publicat la 09.10.2016
publicat la 02.10.2016
publicat la 02.06.2014
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Loukoumades
Dizolvam drojdia in putina apa calda. Punem faina si putina sare intr-un bol dupa care adaugam treptat drojdia si amestecam. Punem cam 250 ml apa calduta si amestecam pana devine o compozitie nici prea fluida dar nici groasa. Acoperim bolul cu un prosop si lasam la cald cca 45 min. E gata cand...
Biscoturi multicolore
intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul. Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider cel putin o ora. Intindem aluatul pe o...
Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata
Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o lasam cateva ore in frigider. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, cam de 1 cm grosime,...
Guacamole
Decupam in doua pe lung avocado si punem intr-un bol dupa care pisam cu furculita cat sa fie tocat mic, sa nu devina crema totusi; apoi turnam sucul de lamaie peste, ptr a nu se inegri avocado! Taiem in bucaltele rosiile si le punem peste avocado, dam ceapa prin razatoare...
Supa de linte blonda
Lintea se fierbe foarte usor si repede, deci, intai fierbem lintea cu putina sare ptr 15 min, dupa care strecuram de toata apa, si punem la fiert in alta apa calda impreuna cu ceapa tocata, sosul de rosii, dafinul, sare, oregon si uleiul. Lasam la fiert incet pana cand ceapa e deja fiarta, cca...
Tabouleh
Punem intr-un bol cuscusul, apoi taiem cubulete mici rosiile si le punem in bol peste cuscus, apoi taiem si patrunjelul marunt; punem sare, ulei si suc de lamai dupa preferinta. Amestecam bine, dupa care e indicat de lasat la figider cam 30 min ptr ca sa se inmoaie cuscusul.
Tocanita cu carne ptr cei mici
Tocam cu mixerul legumele cat de marunt se poate ( ptr a nu observa princhideii!), incalzim uleiul si calim tocatura pana nu mai are apa ( 10 min), apoi adaugam carnea si amestecam pana se amesteca bine cu legumele. Punem orezul si restul de ingrediente si apa cat sa acopere compozitia, lasam 5...
Melitzanosalata - Salata de vinete greceasca
Intepam vinetele cu furculita pe toata suprafata apoi le punem pe gratar la copt pe toate partile. Mai pe scurt, pregatiti vinetele asa cum stiti ptr salata de vinete dar fara sa adaugati nimic. Cand sunt gata, le taieti in doua pe lung si cu o lingura de lemn scoateti miezul si puneti intr-o...
Moussaka
Taiem cartofii rondele cca 1cm grosime, dovleceii ii taiem pe lung, la fel 1cm, si taiem si vinetele rondele la fel 1 cm, dupa care vinetele le punem intr-un bol cu apa si multa sare ca sa iasa gustul amar. Prajim intai cartofii ( in friteuza la 190C ptr 3-4 min) apoi ii scoatem si ii asezam pe o...
Galaktoboureko
500 ml lapte se pun sa fiarba si cealalte 500 ml sa fie separat, rece si amestecat cu grisul. Batem ouale cu zaharul, vanilia si lamaia rasa bine pana se face spuma. Micsoram focul, punem laptele cu grisul amestecand bine, apoi adaugam si compozitia din oua cu zahar, adaugand si 2 linguri din...
Tort Hello Kitty
Blatul : se topeste untul si se freaca cu jumatate din zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic si galbenusurile pe rand. Se pune incet cu o lingura faina deja amestecata cu cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas apoi se adauga in...
Tort aniversare Catelus alb
Batem ouale cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si au o culoare ca de lamaie. Amestecam faina cu cacao si adaugam in compozitie cate putin, amestecand incet cu o lingura ca sa nu se dezumfle ouale! Compozitia trebuie sa fie moale si pufoasa! Punem jumatate din compozitie intr-o...
Lichior de oua
Amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, batem bine, apoi se adauga restul de ingrediente si batem la viteza mica in jur de 10 min. ce ne ramane, il punem intr-o sticla bine inchisa si pastram la frigider. E o reteta originara germana, in care e recunoscut tortul ...