ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI220
Retete / Dulciuri

Dulceata de capsune

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2011

Capsunile curatate de codite,le pun intr-o sita si le spal sub jet de apa rece;dupa ce s-au scurs,le pun intr-un vas impreuna cu zaharul si le las 2ore la frigider dupa care le pun la fiert la foc mare 30min,spumuind din cand in cand;daca e suficient de legata,adaug zeama de lamaie,apoi in...

Gogosi

In Dulciuri la 24 Iun 2011

Pun faina cernuta intr-un castron,drojdia frecata cu putin zahar o rastorn peste faina,adaug restul ingredientelor,amestec cu o lingura si mai adaug apa calda sau lapte pana ajunge la consistenta unei smantani; pun un prosop deasupra si las aluatul sa creasca 30-40min; pun uleiul intr-un ceaun...

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 24 Iun 2011

Intr-un vas,pun zaharul cu apa,las sa fiarba pana se face un sirop destul de gros;adaug fructele spalate sub jet de apa,las focul mare doar 15min,timp in care spumuiesc;aproape de sfarsit adaug zeama de lamaie,si pun dulceata fierbinte in borcane curate;infiletez bine capacul,dupa ce s-au...

Prajitura cu Finetti

In Prajituri la 7 Iun 2011

Galbenusurile,frecate cu zahar,vanilia,mac,faina,se amesteca usor cu albusul batut spuma cu un praf de sare, apoi se rastoarna in tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15-20min; in acest timp,se rastoarna crema de finetti intr-un bol si eu am inmuiat-o la microunde sau la bain-marie;dupa...

Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2011

Pe timpul cand nu aveam apometre,curatam nucile sub jet de apa,acum le curat cu manusi pana la partea alba si le pun intr-un vas cu apa rece in care am stors o lamaie;in acest timp,fierbe apa cu zahar pentru sirop iar cand este suficient de legat adaug nucile;las sa fiarba cu focul mare...

Prajitura inteligenta

In Prajituri la 4 Iun 2011

Galbenusurile se freaca cu 5linguri de zahar,sare si vanilia,amoniacul stins cu otet; dupa omogenizare,se adauga untul moale,la temperatura camerei,faina si laptele; se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar,amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula; se toarna in tava cu...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 4 Iun 2011

Petalelor de trandafir li se taie portiunea alba de la capat,se freaca foarte bine pana capata o culoare rosiatica cu lingurita de sare de lamaie si cele doua lingurite de zahar,apoi se pune vasul in frigider; se face siropul din apa cu zahar la foc mare,se spumuieste iar cand a ajuns la...

Sirop de menta

In Sirop / Compot la 30 Mai 2011

Pui sa se topeasca zaharul in apa,adaugi menta spalata,lasi sa fiarba 5-10min apoi o scoti,adaugi mierea si lasi sa fiarba acoperit la foc mic,3ore pana se ingroasa apoi adaugi colorantul;dupa ce a fiert,strecori prin tifon,pui in sticla si dai la rece.

Desert placinta cu iaurt

In Dulciuri la 30 Mai 2011

Amesteca intr-un vas iaurtul cu zaharul, esentele, coaja de lamaie, grisul si 8 oua batute. Unge o tava dreptunghiulara cu o pensula cu unt topit, apoi pune 4 foi de placinta in asa fel incat sa stea pe marginile tavii, unge-le cu unt, apoi pune 2-3 polonice de iaurt si deasupra stafide. Pune...

Chec cu albusuri

In Prajituri la 17 Mai 2011

Freci untul cu zahar si arome pana devine o crema pufoasa,adaugi faina amestecata cu praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;totul amestecat cu lingura de lemn;in tava de chec cu hartie de copt,pui jumatate din cantitatea de aluat iar deasupra stafidele inmuiate in apa...

Tort cu portocale

In Torturi la 5 Mai 2011

2 portocale, spalate,taiate in bucati mai mici, fara samburi, se pun in blender si se proceseaza pana devine o pasta; se adauga galbenusurile, zaharul si ulei; intr-un castron in care este faina amestecata cu praful de copt, se rastoarna portocala, esenta de vanilie, albusurile batute spuma si se...

Mar umplut

In Dulciuri la 29 Apr 2011

Se amesteca intr-un bol nuca,1lingura de zahar pudra,putina scortisoara,si stafidele care au stat in coniac;restul de scortisoara se amesteca cu restul de zahar,se tavaleste marul curatat de seminte,coaja si umplut cu amestecul de nuca,se pune in tava si se da la cuptor 15min. Coaja de la mar...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 29 Apr 2011

Se amesteca bine ouale cu zahar,scortisoara,putina sare,coaja de lamaie,pana-si dubleaza volumul apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt;se toarna compozitia in tava cu hartie de copt si se tine 45min;dupa ce s-a copt si racit,se taie in doua pe orizontala,se pune gemul intre foi,se...

Biscuiti pentru cafea

In Prajituri la 29 Apr 2011

Se bate bine oul cu zahar si putina sare,se adauga esenta de portocala si se amesteca cu untul frecat spuma;treptat se adauga faina,pana devine un aluat omogen;coca se imparte in doua iar una din ele se amesteca cu cacao;se intind doua foi,se suprapun,se ruleaza si se da la frigider 30min;se taie...

Prajitura cu malai

In Prajituri la 29 Apr 2011

Ouale se bat cu zahar apoi se adauga restul ingredientelor,fara ordine,la sfarsit amestecandu-se faina cu praful de copt;se omogenizeaza bine totul,dupa care se pune in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40min;se taie dupa ce se raceste.

