ela

5

Bucataras
senzational

timisoara

Bucataras din 02.01.2010

RETETE424
PRIETENI315
Retete

Escalop de vitel cu ciuperci

In Vita la 16 Dec 2010

Carnea se taie fasii subtiri si se pune la prajit la foc puternic,amestecand continuu pana se rumeneste frumos. In untul ramas se pune ceapa taiata marunt,usturoiul pisat cu putina apa si se lasa la distuit 1ominute,avand grija sa nu se arda.Adaugam ciupercile taiate felii,foaia de dafin si...

Supa de fasole galbena cu kaiser

In Supe la 15 Dec 2010

Pui o oala cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba pui fasolea taiata bucati mai mici,morcovii curatati si taiati rondele,cartofii curatati si taiati cubulete si lasi sa fiarba 30minute,pana se inmoaie legumele. Separat,intr-o cratita,pui putin ulei in care prajesti cateva minute kaizerul taiat...

Cotlet fraged de porc cu cartofi

In Porc la 15 Dec 2010

Se curata cartofii si se taie bucati ca pt piure.Carnea se taie felii.Ceapa se curata. Se pun in punga cartofii,carnea si ceapa si deasupra lor se toarna condimentele de carne si de cartofi,apoi apa.Se leaga punga si se agita bine pentru a se imprastia condimentele peste toata compozitia....

Chiftele marinate in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 10 Dec 2010

Se prepara chiftelele din carnea tocata,smantana,ketchup,ou,pesmet,patrunjelul tocat,sare si piper.Se amesteca toate ingredientele foarte bine si cu mana se formeaza chftele mai marisoare.Se prajesc in ulei de masline pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa la scurs pe o sita....

Chec aperitiv 150

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2010

Spalam conopida si o rupem buchetele mici.O punem la fiert in apa cu sare, 5minute din clipa cand incepe sa clocoteasca. Scoatem conopida si o punem intr-o sita, la scurs. Ceapa o taiem rondele, morcovul il curatam si il taiem bucati mici. Ceapa, morcovul, carnea tocata, ouale, mararul si...

Tort Krem a la Krem cu mascarpone

In Torturi la 6 Dec 2010

Separam ouale.Batem galbenusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,apoi praful de crema. Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia de blat si dam la cuptor pana este copt blatul(incercam cu scobitoarea,daca iese curata din blat,acesta este...

Prajitura cu piersici si mascarpone

In Prajituri la 5 Dec 2010

BLAT: Se separa ouale,se bat albusurile cu un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile pe rand,apoi adaugam faina,amestecand usor.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 35minute,pana se coace frumos blatul. CREMA DE...

Ciorba cu carne de porc

In Ciorbe la 5 Dec 2010

Taiem rondele ceapa verde si prazul,tocam marunt si ardeiul curatat,morcovul,telina taiate marunt si punem intr-o oala cu putin ulei si lasam pe foc cateva minute la calit.Adaugam 4litri de apa si cand incepe apa sa fiarba,adaugam oasele,cartofii taiati...

Salata boeuf rapida

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2010

Punem apa la fiert,cu sare si piper,putina vegeta.Cand incepe apa sa fiarba,turnam legumele si lasam pe foc pana se inmoaie.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Taiem sunca marunt.Taiem si castraveciorii marunt.Punem intr-un vas legumele,sunca si castaveciorii si le amestecam cu...

Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

In Pui la 1 Dec 2010

Se pun pulpele de pui intr-un vas termorezistent.Condimentul de pui se amesteca cu 2linguri de ulei si otetul balsamic si se ung bine pulpele de pui. Tocam usturoiul si il presaram peste pulpe si dam la frigider 1ora. Intr-o craticioara,se fierbe ketchup-ul,mierea,3linguri de ulei,sosul...

Tarta cu legume si kaizer

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Curatam vinetele,le taiem cubulete si le punem intr-o sita,la scurs,punand sare deasupra lor si lasam 30minute,apoi le trecem prin jet de apa rece. Kaizerul il punem intr-un bol cu apa rece pt a mai iesi sarea din el. Prazul il taiem marunt. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete....

Tort cu mere si mascarpone

In Torturi la 28 Noi 2010

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile,unul cate unul,apoi faina.Se amesteca usor compozitia.Se tapeteaza o forma de tort de 26cm cu margine detasabila cu hartie de copt si se rastoarna...

Pastrav cu sos bechamel si ciuperci

In Pastrav la 27 Noi 2010

Curatam pastravii de solzi si ii spalam,ii taiem in doua sau ii lasam intregi.Din 2 linguri de ulei de masaline,otetul balsamic si plicul de condimente facem o saramura cu care ungem pestele pe ambele parti si apoi il lasam la rece o ora. Punem la topit 40 gr unt,adaugam faina,amestecand rapid...

Conopida cu legume si pui

In Pui la 24 Noi 2010

Tai pulpele in doua si le pui la fiert in apa cu sare si putina vegeta,25minute. Ceapa o taiem rondele.Ardeiul il curatam si il taiem cubulete..Ciupercile le spalam in apa fierbinte si le curatam coaja.Morcovul il curatam si il taiem rondele.Punem toate legumele in putin ulei si le lasam...

Briose cu Nesquik , budinca si inghetata

In Dulciuri la 22 Noi 2010

Oul,uleiul,untul,laptele si zaharul le mixam bine. Faina o amestecam cu cacaoa,sarea si bicarbonatul si o adaugam usor peste compozitia de mai sus. Compozitia obtinuta o repartizam uniform in formele de briose tapetate cu hartie speciala,cu o lingura,umpland pe jumatate formele pt ca...

