Ardeii se curata,se taie capacele şi se spala;
Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se toaca marunt(se pastreaza o roşie ptr.capace la ardei);
Ceapa se toaca marunt;
Verdeturile se spala şi se toaca marunt;
Intr-un bol amestecam carnea cu orezul,verdeturile tocate,ceapa şi...
Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore;
Morcovul şi telina se curata şi se dau pe razatoare;
Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala şi se toaca marunt;
Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se...
Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie;
Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul;
Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai...
Cum se prepara Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca
Varza se toaca fideluta; roşiile se curata de coaja şi se toaca; ceapa se toaca
Carnea şi jumarile se prajesc 2-3 minute;se adauga ceapa; dupa 2-3 minute adaugam varza,sarea,piperul,cimbrul şi dafinul;
Se acopera cratita...
se bat doua oua
carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet
se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos.
se scoate carnea pe o farfurie
vinetele se curata se taie bastonaşe.
se bat celelalte doua oua...
aripile de pui se amesteca cu condimentele şi se dau la rece ptr.minium 2 ore;
ıntr-o tava se pune hartie de copt,peste hartia de copt se pune sarea grunjoasa.
se aranjeaza aripoarele peste sare şi se da tava la cuptorul pre-ıncalzit(180 de grade)ptr.35-40 de minute
Intr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa.
Carnea de miel se ınabuşa ın ceaun ımpreuna cu condimentele pana devine frageda
Aripoarele se fierb aproximativ 15 min. ın apa cu sare
Fulgii de porumb se maruntesc ,se amesteca cu fulgii de ardei iute şi cimbru.
Ouale se bat cu putina sare şi piper
Trecem aripoarele prin faina,ou şi prin amestecul de fulgi de prumb.
Se prajesc ın ulei ıncins.
Se scot pe...
se prajeşte un pic malaiul amestecat cu sare ıntr-o lingura de ulei de masline;se adauga ıncet ıncet apa fierbinte amestecand continuu pana obtinem o mamaliga destul de moale.
carnatul se taie bucati şi se trage un pic la tigaie;adaugam prazul tocat;se mai lasa pe foc 4-5 min.;punem varza...
Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min.
Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea...
Amestecam otetul de mere cu sosul de rodii, sare şi piper. Punem ın aceasta compozitie pulpele de pui. Le acoperim şi dam la frigider pentru aproximativ 2 ore. Dupa 2 ore punem pulpele ıntr-o tava ımpreuna cu cartofii taiati (dupa preferinta). Punem usturoiul şi presaram celelalte...
Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte...
cepele arpagic şi usturoiul se calesc un pic ın ulei dupa care se adauga carnea.
se acopera cu capac şi se lasa la foc mic.(aprox.10 min.)
morcovul şi cartoful se taie cubulete şi se adauga peste carne.
ardeii taiati bucati mari,dovlecelul taiat cubulete ımpreuna cu mazarea se pun...
se amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor.
se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc.
orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se adauga supa de pui,sarea şi concentratul de vita.
dupa primul clocot se pune capacul şi se da la...
se prajesc ficateii cu usturoi ptr.aprox.15-20 de min.avand grija sa nu-i sfaramam.
se adauga sarea,piperul,roşiile date prin razatoare şi verdeata.
se mai lasa pe foc aprox.10 min.
carnea se condimenteaza şi se lasa ptr.aprox.10 min.la rece
morcovul şi telina se dau prin razatoare
ceapa,prazul,usturoiul se toaca marunt
cartofii se taie cubulete mai mari.
se prajeşte carnea ın ulei de masline.se adauga ceapa,usturoiul,prazul şi restul de condimente
se...
frunzele de loboda se operesc ın apa fierbinte ptr.aprox.1 min.se pun ın apa rece şi dupa ,se scurg.
orezul se pune ın apa fierbinte ptr.aprox.15 min.
