publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?
Bucataras.ro
[email protected]
Fursecuri colorate
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana compozitia devine ca o crema. Adaugam untul si untura si mixam pana se omogenizeaza. Faina o amestecam cu sarea si zaharul vanilat, adaugam peste compozitia de unt si amestecam bine. Am invelit coca in folie alimetara si am dat la rece 30 minute Am...
Fursecuri cu visine
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si untura pana compozitia devine omogena. Adaugam coaja de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat omogen si elastic. Cu mana unsa cu ulei formam bilute care le apasam putin in mijloc si adaugam putina dulceata...
Minitarte cu banane
Aluatul - Untul il mixam cu zaharul, adaugam 1 praf de sare, 2 linguri de apa rece si faina. Framantam un aluat elastic si il invelim in folie alimetara si dam la rece 30 minute. Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam cercuri cu un bol si le asezam in formele de tarta. Banana o taiem...
Bomboane
Foaia de napolitana si biscuitii le maruntim la robot Apa o fierbem cu zaharul(se formeaza un sirop)adaugam untul si amestecam pana se topeste, Turnam peste amestecul de biscuiti,adaugam cacao,branza si daca este nevoie adaugam smantana Cu mana unsa cu ulei formam bilute care le tavalim...
Chec cu cacao
Ouale le mixam cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele, adaugam cacaoa amestecata cu praful de copt, dulceata, esenta si treptat faina si amestecam bine Turnam compozitia in tava tapetata cu faina si dam la cuptorul incazit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si...
Fursecuri spirala
Untul moale il mixam cu zaharul, adaugam oul, praful de sare, zeama de lamaie si treptat faina. Amestecam pana se omogenizeaza. Aluatul il impartim in 2, intr-una adaugam cacao si omogenizam, in cealalta adaugam faina si omogenizam. Invelim bucatile de coca si dam la rece 30 minute....
Gogosi
Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,acoperim si lasam deoparte cca 10 minute. Intr-un vas amestecam faina cu coaja de lamaie, praful de sare, zaharul, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, amestecul de drojdie, zeama de la lamaie si uleiul si incepem sa...
Prajitura Fanta
Blatul -ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam. Turnam compozitia in tava...
Piersici
Amestecam faina cu zaharul,praful de copt,sarea,coaja de portocala dupa care adaugam apa si uleiul,omogenizam si adaugam faina treptat pana iese un aluat care nu se mai lipeste. Rupem bucati mici din care vom face bile si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt,lasand distanta intre...
Fursecuri inima
Galbenusul se mixeaza cu zaharul,adaugam untul maole si mixam pana se omogenizeaza,adaugam zeama de portocala si faina amestecata cu praful de copt si sarea,amestecam pana se incorporeaza.Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min. Coca o intindem intr-o foaie si decupam...
Fursecuri cu lamaie
Untul il mixam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam oul si albusul batut,zeama de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza Amestecam cca 350 g faina cu praful de copt si adaugam in compozitia de unt,adaugam si laptele si omogenizam(daca este nevoie mai adaugam faina) Din coca rupem...
Iepurasi
Faina o amestecam cu zaharul,zaharul vanilat,drojdia,coaja de lamaie,facem o gaura in mijloc si adaugam untul,iuartul si framantam adaugand treptat apa calduta(daca este nevoie). Acoperim si lasam la dospit 30 min. Luam o bucata de coca si o facem sul dupa care o invartim(ca o spirala)si o...
Tort Diplomat
CREMA -laptele il punem la fiert, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul. Cand s-a topit adaugam amidonul si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam peste galbenusuri treptat si amestecam, dupa care turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele. Punem pe foc amestecand...
Tort cu crema ganache de ciocolata
BLATUL MARO - galbenusurile le mixam cu apa calduta timp de 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul...
Placinta cu mere
Untul se mixeaza cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, praful de copt si treptat faina. Framantam o coca care o invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute. Merele le dam prin razatoare si le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul,...
