Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete

Musaca de cartofi cu piept de pui si ficatei

In Mancaruri cu carne la 7 Sep 2010

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand au fiert se scot intr-o sita, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Se amesteca intr-un castron cartofii cu telemeaua, untul, ouale, sarea, nucsoara si ghimbirul. Se omogenizeaza. Daca piureul este prea vartos se pot adauga cateva...

Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei

In Mancaruri cu carne la 6 Sep 2010

Umplutura: Ceapa si usturoiul marunt tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Sucul obtinut se rastoarna peste ceapa. Cand ajunge la punctul de fierbere se adauga pieptul de pui si ficatetii, toate taiate cuburi...

Cheeseburger

In Mancaruri cu carne la 6 Sep 2010

Urmand ghidul unui burger aproape perfect , am realizat niste burgeri minunati. Daaa, aproape perfecti. :))) Pieptul de pui se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri ulei de masline. Mai puteti pune putin ulei sau unt topit, daca vi se pare prea uscata. Se amesteca intr-un castron carna...

Pastel de quatro leches

In Prajituri la 4 Sep 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare.  Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu...

Lapte condensat

In Dulciuri la 4 Sep 2010

In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Amestecam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina. Se lasa sa se raceasca complet si se va folosi le diverse deserturi si prajituri. Daca nu se...

Pui cu legume si masline la cuptor

In Pui la 4 Sep 2010

Carnea o asezam in vasul roman. Condimentam dupa gust cu sare, busuioc si oregano. Deasupra asezam legumele, cartofii taiati in sferturi, 1 rosie taiata feliute, ardeiul fasiute, maslinele si cateii de usturoi intregi. Restul de rosii le opraim, le curatam de coaja si le dam prin blender....

Inghetata in straturi

In Dulciuri la 4 Sep 2010

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se desface cu putin lapte rece, apoi se pune la fiert impreuna cu restul de lapte fiert. Se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana...

Paste cu ficatei si sos de rosii

In Farfalle la 3 Sep 2010

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa si se lasa deoparte. Ceapa si usturoiul tocate le calim putin in 2-3 linguri cu ulei de masline. Adaugam rosiile curatate de coaja si blenduite. Ficateii spalati si curatati de pielite se taie bucati...

Prajitura cu miere

In Prajituri la 3 Sep 2010

Blat: Ouale se bat impreuna cu zaharul, mierea si un praf de sare. Se pune vasul pe foc, la baine marine, si se fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului, amestecand continuu. Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va umfla considerabil, devenind ca o spuma. Intr-un alt vas punem...

Ardei umpluti cu cus cus

In Pui la 3 Sep 2010

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2-3 linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, apoi se curata de coaja. Se toaca marunt sau se dau prin blender ( daca aveti mofturosi la masa :)) ) si se adauga peste ceapa. Se aduce la punctul de fierbere, apoi punem pieptul de pui...

Tort "Senzatii tari"

In Torturi la 28 Aug 2010

Blaturi de bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta. Se imparte compozitia in 2 si se coc 2 blaturi, in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mic, cu usa cuptorului...

Rulada de biscuiti cu ciocolata alba

In Prajituri la 26 Aug 2010

Biscuitii se vor tine la frigider inainte de a fi folositi, sa fie ciocolata tare. Se pun in vasul robotului si se mixeaza la viteza mare. Se adauga untul topit, cate putin, pana se obtine o compozitie ca niste firimituri. Se intinde compozitia pe o folie alimentara si se niveleaza cu palmele...

Rulouri de pui cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2010

Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si se omogenizeaza. Pieptul de pui se taie felii, se acopera cu folie alimentara si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se sareaza dupa gust, dar trebuie avut in vedere ca...

Desert tort cu ciocolata

In Torturi la 22 Aug 2010

Blat:  Untul moale se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic sau la microunde si galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Separat se...

Ceapa umpluta

In Pui la 11 Aug 2010

Ceapa se curata, apoi cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul, pana raman 2 straturi. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza marginile. Asta e pentru cine are timp sa se joace. :)) Pieptul de pui se taie cubulete. Miezul de la ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se calesc in...

Clatite pufoase reteta cu cacao si frisca

In Dulciuri la 10 Aug 2010

Clatite pufoase reteta Ouale se mixeaza foarte bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie. Se coc pe...

Fursecuri simple

In Dulciuri la 6 Aug 2010

Oul se bate bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Untul se topeste si se toarna peste ou, mixand usor. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si cu ajutorul unei linguri omogenizam. Vom obtine un aluat moale, dar care dupa ce va sta la frigider minim jumatate...

Clatite cu cacao si inghetata de caramel

In Dulciuri la 6 Aug 2010

Inghetata de caramel: Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu jumatate din cantitatea de lapte rece. Aducem la punctul de fierbere, apoi punem amidonul "desfacut" cu restul de lapte. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit...

Sufleu de cartofi cu rulouri de pui

In Pui la 5 Aug 2010

Cartofii in coaja se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb doar pe jumatate. Se scot din apa, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Se taie in sferturi si se lasa la racit. Pieptul de pui se taie felii, se acopera cu o folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele. Se...

Tort cu crema dubla de ciocolata

In Torturi la 3 Aug 2010

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La sfarsit,...

Croquembouche

In Torturi la 1 Aug 2010

Gogosele: Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in...

Inghetata de menta

In Dulciuri la 31 Iul 2010

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana  deven pufoase ca o crema. Se  adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si  se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit. Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua...

Prajitura cu cafea

In Prajituri la 30 Iul 2010

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia se pune intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu...

Gogosi la cuptor

In Dulciuri la 29 Iul 2010

Facem o maia din 100 g faina, drojdie si 1 lingura de zahar dizolvate in 75 ml lapte caldut. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam ouale, restul de zahar, untul topit, uleiul si vanilia, laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un...

Fasole pastai cu rosii la cuptor

In Mancaruri de legume la 29 Iul 2010

Ceapa o tocam marunt si o punem in strat intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Pastaile curatate si spalate se taie bucati si se adauga in vas peste ceapa. Se sareaza dupa gust, se presara cu cimbru uscat. Turnam deasupra sucul de rosii si supa de carne (sau apa) cat sa acopere fasolele...

Chiftelute de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu ouale putin batute, patrunjelul tocat marunt, cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine de zeama si felia de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa dupa aceea. Se potriveste gustul de sare. Sticks-urile se macina grosier si...

Prajitura cu biscuiti si frisca

In Prajituri la 26 Iul 2010

Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece inainte de a o bate. Se bate cateva minute pana incepe sa capete o oarecare consistenta si apar niste basicute deasupra. In aceste moment adaugam zaharul ( de preferat pudra, sa se topeasca mai repede) si vanilia. Se mai bate pana se pufoseste si...

Sufleu de pui cu legume

In Pui la 25 Iul 2010

Untul se topeste intr-un vas la foc mic. Se da deoparte, se adauga faina si se amesteca energic. Se desface cu lapte si se pune din nou pe foc si se fierbe pana se ingroasa putin. Adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si smantana. SE lasa la racit. Ouale se bat foarte bine cu un...

Gauffre cu branza de vaci

In Dulciuri la 25 Iul 2010

Branza se mixeaza impreuna cu frisca si laptele, pana devine ca o crema fina. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine o compozitie moale, dar consistenta. Se pune cu linguruta...

Tort Barbie

In Torturi la 24 Iul 2010

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2...

Afisate 511 - 540 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]