Gusti

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 18.07.2008

RETETE77
PRIETENI74
Retete

Pizzette de vinete cu cascaval Hochland

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2012

Am tapetat o tava cu foaie de copt, dar se poate si fara Am taiat vinetele rondele cam de 0,5 - 1 cm grosime si le-am asezat in tava. Intr-un vas am amestecat usturoiul taiat felii, cu rosiile taiate cubulete, cu maslinele taiate felii mici, cu ardeiul rosu taiat si el rondele subtiri si...

Pui Gong Bao a la Wu Xing

In Pui la 1 Dec 2011

Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul in care vrem sa taiem ingredientele, fisii sau cuburi, si sa mergem pe aceeasi linie. Eu am ales...

Dulce de iute

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2011

Cum miercuri am intrat in posesia citorva borcanele de Dulce de iute , produsul prietenului nostru Radu Popovici, cind am ajuns acasa am pregatit repede pentru Irina o gustarica foarte simpatica. Am rupt un bulgare de mozzarella, l-am asezat pe o farfurie, am pus peste bucatile de brinza cu...

Paste cu scoici

In Fructe de mare la 17 Sep 2011

Am fiert scoicile in apa cu putina sare. Dupa ce scoicile audat citeva clocote, le-am scos si le-am scurs intr-o sita. Intr-o tigaie, am calit 2-3 minute la foc iute ceapa, telina si morcovul. Am adaugat scoicile, sare, piper si putin busuioc. Dupa 1-2 minute am adaugat vinul alb si le-am...

Supa crema de rosii

In Supe la 17 Iul 2011

 Pentru a prepara reteta de Supa crema de rosii  am fiert mai intii bucata de aripa de curcan in apa cu putina sare. DIn supa astfel creata am luat zeama cu polonicul si am pus intr-un alt vas in care erau legumele cu ratate si feliate, vas pe care l-am pus la fiert. Intr-un wok am...

Paste alla napoletana

In Spaghete la 30 Iun 2011

Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la...

Live: dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate!

In Peste la 28 Mai 2011

 Buna dimineatza de prinz :)). Dupa cum i-am promis Sylviei, azi preparam dorada la cuptor umpluta cu rosii uscate si garnitura de cartofi noi. Este foarte usor de preparat. Curatam pestele de solzi si in interior. Il spalam bine, apoi punem in interiorul pestelui bucati de rosii...

LIVE: cartofi la cuptor cu mirodenii si alte bunatati

In Pui la 6 Mar 2011

  Neatza de prinz din nou. Au venit finii, Cata si Oana, sa-i ierte nasii: eu, adica Supremu' sau Bucataras :P, si Iri. Motiv pentru care facem spectacol in bucatarie. Un muschiulet de purcel la cuptor cu usturoi si pui la punga. Iar ca garnitura punem cartofi la cuptor a la Bucataras...

Tafelspitz

In Vita la 27 Feb 2011

 Buna dimineata de prinz  ! N-am mai pregatit de mult o reteta live. Si, pentru ca in ultima luna am mincat de doua ori celebrul Tafelspitz, m-am hotarit ca in aceasta duminica sa-l preparam impreuna. La inceputul lui februarie, am dat o fuga la Viena, impreuna cu Iri, Cata si Oana....

Caracatita in sos picant

In Fructe de mare la 17 Oct 2010

Caracatita mea avea maruntaiele scoase, la fel si osul (pentru cele cu maruntaie explica AICI Sylvia modul de curatare), asa ca am pus-o la fiert in "court-buillon" pentru 40-60 de minute (la foc domol - vezi ABC-ul fructelor de mare scris de Radu Popovici) . Este fiarta cind furculita...

Peste 1.000 de comentarii la finala bucatarasilor!

In Supe/Ciorbe la 11 Iul 2010

Incepem ziua finalei cu concursul de pronosticuri. Cine ghiceste scorul corect primeste 20 de galbeni ca premiu. Cheful incepe dimineata la cafea  cu o melodie pentru toata gasca, dar in special pentru Epu' , de la Gaby continuam fierbinte cu gitana de Sakira...

Crap la gratar cu sos bucataras

In Crap / Caras la 3 Iul 2010

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric. Sosul...

Prinz de duminica, la curte, soare, aer curat

In Pui la 23 Mai 2010

Pentru vasul ceramic achizitionat ieri de la Kaufland, puiul umplut de la Vechea macelarie pare prietenul perfect in aceasta splendida duminica. Asa ca l-am asezat frumos, l-am stropit cu vin alb, l-am inconjurat cu 2 rosii si citiva cartofi noi si am presarat pe deasupra lor menta proaspata...

Mincarica de spanac pentru dieta

In Mancaruri de post la 25 Feb 2010

Se taie ceapa cubulete si se pune la calit in putin ulei de masline. Cind devine aurie, se adauga spanacul si se amesteca pentru omogenizare. Se condimenteaza cu baza mirodenia fuchs. Apoi se adauga sucul de rosii si se lasa la foc mediu. Spre final se pune seama de la lamiie si eventual bucati...

Creveti saganaki

In Fructe de mare la 20 Feb 2010

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka. Crevetii i-am luat congelati, de la Real. Dar pina incing tigaia, sa intram in atmosfera cu o melodie greceasca :))):...