Savarine
Drojdia o desfacem cu putin lapte caldut, Amestecam faina cernuta cu zaharul, sare, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, uleiul, oul intreg si laptele ramas, Amestecam foarte bine, cu o lingura punem in forme (nu pline) si lasam la dospit cca 30 min. Dam tava la cuptor cca 20 minute...
Painici cu ciocolata
Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam sare, zahar, coaja de la 1 lamaie. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia, sana si amestecam cu o lingura. Adaugam untul topit si racit si incepem sa framantam un aluat elastifc si nelipicios. Acoperim si lasam sa creasca cat isi dubleaza volumul...
Orez cu lapte
Orezul se spala si se fierbe un pic in apa cu sare(cca 5-7 min)din momentul cand fierbe apa Scurgem de apa si adaugam laptele, zaharul si 1/2 lingurita scortisoara si punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana cand este fiert orezul,cand oprim focul adaugam 70 g unt si amestecam pana se...
Rulouri cu scortisoara si ciocolata
Cernem faina, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, sarea si zaharul si amestecam. Adaugam uleiul si incepem sa framantam adaugand laptele treptat. Framantam o coca elastica, acoperim si dam deoparte pana isi dubleaza volumul. Untul la temperatura camerei il amestecam cu scortisoara si cu...
Tort de ciocolata
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam si ciocolata topita si racita, amestecam usor cu o lingura. Turnam compozitia in tava unsa...
prajitura la microunde
Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, dupa care se adauga laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa. Adaugam alunele si amestecam bine, adaugam visinele in compozitie si dam la cuptorul de microunde 2 minute la 800 W.
Strudel cu mere
Se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face gaura in mijloc si se adauga untul topit si racit, oul batut si treptat laptele. Framantam aluatul, la final il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider cca 30 minute. Merele le spalam, le curatam de samburi si taiem cubulete, Untul il...
Chec de post
Mixam uleiul, apa si zaharul pana se dizolva, adaugam restul de ingrediente (eu am adaugat cacao la sfarsit,am oprit 4 linguri de compozitie alba) Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, am adaugat in mijloc compozitia alba care am oprit-o si am dat la cuptor pana trece...
Tarta cu prune
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, se face o gaura in mijloc se adauga untul taiat bucatele (la temperatura camerei), oul batut, esenta si se framanta. Daca mai este nevoie se adauga lapte, trebuie sa iasa un aluat elastic. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider cca...
Prajitura cu branza si visine
Blatul -se mixeaza ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam untul si laptele si mixam, Amestecam 300 g faina cu praful de copt si incorporam peste compozitia lichida,daca este nevoie se mai adauga faina,trebuie sa iasa un aluat care se poate modela, Crema -branza se mixeaza cu...
Tort cu iaurt
BLATUL -albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, Galbenusurile se amesteca cu uleiul(ca la maioneza)se incorporeaza in albusuri, Adaugam faina si amestecam cu o lingura cu miscari usoare, Turnam compozitia in tava si se da la...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de visine
Reteta de preparare a papanasilor Mixam albusurile cu un praf de sare, Branza o amestecam cu zaharul si galbenusurile, am adaugat si restul de ingrediente, am incorporat albusurile si la final am adaugat faina cat sa iasa un aluat elastic si nelipicios. Am format 1 sul dupa care cu 1...
Biscuiti cu ciocolata
Frecam margarina cu zaharul si oule intregi pana obtinem o pasta spumoasa si zaharul s-a topit bine. Amestecam praful de copt cu faina si adaugam in spuma de margarina impreuna cu esenta de cafea. Omogenizam bine si punem faina ca sa putem obtine un aluat ca pentru paine. Punem compozitia in...
Briose cu cafea
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam, adaugam faina cu praful de copt si coaja de lamaie. Incorporam in spuma de albusuri si amestecam cu o lingura. Impartim compozitia in doua. In prima adaugam cafeaua si...
Tort rosu
BLATUL mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine, adaugam galbenusurile pe rand. Mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina, coaja si zeama de la lamaie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, dam tava la cuptorul incalzit pana trece...