Soia o punem la fiert in apa cu sare pentru aprox 10 minute, dupa care o scurgem de apa.
Intr-o oala adaugam putin ulei, ceapa taiata marunt, morcovul taiat cubulete si putina apa si le lasam la calit cateva minute.
Punem apoi o lingura de zarzavat , adaugam fasolea(spalata bine), usturoiul...
Intr-un ibric topim untul si il lasam la racit.
Punem intr-o oala la incalzit laptele impreuna cu zaharul vanilat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam untul topit, faina si laptele caldut....
Soia o punem la fiert in apa cu sare aprox 10 min pana se umfla.
O scurgem de apa.
Ceapa o spalam bine, o taiem cubulete, punem intr-o oala putin ulei si putin apa si punem ceapa la calit.
Adaugam zarzavatul, soia si mazarea si apa cat cuprinde.
Intr-o cana punem sucul de rosii cu 2...
Pastele le punem la fiert cu putina sare si le lasam cca 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa.
Intr-un bol punem branza, zaharul + zaharul pudra, ouale si smantana si amestecam bine.
Ungem o tava de sticla cu unt, punem pastele iar peste ele adaugam compozitia obtinuta.
Dam la...
Spalam bine scarita si o taiem bucati.
Varza o spalam bine, o taiem fideluta, adaugam sare si o framantam bine.
Spalam bine si ceapa si morcovul, le taiem apoi cubulete mici.
Punem 2 linguri de ulei intr-o oala, punem ceapa si putina apa si o calim putin.
Adaugam morcovul, sucul de...
Cum se prepara Ciorba din coada de vita cu legume si acrita cu bors
Carnea o spalam bine si o punem la fiert.
Dupa ce a dat un clocot, aruncam apa, spalam bine oala,spalam si carnea, punem apa curata (cca4 litri) si carnea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba aprox 1h jumatate la foc...
Punem intr-un bol zaharul+zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt.
Intr-un vas separat amestecam apa calduta cu esenta de vanilie si uleiul.
Adaugam compozitia lichida in bolul cu faina si amestecam bine.
Impartim compozitia in 2 parti egale, iar in una din compozitii...
Spalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si mai lasam la fiert cateva minute.
Pregatim perisoarele:
Amestecam carnea cu 1 pumn de...
Spalam bine merele si le taiem felii...o sa va ajunga cca 2 mere jumatate pentru felii(eu le-am lasat merele cu tot cu coaja, daca vreti le puteti curata)....iar restul de mere le taiem cubulete.
Tapetam tava cu hartie de copt si ungem apoi cu unt.
Presaram cele 3 linguri de zahar, adaugam...
Pregatim crema conform instructiunilor de pe cutie:
- se pune intr-un vas 750 ml lapte rece de la frigider(laptele trebuie sa fie fiert si apoi racit) peste care se adauga praful pt crema.
- se mixeaza timp de 30 de secunde la viteza mica, apoi inca 3 minute la viteza mare.
Foile le...
Se amesteca branza (trebuie sa fie bine scursa) cu untul, se adauga mararul tocat marunt, iar apoi se pune sare dupa gust.
Se taie partea de jos a rosiilor (pt. a avea sustinere), se lasa deoparte capacelele si se scobesc cu o lingurita.
Se umple fiecare rosie cu crema de branza si se pune...
Intr-o tigaie mai inalta(am avut eu) sau intr-un ceaun se pune ulei, apoi se adauga ceapa tocata si se lasa putin la calit.
Se adauga morcovul taiat cubulete+cele 2 linguri de zarzavat, se pune putina apa si se lasa acoperit cca 5 minute.
Se spala pulpele de pui si se pun in tigaie,...
Painea se taie patratele.
Ouale se bat cu sarea si laptele.
Se unge o tava cu unt, se dau bucatile de paine prin ou si se pun in tava, iar restul de ou (daca va mai ramane) se toarna in tava peste paine.
Se presara deasupra casul ras (sau cascaval, telemea) si se da la cuptor pentru...
Cartofii se curata, se spala bine si se pun la fiert pana sunt fierti pe jumatate. Se taie felii si se pun intr-o tava unsa cu unt.
Pieptul de pui se taie cubulete mici, se caleste in putin ulei si se pune peste cartofi.
Separat, se rade casul si se amesteca cu galbenusurile, smantana, sare...
Se pregateste aluatul de clatite:
Se baut ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat, faina se toarna treptat (amestecata cu praful de copt) la fel si laptele pana se obtine un aluat nici prea gros nici prea subtire. daca mai este nevoie se mai adauga faina, respectiv lapte....
Aluat:
Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2. Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia uscata.
Impartim aceasta compozitie de faina in 2 boluri. Intr-un bol adaugam 4-5 linguri de...
Pieptul de pui se spala bine, se taie felii subtiri, se bate si se condimenteaza cu piper si sare.
