Se taie pieptul de pui in cubulete mici . Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se toaca marunt, iar ceapa se taie juliene. Se pun legumele impreuna cu carnea, cu putin ulei si apa cat sa le acopere la fiert, la foc mic.
Cand carnita e gata se adauga rosiile curatate de...
Aripioarele se curata, se spala si apoi se sterg bine cu un prosop de hartie. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se infig la rand pe tapusa rostisorului si se pun in cuptorul incins dinainte . Dedesubtul lor se pune tava de la aragaz pe jumatate plina cu un amestec de apa si...
Ciocanelele se spala, se sterg, apoi se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se pun la prajit. Se intoc din cand in cand si se mai pune apa, pana sunt bine patrunse si rumene. Se dau la racit.
Aluatul foitat se lasa la temperatura camerei, apoi se taie jumatate din foaie, iar foaia se taie...
Pieptul se taie in bucati subtiri. Se condimenteaza si se pune la frigider.
Ouale se bat ca pentru omleta .
Fulgii si crutoanele se pun intro punga mai tare si se zdrobesc nu foarte fin, sa mai ramana si bucati mai mari.
Bucatile de carne condimentate se dau mai intai prin faina, se...
Carnea se toaca marunt la robot impreuna cu ceapa , usturoiul si condimentele. Se fac bilute de carne care se dau prin faina si se prajesc un ulei incins. Cand sunt gata se pun pe hartie absorbanta sa se scurga de surplusul de ulei .
Se prepara sosul: se pune faina intr-un vas sa se rumeneasca...
Pulpele, de preferinta mai micute, se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se frig in tigaia grill, desi ideal ar fi pe gratarul cu carbuni.
Se prepara saramura intre timp: se pune apa la fiert, se adauga usturoi taiat , ardeii copti rupti fasiute, concentratul de pui...
Pulpele se spala, se sterg de apa, se ung cu ulei si se presara cu multe condimente. Se pun in punga de copt, se leaga , se inteapa in 2 locuri cu o scobitoare, apoi se pune punga intr-un castron de jena ( nu merge in tava, trebuie neaparat castron termorezistent, pentru ca altfel se...
Se toaca ceapa si se pune putin la calit. Se adauga si pulpele taiate in jumatate si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnita e gata se pun fasolea verde si morcovul taiat rondele si se fierb in continuare impreuna. Cand si legumele...
Carnea se taie bucatele si se pune la calit in putin ulei impreuna cu ceapa tocata mai mare. Apoi se adauga apa cat sa acopere carnita si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa din cand in cand pana cand e gata fiarta.
Morcovul si dovleceii se taie rondele si se adauga...
Am pregatit intai compozitia pentru foi (asta e reteta mamei mele ) si am lasat-o cam 6 ore la frigider pentru ca astfel va fi frageda si se va forma in fasiute. Intr-un castron punem apa fiarta, praful de copt,otetul, sarea si uleiul si amestecam foarte bine, apoi punem faina pana obtinem...
Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs.
Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu...
Ardeii se spala si se curata de seminte. Rosiile se spala si li se taie un capacel, apoi se scobeste continutul cu o lingurita. Se lasa deoparte.
Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se adauga peste carnita impreuna cu orezul, patrunjelul tocat si el marunt, cu sare si...
Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. E indicat sa fie mai mici pentru ca se pregatesc mai repede. Se tin in apa rece pana pregatim restul ingredientelor. Pieptul de pui se taie bucatele nu foarte mari. Se ung cu putin ulei , apoi se condimenteaza. Cartofii se scurg de apa si se...
Pieptul de pui se taie pe latime pana obtinem o foaie de carne. Se pune intre doua folii de plastic si se bate usor cu ciocanul de carne fara sa se rupa. Se condimenteaza dupa gust si se lasa la rece.
Cartoful se curata , se spala si se taie bastonase lungi. Se prajesc in ulei incins si se dau...
Pulpele se taie in doua si se condimenteaza, iar pe sub piele se baga feliute de usturoi.
Se ia o olicica, se pune apa in ea cam trei sferturi, apoi se aseaza capacul ei cu urechea in jos. Se pune in capac putin ulei si se aseaza pulpele.
Se da oala la cuptor la foc iute si se mai intoarce...
Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele intregi si se mai fierb impreuna cam 10 minute. Cand sunt gata se scot din zeama si se dau la racit....
Pieptul se dezoseaza, se spala si se taie cubulete. Si ceapa si ardeiul, de asemenea se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se condimenteaza .
Se incepe montarea ingredientelor pe frigaruile tinute in apa in prealabil. Cand sunt gata se stropesc cu putin ulei si se mai presara...
Se curata puiul de varfurile aripilor, se spala si se unge cu ulei. Se ,,maseaza,, cu condimente foarte bine.
intr-o tava se pune o sticla de bere plina cu apa si pe ea se aseaza puiul.Se pun 2-3 cani de apa in tava si se baga puiul la cuptorul incins. Din cand in cand se roteste sticla si se...
Pui cu sos in cuib de mamaliga
Se taie pieptul de pui in cubulete mici . Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se toaca marunt, iar ceapa se taie juliene. Se pun legumele impreuna cu carnea, cu putin ulei si apa cat sa le acopere la fiert, la foc mic. Cand carnita e gata se adauga rosiile curatate de...
