publicat la 22.09.2015
publicat la 02.06.2015
publicat la 02.06.2015
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pizzette de vinete cu cascaval Hochland
Am tapetat o tava cu foaie de copt, dar se poate si fara Am taiat vinetele rondele cam de 0,5 - 1 cm grosime si le-am asezat in tava. Intr-un vas am amestecat usturoiul taiat felii, cu rosiile taiate cubulete, cu maslinele taiate felii mici, cu ardeiul rosu taiat si el rondele subtiri si...
Pui Gong Bao a la Wu Xing
Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul in care vrem sa taiem ingredientele, fisii sau cuburi, si sa mergem pe aceeasi linie. Eu am ales...
Dulce de iute
Cum miercuri am intrat in posesia citorva borcanele de Dulce de iute , produsul prietenului nostru Radu Popovici, cind am ajuns acasa am pregatit repede pentru Irina o gustarica foarte simpatica. Am rupt un bulgare de mozzarella, l-am asezat pe o farfurie, am pus peste bucatile de brinza cu...
Paste cu scoici
Am fiert scoicile in apa cu putina sare. Dupa ce scoicile audat citeva clocote, le-am scos si le-am scurs intr-o sita. Intr-o tigaie, am calit 2-3 minute la foc iute ceapa, telina si morcovul. Am adaugat scoicile, sare, piper si putin busuioc. Dupa 1-2 minute am adaugat vinul alb si le-am...
Supa crema de rosii
Pentru a prepara reteta de Supa crema de rosii am fiert mai intii bucata de aripa de curcan in apa cu putina sare. DIn supa astfel creata am luat zeama cu polonicul si am pus intr-un alt vas in care erau legumele cu ratate si feliate, vas pe care l-am pus la fiert. Intr-un wok am...
Paste alla napoletana
Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la...
Live: dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate!
Buna dimineatza de prinz :)). Dupa cum i-am promis Sylviei, azi preparam dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate si garnitura de cartofi noi. Este foarte usor de preparat. Curatam pestele de solzi si in interior. Il spalam bine, apoi punem in interiorul pestelui bucati de rosii...
LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati
Neatza de prinz din nou. Au venit finii, Cata si Oana, sa-i ierte nasii: eu, adica Supremu' sau Bucataras :P, si Iri. Motiv pentru care facem spectacol in bucatarie. Un muschiulet de purcel la cuptor cu usturoi si pui la punga. Iar ca garnitura punem cartofi la cuptor a la Bucataras...
Tafelspitz
Buna dimineata de prinz ! N-am mai pregatit de mult o reteta live. Si, pentru ca in ultima luna am mincat de doua ori celebrul Tafelspitz, m-am hotarit ca in aceasta duminica sa-l preparam impreuna. La inceputul lui februarie, am dat o fuga la Viena, impreuna cu Iri, Cata si Oana....
Caracatita in sos picant
Caracatita mea avea maruntaiele scoase, la fel si osul (pentru cele cu maruntaie explica AICI Sylvia modul de curatare), asa ca am pus-o la fiert in "court-buillon" pentru 40-60 de minute (la foc domol - vezi ABC-ul fructelor de mare scris de Radu Popovici) . Este fiarta cind furculita...
Peste 1.000 de comentarii la finala bucatarasilor!
Incepem ziua finalei cu concursul de pronosticuri. Cine ghiceste scorul corect primeste 20 de galbeni ca premiu. Cheful incepe dimineata la cafea cu o melodie pentru toata gasca, dar in special pentru Epu' , de la Gaby continuam fierbinte cu gitana de Sakira...
Crap la gratar cu sos bucataras
In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric. Sosul...
Prinz de duminica, la curte, soare, aer curat
Pentru vasul ceramic achizitionat ieri de la Kaufland, puiul umplut de la Vechea macelarie pare prietenul perfect in aceasta splendida duminica. Asa ca l-am asezat frumos, l-am stropit cu vin alb, l-am inconjurat cu 2 rosii si citiva cartofi noi si am presarat pe deasupra lor menta proaspata...
Mincarica de spanac pentru dieta
Se taie ceapa cubulete si se pune la calit in putin ulei de masline. Cind devine aurie, se adauga spanacul si se amesteca pentru omogenizare. Se condimenteaza cu baza mirodenia fuchs. Apoi se adauga sucul de rosii si se lasa la foc mediu. Spre final se pune seama de la lamiie si eventual bucati...
Creveti saganaki
Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka. Crevetii i-am luat congelati, de la Real. Dar pina incing tigaia, sa intram in atmosfera cu o melodie greceasca :))):...
