Spalam bine gogosari si ii curatam , dupa care ii taiem julien nici grosi dar nici subtiri, intre timp pregatim sosul astfel:punem intoate ingredientele de mai sus inafara de gogosari, mestecam pana se dizolva toate ingredientele, lasam sa fiarba aprox 10 min la foc mic dupa care incepem sa punem...
Biscuiti ii rupem in 4, dupa care preparam budincile pe rand (eu am folosit budinca de vanilie si capsuni). Budinca o facem pe rand , cand prima budinca e gata punem jumate din biscuiti in budinca si mai lasam un minut pe foc amestecand continuu, cand e gata o turnam in ce forma dorim noi...
Pestele il taiem cum dorim noi si il punem pe un servet de bucatarie sa absoarbe apa, intre timp batem ouale cu sare si piper iar intr-o farfurie amestecam faina cu pesmet.
Luam cate o bucata de peste ce o tavalim prin faina cu pesmet si prin ou dupa care punem la prajit .
Pastaile le curatam de codite,le spalam bine, dupa care le punem intr-o oala la fiert cu putina sare,cand au fiert le scoatem afara le lasam la racit si le taiem in bucati mai mici.Intr-o tigaie punem ceapa la calit in ulei, cand ceapa sa calit punem pastaile, usturoiul pisat si mai lasam cateva...
Ceapa o tocam marunt la fel si ardeiul.
Intr-un ceaunel calim ceapa si ardeiul, dupa care punem ciocanele (eu le-am dezosat si le-am taiat cubulete) si punem apa cat sa acoperim carnea. Lasam sa fiarba.
Cand a fiert carnea facem ingrosala pentru ciulama. Intr-un castron punem faina, dupa...
Carnea o spalam bine si o taiem cum dorim, o condimentam cu delicat .Intr-un ceaun punem uleiul , carnea, foile de dafin, usturoiul pisat , vinul si apa si lasam sa fiarba pana ramane uleiul si se prajeste carnea un pic in ulei, noi nu am prajit-o prea tare sa nu se usuce.
Pentru inceput tocam ceapa foarte marunt, la fel si ardeii si rosiile, punem la calit toate legumele in foarte putin ulei aprox 2 linguri. Adaugam carnea, vinul si apa, cand incepe sa fiarba punem delicatul, piperul, dupa ce a mai scazut putin punem si foile de dafin.
Intre timp punem...
Macaroanele le punem la fiert.
Intre timp prajim pesmetul in ulei, dar amestecam continuu in el sa nu se arda, il lasam pe foc pana devine auriu.
Dupa ce au fiert macaroanele le dam sub un jet de apa. Intr-o oala punem macaroanele, pesmetul si zaharul, amestecam conntinuu vreo 3-5 min....
Carnea de porc o taiem cubulete mici si o punem la fiert unde o lasam sa fiarba aprox 20-25 min.
Intre timp taiem ceapa ff marunt si ardeiul. Dupa ce s-a fiert carnea o punem intr-un pic de ulei la prajit doar cat sa se rumeneasca un pic nu prea tare, cand s-a prajit punem ceapa cu ardeiul sa...
Separam ouale, batem albusurile cu zaharul si esenta pana devin spuma, iar dupa aceea cu o lingura de lemn incorporam galbenusurile si faina, amestecand de sus in jos foarte usor.
Dupa ce am terminat de facut aluatul, pregatim tava pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina, turnam...
Varza o taiem fidelute subtiri, subtiri, dupa aceea punem ceapa la calit in ulei, unde adaugam si varza si lasam 2 min la inabusit cu capacul pus, iar dupa ce au trecut cele 2 min punem apa cat sa acopere varza si adaugam si costita spalata bine ( eu am pus costita la fiert inainte de...
Carnea o spalam bine si o condimentam cu barbeque de pui,legumele le curatam si le taiem in functie de preferinta.
Dupa ce ati facut legumele le puneti in tava iar deasupra puneti carnea.
Presarati cu sare, piper , oregano si busuioc.
Foile de dafin le asezam si pe ele in tava, iar...
