Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Laptele se...
Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o ora.
Bucatile de pui se pun intr-o tigaie grill si se lasa cateva minute pe fiecare parte, pana...
Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt.
Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min.
A doua ceapa se caleste putin.
Se blendeaza toate ingredientele (fara parmezan), apoi se pune...
Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul.
Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua.
Se unge cu unt o tava mica (35cmx25cm), apoi se adauga compozitia.
Deasupra se pun visinele fara...
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare.
Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut.
Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat se pun peste faina si se amesteca bine.
Aluatul se lasa 30 min la dospit intr-un castron uns cu ulei si...
Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin.
Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m.
Se intinde pe o planseta tapetata cu faina, se unge cu galbenus de ou, se presara susan/mac si se lasa la...
Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala.
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se amesteca bine.
Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si moale .
Se intinde pe o planseta...
Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin.
Nucile, fisticul si migdalele se macina, apoi se amesteca cu scortisoara macinata.
Untul se topeste.
Foile de placinta se...
Se amesteca branza de burduf cu branza cheddar si cascavalul (rase), se formeaza bile de dimensiunea unei nuci, apoi se baga cel putin 30min in frigider.
Se pregatesc 3 boluri cu: faina amestecata cu o lingurita de ierburi si marar; pesmet amestecat cu chilli si...
Ciocolata si untul, taiate cubulete, se topesc impreuna.
Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, cacaua, migdalele macinate si praful de copt.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se formeaza o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si ciocolata...
Bacon-ul se taie fasii, se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si se prajeste, apoi se scoate pe o farfurie.
Se mai pune o lingura de ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt ( am pus doar partea alba ) si se caleste putin.
Cand se inmoaie ceapa, se adauga ciupercile tocate si putina...
Pieptul de pui (taiat cubulete) se amesteca cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si miere, apoi se lasa la marinat cel putin o jumatate de ora.
Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se baga la cuptor 20min, la 180 grade.
Legumele se spala, apoi se lasa la uscat....
Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa.
Se fierbe innabusit, adaugandu-se apa, din cand in cand.
Legumele se toaca marunt.
Ceapa se pune peste pui.
Cand s-a...
Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm.
Se preseaza bine, apoi se baga in frigider.
Intre timp,se pregateste crema.
Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se...
Se incepe cu umplutura .
Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea.
Untul se topeste cu zaharul,...
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala.
Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut.
Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat.
Laptele, drojdia si oul batut...
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Maiaua se pune in gaura din faina,...
Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore.
Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in unt, pana se rumeneste pe toate partile.
Pentru sos, ceapa tocata marunt, se caleste in putin ulei,...
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.
Compozitia se pune intr-o forma cu...
Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.
Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.
se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.
Se imparte in doua si se formeaza...
Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte.
Pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune intr-o tigaie cu ulei de cocos si se gateste pe fiecare...
Pulpele de pui se spala bine si se taie cubulete, apoi se dau cu sare si piper.
Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de cocos, apoi se adauga carnea. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
Se adauga o lingurita de curry si morcovii taiati feii subtiri.
Se...
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare, in afara de sfecla si dovlecel.
Se lasa in jur de 30-40min, apoi se adauga dovlecelul, sfecla rosie si o lingurita de vegeta.
Se mai lasa 10min pe foc, apoi se muta intr-un blender (eu...
Nautul trebuie pus la hidratat in apa rece cu o seara inainte sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert.
Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece sau se foloseste naut la cutie.
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca bine.
Ulei de masline am pus cat sa se...
Carnea se spala, apoi se amesteca cu condimentele pentru carne de porc si sare, dupa gust.
Cartofii se spala, se curata si se taie pe lung, dar nu foarte subtire, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentul pentru cartofi si sare.
Se pun impreuna intr-un vas termorezistent, se adauga...
Untul se topeste, apoi se amesteca cu zaharul.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si putina sare, apoi se adauga untul, laptele caldut, ouale, esenta si zaharul vanilinat.
Se omaogenizeaza bine compozitia, apoi se incorporeaza ciocolata tocata marunt.
Se pune din copozitie in...
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia, se lasa cateva minute, pana se umfla, apoi se adauga iaurtul, se amesteca bine si se pune peste faina.
Se amesteca bine, apoi se pune pe o planseta cu...
Totul incepe cu o seara inainte, cand trebuie pus nautul la hidratat in apa rece sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert.
Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece.
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca bine.
Se formeaza burgerii, apoi se pun intr-o tava cu...
Preparare Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez
Orezul se lasa 10 min in apa rece.
Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic.
Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt.
Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute min pe foc, amestecand...
Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene.
Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
Cand sunt rumenite pe ambele parti, se scot din cratita, se mai pune o lingura de ulei si se pune...
Reteta de covrigi polonezi
Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Laptele se...
Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel
Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o ora. Bucatile de pui se pun intr-o tigaie grill si se lasa cateva minute pe fiecare parte, pana...
Supa crema de rosii cu porumb si parmezan
Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min. A doua ceapa se caleste putin. Se blendeaza toate ingredientele (fara parmezan), apoi se pune...
