publicat la 09.10.2016
publicat la 02.10.2016
publicat la 02.06.2014
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)
Amestecati toate ingredientele pentru chec in jur de 2-3 min cu mixerul dupa care puneti compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C pentru cca 45 min ( in functie de cuptorul fiecaruia). Cand v-a mai ramas 10 min pana la sfarsit, incepeti...
Tort Marin
Blatul: Separati albusurile de galbenusuri, apoi le bateti cu putina sare pana devine spuma. Adaugati zaharul cate putin si mai bateti inca cca 5 min pana devine o compozitie destul de rigida. Puneti galbenururile si apa si amestecati usor cu o spatula. Faina sa fie amestecata cu cacao si...
Tort Mousse de ciocolata umplut cu choux
Prepararea cremei : intr-o craticioara puneti laptele si smantana si puneti pe foc impreuna cu vanilia(o taiati pe lung si cu ajutorul cutitului, scoateti samburii). Amestecam separat zaharul cu amidonul si ouale. Inainte de a incepe sa fiarba laptele, luam cca un sfert din cantitatea de lapte si...
Cataif
Amestecati primele 5 ingrediente intr-un vas si stropiti apoi cu coniacul dupa care amestecati iar. Desfaceti foile de cataif (firele) ptr a se aera si a nu fi lipite, si impartiti in 30-35 de portii, fasii lungi cca 10 cm, apoi asezati peste ele,un prosop umed, ptr ca se vor usca apoi foarte...
Mousse de ciocolata
Intr-o craticioara punem laptele si lasam pe foc , cand incepe sa fiarba, luam de pe foc si turnam intr-un vas unde avem ciocolata. Lasam 2-3 min ca sa se incalzeasca ciocolata, ptr ca daca amestecam imediat,vor ramane bucatele de ciocolata. Dupa ce amestecam bine cu telul, adaugam si smantana...
Tort inima
Ptr pandispan, bateti ouale cu zaharul si sarea pana se ingroasa compozitia si va avea o culoare galbuie ca lamaia. Amestecati faina cu cacao si puneti cate putin in compozitia de oua amestecand usor cu o spatula avand grija sa nu se "desumfle" compozitia, aceasta trebuie sa fie moale...
Tarta cu mere "Tosca"
Preparati aluatul, trecand prin sita 2 cesti de faina cu praful de copt si putina sare. Adaugati untul taiat in bucatele mici( e de preferat sa il lasati afara din frigider cu cca 30 min inainte de a-l folosi), apoi zaharul si oul (batut in prealabil cu o lingura de apa) si framantati bine...
Spanakopita (placinta cu spanac)
Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de placinta). Ungem o tava de cuptor cu ulei, apoi punem punem 7 foi de placinta, una cate una, unsa...
Vasilopita cu ciocolata si crumble
Topim ciocolata impreuna cu untul in bainmarie sau la cuptorul cu microunde (la temperatura minima). Intr-un vas punem ouale si le batem cu mixerul bine, in alt vas punem ciocolata topita cu untul, adaugam zaharul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele pudra, migdalele pudra, ouale batute, faina si...
Kourabiedes karamelomena (fursecuri ptr Craciun)
Ptr caramelizare : Intr-o craticioara, pune, migdalele, zaharul si destula apa cat sa se topeasca zaharul si lasam la foc tare, iar cand incepe sa fiarba, amestecam tot timpul pana se caramelizeaza (vor avea o culoare maronie). Cand sunt gata, le scoatem pe o hartie ptr cuptor si lasam sa se...
Melomacarona (fursecuri de craciun)
Pregatim intai siropul ptr a avea timp sa se raceasca cand vor fi gata fursecurile. Punem toate ingredientele intr-un vas (in afara de mierea de albine) la fiert, iar din momentul in care incepe sa fiarba, lasam doar 1 minut, amestecam si luam vasul de pe foc, punand si mierea, apoi lasam...
Buche de Noel (tort ptr Craciun)
Cu ajutorul mixerului, batem la o viteza media albusurile cu zaharul ca ptr bezea, pana devine dura.oprim mixerul, punem coaja de le lamaie, apoi galbenusurile care au fost amestecate putin inainte. Amestecam compozitia cu o spatula si NU cu mixerul, apoi punem faina cernuta in prealabil,...
Galatopita (placinta cu lapte)
Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior. Apoi ungem cu untul topit bine ca sa acopere toate foile si sa patrunda si intre, apoi presaram...
Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)
Amestecati untul care in prealabil l-ati lasat sa se topeasca la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos, si continuand sa amestecati (cu mixerul) adaugati ouale pe rand alternand cu cate o lingura de faina ptr a preveni sa se faca ''cocoloase''. Opriti mixerul si adaugati...
Paella cu fructe de mare
Spalati foarte bine in mai multe apa midiile si caratatile bine (pot avea nisip), curatati creveti de coaja lasand capul si coada. Intr-o oala puneti la fiert vinul cu cca 115 ml de apa, apoi adaugati scoicile si fierbeti ptr cca 10 min, dupa care adaugati crevetii si continuati sa fierbeti ptr...
