publicat la 18.12.2011
publicat la 18.12.2011
publicat la 18.12.2011
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)
din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna. pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare. se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu...
Bezele cu nuca de cocos(Kokosmakronen)
albusurile se bat spuma tare apoi se pune zaharul,se bat in continuare,pana se topeste zaharul,apoi se pune zeama de lamaie. se pun fulgii de cocos si se amesteca. se aseaza formele de napolitana in tava si se pune bezeaua cu lingurita pe fiecare. se da la cuptor la foc mic pana se...
Biscuiti cu scortisoara(Zimtwaffeln)
din toate ingredientele se framanta un aluat care se ia cu lingurita si se pune in fiecare forma apoi se preseaza inchizandu-se si se lasa la copt,cam 3 sau 4 minute. daca nu avem masina se pune inca putina faina si se intinde intr-o foaie si se taie in diferite forme care se coc in cuptor in...
Fursecuri floricele cu unt(Butterblumen)
din toate ingredientele se framanta un aluat care se infasoara in folie si se lasa de seara pana dimineata,apoi dimineata se taie bucati din aluat care se intind si apoi se taie cu forma de floricica. unele se decupeaza in mijloc cu o forma mica sau un dop de plastic. trebuie atentie cate...
Cornulete cu vanile(Vanillekipferl)
Din toate ingredientele se framanta un aluat care se inveleste in folie si se da la rece o ora. Apoi se fac forme de cornulete sau semiluni se dau la cuptor la foc moderat. Fierbinti se dau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se pot pastra timp indelungat(daca raman)
Fursecuri cu unt (Butterplätzchen)
Din toate ingredientele se framanta un aluat ,pana ce zaharul nu se mai simte la mana. Se face un sul care se impacheteaza in folie si se lasa in camara pana a doua zi, cand se intinde in foi care se decupeaza cu diferite forme. Se dau la cuptor la foc moderat pana se rumenesc putin de tot pe...
Biscuiti spritati(Spritzgebäck)
Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la rece pana a doua zi dimineata cand se dau la cuptor la foc moderat. Reci se dau cu glazura din zahar...
Cornuri cu gem si alune
Ouale se bat cu celelalte ingrediente, se adauga faina si se framanta bine pana se dezlipeste de pe peretii castronului si de pe maini. Se lasa la dospit. Cand a dospit (aproximativ 1 ora), se iau bucati care se intind in cercuri, se taie in raze. Se pune gem amestecat cu alune si se ruleaza. Se...
Trunchi de copac
Blat: se separa ouale, se bat albusurile cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca bine cu celelalte ingrediente, apoi se amesteca usor cu albusurile. Se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la copt. Nu trebuie lasat sa se coaca prea tare sa nu se usuce. Cand e gata se rastoarna pe un...
Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)
Blatul: se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de copt,laptele,apoi faina si se amesteca apoi usor cu albusurile batute si se pune intr-o forma unsa si...
Torta Della Nonna (Omas Torten)
Se face crema prima data pentru a avea timp sa se raceasca: se pune laptele la fiert. Ouale se bat bine cu fructoza, apoi se adauga faina. Se omogenizeaza si se pune cate putin lapte fierbinte amestecandu-se energic. Se pune toata compozitia la fiert la foc mic amestecandu-se intruna sa nu se...
Prajitura cu prune si bezea
Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu fructoza ,praful de copt, vanilia si lamaia, apoi se pune untul topit dar rece, si iaurtul. Se pune amestecul peste albusuri, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu telul. Se toarna in tava tapetata...
Tort cu pere
Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina...
Prajitura cu foi si crema de nuca
Pentru foi se framanta un aluat elastic din toate ingredientele, apoi se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul tavii tapetata cu hartie de copt. Crema se face asa: se pun 400ml de lapte la fiert. Separat se dizolva faina in 100 ml lapte si cand fierbe laptele se pune...
Biscuiti cu nuca de cocos
Se bat ouale cu sarea,esenta si coaja de lamaie. Se pune zaharina lichida,iaurtul si apoi margarina moale de la temperatura camerei. Se omogenizeaza,se pune nuca de cocos si apoi faina cata trebuie sa fie un aluat bun de modelat. Se ia cate un pic din aluat si se modeleaza biscuiti...
Turtite dulci cu malai
Se bat ouale cu fructoza, sarea, esentele, coaja de lamaie si praful de copt, apoi se pune malaiul si faina alba. Se omogenizeaza bine si se lasa 30 de minute la frigider. Se incinge ulei mai mult intr-o tigaie, se face focul mic si se pune aluatul cu lingura, formandu-se gogosele. Se prajesc pe...
