pe...

Petit chinois

In Dulciuri la 4 Mai 2010

Aluat: Mai intai pregatim o maia din 50 ml lapte, 1 lingurita de zahar, drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit, pana incepe sa faca basicute. Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi maiaua si restul ingredientelor. Folosim programul de framantare+dospire. Umplutura:...

Chiftelute cu surprize

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2010

Chiftelute: Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se scurge de zeama. Pieptul de pui se toaca apoi se amesteca cu cartofii, oul, usturoiul si ceapa tocate marunt, verdeata si condimentele. Umplutura: Crema de branza se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se...

Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat

In Dulciuri la 3 Mai 2010

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se unge o tigaie cu putin ulei, se pune cate un polonic din...

Pui cu cartofi si sos bechamel

In Pui la 3 Mai 2010

Sosul Bechamel: Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras si smantana. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara . Pieptul de pui il taiem...

Prajitura cu crema de iaurt

In Prajituri la 1 Mai 2010

Pentru blat am folosit reteta clasica de pandispan . Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , apoi se adauga...

Tortellini cu carne, sos de rosii si masline

In Tortellini la 1 Mai 2010

Pastele se fierb in apa cu sare timp de 8 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj. Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit usor in  cateva linguri cu ulei de masline. Se "stinge" cu sucul de rosii si se aduce la fierbere. Se adauga ardeiul tocat marunt si maslinele....

Mini pizza

In Pizza la 1 Mai 2010

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire. In tot acest timp, pregatim ingredientele pentru umplutura. Sunca se taie cubulete mici, maslinelor li se scot samburii si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Cantitatile sunt...

Tarte Tatin

In Dulciuri la 30 Apr 2010

Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara. Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios...

Tocanita nationala

In Porc la 29 Apr 2010

Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic, pana incepe sa se rumeneasca. Se fierbe acoperit. Se adauga rosiile si ardeii marunt tocate si usturoiul feliute. Se pune si putina apa, daca nu este lichid suficient.Se...

Clatite cu branza

In Dulciuri la 29 Apr 2010

Branza de vaci o mixam cu zaharul si o parte din lapte , daca este prea uscata, pana devine ca o crema fina de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam unul cate unul in crema de branza. Adaugam restul de lapte si esenta de vanilie. Adaugam si faina, amestecand...

Pui cu unt aromat

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Pieptul de pui se portioneaza in felii potrivit de groase. Fiecare felie de carne se tavaleste prin pesmet apoi se acopera cu un strat de   unt aromat. Se tavaleste apoi din nou prin pesmet, de data aceasta pesmetul sa fie in strat generos si sa acopere carnea foarte bine. Punem...

Cartofi Hasselback

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi. Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime,...

Unt aromat

In Sosuri la 28 Apr 2010

Usturoiul, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron (sau mojar daca aveti) si se piseaza pana devin pasta. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta si se omogenizeaza. Se foloseste pentru aromatizarea oricarui fel...

Prajitura cu iaurt si ciocolata

In Prajituri la 28 Apr 2010

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga untul moale, apoi iaurtul cate putin, esenta de vanilie si se mixeaza continuu. Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se...

Tochitura munteneasca

In Porc la 28 Apr 2010

Se taie carnea in bucati si se pune la prajit in tigaie in ulei bine incins impreuna cu ceapa tocata marunt.  Dupa ce carnea s-a prajit putin, adica incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de legume si paharul cu vin. Se potriveste gustul de sare si piper, apoi se adauga rosiile tocate...

Pui cu mustar si susan

In Pui la 27 Apr 2010

Mustarul il frecam cu ulei, ca pentru maioneza. Adaugam condimentele, dupa gust (si preferinta) si omogenizam. Pieptul de pui il taiem fasii. Punem bucatile de carne in sosul obtinut ( eu am pus si cateva bucati de muschiulet de porc), acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cel...

Islere

In Prajituri la 27 Apr 2010

Se feaca untul moale la temperatura camerei cu zahar, pana devine ca o crema. Se adauga un praf de sare, oul si esenta de rom. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit nuca macinata. Laura , cea de la care am preluat reteta zice ca la sfarsit se mai adauga si 2-3 linguri de...

Gogosi cu iaurt si ciocolata

In Dulciuri la 26 Apr 2010

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul . Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit,...

Desert crostoli

In Dulciuri la 24 Apr 2010

Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor. Pe masa putin infainata se intinde aluatul in foaie subtire, apoi se taie in patratele, cu rola zimtata. Cu aceeasi rola trasam si in mijlocul...

Chiftelute cu orez

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2010

Ceapa, morcovul si usturoiul tocate marunt le calim in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam orezul si apa cat sa acopere totul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si curry. Dupa ce a scazut toata apa si orezul este bine fiert, se da deoparte si se lasa la racit. Carnea se toaca, dupa...

Ceafa de porc cu legume in vasul roman

In Porc la 24 Apr 2010

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece.  Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb....

Afisate 631 - 660 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Retete preferate
Brioşe cu unt

Voturi:36

Tarta crown

Voturi:20

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]