Eu tocanita am facut-o in ceaun, deci ceapa taiata foarte marunt o punem la calit in putin ulei dupa care punem ciupercile curatate si taiate cuburi (eu am avut puse la congelator) si lasam sa se caleasca un pic, dupa care adaugam apa cat sa acopere ciupercile si lasam sa fiarba la foc mediu....
Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine.
In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si ceapa taiata cubulete, dupa ce sau calit adaugam 2 litri de apa si oasele.Lasam sa fiarba la foc mediu , dupa ce a...
Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert intregi, dupa care taiem carnea felii cu grosimea aprox a unui deget, condimentam carnea, o asezam in tava, turnam apa, vinul si uleiul, punem foile de dafin si usturoiul dupa care bagam la cuptor la foc mediu pentru aprox 50 de minute, pana se...
Toate legumele se curata,ceapa se taie in 4, morcovul se taie fasii mai groase iar telina cu patrunjelul cuburi mai mari (eu am avut telina si patrunjel pus la lada).
Punem toate legumele in aprox 5 litri de apa la fiert impreuna cu carnea.
Cand toate legumele au fiert strecuram zeama...
Curatam toate legumele si le taiem cubulete .Inainte de pune ciorbita pe foc fierbem separat oasele, dupa ce am fiert oasele punem toate legumele la fiert cu oasele si lasam sa fiarba la foc mediu pentru 30 de minute, dupa care adaugam bulionul, sarea ,piperul si lasam sa mai fiarba 20 de minute....
Pentru inceput cernem faina, in mijloc facem o gropita in care turnam drojdia care este dizolvata in apa calduta si sarea. Se amesteca bine dupa care adaugam apa si framantam. Dupa ce am framantat lasam la dospit, sa creasca.
Dupa ce a crescut rupem in bucati aluatul pentru turte, dar il mai...
Pentru inceput curatam toate legumele si dam prin razatoarea mica ceapa, morcovul si rosiile ,iar ardeul il taiem cubulete, carnea o spalam si putem taia aripioarele in doua, eu asa am facut.
Punem uleiul la incins, nu foart mult ca iese prea grasa, tocam toate legumele ,dupa care adaugam...
Taiem slanina,kaiserul si ceapa,dupa care punem slanina si kaiseru la prajit un pic eu am pus ulei numai cat am uns tava, cand sa calit un pic slanina si kaiseru adaugam ceapa si mai lasam la calit 2 min, intre timp spargem oaule si le batem bine, dupa ce am batut oule le turnam peste...
Pieptul de pui il punem separat un pic la fiert, intre timp dam ceapa prin razatoare si ardeiul il taiem cubulete
.Punem un pic de ulei ptr a cali ceapa si ardeiul,dupa care adaugam pieptul de pui taiat fasii sau cubulete ,dupa care adaugam apa cat sa acopere carnea la foc mediu si punem sare...
Pentru inceput taiem varza iar dupa aceea, curatam si taiem cubulete restul de legume( ceapa, morcovu si ardeiul), dupa care punem un pic de ulei la incins si calim ceapa cu morcovul si ardeul,iar dupa ce s-au calit punem varza si un pic de apa aprox.300 ml apa calduta si lasam asa sa...
Separam ouale, batem bine albusurile cu mixerul dupa care adaugam zaharul si esenta.
Dupa ce am amestecat toate astea cu o lingura, incorporam ouale si faina.
Dam la cuptor bine incins ptr aprox. 15-20 min.
Intre timp preparam budinca cu indicatiile date pe pachet si o turnam fierbinte...
Pregatirea blatului:
Separam ouale dupa care batem cu mixerul albusurile bine pana se fac spuna,se adauga zaharul si esenta si se bate in continuare spuma pana devine un pic mai tare.
Cu o lingura de lemn adaugam treptat galbenusurile , de sus in jos,dupa ce am adaugat galbenusu tot cu...
Gogosari in sos
Spalam bine gogosari si ii curatam , dupa care ii taiem julien nici grosi dar nici subtiri, intre timp pregatim sosul astfel:punem intoate ingredientele de mai sus inafara de gogosari, mestecam pana se dizolva toate ingredientele, lasam sa fiarba aprox 10 min la foc mic dupa care incepem sa punem...
tort cu biscuiti si budinca
Biscuiti ii rupem in 4, dupa care preparam budincile pe rand (eu am folosit budinca de vanilie si capsuni). Budinca o facem pe rand , cand prima budinca e gata punem jumate din biscuiti in budinca si mai lasam un minut pe foc amestecand continuu, cand e gata o turnam in ce forma dorim noi...
