Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI356
Retete / Sosuri

Sos de mustar

In Pt. carne la 23 Feb 2016

Ceapa se da pe razatoarea mare si se pune cu ulei de masline la calit. Se pune vinul alb si se lasa pana scade zeama. Se adauga mustarul si smantana si condimentele dupa gust. Se serveste cu carne de porc.

Sos de rosii cu menta

In Sosuri la 9 Iul 2015

Usturoiul se piseaza si se freaca cu un mojar(eu nu am avut,si a fost tocat cu cutitul),pentru a se face pasta,iese mult mai bun. Rosiile se curata de coaja si se taie cat mai marunt(de preferabil de baga la robotul de bucatarie,dar nu am avut ). Amestecam usturoiul cu rosiile,punem...

Sos de ceapa cu smantana si marar

In Sosuri la 8 Aug 2013

Ceapa se taie feliute subtiri,la fel si usturoiul si se pun la calit in sosul lasat de la o carne care ati prajit-o.Se adauga condimentele si se lasa pana se inmoaie ceapa. Se adauga smantana,busuiocul si zeama de lamaie si se lasa pana mai scade sosul putin. La sfarsit se adauga mararul...

Mujdei de usturoi cu smantana si marar

In Sosuri la 14 Mai 2013

Usturoiul se piseaza cu pisatorul, se pune in mojar, se adauga sare si piper si putin ulei. Se amesteca foarte bine pana depinde o pasta. Se adauga smantana si mararul tocat marunt.

Sos fin de usturoi cu mustar

In Clasice la 19 Feb 2013

Intr-un mojar se pune usturoiul pisat, se adauga sare, putin ulei si se face o pasta .Se pune intr-un blender impreuna cu albusul, incet se adauga ulei putin cate putin si se mixeaza la viteza mare, se adauga zeama de lamaie si jumatate de lingurita de mustar. Se mixeaza circa 5 minute. Se...

Sos picant pentru pizza

In Clasice la 19 Feb 2013

Se adauga cutia de rosii decojite in blender, punem putin ulei de masline, busuiocul, sare, piper, chilli si amestecam cateva secunde, pana devine o pasta. Se lasa la rece si se serveste pe pizza sau pentru a unge blatul de pizza

Sos de ficatei cu smantana

In Sosuri la 2 Dec 2012

Se clatesc bucatiile de ficat,se curata de pielite si se pun in tigaie cu ulei de masline,putin la prajit,se asezoneaza cu sare si piper dupa care se stinge cu vin rosu si apa cat sa acopere.Dupa cca 10 minute(nu trebuie sa ramana fara sos complet),se ia de pe foc.Se lasa putin la racit dupa care...

Sos pasta de verdeturi

In Sosuri la 26 Aug 2012

Am spalat patrunjelul si mararul si am adaugat doar frunzele,fara codite,punem uleiul de masline,ardeiul gras taiat felii si in doua,rosia o decojim de piele si o adaugam in bucati mari,si usturoiul taiat felii.Se adauga si condimentele si le mixam la robotul de bucatarie.Eu l-am servit cu creveti

Sos tzatziki

In Sosuri la 5 Aug 2012

Castravetele se curata de coaja si se da pe razatoarea mica,usturoiul se paseaza ca pentru mujdei,se pune deasupra pastei de castravete,adaugam sare si piper si iaurtul gras,se amesteca bine si se adauga putin marar tocat marunt.Se lasa la rece 1-2 ore

Mujdei cu rosii

In Sosuri la 1 Iul 2012

Se piseaza usturoiul, se bate bine, se pune ulei, sare si piper. Rosia se clateste cu apa rece si se da pe razatoarea mare, se pune doar pulpa iar coaja se arunca. Se amesteca cu usturoiul pisat si se adauga putin busuioc

Sos de cirese

In Sosuri la 27 Iun 2012

Se pune untul sa se topeasca,se adauga faina si se amesteca incontinuu, se stinge cu smantana si se adauga putin vin rosu. Se lasa putin la fiert, se adauga si ciresele, adaugam boia dulce, sare, vegeta si piper alb si cateva frunze de ardei picant. Se lasa la foc circa 10 minute, se pune si...

Maioneza de casa

In Sosuri la 8 Mai 2012

Se pun 2 oua la fiert in apa cu sare,se lasa sa fiarba bine,ca sa fie tari.Intr-o craticioara de pune galbenusul,sare si piper si se adauga cele doua galbenusuri tari.Se pune cate putin ulei si se amesteca cu mixerul la viteza mare(7) se mai adauga cate un strop de apa,iar la sfarsit se adauga...

Sos dulce-picant pentru chifletele

In Sosuri la 5 Apr 2012

Punem intr-o tigaie adanca ulei de masline si 1 lingura de faina, se amesteca incet dupa care se adauga bulionul subtiat cu apa, usturoiul zdrobit, condimentele si foile de dafin. Sper sfarsit se adauga si vin rosu (cat doreste fiecare). Se lasa 20 minute la foc in total

Pasta de mujdei cu smantana

In Sosuri la 25 Ian 2012

Pisam usturoiul, il strivim bine, adaugam ulei si se freaca pana se obtine o pasta,dupa care se adauga smantana si se amesteca. Este foarte bun,va rog serviti

Afisate 1 - 14 din 14 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]