Sufleu de cartofi cu piept de pui

In Mancaruri cu carne la 22 Noi 2010

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si vegeta 20minute,se scurg si se mixeaza. Pieptul de pui se taie fasii si se condimenteaza cu condimentul de pui si se prajeste la foc iute pe ambele parti. Pireul de cartofi se amesteca cu smantana,galbenusurile de...

Varza calita cu taietei si kaizer

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

Kaiserul il punem intr-un vas cu apa cu o ora inainte sa gatim,pentru a iesi sarea din el,daca nu mancam foarte sarat. Spalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol cu o lingurita de sare,o amestecam si o lasam la scurs 10minute. Pastele le punem la fiert in apa cu sare,dupa cum scrie...

Ciuperci umplute,invelite in piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2010

Spalam ciupercile cu apa fierbinte,apoi le curatam.Taiem piciorusele ciupercilor si lasam palarioarele sa se scurga.Taiem ardeiul bucati mai mici si firul de ceapa si le punem in robot la tocat.Punem intr-o craticioara cu putin ulei si calim cateva clipe.Muschiul file ramas,impreuna  cu...

Sufleu de conopida cu piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2010

Se curata cartofii,se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25minute,la foc potrivit. Se curata conopida,se desparte in buchetele,se spala si se usuca bine si se prajeste pe ambele parti,in 2linguri de unt topit.Se scot pe o farfurie si se sareaza si se pipereaza. Se...

Ciuperci si rosii umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2010

Se spala ciupercile cu apa fierbinte si se curata coaja,se taie piciorusele cu grija si se pun sa se usuce.Dupa ce s-au uscat,se sareaza si se pipereaza in interiorul palariutelor. Taiem un capacel la rosii si cu o lingurita scoatem miezul pe care il pastram pt umplutura,saram interiorul si...

Merluciu cu legume in vas roman la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2010

Se decojesc vinetele,se taie rondele,se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita,30minute. Preparam un sos din otetul balsamic,ulei,busuioc si condimentele pt peste,omogenizam bine si ungem pestele pe care il dam apoi la rece 30minute,minimum. Curatam cartofii si ii taiem rondele.Ardeiul il...

Varza calita cu kaizer la ceaun

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2010

Curatam varza,o spalam apoi o taiem fasii subtiri.Punem varza intr-un bol si presaram deasupra sare si o amestecam putin,apoi o lasam 10minute sa se inmoaie si sa lase apa. Taiem ceapa marunt,kaiserul il taiem fasii si punem totul in ceaun,cu putin ulei.Lasam la calit putin,apoi adaugam o cana...

Vinete cu rosii si cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2010

Speli vinetele bine si tai coaja fasii,nu in intregime,tai rondele mai groase,le sarezi si le pui la surs pe o sita,30minute. Tai coaja rosiilor cu un cutit special de legume,apoi tai rosiile rondele mai groase. Cureti ardeii si ii tai cubulete.Ceapa verde o tai rondele.Cureti usturoiul si...

Prajitura cu branza dulce si ciocolata

In Prajituri la 24 Oct 2010

Separi albusurile oualelor de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si 50gr cacao.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga treptat 150gr zahar,apoi adaugi compozitia de oua si cea de faina si omogenizezi totul bine. Se unge o...

Mancarica de cartofi cu vinete si carne tocata la ceaun

In Mancaruri cu carne la 19 Oct 2010

Se curata vinetele,se taie cubulete,se sareaza si se pun la scurs pe o sita. Ceapa se curata,morcovii  si ardeii se curata si ei,se taie bucati mai mici si se pun in robot la maruntit(sau se toaca totul marunt).Prazul se taie rondele.Toate legumele se pun in tuci cu putin ulei si se lasa...

Tarte cu fructe de padure

In Dulciuri la 18 Oct 2010

Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in doua boluri separate.Galbenusurile le frecam cu 3linguri de zahar pana ce se topeste zaharul si se albeste. Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat 3linguri de zahar si batem bine,sa se intareasca.In galbenusurile...

Savarine cu fructe

In Prajituri la 17 Oct 2010

Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in boluri separate.Galbenusurile le mixam cu 3linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albeste.Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat cele 3 linguri de zahar ramase si batem bine. In compozitia de galbenusuri...

Cartofi natur la ceaun

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2010

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Se pun intr-o oala cu apa si se dau la foc potrivit.Cand incepe apa sa fiarba,se adauga sare si vegeta si patrunjel tocat(cam jumatate de pumn) si se lasa pe foc vreo 25minute pana cartofii sunt fierti dar nu foarte moi.Se rastoarna cartofii intr-o...

Muschiulet de porc cu legume la cuptor

In Porc la 13 Oct 2010

Se curata vanata si se taie rondele subtiri,se sareaza si se pune la scurs 30minute. Muschiuletul se taie felii,dar nu pana la capat,se lasa feliile prinse intre ele.Se sareaza si se pipereaza.Morcovul se curata si se taie rondele.Rosia se taie si ea feliute.Ardeiul se curata se seminte si se...

Dovlecel pane

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Se curata dovlecelul si se taie rondele subtiri,se sareaza si se lasa la scurs vreo 30minute.Se bat ouale cu un praf de sare si cu piper.Separat se pune intr-un bol faina si in altul pesmet cu parmezan.Se scurg bine feliile de dovlecel si se sterg cu un servetel uscat si se dau prin faina,apoi...

Afisate 271 - 300 din 424 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Cornuri pufoase cu mac

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]