File pangasius - pane
Pestele il taiem cum dorim noi si il punem pe un servet de bucatarie sa absoarbe apa, intre timp batem ouale cu sare si piper iar intr-o farfurie amestecam faina cu pesmet. Luam cate o bucata de peste ce o tavalim prin faina cu pesmet si prin ou dupa care punem la prajit .
Pastai prajite
Pastaile le curatam de codite,le spalam bine, dupa care le punem intr-o oala la fiert cu putina sare,cand au fiert le scoatem afara le lasam la racit si le taiem in bucati mai mici.Intr-o tigaie punem ceapa la calit in ulei, cand ceapa sa calit punem pastaile, usturoiul pisat si mai lasam cateva...
Ciulama de pui
Ceapa o tocam marunt la fel si ardeiul. Intr-un ceaunel calim ceapa si ardeiul, dupa care punem ciocanele (eu le-am dezosat si le-am taiat cubulete) si punem apa cat sa acoperim carnea. Lasam sa fiarba. Cand a fiert carnea facem ingrosala pentru ciulama. Intr-un castron punem faina, dupa...
Carne la ceaun
Carnea o spalam bine si o taiem cum dorim, o condimentam cu delicat .Intr-un ceaun punem uleiul , carnea, foile de dafin, usturoiul pisat , vinul si apa si lasam sa fiarba pana ramane uleiul si se prajeste carnea un pic in ulei, noi nu am prajit-o prea tare sa nu se usuce.
Macaroane cu sos si carnita
Pentru inceput tocam ceapa foarte marunt, la fel si ardeii si rosiile, punem la calit toate legumele in foarte putin ulei aprox 2 linguri. Adaugam carnea, vinul si apa, cand incepe sa fiarba punem delicatul, piperul, dupa ce a mai scazut putin punem si foile de dafin. Intre timp punem...
Macaroane cu pesmet
Macaroanele le punem la fiert. Intre timp prajim pesmetul in ulei, dar amestecam continuu in el sa nu se arda, il lasam pe foc pana devine auriu. Dupa ce au fiert macaroanele le dam sub un jet de apa. Intr-o oala punem macaroanele, pesmetul si zaharul, amestecam conntinuu vreo 3-5 min....
Piure de cartofi cu carnita si sos
Carnea de porc o taiem cubulete mici si o punem la fiert unde o lasam sa fiarba aprox 20-25 min. Intre timp taiem ceapa ff marunt si ardeiul. Dupa ce s-a fiert carnea o punem intr-un pic de ulei la prajit doar cat sa se rumeneasca un pic nu prea tare, cand s-a prajit punem ceapa cu ardeiul sa...
Desert rulada cu crema la rece
Separam ouale, batem albusurile cu zaharul si esenta pana devin spuma, iar dupa aceea cu o lingura de lemn incorporam galbenusurile si faina, amestecand de sus in jos foarte usor. Dupa ce am terminat de facut aluatul, pregatim tava pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina, turnam...
Varza calita
Varza o taiem fidelute subtiri, subtiri, dupa aceea punem ceapa la calit in ulei, unde adaugam si varza si lasam 2 min la inabusit cu capacul pus, iar dupa ce au trecut cele 2 min punem apa cat sa acopere varza si adaugam si costita spalata bine ( eu am pus costita la fiert inainte de...
Ciocanele de pui pe pat de legume
Carnea o spalam bine si o condimentam cu barbeque de pui,legumele le curatam si le taiem in functie de preferinta. Dupa ce ati facut legumele le puneti in tava iar deasupra puneti carnea. Presarati cu sare, piper , oregano si busuioc. Foile de dafin le asezam si pe ele in tava, iar...
