Se pune faina, se pun ouale, se amesteca putin, se pune zaharul vanilat, sarea si esenta si adaugam laptele. Se bate cu mixerul ca sa nu se faca cocoloase, se mai adauga apa cat mai e nevoie. Se pune untul la topit si se adauga in compozitie cu putin ulei. Se pune o tigaie wok la incalzit si se...
Se amesteca bine zaharul cu untul, pana se topeste, se adauga oul batut, se pune si faina si se amesteca bine. Se adauga putin lapte pentru a se putea omogeniza. Se lasa la rece timp de 30 minute. Se intinde aluatul, se pune hartie de copt in tava si se adauga compozitia. Se lasa la cuptor cca 20...
Se pun galbenusurile intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul, se amesteca bine, se pune putin lapte rece, apoi se lasa la foc mic. Se adauga esentele si coaja de lime, dupa care adaugam tot laptele. Se amesteca des, sa nu se arda oala, pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Se poate folosi...
Se bat ouale cu zaharul brun, se adauga laptele si cocosul. Stafidele se inmoaie cu toate esentele timp de 15 minute si se adauga peste compozitie. Se pun 4 linguri de zahar alb intr-o oala si se tapeteaza cu el, dupa care adaugam compozitia si se da la cuptor 45-50 minute la foc mediu. Se...
Se amesteca cu telul sau mixerul ouale, faina, laptele si un praf de sare, esenta, coaja de portocala si spuma de capsune si 1 lingura de ulei.
Se freaca branza de vaci cu smantana, zaharul, plicul de zahar vanilat si coaja de portocala.
Se coc pe rand clatitele in tigaia incinsa si se...
Curatam kiwi de coaja si il taiem felii.Miezul de lapte il scoatem cu grija si se taie feliute.Punem o felie miez de lapte,una de kiwi...si tot asa si terminam cu felia de miez de lapte.Se stropeste cu dulceata si bucatelele de visine se adauga de jur imprejur.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, pana se fac spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul, pliculetul vanilat, esentele si untul moale (se pune la foc, se topeste si se lasa la racit, nu se adauga cald). Se adauga branza, smantana, intaritorul de branza,...
Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca...
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul brun,dupa care adaugam si esentele si zaharul vanilat.Se adauga si taiteii rupti in doua si scortisoara. Dupa ce a dat un clocot punem si coaja de portocala si punem servi!
Punem ouale intr-un castron,le batem bine,adaugam laptele si cele 5 linguri de zahar.Pe o farfurie punem 2 linguri de stafide inmuiate in rom,dupa care se adauga in compozitie,adaugam si esentele si coaja de lamaie rasa si de portocale.
Intr-o oala punem cele 4 linguri de zahar si...
Punem faina,ouale,1 pahar apa minerala,esentele si le amestecam.
Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,1 pahar de lapte si 1 lingura ulei.
Cand se face o pasta moale incepem si facem clatitele.
Clatitele se aseaza una peste alta si se pune o farfurie deasupra sa le...
Clatite cu dulceata de mure
Se pune faina, se pun ouale, se amesteca putin, se pune zaharul vanilat, sarea si esenta si adaugam laptele. Se bate cu mixerul ca sa nu se faca cocoloase, se mai adauga apa cat mai e nevoie. Se pune untul la topit si se adauga in compozitie cu putin ulei. Se pune o tigaie wok la incalzit si se...
Tarta cu vanilie si mure
Se amesteca bine zaharul cu untul, pana se topeste, se adauga oul batut, se pune si faina si se amesteca bine. Se adauga putin lapte pentru a se putea omogeniza. Se lasa la rece timp de 30 minute. Se intinde aluatul, se pune hartie de copt in tava si se adauga compozitia. Se lasa la cuptor cca 20...
Crema de vanilie
Se pun galbenusurile intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul, se amesteca bine, se pune putin lapte rece, apoi se lasa la foc mic. Se adauga esentele si coaja de lime, dupa care adaugam tot laptele. Se amesteca des, sa nu se arda oala, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Se poate folosi...
Crema de zahar ars cu cocos
Se bat ouale cu zaharul brun, se adauga laptele si cocosul. Stafidele se inmoaie cu toate esentele timp de 15 minute si se adauga peste compozitie. Se pun 4 linguri de zahar alb intr-o oala si se tapeteaza cu el, dupa care adaugam compozitia si se da la cuptor 45-50 minute la foc mediu. Se...
Clatite cu branza
Se amesteca cu telul sau mixerul ouale, faina, laptele si un praf de sare, esenta, coaja de portocala si spuma de capsune si 1 lingura de ulei. Se freaca branza de vaci cu smantana, zaharul, plicul de zahar vanilat si coaja de portocala. Se coc pe rand clatitele in tigaia incinsa si se...
Branzica de vaci cu smantana si capsuni
Amestecam branza de vaci cu smantana.3 capsune se taie cubulete, se amesteca toate impreuna si se orneaza cu felii de capsune.
Miez de lapte cu kiwi si dulceata de visine
Curatam kiwi de coaja si il taiem felii.Miezul de lapte il scoatem cu grija si se taie feliute.Punem o felie miez de lapte,una de kiwi...si tot asa si terminam cu felia de miez de lapte.Se stropeste cu dulceata si bucatelele de visine se adauga de jur imprejur.
Pasca cu branza dulce si stafide fara aluat
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare, pana se fac spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul, pliculetul vanilat, esentele si untul moale (se pune la foc, se topeste si se lasa la racit, nu se adauga cald). Se adauga branza, smantana, intaritorul de branza,...
Gogosi pufoase
Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca...
Taitei cu lapte
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul brun,dupa care adaugam si esentele si zaharul vanilat.Se adauga si taiteii rupti in doua si scortisoara. Dupa ce a dat un clocot punem si coaja de portocala si punem servi!
Crema de zahar ars
Punem ouale intr-un castron,le batem bine,adaugam laptele si cele 5 linguri de zahar.Pe o farfurie punem 2 linguri de stafide inmuiate in rom,dupa care se adauga in compozitie,adaugam si esentele si coaja de lamaie rasa si de portocale. Intr-o oala punem cele 4 linguri de zahar si...
Clatite cu dulceata de visine
Punem faina,ouale,1 pahar apa minerala,esentele si le amestecam. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,1 pahar de lapte si 1 lingura ulei. Cand se face o pasta moale incepem si facem clatitele. Clatitele se aseaza una peste alta si se pune o farfurie deasupra sa le...