Musaca
Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare. Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu vinul alb sec. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sarea, piperul si se lasa la...
Live prepelite la cuptor! 195 comentarii :)))
Bucataria Irinei este gazda ... Cind a intrat Cata si a vazut prepelitele a exclamat: "Pfaaa, p-astea le maninc ca pe mici, 4 va rog" . Atmosfera este spectaculoasa, in camerele celelalte Mateiutz, Vladutz si Stefanuc darima casa :)))) Buey, care ne-ati dat o furculita :))))?...
Crenvursti fierti "Ceva bun"
Reteta am gasit-o la prietenii nostri de la CevaBun.ro , un blog culinar foarte, foarte misto. Si, am testat-o, preparind mai intii crenvursti normali, fierti in apa, apoi altii fierti in mirodenii (vezi ingrediente). Diferenta este cu multe +++ in favoarea ultimilor. Deci: punem apa la...
Dovlecei turcesti umpluti cu legume
Am taiat dovleceii cu capac si cu ajutorul unei linguri i-am scobit, miezul punindu-l in cratita in care a fost preparat ghiveciul de legume. Am taiat ceapa marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, iar cind a devenit sticloasa s-au adaugat ardeiul, telina rasa, morcovul taiat...
Dorada la cuptor
1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade. 2. Tava se unge cu putin ulei 3. Legumele (rosiile, ceapa, feniculul, morcovii) si vinul alb se pun direct in tava de la inceput, astfel carnea pestelui nu...
Rata pe varza
Tocam varza, o amestecam cu sucul de rosii si condimentele. Se pune un strat in cratita (volumul acesteia este de 4 litri) Se pune rata pe patul de varza. Restul de varza se pune in jurul ratei si pe deasupra acesteia. Se incinge cuptorul la 220 grade, cind acesta este este incins se...
Oua romanesti
Se pune apa intr-o tigaie, se adauga otetul, foaia de dafin si se lasa pina incepe sa fiarba. Se sparg ouale si se pun in tigaie, se acopera cu un capac si se urmareste pina se "fac". Se pun pe farfurie impreuna cu cele doua linguri de smintina, pastrama pusa putin in tigaie fara...
Sos de hrean cu mere
Daca doriti sa puneti pe masa un sos de hrean delicios, atunci este obligatoriu sa-l preparati cu ajutorul merelor. Este o combinatie pe care am intilnit-o la Viena. Contine pasta de hrean in otet si mere din compot, sau mere coapte. Are un gust deosebit, delicat chiar si se consuma impreuna cu...
Rulada din omleta
Am batut ouale separat, cu un praf de sare. Am ales o tigaie mai mare pentru ca omleta nu trebuie sa fie foarte groasa. Am pus doi stropi de ulei de masline in tigaie si am intins pe toata suprafata acesteia cu un servetel. Cind s-a incins tigaia, am pus omleta, avind grija sa o intorc la...
Kaizer de casa
Se piseaza usturoiul si se unge carnea cu pasta de usturoi obtinuta. Se pune bucata de piept de porc in sare mare de muraturi, astfel ca bucata sa fie acoperita. Se lasa la rece (camara, balcon sau frigider acoperita) circa o saptamina. Se curata bine de sare si se pune intr-o tava, cu...
Jumari de Craciun
Se taie fleica in cubulete 2 pe 2 cm sau mai mari, dupa preferinta. Intr-o oala se pune pe fund (de 2 degete apa) si se pune la fiert (intr-o oala de 3 litri se prepara circa 500 gr jumari). Cind incepe sa clocoteasca se adauga jumarile si se mesteca din cind in cind pentru a nu se lipi....
Slanina cu boia
Se piseaza usturoiul si se unge slanina cu pasta de usturoi obtinuta. Se pune bucata de slanina in sare mare de muraturi, astfel ca bucata sa fie acoperita. Se lasa la rece (camara, balcon sau frigider acoperita) circa o saptamina. Se scoate, se scutura de sare si se fierbe in zeama de...
Sorici in saramura
Se verifica soriciul sa fie curatat de par si i se mai ia din grasime cu cutitul, dar nu toata. Lasati un strat de 2-3 mm de grasime. Se ruleaza si se leaga cu ata. Se pune in borcan impreuna cu celelalte ingrediente si se da 3-4 zile la frigider. Veti obtine astfel un sorici gustos si moale,...
Vin fiert
Aperitiv cu racituri
Decorati platoul cu salata verde si asezati raciturile din friu liber imaginatiei