Tocanita de ciuperci
Eu tocanita am facut-o in ceaun, deci ceapa taiata foarte marunt o punem la calit in putin ulei dupa care punem ciupercile curatate si taiate cuburi (eu am avut puse la congelator) si lasam sa se caleasca un pic, dupa care adaugam apa cat sa acopere ciupercile si lasam sa fiarba la foc mediu....
Ciorbita ardeleneasca
Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine. In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si ceapa taiata cubulete, dupa ce sau calit adaugam 2 litri de apa si oasele.Lasam sa fiarba la foc mediu , dupa ce a...
Friptura de porc cu cartofi condimentati
Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert intregi, dupa care taiem carnea felii cu grosimea aprox a unui deget, condimentam carnea, o asezam in tava, turnam apa, vinul si uleiul, punem foile de dafin si usturoiul dupa care bagam la cuptor la foc mediu pentru aprox 50 de minute, pana se...
Supa cu galuste de gris
Toate legumele se curata,ceapa se taie in 4, morcovul se taie fasii mai groase iar telina cu patrunjelul cuburi mai mari (eu am avut telina si patrunjel pus la lada). Punem toate legumele in aprox 5 litri de apa la fiert impreuna cu carnea. Cand toate legumele au fiert strecuram zeama...
Ciorba de legume cu oase proaspete de purcel
Curatam toate legumele si le taiem cubulete .Inainte de pune ciorbita pe foc fierbem separat oasele, dupa ce am fiert oasele punem toate legumele la fiert cu oasele si lasam sa fiarba la foc mediu pentru 30 de minute, dupa care adaugam bulionul, sarea ,piperul si lasam sa mai fiarba 20 de minute....
Turte
Pentru inceput cernem faina, in mijloc facem o gropita in care turnam drojdia care este dizolvata in apa calduta si sarea. Se amesteca bine dupa care adaugam apa si framantam. Dupa ce am framantat lasam la dospit, sa creasca. Dupa ce a crescut rupem in bucati aluatul pentru turte, dar il mai...
Tocanita de legume cu aripioare de pui
Pentru inceput curatam toate legumele si dam prin razatoarea mica ceapa, morcovul si rosiile ,iar ardeul il taiem cubulete, carnea o spalam si putem taia aripioarele in doua, eu asa am facut. Punem uleiul la incins, nu foart mult ca iese prea grasa, tocam toate legumele ,dupa care adaugam...
Papara ca la tara
Taiem slanina,kaiserul si ceapa,dupa care punem slanina si kaiseru la prajit un pic eu am pus ulei numai cat am uns tava, cand sa calit un pic slanina si kaiseru adaugam ceapa si mai lasam la calit 2 min, intre timp spargem oaule si le batem bine, dupa ce am batut oule le turnam peste...
Tocanita de pui cu galuste
Pieptul de pui il punem separat un pic la fiert, intre timp dam ceapa prin razatoare si ardeiul il taiem cubulete .Punem un pic de ulei ptr a cali ceapa si ardeiul,dupa care adaugam pieptul de pui taiat fasii sau cubulete ,dupa care adaugam apa cat sa acopere carnea la foc mediu si punem sare...
Ciorba de varza cu costita afumata
Pentru inceput taiem varza iar dupa aceea, curatam si taiem cubulete restul de legume( ceapa, morcovu si ardeiul), dupa care punem un pic de ulei la incins si calim ceapa cu morcovul si ardeul,iar dupa ce s-au calit punem varza si un pic de apa aprox.300 ml apa calduta si lasam asa sa...
Tarta cu fructe
Separam ouale, batem bine albusurile cu mixerul dupa care adaugam zaharul si esenta. Dupa ce am amestecat toate astea cu o lingura, incorporam ouale si faina. Dam la cuptor bine incins ptr aprox. 15-20 min. Intre timp preparam budinca cu indicatiile date pe pachet si o turnam fierbinte...
Tort cu blaturi de casa,foarte bun,foarte gustos
Pregatirea blatului: Separam ouale dupa care batem cu mixerul albusurile bine pana se fac spuna,se adauga zaharul si esenta si se bate in continuare spuma pana devine un pic mai tare. Cu o lingura de lemn adaugam treptat galbenusurile , de sus in jos,dupa ce am adaugat galbenusu tot cu...