Lapte de pasare
Se pune laptele la fiert. Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt tari se pun pe rand 3 linguri fructoza, batand continuu si putina esenta de vanilie. Cand clocoteste laptele se da focul incet si se pun cu lingura galuste de albus si se lasa sa fiarba putin, apoi se intorc. Se...
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci
Reteta de preparare a papanasilor Se bat ouale cu sarea, bicarbonatul, esentele, laptele, apoi branza si treptat faina pana se face un aluat bun de modelat. Se lasa la odihnit 30 de minute, apoi se modeleaza si se prajesc in ulei mai mult, la foc moderat. Se scot pe servetele de hartie si...
Prajitura cu foi de suc de rosii
Pentru foi se framanta un aluat elastic din ingrediente,se lasa sa se odihneasca 15 minute apoi se inparte in 4 parti egale,se intind foi subtiri care se coc pe rand pe fundul tavii,tapetata cu hartie de copt. Nu se lasa mult la cuptor,este suficient sa se rumenesca usor pe margini. Dupa...
Rulouri cu frisca
Preparare Rulouri cu frisca Pentru aluat se bat ouale cu sarea, praful de copt, apa si uleiul, apoi se pune faina pana iese un aluat bun de lucrat cu el. Se intinde tot aluatul intr-o foaie subtire. Untul se imparte in 3 parti egale. Se unge foaia intinsa cu o bucata de unt, se intinde egal...
Clatite cu branza, cascaval si nutella
Se bat oaule cu sarea, bicarbonatul, laptele, apa minerala, apoi se adauga faina pana se face un aluat ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se prajesc clatite in tigaia unsa cu ulei. Eu le-am prajit la doua tigai si in una am facut clatitele cu branza,asa: am turnat...
Tort savarina
blat/se framanta toate bine cu mixerul, se lasa la dospit, apoi se pune compozitia in tava, se unge cu ou si se coace. intre timp se face budinca si se lasa la racit. se bate frisca spuma tare cu laptele si apa minerala, apoi se da la frigider. cand se raceste, blatul se taie in...
Cozonac cu stafide fara zahar
Ouale se bat spuma cu sarea apoi se adauga pe rand iaurtul,laptele incalzit cu margarina,uleiul,esentele,drojdia,coaja de lamaie. Se mixeaza bine apoi se adauga cate putina faina mixand intruna cand sa mai ingrosat aluatul am schimbat paletele de la mixer cu cele pentru framantat. Am mixat...
Tort Lacul lebedelor
blatul: Se separa ouale se bate albusul cu un praf de sare apoi se pune praful de copt. Se bate in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile se freaca separat cu apa, uleiul si coniacul. Se pune peste albusuri, apoi se pune faina cernuta toata odata si se amesteca usor. Se toarna...
Rulada cu crema de vanilie
blat: se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare si la urma se pune praful de copt si se bate in continuare. galbenusurile se freaca cu zaharina,apa si apoi se amesteca cu albusurile si se pune faina amestecand usor. se pune in tava peste hartie de copt si se coace la...
Tort cu dragoste!!
se separa ouale,se bate albusul spuma tare cu sarea si apoi se adauga praful de copt. separat se freaca galbenusurile cu zaharina, coaja de lamaie si apa se toarna peste albusuri si se pune faina amestecandu-se usor. se toarna intr-o forma de tort si se coace la cuptorul preincalzit...
Tort cu capsuni si frisca
blatul: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare si cand se intaresc se pune praful de copt si se bate bine. Separat galbenusurile se freaca cu indulcitorul,apa,uleiul si faina. Apoi se amesteca cu albusurile avand grija sa nu se lase. Eu n-am avut forma de...
Tort Joly
blatul: se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu un praf de sare apoi cand sa intarit se pune praful de copt si se mai bate bine.galbenusurile se freaca bine cu zaharina,uleiul ,apa,esenta,apoi faina.se omogenizeaza bine apoi se amesteca cu albusurile cu grija sa nu se lase! se pune...
Prajitura cu mere
Merele se curata si se taie feli subtiri. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt,se asaza merele taiate, se presara cu scortisoara si gris. Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu zaharina,coaja de lamaie ,vanilia, iaurtul,uleiul si la urma cu faina. Albusurile se bat spuma...
Galuste de gris cu iaurt
Se pun intr-un vas la foc laptele cu iaurtul, cu un varf de cutit de sare. Cand clocoteste se pune grisul amestecand intruna cu telul sa nu se faca cocoloase. Cand a fiert (cam 5 minute) se trage deoparte apoi se pune untul, zaharina si aromele. Se lasa la racit. Intre timp se prajeste...