Musaca

In Porc la 18 Feb 2010

Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare. Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu vinul alb sec. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sarea, piperul si se lasa la...

Live prepelite la cuptor! 195 comentarii :)))

In Mancaruri cu carne la 6 Feb 2010

Bucataria Irinei este gazda ... Cind a intrat Cata si a vazut prepelitele a exclamat: "Pfaaa, p-astea le maninc ca pe mici, 4 va rog" . Atmosfera este spectaculoasa, in camerele celelalte Mateiutz, Vladutz si Stefanuc darima casa :)))) Buey, care ne-ati dat o furculita :))))?...

Crenvursti fierti "Ceva bun"

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2010

Reteta am gasit-o la prietenii nostri de la CevaBun.ro , un blog culinar foarte, foarte misto. Si, am testat-o, preparind mai intii crenvursti normali, fierti in apa, apoi altii fierti in mirodenii (vezi ingrediente). Diferenta este cu multe +++ in favoarea ultimilor. Deci: punem apa la...

Dovlecei turcesti umpluti cu legume

In Mancaruri de post la 23 Ian 2010

Am taiat dovleceii cu capac si cu ajutorul unei linguri i-am scobit, miezul punindu-l in cratita in care a fost preparat ghiveciul de legume. Am taiat ceapa marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, iar cind a devenit sticloasa s-au adaugat ardeiul, telina rasa, morcovul taiat...

Dorada la cuptor

In Peste la 17 Ian 2010

1. Pestele devine suculent la pregatirea la cuptor si isi va pastra o culoare atractiva daca se face la temperaturi mari 200-230 grade. 2. Tava se unge cu putin ulei 3. Legumele (rosiile, ceapa, feniculul, morcovii) si vinul alb se pun direct in tava de la inceput, astfel carnea pestelui nu...

Rata pe varza

In Rata la 10 Ian 2010

Tocam varza, o amestecam cu sucul de rosii si condimentele. Se pune un strat in cratita (volumul acesteia este de 4 litri) Se pune rata pe patul de varza. Restul de varza se pune in jurul ratei si pe deasupra acesteia. Se incinge cuptorul la 220 grade, cind acesta este este incins se...

Oua romanesti

In Mancare copii la 2 Ian 2010

Se pune apa intr-o tigaie, se adauga otetul, foaia de dafin si se lasa pina incepe sa fiarba. Se sparg ouale si se pun in tigaie, se acopera cu un capac si se urmareste pina se "fac". Se pun pe farfurie impreuna cu cele doua linguri de smintina, pastrama pusa putin in tigaie fara...

Sos de hrean cu mere

In Pt. carne la 24 Dec 2009

Daca doriti sa puneti pe masa un sos de hrean delicios, atunci este obligatoriu sa-l preparati cu ajutorul merelor. Este o combinatie pe care am intilnit-o la Viena. Contine pasta de hrean in otet si mere din compot, sau mere coapte. Are un gust deosebit, delicat chiar si se consuma impreuna cu...

Rulada din omleta

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2009

Am batut ouale separat, cu un praf de sare. Am ales o tigaie mai mare pentru ca omleta nu trebuie sa fie foarte groasa. Am pus doi stropi de ulei de masline in tigaie si am intins pe toata suprafata acesteia cu un servetel. Cind s-a incins tigaia, am pus omleta, avind grija sa o intorc la...

Kaizer de casa

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se piseaza usturoiul si se unge carnea cu pasta de usturoi obtinuta. Se pune bucata de piept de porc in sare mare de muraturi, astfel ca bucata sa fie acoperita. Se lasa la rece (camara, balcon sau frigider acoperita) circa o saptamina. Se curata bine de sare si se pune intr-o tava, cu...

Jumari de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se taie fleica in cubulete 2 pe 2 cm sau mai mari, dupa preferinta. Intr-o oala se pune pe fund (de 2 degete apa) si se pune la fiert (intr-o oala de 3 litri se prepara circa 500 gr jumari). Cind incepe sa clocoteasca se adauga jumarile si se mesteca din cind in cind pentru a nu se lipi....

Slanina cu boia

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se piseaza usturoiul si se unge slanina cu pasta de usturoi obtinuta. Se pune bucata de slanina in sare mare de muraturi, astfel ca bucata sa fie acoperita. Se lasa la rece (camara, balcon sau frigider acoperita) circa o saptamina. Se scoate, se scutura de sare si se fierbe in zeama de...

Sorici in saramura

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2009

Se verifica soriciul sa fie curatat de par si i se mai ia din grasime cu cutitul, dar nu toata. Lasati un strat de 2-3 mm de grasime. Se ruleaza si se leaga cu ata. Se pune in borcan impreuna cu celelalte ingrediente si se da 3-4 zile la frigider. Veti obtine astfel un sorici gustos si moale,...

Vin fiert

In Bauturi la 22 Noi 2009

Aperitiv cu racituri

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2009

Decorati platoul cu salata verde si asezati raciturile din friu liber imaginatiei

Afisate 31 - 60 din 77 retete    

Postari recente

publicat la 22.09.2015

Care sunt tipurile de suc?

publicat la 02.06.2015

Ce inseamna Club Fan Brânza

publicat la 02.06.2015

Cea mai mancata branza…

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 16

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]