Desert prajitura cu visine
Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se unge cu unt o tava mica (35cmx25cm), apoi se adauga compozitia. Deasupra se pun visinele fara...
Desert gogosi la cuptor
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat se pun peste faina si se amesteca bine. Aluatul se lasa 30 min la dospit intr-un castron uns cu ulei si...
Aperitiv saleuri cu branza de vaci
Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde pe o planseta tapetata cu faina, se unge cu galbenus de ou, se presara susan/mac si se lasa la...
Desert papanasi
Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se amesteca bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si moale . Se intinde pe o planseta...
Desert baclava
Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin. Nucile, fisticul si migdalele se macina, apoi se amesteca cu scortisoara macinata. Untul se topeste. Foile de placinta se...
Aperitiv bulete de branza
Se amesteca branza de burduf cu branza cheddar si cascavalul (rase), se formeaza bile de dimensiunea unei nuci, apoi se baga cel putin 30min in frigider. Se pregatesc 3 boluri cu: faina amestecata cu o lingurita de ierburi si marar; pesmet amestecat cu chilli si...
Desert negresa cu ciocolata si migdale (Brownies)
Ciocolata si untul, taiate cubulete, se topesc impreuna. Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, cacaua, migdalele macinate si praful de copt. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se formeaza o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si ciocolata...
Tocanita de ciuperci cu bacon
Bacon-ul se taie fasii, se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si se prajeste, apoi se scoate pe o farfurie. Se mai pune o lingura de ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt ( am pus doar partea alba ) si se caleste putin. Cand se inmoaie ceapa, se adauga ciupercile tocate si putina...
Piept de pui cu legume
Pieptul de pui (taiat cubulete) se amesteca cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si miere, apoi se lasa la marinat cel putin o jumatate de ora. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se baga la cuptor 20min, la 180 grade. Legumele se spala, apoi se lasa la uscat....
Mancare cu pui si ciuperci
Pieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe innabusit, adaugandu-se apa, din cand in cand. Legumele se toaca marunt. Ceapa se pune peste pui. Cand s-a...
Desert cheesecake cu Finetti
Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider. Intre timp,se pregateste crema. Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se...
Desert placinta cu mere
Se incepe cu umplutura . Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit. Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea. Untul se topeste cu zaharul,...
Desert gogosi cu ou si lapte
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut. Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat. Laptele, drojdia si oul batut...
Desert cozonac
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din faina,...
Pui Tikka Masala
Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in unt, pana se rumeneste pe toate partile. Pentru sos, ceapa tocata marunt, se caleste in putin ulei,...
Desert tort cu cocos si lamaie
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos. Compozitia se pune intr-o forma cu...
Desert tort cifra
Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine. Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat. se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora. Se imparte in doua si se formeaza...
Mancare aromata cu vinete si pui
Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune intr-o tigaie cu ulei de cocos si se gateste pe fiecare...
Pulpe de pui cu lapte de cocos
Pulpele de pui se spala bine si se taie cubulete, apoi se dau cu sare si piper. Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de cocos, apoi se adauga carnea. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Se adauga o lingurita de curry si morcovii taiati feii subtiri. Se...
Supa crema de legume
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare, in afara de sfecla si dovlecel. Se lasa in jur de 30-40min, apoi se adauga dovlecelul, sfecla rosie si o lingurita de vegeta. Se mai lasa 10min pe foc, apoi se muta intr-un blender (eu...
Hummus
Nautul trebuie pus la hidratat in apa rece cu o seara inainte sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece sau se foloseste naut la cutie. Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca bine. Ulei de masline am pus cat sa se...
Rasol de porc cu cartofi
Carnea se spala, apoi se amesteca cu condimentele pentru carne de porc si sare, dupa gust. Cartofii se spala, se curata si se taie pe lung, dar nu foarte subtire, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentul pentru cartofi si sare. Se pun impreuna intr-un vas termorezistent, se adauga...
Briose cu ciocolata
Untul se topeste, apoi se amesteca cu zaharul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si putina sare, apoi se adauga untul, laptele caldut, ouale, esenta si zaharul vanilinat. Se omaogenizeaza bine compozitia, apoi se incorporeaza ciocolata tocata marunt. Se pune din copozitie in...
Paine naan
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia, se lasa cateva minute, pana se umfla, apoi se adauga iaurtul, se amesteca bine si se pune peste faina. Se amesteca bine, apoi se pune pe o planseta cu...
Burger vegetarian
Totul incepe cu o seara inainte, cand trebuie pus nautul la hidratat in apa rece sau cel putin 4 ore inainte sa fie fiert. Nautul hidratat se fierbe in jur de 2 ore in apa rece. Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca bine. Se formeaza burgerii, apoi se pun intr-o tava cu...
Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez
Preparare Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez Orezul se lasa 10 min in apa rece. Spanacul se curata de codite si se rupe mai mic. Ceapa si firele de usturoi se toaca marunt. Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute min pe foc, amestecand...
Pui cacciatore
Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand sunt rumenite pe ambele parti, se scot din cratita, se mai pune o lingura de ulei si se pune...