ceapa,prazul,usturoiul şi patrunjelul se toaca marunt.
se amesteca orezul scurs cu zarzavatul şi carnea .
se adauga...
carnea se curata de pielite.
se spala şi se usuca.
se presara cu condimente şi dupa se tavaleşte prin faina.
se presara din nou cu condimete şi se prajeşte ın ulei de masline ptr.5-6 min.
prunele se pun ın apa fierbinte şi se lasa ptr.aprox.30 min.
arpagicul se...
se amesteca ingredientele ptr.coşulete.se lasa sa se odihneasca compozitia aprox.30 min.
se unge o tava cu ulei de masline.
se formeaza coşuletele cu mana umeda se ung cu albuşul de ou ramas şi ulei de masline.
se ajeaza ın tava şi se dau la cuptorul pre-ıncalzit la 175 de...
clatite :se bate oul se adauga laptele,faina,apa minerala,condimentele şi o picatura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele .
Ceapa cu usturoiul se calesc pana devin transparente. Se adauga carnea tocata, condimentele.se lasa la foc mic aprox.15.min. Dupa...
carnea se caleşte cu contimentele şi usturoiul.
se adauga apa şi se lasa sa fiarba la foc mic ptr.aprox. 40 de min.
se pune arpagicul şi mazarea şi se mai lasa pe foc aprox.15 min.;dupa care se adauga roşiile tocate şi bulionul de ardei.
se mai fierbe ınca 20 de min.
se...
se amesteca carnea cu verdeturile,cartoful,ceapa,usturoiul,condimentele şi oul.
se formeaza chiftele care se prajesc pe grill sau o tava de teflon(fara ulei)
cartofii se soteaza ıntr-o cratita,se adauga morcovul ras şi apa se lasa pe foc aprox.20 min, dupa care se adauga roşiile şi...
carnea se taie bucati mici.
se prajeşte ın ulei,dupa se adauga ceapa,ardeii,usturoiul şi condimentele.
se lasa la foc mic aprox.35 min.;
se adauga roşiile taiate marunt şi se mai lasa pe foc aprox.20 min.
la sfarşit se adauga mararul tocat .
Carnea se condimenteaza, se stropeşte cu vin, se adauga putin ulei de masline şi se lasa aprox. 20 min.la rece. Dupa 20 de min. se aseaza ıntr-un vas. Se adauga roşiile, usturoiul taiat, maslinele, pasta de ardei şi frunzele de dafin.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor...
Cartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge.
Intr-un bol punem carnea tocata ımpreuna cu cartofii, ceapa scursa, condimentele, verdeata,...
pulpele ımpreuna cu condimentele şi usturoiul se prajesc uşor
se adauga ciupercile taiate(cum vreti :)..)şi se lasa la foc moderat aprox.25 min.
se amesteca faina cu laptele şi smantana,se pune sare şi piper dupa gust şi se adauga peste ın cratita :))
se mai lasa sa fiarba la foc...
Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor)
Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul.
In tava...
carnea se condimenteaza şi se ımpaneaza cu usturoi.
se ajeaza ıntr-o cratita cu o ling.ulei de masline.
se adauga ciupercile şi roşiile tocate.
se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor (190 grade; 140 min.aprox.)
spre sfarşitul coacerii se ınlatura folia de aluminiu...
Ardei umpluti
Ardeii se curata,se taie capacele şi se spala; Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se toaca marunt(se pastreaza o roşie ptr.capace la ardei); Ceapa se toaca marunt; Verdeturile se spala şi se toaca marunt; Intr-un bol amestecam carnea cu orezul,verdeturile tocate,ceapa şi...
Fasole cu carnati de oaie
Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore; Morcovul şi telina se curata şi se dau pe razatoare; Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala şi se toaca marunt; Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se...
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei
Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie; Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul; Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai...
Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca Varza se toaca fideluta; roşiile se curata de coaja şi se toaca; ceapa se toaca Carnea şi jumarile se prajesc 2-3 minute;se adauga ceapa; dupa 2-3 minute adaugam varza,sarea,piperul,cimbrul şi dafinul; Se acopera cratita...
Carne de vita cu vinete la cuptor
se bat doua oua carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos. se scoate carnea pe o farfurie vinetele se curata se taie bastonaşe. se bat celelalte doua oua...
aripoare picante pe pat de sare
aripile de pui se amesteca cu condimentele şi se dau la rece ptr.minium 2 ore; ıntr-o tava se pune hartie de copt,peste hartia de copt se pune sarea grunjoasa. se aranjeaza aripoarele peste sare şi se da tava la cuptorul pre-ıncalzit(180 de grade)ptr.35-40 de minute
Cartofi inabuşiti cu coaste de miel
Intr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa. Carnea de miel se ınabuşa ın ceaun ımpreuna cu condimentele pana devine frageda
Aripoare crocante
Aripoarele se fierb aproximativ 15 min. ın apa cu sare Fulgii de porumb se maruntesc ,se amesteca cu fulgii de ardei iute şi cimbru. Ouale se bat cu putina sare şi piper Trecem aripoarele prin faina,ou şi prin amestecul de fulgi de prumb. Se prajesc ın ulei ıncins. Se scot pe...
Varza pe pat de mamaliga
se prajeşte un pic malaiul amestecat cu sare ıntr-o lingura de ulei de masline;se adauga ıncet ıncet apa fierbinte amestecand continuu pana obtinem o mamaliga destul de moale. carnatul se taie bucati şi se trage un pic la tigaie;adaugam prazul tocat;se mai lasa pe foc 4-5 min.;punem varza...
Tarta cu carne şi dovlecei
Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min. Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Amestecam otetul de mere cu sosul de rodii, sare şi piper. Punem ın aceasta compozitie pulpele de pui. Le acoperim şi dam la frigider pentru aproximativ 2 ore. Dupa 2 ore punem pulpele ıntr-o tava ımpreuna cu cartofii taiati (dupa preferinta). Punem usturoiul şi presaram celelalte...
Hünkarbeğendi (Placerea sultanului)
Carnea se pune ıntr-o cratita la foc mediu pana se evapora toata apa; se adauga untul şi ceapa tocata marunt şi usturoiul; se mai lasa 5-6 minute pe foc iar dupa se pune apa calda cat se acopere carnea; dupa ce a dat ın clocot se acopera cu capac şi se lasa la foc mic pana se fragezeşte...
Mancarica de legume cu carne
cepele arpagic şi usturoiul se calesc un pic ın ulei dupa care se adauga carnea. se acopera cu capac şi se lasa la foc mic.(aprox.10 min.) morcovul şi cartoful se taie cubulete şi se adauga peste carne. ardeii taiati bucati mari,dovlecelul taiat cubulete ımpreuna cu mazarea se pun...
Cuibuşor de pui
se amesteca carnea tocata cu restul ingredientelor. se formeaza chiftelute mici care se prajesc ın ulei ıncins pana se rumenesc. orezul se caleşte ın uleiul de masline ptr.2-3 min.;se adauga supa de pui,sarea şi concentratul de vita. dupa primul clocot se pune capacul şi se da la...
Ficatei cu usturoi
se prajesc ficateii cu usturoi ptr.aprox.15-20 de min.avand grija sa nu-i sfaramam. se adauga sarea,piperul,roşiile date prin razatoare şi verdeata. se mai lasa pe foc aprox.10 min.
Mazare cu aripi de pui
carnea se condimenteaza şi se lasa ptr.aprox.10 min.la rece morcovul şi telina se dau prin razatoare ceapa,prazul,usturoiul se toaca marunt cartofii se taie cubulete mai mari. se prajeşte carnea ın ulei de masline.se adauga ceapa,usturoiul,prazul şi restul de condimente se...
