publicat la 08.05.2017
publicat la 08.05.2017
publicat la 02.05.2017
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu ciocolata si cirese
Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut si coaja de portocala. Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el. Amestecam. Adaugam putin cate putin faina si framantam...
Cozonac cu crema de nuca
Pregatim mai intai maiaua. Intr-un bol amestecam drojdia faramitata cu o lingura de zahar si una de faina. Adaugam circa 1/2 cana de lapte caldut si amestecam.. Lasam la crescut circa 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul. Cernem faina printr-o sita cu gauri mici. Punem zaharul si zaharul...
Cozonac felii cu scortisoara
Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar. Luam circa 100 g faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus. Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale. Se lasa la crescut, la loc cald. Adaugam...
Clatite americane cu finetti
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin laptele. Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec. La...
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la cald, la dospit, pana cand acesta isi tripleaza...
Placintele cu branza dulce si stafide
Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min. Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin....
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata
Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand...
Turta dulce glazurata
Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de...
Cataif
Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec. Deasupra asezam cealalta...
Tort Diplomat
Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul. Amestecam iar apoi incorporam faina. Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc (la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia...
Chec din albusuri, cu dulceata de mure
Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele (esenta de vanilie si zaharul vanilat). Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam bine. Ungem o forma (eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai...
Placinta invartita cu mere si crema caramel
Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun...
Guguluf umplut cu dulceata de gutui
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine cu o lingura de lemn. Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu...
Tarta rustica cu mere
Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina pe functia -aluat-am lasat 1,30 h dupa care am scos aluatul intr-un vas si l-am lasat circa 30 min la crescut. Pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il...
Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra
Prepararea cremei se face la bain -marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul............un vas mai mare in care se pune apa si vasul in care preparam crema şi pe care o vom pune peste cea cu apa fiartă. Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa...
Prajitura cu struguri
Mixam ouale cu un strop de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare circa 10 minute. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si adaugam amestecul de mai sus apoi sucul de lamaie ,laptele si untul topit rand pe rand avand grija sa amestecam cu ajutorul unei spatule...
Rulada cu mere si gem de prune
Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia pe care am amestecat-o cu zaharul. Adaugam uleiul si smantana si amestecam usor. Adaugam laptele caldut putin cate...
Cozonac impletit ,cu nuca
Preparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este...
Rulouri cu dovleac si nuca
Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit....
Dulceata de gutui cu nuci
Curatam gutuile de puf,le spalam,le taiem in jumatate si indepartam partea lemnoasa.Taiem cubulete gutuile si le stropim cu zeama de la o lamaie . Facem siropul................fierbem apa cu zaharul pana cand obtinem un sirop legat.Cum ne dam seama daca siropul este...
Prajitura cu mure si frisca
Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina. Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri. Adaugam...
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi
Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min. Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust....
Compot de pere
Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere astfel incat sa nu fie mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se...
Tarta rustica cu prune si gem de prune
Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin 30 min. Scoatem aluatul din...
Prajitura rasturnata cu cirese
Spalam ciresele si apoi indepartam samburii............eu folosesc acel aparat pentru scos samburi. Ungem cu unt o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28cm) si apoi asezam in ea ciresele. Trecem sa pregatim compozitia............ separam albusurile de galbenusuri....
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide Intr-o craticioara punem pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se topeste iar lichidul ia aspect de sirop.Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat si margarina si amestecam bine.Lasam siropul pe foc pana ce margarina se topeste dupa...
Pandispan cu fructe de padure
Separam albusurile de galbenusuri. Batem(mixam) bine albusurile cu un praf de sare. Vom obtine o spuma consistenta. In alt vas mixam galbenusurile, adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine. Urmeaza sa incorporam uleiul, esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai...
Spuma de branza si capsuni
Mixam Miezul de lapte impreuna cu branza mascarpone,mierea si capsunile.Adaugam zaharul vanilat si amestecam.Repartizam spuma obtinuta in cupe,ornam cu stafide aurii si cu cate o capsuna si dam la frigider pentru circa 1 ora.Este cremoasa,racoritoare ,aromata si merge perfect pentru...
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat
Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote. Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si...
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Am folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie, stafidele,...