Prajiturele cu tarate

In Prajituri la 28 Apr 2011

Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi cu lingurita se pune in forme de briose sau direct in tava pe hartie de copt;se da tava la cuptor la foc moderat 20-30min.

Cozonac

In Dulciuri la 18 Apr 2011

Toate ingredientele le scot pe masa de seara apoi faina cernuta o pun intr-un vas,drojdia o frec bine cu o lingura de zahar si putin lapte caldut,amestec cu 1lingura de faina si las la dospit;daca drojdia este foarte buna,in 10 min trebuie sa creasca;rastorn peste faina,de asemenea si ouale...

Chec cu iaurt

In Dulciuri la 17 Apr 2011

Intr-un castron,am amestecat cu telul,iaurtul,zahar,arome,ulei,ouale puse pe rand si faina amestecata cu praful de copt; am pus compozitia in tavile unse cu ulei si tapetate cu faina, am oprit 2-3linguri, am amestecat cu cacao si am pus doar intr-o tava; am dat la cuptor 40-45min,facand...

Prajitura Chinezoaica

In Prajituri la 14 Apr 2011

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga margarina la temperatura camerei,nuca si faina;rezulta un aluat mai gros,se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor 20min,se scoate tava si se toarna glazura facuta din galbenusuri,frecate cu zahar si cacao,apoi...

Minichec cu crema de ciocolata

In Prajituri la 7 Apr 2011

Ouale mixate bine cu zahar,putina sare,mac,uleiul pus cate putin ca la maioneza,se adauga iaurtul si faina amestecata cu praful de coptsi vanilie;in formele unse cu unt sau ulei,am pus 1lingura de aluat,1lingurita de crema si alta lingura de aluat;am pus formele in tava mare si la cuptor...

Prajitura scoarta de copac

In Prajituri la 7 Apr 2011

Margarina la temperatura camerei,se amesteca cu putina sare,ou,lapte apoi faina amestecand bine cu mana;dupa ce a rezultat un al;uat suficient de tare,se lasa sa se odihneasca 15-20min.,se face aluatul sul,se taie in bucati potrivit de mari,se intinde o foaie subtire,se unge cu ou batut,se...

Chec marmorat

In Prajituri la 29 Mar 2011

Frec untul la temperatura camerei cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,ouale pe rand,faina amestecata cu praful de copt si laptele;intr-o forma de guguluf unsa cu unt,rastorn jumatate din compozitie iar restul amestecat cu cacao si fulgi de ciocolata;rastorn peste compozitia alba iar cu...

Briose cu afine

In Prajituri la 29 Mar 2011

Frec untul la temperatura camerei cu zahar,zahar vanilat,adaug ouale pe rand amestecand energic,laptele cate putin apoi faina amestecata cu praful de copt ;adaug si afinele amestecand usor cu o lingura;torn compozitia in formele unse cu unt,le pun pe toate intr-o tava si le dau la cuptor 30min la...

Prajitura cu caise si zmeura

In Prajituri la 29 Mar 2011

Ouale mixate cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,pana-si dubleaza volumul,am adaugat ulei cate putin,coaja de portocala,laptele si faina amestecata cu praful de copt;torn in tava cu hartie de copt,pe mijlocul tavii am pus caisele iar in parti zmeura;am dat la cuptor la foc moderat 30-40min.

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Topesc cele 6linguri de zahar intr-un ibric,apoi torn cate putin in boluri si-l intind pe toata suprafata;intr-un vas bat bine ouale cu un praf de sare,zahar,arome,lapte si impart in cele 6 boluri;le pun intr-o tava cu apa si dau la cuptor 25-30min;depinde de cuptor;dupa ce s-au facut,le dau la...

Tiramisu reţetă la pahar

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Tiramisu reţetă la pahar In cupa,pun un sfert din piscot inmuiat in cafea,deasupra 1lingurita de amestec de branza,frisca si arome,peste branza eu am pus de la congelator,fragi,peste fructe din nou piscot si tot asa pana la gura paharului;deasupra am facut un mot de branza cu posul,am pus o...

Prajitura cu paine

In Prajituri la 27 Mar 2011

Intr-o forma de tort cu hartie de copt,pun felii de franzela taiate de 2cm.grosime,nelasand nici un loc gol,apoi le stropesc cu lapte; Untul il frec cu zahar si putina sare, adaug pe rand ouale apoi smantana, nucile, coaja de lamaie si rastorn peste paine; Dau forma la cuptor la foc moderat...

Guguluf cu portocala

In Prajituri la 20 Mar 2011

Portocala,spalata cu apa calduta,taiata cubulete cu tot cu coaja dar fara samburi,o pun in blender pana devine o pasta; rastorn in alt vas si amestec cu mixerul cu palete,adaugand cate un galbenus,zaharul si uleiul tot cate putin; intr-un castron amestec faina cu praful de copt,rastorn...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 20 Mar 2011

Galbenusurile,frecate cu un praf de sare,zahar pana-si dubleaza volumul,apoi cate putin ulei ca la maioneza,aromele iar la urma amestecand usor cu o lingura de lemn,albusurile batute spuma; rastorn compozitia in tava cu hartie de copt,pun caisele dezghetate si bine scurse deasupra,dau la...

Coronita de ciocolata cu crema de branza

In Prajituri la 10 Mar 2011

Faci un piure de fructe;freci untul cu zahar,sare,vanilie,oua,adaugi prunele si faina amestecata cu praful de copt si cacao;rastorni in forma de guguluf,unsa si tapetata cu faina si dai la cuptor la foc moderat 30min;dupa ce s-a copt,lasi in forma sa se raceasca,apoi o scoti si cu ajutorul...

Afisate 271 - 300 din 304 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]