Aripioare rotisate cu sos de smantana si usturoi verde
Aripioarele se curata, se spala si apoi se sterg bine cu un prosop de hartie. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se infig la rand pe tapusa rostisorului si se pun in cuptorul incins dinainte . Dedesubtul lor se pune tava de la aragaz pe jumatate plina cu un amestec de apa si...
Ciocanele de pui in foitaj
Ciocanelele se spala, se sterg, apoi se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se pun la prajit. Se intoc din cand in cand si se mai pune apa, pana sunt bine patrunse si rumene. Se dau la racit. Aluatul foitat se lasa la temperatura camerei, apoi se taie jumatate din foaie, iar foaia se taie...
Snitele crocante de pui
Pieptul se taie in bucati subtiri. Se condimenteaza si se pune la frigider. Ouale se bat ca pentru omleta . Fulgii si crutoanele se pun intro punga mai tare si se zdrobesc nu foarte fin, sa mai ramana si bucati mai mari. Bucatile de carne condimentate se dau mai intai prin faina, se...
Chiftelute de pui cu sos alb
Carnea se toaca marunt la robot impreuna cu ceapa , usturoiul si condimentele. Se fac bilute de carne care se dau prin faina si se prajesc un ulei incins. Cand sunt gata se pun pe hartie absorbanta sa se scurga de surplusul de ulei . Se prepara sosul: se pune faina intr-un vas sa se rumeneasca...
Saramura de pui
Pulpele, de preferinta mai micute, se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se frig in tigaia grill, desi ideal ar fi pe gratarul cu carbuni. Se prepara saramura intre timp: se pune apa la fiert, se adauga usturoi taiat , ardeii copti rupti fasiute, concentratul de pui...
Pulpe de pui la punga
Pulpele se spala, se sterg de apa, se ung cu ulei si se presara cu multe condimente. Se pun in punga de copt, se leaga , se inteapa in 2 locuri cu o scobitoare, apoi se pune punga intr-un castron de jena ( nu merge in tava, trebuie neaparat castron termorezistent, pentru ca altfel se...
Pui cu fasole verde
Se toaca ceapa si se pune putin la calit. Se adauga si pulpele taiate in jumatate si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnita e gata se pun fasolea verde si morcovul taiat rondele si se fierb in continuare impreuna. Cand si legumele...
Porc cu dovlecei
Carnea se taie bucatele si se pune la calit in putin ulei impreuna cu ceapa tocata mai mare. Apoi se adauga apa cat sa acopere carnita si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa din cand in cand pana cand e gata fiarta. Morcovul si dovleceii se taie rondele si se adauga...
Placinta cu carne
Am pregatit intai compozitia pentru foi (asta e reteta mamei mele ) si am lasat-o cam 6 ore la frigider pentru ca astfel va fi frageda si se va forma in fasiute. Intr-un castron punem apa fiarta, praful de copt,otetul, sarea si uleiul si amestecam foarte bine, apoi punem faina pana obtinem...
Dovlecei umpluti
Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs. Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu...
Rosii si ardei umpluti
Ardeii se spala si se curata de seminte. Rosiile se spala si li se taie un capacel, apoi se scobeste continutul cu o lingurita. Se lasa deoparte. Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se adauga peste carnita impreuna cu orezul, patrunjelul tocat si el marunt, cu sare si...
Cartofi cu pui la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. E indicat sa fie mai mici pentru ca se pregatesc mai repede. Se tin in apa rece pana pregatim restul ingredientelor. Pieptul de pui se taie bucatele nu foarte mari. Se ung cu putin ulei , apoi se condimenteaza. Cartofii se scurg de apa si se...
Piept de pui umplut
Pieptul de pui se taie pe latime pana obtinem o foaie de carne. Se pune intre doua folii de plastic si se bate usor cu ciocanul de carne fara sa se rupa. Se condimenteaza dupa gust si se lasa la rece. Cartoful se curata , se spala si se taie bastonase lungi. Se prajesc in ulei incins si se dau...
Pulpe de pui la capac
Pulpele se taie in doua si se condimenteaza, iar pe sub piele se baga feliute de usturoi. Se ia o olicica, se pune apa in ea cam trei sferturi, apoi se aseaza capacul ei cu urechea in jos. Se pune in capac putin ulei si se aseaza pulpele. Se da oala la cuptor la foc iute si se mai intoarce...
Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi
Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele intregi si se mai fierb impreuna cam 10 minute. Cand sunt gata se scot din zeama si se dau la racit....
Frigarui de pui cu ciuperci
Pieptul se dezoseaza, se spala si se taie cubulete. Si ceapa si ardeiul, de asemenea se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se condimenteaza . Se incepe montarea ingredientelor pe frigaruile tinute in apa in prealabil. Cand sunt gata se stropesc cu putin ulei si se mai presara...
Pui pe sticla
Se curata puiul de varfurile aripilor, se spala si se unge cu ulei. Se ,,maseaza,, cu condimente foarte bine. intr-o tava se pune o sticla de bere plina cu apa si pe ea se aseaza puiul.Se pun 2-3 cani de apa in tava si se baga puiul la cuptorul incins. Din cand in cand se roteste sticla si se...