Tort de clatite cu ciocolata
Amestecam faina cu zaharul, sarea si ouale, apoi turnam incet cate putin laptele, amestecam bine pana se omogineaza frumos si la urma punem si untul. Lasam cca 15 min compozitia, timp in care preparam crema de ciocolata. Batem cu mixerul smantana ca ptr frisca, o lasa deoparte, spargem in...
Ardei si rosii umplute
Golim rosiile si umplutura o trecem prin blender ptr a deveni o pulpa de rosii. Curatam si ardeii grasi, apoi restul de legume le tocam la blender. Incalzim uleiul intr-o craticioara adanca si calim legumele tocate, dupa care adaugam pulpa de rosii din care pastram putin ptr tava la urma, punem...
Chec cu portocale
Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii si le taiem marunt cu blenderul dar nu pana devine crema, lasam sa se simta bucatele de portocala! Batem cu mixerul uleiul cu zaharul ptr cca 2-3 min la viteza mare, apoi adangam unul cate unul ouale si vanilia. Faina sa fie amestecata cu...
Grisine cu branza
Batem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min. Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam branza continuand sa amestecam inca 1-2 min. Cand aluatul a devenit mai tare si nu se lipeste de...
Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)
Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e destul de tare, oprim robotul, impartim aluatul in 10 bucati. Punem restul de apa intr-un vas apoi...
Aperitive cu jambon
Taiem pe orizontal chiflele dar nu de tot, cam 3 sferturi, taiem in 4 feliile de sunca presata (asta in cazul in care sunca e sub forma patrata), incercam sa taiem si foile de salata cam la marimea chiflelor apoi incepem sa umplem chiflele,incepand cu branza de burduf, apoi salata (ptr a se putea...
Choux cu ton
Cu un varf de cutit facem cat se poate de mica o gaura in gogosele cat sa putem pune umplutura. Tocam cu cutitul castraveciorii in cubulete mici, iar conserva de ton,aruncam lichidul care se gaseste in interior si faramitam cu o furculita tonul, apoi amestecamtoate ingredientele si umplem...
Magiun de prune
Usor, simplu de facut, doar timp sa aveti! Am curatat de samburi prunele, apoi le-am taiat in doua, le-am tocat cu ajutorul unui mixer si neavand o oala destul de mare(imi era frica de fapt sa nu ard vreo oala!:) asa ca am pus prunele tocate intr-un vas roman, am presarat deasupra si nucile si am...
Dulceata de visine
Am spalat si curatat de samburi visinele cu ajutorul unui mic aparat special de scos samburii ca sa nu stric forma la fruct dupa care am pus intr-un vas un rand de visine, apoi zahar, iar visine, iar zahar pana am terminat ingredientele si le-am lasat la frigider peste noapte. A doua zi, le-am...
Virgin Mojito
Spalati frunzele de menta si le puneti intr-un vas (carafa), adaugati si lamaile taiate rondele. Apoi puneti zaharul, amestecand usor si cu o lingura, pisati putin feliile de lamai ca sa iasa putina zeama dar fara sa striviti frunzele de menta! Adaugati si gheata, apoi sucul de mere. Pastrati la...
Tort pisica
Batem ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza si are culoarea lamaii. Amestecam cacao cu faina si puneti cate putin la compozitia de oua amestecand foarte usor fara sa se desumfle compozitia! Impartiti compozitia in doua tavi cu diametrul 23cm in care ati pus in prealabil foaie de copt si...
Tort cu crema pralina
Blatul se face in modul urmator: untul moale se bate cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie pana devine spuma. Se adauga treptat ciocolata topita in bainmarie si apoi adaugam galbenusurile pe rand mixand bine. Adaugam treptat si faina amestecata cu cacao si praful de copt....
Tort Barbie
Bateti ouale cu cele 2 tipuri de zahar, adaugati smantana, ciocolata topita, vanilia, untul, praful de copt si faina amestecand bine. Turnati compozitia in forma care in prealabil ati uns-o cu unt si presarat faina apoi intoarceti forma invers si deasupra chiuvetei, scuturati-o bine de surplusul...
Glazura de unt (buttercream)
Intr-un bol mare, puneti untul si margarina si mixaxi pana devine o crema spumoasa. Adaugati vanilia si apoi incet incet, adaugati pe rand 4 cesti de zahar, dar cate una pe rand, apoi amestecati, sa fie la viteza medie. Adaugati 4 linguri de lapte si mixati la viteza rapida! Adaugati si restul d....
Royal Icing
Cerneti zaharul direct in bolul de la mixer, adaugati celelalte ingrediente si mixati la viteza rapida pana va deveni o crema mai tare si omogena, o crema care sa stea daca o puneti. Acoperiti vasul cu un prosop umed si apoi inchis intr-o punga de plastic pana o veti folosi.