adry88

1

Bucataras
incepator

Roman

Bucataras din 25.04.2011

RETETE247
PRIETENI240
Retete / Dulciuri

Bascute cu branza

In Dulciuri la 16 Apr 2012

Amestecam faina cu drojdia, sare, zaharul. Oule se amesteca cu uleiul si cca 50-70 ml lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si cu o lingura incepem sa amestecam, apoi continuam sa framantam cu mana. Daca este necesar se adauga lapte. Acoperim si lasam la dospit cca 1 ora. UMPLUTURA :...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 12 Apr 2012

ALUAT: Faina se cerne intr-un lighean. Intr-un pahar sau farfurie se pune putin lapte caldut cu drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Se adauga o lingura de faina si o lingura de zahar si se amesteca se acopera si se lasa 10 minute. Se bat galbenusurile si se adauga in mijlocul...

Fursecuri

In Dulciuri la 11 Apr 2012

Untul sa fie la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se topeste si devine cremos. Se adauga untura si amestecam, dupa care adaugam oule batute usor, praful de copt, esenta si faina cat sa iasa un aluat potrivit, care nu se lipeste. La final adaugam punga de ornament si amestecam usor....

Cozonac cu rahat si alune

In Dulciuri la 10 Apr 2012

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Adaugam  restul de zahar si 3 pliculete de zahar vanilat, batem oule si cele doua galbenusuri si...

Prajitura cu bilute de cocos

In Prajituri la 12 Ian 2012

Se amesteca branza cu nuca de cocos, 100 g zahar, 2 galbenusuri, 3 linguri fara varf amidon. Formam bilute si le asezam in tava tapetata cu hartia de copt. Amestecam 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 3 linguri cacao, un praf de sare, un varf de cutit praf de copt. Mixam 4 oua cu 60 g zahar,...

Cornulete

In Prajituri la 10 Ian 2012

Se amesteca toate ingredinetele, se adauga faina treptat si framantam. Intindem o foaie, taiem tringhiuri, punem cate o bucata de rahat pe partea mai lata si invartim. Asezam in tava si dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Le trecem prin zahar pudra cand le scoatem.  

Amandina

In Prajituri la 10 Ian 2012

BLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se adauga peste albusuri, se omogenizeaza si se toarna...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 10 Ian 2012

Se freaca zaharul cu untul la temperatura camerei, se adauga laptele praf, nuca de cocos, esenta, frisca treptat. Trebuie sa obtinem o pasta omogena. Lasam sa se odihneasca putin, dupa care cu mana umeda formam bilute si le trecem prin nuca de cocos. Le dam la rece 2 ore, dupa care le putem...

Placinta cu mere

In Prajituri la 14 Oct 2011

Stingem praful de copt in otet. Amestecam toate ingredientele, adaugam faina treptat, (amestecand cu lingura cat putem) si framantam cu mana pana obtinem o compozitie care sa nu sa se lipeasca. Formam o bila, o infasuram in folie alimentara si dam la frigider o ora. Spalam merele, le dam prin...

Chec cu ciocolata

In Prajituri la 7 Oct 2011

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se face o spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se topeste, adaugam uleiul treptat ca la maioneza pana se face o crema. Adaugam albusurile si amestecam cu lingura prin rasturnare. Faina...

Spirala cu mac

In Dulciuri la 5 Oct 2011

Drojdia o amestecam cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar. Acoperim si dam deoparte Cernem faina intr-un bol, facem gaura in mijloc, adaugam oul, drojdia, zaharul, sarea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Adaugam apoi untul topit si putin racit. Framantam un aluat care...

Clatite cu dulceata de cirese

In Dulciuri la 16 Sep 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema Se amesteca laptele cu uleiul si esenta, in alt bol faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga treptat laptele, galbenusurile, albusurile batute, amestecand continuu. La final adaugam banana...

Placinta cu budinca de vanilie

In Dulciuri la 6 Sep 2011

Facem maiaua intr-un  pahar, amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar, 2 linguri lapte, 1 lingura faina. Amestecam si lasam pana face basici Cernem faina, facem gaura in mijloc si adaugam ingredientele si incepem sa framantam adaugand laptele treptat. Lasam sa se odihneasca o ora, intr-un...

Bomboane din biscuiti

In Dulciuri la 23 Aug 2011

Apa, zaharul si cacaoa se fierb, apoi se adauaga rahatul, stafidele si untul. Se amesteca bine Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se aduaga esenta de rom, biscuitii dati prin masina. Se amesteca bine de tot pentru ca biscuiti sa absoarba o parte din compozitia lichida Se formeaza bilute...

Chec

In Prajituri la 23 Aug 2011

Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga lingurile de apa,(cate una), esenta, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga in compozitia facuta, se omogenizeaza Se unge tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu...