Sarmalute ın frunza de loboda
frunzele de loboda se operesc ın apa fierbinte ptr.aprox.1 min.se pun ın apa rece şi dupa ,se scurg. orezul se pune ın apa fierbinte ptr.aprox.15 min. ceapa,prazul,usturoiul şi patrunjelul se toaca marunt. se amesteca orezul scurs cu zarzavatul şi carnea . se adauga...
Friptura de miel cu prune uscate
carnea se curata de pielite. se spala şi se usuca. se presara cu condimente şi dupa se tavaleşte prin faina. se presara din nou cu condimete şi se prajeşte ın ulei de masline ptr.5-6 min. prunele se pun ın apa fierbinte şi se lasa ptr.aprox.30 min. arpagicul se...
Coşulete cu piure şi caşcaval ın sos picant
se amesteca ingredientele ptr.coşulete.se lasa sa se odihneasca compozitia aprox.30 min. se unge o tava cu ulei de masline. se formeaza coşuletele cu mana umeda se ung cu albuşul de ou ramas şi ulei de masline. se ajeaza ın tava şi se dau la cuptorul pre-ıncalzit la 175 de...
Clatite cu carne tocata şi caşcaval
clatite :se bate oul se adauga laptele,faina,apa minerala,condimentele şi o picatura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele . Ceapa cu usturoiul se calesc pana devin transparente. Se adauga carnea tocata, condimentele.se lasa la foc mic aprox.15.min. Dupa...
Mancarica de mazare
carnea se caleşte cu contimentele şi usturoiul. se adauga apa şi se lasa sa fiarba la foc mic ptr.aprox. 40 de min. se pune arpagicul şi mazarea şi se mai lasa pe foc aprox.15 min.;dupa care se adauga roşiile tocate şi bulionul de ardei. se mai fierbe ınca 20 de min. se...
Chiftele cu cartofi ın sos picant
se amesteca carnea cu verdeturile,cartoful,ceapa,usturoiul,condimentele şi oul. se formeaza chiftele care se prajesc pe grill sau o tava de teflon(fara ulei) cartofii se soteaza ıntr-o cratita,se adauga morcovul ras şi apa se lasa pe foc aprox.20 min, dupa care se adauga roşiile şi...
Mancarica de carne
carnea se taie bucati mici. se prajeşte ın ulei,dupa se adauga ceapa,ardeii,usturoiul şi condimentele. se lasa la foc mic aprox.35 min.; se adauga roşiile taiate marunt şi se mai lasa pe foc aprox.20 min. la sfarşit se adauga mararul tocat .
Miel cu masline şi garnitura de mazare
Carnea se condimenteaza, se stropeşte cu vin, se adauga putin ulei de masline şi se lasa aprox. 20 min.la rece. Dupa 20 de min. se aseaza ıntr-un vas. Se adauga roşiile, usturoiul taiat, maslinele, pasta de ardei şi frunzele de dafin. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor...
Chiftele cu sos
Cartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge. Intr-un bol punem carnea tocata ımpreuna cu cartofii, ceapa scursa, condimentele, verdeata,...
Pui cu smantana
pulpele ımpreuna cu condimentele şi usturoiul se prajesc uşor se adauga ciupercile taiate(cum vreti :)..)şi se lasa la foc moderat aprox.25 min. se amesteca faina cu laptele şi smantana,se pune sare şi piper dupa gust şi se adauga peste ın cratita :)) se mai lasa sa fiarba la foc...
Vinete umplute
Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor) Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul. In tava...
Pulpa de miel cu ciuperci
carnea se condimenteaza şi se ımpaneaza cu usturoi. se ajeaza ıntr-o cratita cu o ling.ulei de masline. se adauga ciupercile şi roşiile tocate. se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor (190 grade; 140 min.aprox.) spre sfarşitul coacerii se ınlatura folia de aluminiu...