Tort de biscuiti

In Torturi la 12 Aug 2011

Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic. Se pregateste o tava. Biscuitii se inmoaie in cafea (doar se introduc si se scot,nu se lasa) Se aseaza un strat de biscuiti, jumatate din budinca , iar un strat de biscuiti,restul de budinca,un strat de biscuiti si se da la...

Placinte cu branza de vaci

In Dulciuri la 5 Aug 2011

Facem maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,50 ml lapte,sare,1 lingura faina. Lasam 15 min pana face basici. Punem faina intr-un castraon, facem gaura in mijloc,adaugam maiaua, restul de ingrediente si framantam. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Mixam branza cu...

Prajitura cu biscuiti

In Dulciuri la 4 Aug 2011

Mixam continutul plicului de crema cu 250 ml lapte rece de la frigider, pana se ingroasa. Intr-o tava asezam biscuiti inmuiati in lapte,adaugam1/3  din crema alt strat de biscuiti inmuiati in lapte. Adaugam restul de crema si pudram cu cacao,razuim ciocolata si dam la rece 2 ore

Tiramisu in cupe

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Tiramisu reţetă in cupe Se amesteca laptele cu smantana dupa care adaugam plicul de crema de tiramisu si mixam 5 min. Adaugam crema in cupe,asezam biscuiti inmuiati in lapte si dam la rece 3 ore. Dintr-o singura miscare rasturnam pe o farfurie si pudram cu cacao.

Inghetata de banane

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Frisca se bate bine cu zaharul, se adauga iaurtul se omogenizeaza. Bananele se piseaza si se amesteca cu frisca,se adauga esenta si se omogenizeaza. Se da la congelator.Dupa o ora se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata. Se pune in pahare de unica folosinta si in mijloc...

Inghetata de nectarine

In Dulciuri la 2 Aug 2011

se curata nectarinele de coaja si le punem in blender iaurtul se amesteca cu 2 linguri de zahar,se adauga piureul de fructe si restul de zahar,amestecam bine si dam la congelator dupa 2 ore scoatem si mixam bine pentru a sparge acele de gheata,dam din ou la congelator pana la inghetarea...

Papanasi prajiti

In Dulciuri la 2 Aug 2011

amestecam toate ingredientele luam cu lingura din compozitie si formam bile rotunde le prajim in ulei incins pe ambele parti  le scoatem pe servetele absorbante  le servim cu smantana si dulceata sau pudrate cu zahar pudra

Dulceata de nectarine cu piersici

In Dulciuri la 2 Aug 2011

Spalam fructele si le scoatem samburi. Intr-o oala punem zaharul cu apa si cand a devenit sirop se aduaga fructele,lasam sa fiarba la foc mic pana se leaga dulceata. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de oala. La final adaugam zeama de la lamaie si punem in borcane...

Negresa

In Prajituri la 14 Iul 2011

Se pun la fiert intr-un vas untul, cacaoa, laptele, zaharul,cafeaua si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Se lasa sa se raceasca bine, se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma si faina. Se amesteca usor de jos in sus Se coace in cuptorul incalzit, 25 minute in tava unsa si tapetata cu...

Inghetata de capsuni cu cirese

In Dulciuri la 14 Iul 2011

se bat albusurile spuma cu un praf de sare,dupa care se adauga 4 linguri de zahar si se mixeaza bine se mixeaza smantana cu 4 linguri de zahar pana devine frisca,se adauga capsunile si ciresele si se mixeaza usor frisca se toarna peste spuma de albusuri,se amesteca de jos in sus, se...

Budinca machiata

In Dulciuri la 30 Mai 2011

se amesteca plicul de vanilie cu 4 linguri de zahar,un pic de lapte restul de lapte se pune la fiert si cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga continutul peste lapte si se amesteca. Se pune din nou la foc si se amesteca pana se ingroasa se pune budinca in bolurile clatite cu apa...

Budinca de vanilie

In Dulciuri la 24 Mai 2011

se pune laptele la fiert se amesteca continutul plicului cu 6 linguri de lapte rece,zaharul si galbenusul de ou luam laptele de pe foc si adaugam continutul preparat si punem din nou pe foc pana se ingroasa, se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand. Albusul de ou se bate spuma...

Salata de fructe

In Dulciuri la 24 Mai 2011

se curata portocale,merele,bananele si se taie felii se aseaza un rand de portocale,unul de mere,de banane se adauga frisca si sosul de menta

Afisate 91 - 118 din 118 retete    

Postari recente

publicat la 08.04.2017

Desert gogosi de post

publicat la 08.04.2017

Desert clatite de post

publicat la 08.04.2017

Cartofi cu leurda

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?

 
 
 
Retete preferate
Placinta cu praz

Voturi:20

Susane

Voturi:27

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]