Ouale se bat cu un praf de sare, cascavalul se taie fasii.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie dupa care luam cate o bucata din piept de pui si punem pe marginea fiecarei...
Foi:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer.
Albusurile se bat spuma cu sarea.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si galbenusurile si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2...
Intr-o craticioara mai mica se pune apa la fiert(cat sa cuprinda oul) cu sare si zeama de lamaie.
Oul l-am spart separat intr-un bol iar cand apa incepe sa fiarba (si incepe sa scoata acei bulbuci) se pune oul direct din bol cat mai aproape de apa( sa nu fie distanta de la care...
Cartofii se curata, se spala bine, se taie cubulete si se pun intr-o oala la fiert cu apa (cat sa-i cuprinda plus 1-2 degete peste) cu sare.
Intre timp intr-o tigaie topim untul, punem carnaciorii taiati rondele, usturoiul si ceapa taiate marunt si putina apa si le calim cateva minute....
Punem drojdia si zaharul in 150 ml apa calduta pana se dizolva si o lasam la crescut 15 min.
Faina se pune intr-un bol, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul si sarea si se framanta bine bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.
Se acopera vasul si se...
Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.
Dupa ce au fiert ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un vas, adaugam si branza si pasam bine pana se formeaza un piure. Adaugam sare dupa gust, oul si treptat faina(daca mai este nevoie se mai adauga faina ) pana...
Separat punem drojdia in 100 ml apa calduta impreuna cu lingura de zahar pana se dizolva si lasam cam 10 min la crescut.
Intr-un bol mai mare punem faina peste care adaugam restul ingredientelor...sarea, uleiul, 1 ou, drojdia si laptele caldut ...si framantam bine pana ce aluatul nu se mai...
Castravetii ii spalam bine, la fel si restul legumelor.
Telina o curatam si o taiem cubulete ii spalam bine si frunzulitele si le rupem... morcovii, usuturoiul si ardeii iuti se taie rondele.
Intr-o oala mai mare punem 5 l de apa si 7 linguri de sare grunjoasa neiodata pt muraturi si...
Imbracam cu folie alimentara o tava cu peretii detasabili. Pe fundul tavii punem un strat de felii de rulada, apoi pe peretii tavei punem un rand de felii de rulada si dam la rece pana e gata crema.
Pregatim budinca si frisca conform instructiunilor de pe plic.
Frisca o dam la rece iar...
Blat:
Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul, adaugam treptat laptele caldut si esenta de rom si amestecam bine. Impartim compozitia obtinuta in 2 si ne apucam de crema.
Crema:
Untul il frecam cu zaharul, adaugam nuca macinata si romul si amestecam bine.
Pe o...
Laptele impreuna cu frisca se pun intr-o craticioara la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, adaugam zaharul si esenta de rom si dam deoparte. Adaugam gelatina (pe care am hidratat-o in 100 ml apa), amestecam bine si lasam la racit. Punem compozitia in forme de silicon si dam la rece pt cateva...
Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa la crescut 15 min la loc cald. Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor...si se framanta bine pana ce nu se mai lipeste de maini (daca este prea moale se mai adauga faina). Dupa...
Pregatim aluatul: Intr-un bol punem faina, facem o gaura in mijlocul ei in care punem ouale, laptele,uleiul si sare si framantam bine. Intindem o foaie din aluatul obtinut si o punem intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si unt.
Facem un sos din urmatoarele ingrediente: Intr-o...
Dizolvam drojdia in apa calduta (250 ml). Punem faina intr-un bol mai mare, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata, uleiul, sarea si zaharul si framantam bine. Dupa ce am terminat de framantat, acoperim bolul cu un servet si il lasam la loc caldut timp de 1 ora.
Impartim aluatul...
Pastai cu soia "Inedit"
Soia o punem la fiert in apa cu sare pentru aprox 10 minute, dupa care o scurgem de apa. Intr-o oala adaugam putin ulei, ceapa taiata marunt, morcovul taiat cubulete si putina apa si le lasam la calit cateva minute. Punem apoi o lingura de zarzavat , adaugam fasolea(spalata bine), usturoiul...
Prajitura Inteligenta
Intr-un ibric topim untul si il lasam la racit. Punem intr-o oala la incalzit laptele impreuna cu zaharul vanilat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam untul topit, faina si laptele caldut....
Mancare de mazare cu soia "Inedit"
Soia o punem la fiert in apa cu sare aprox 10 min pana se umfla. O scurgem de apa. Ceapa o spalam bine, o taiem cubulete, punem intr-o oala putin ulei si putin apa si punem ceapa la calit. Adaugam zarzavatul, soia si mazarea si apa cat cuprinde. Intr-o cana punem sucul de rosii cu 2...
Budinca de paste cu branza dulce
Pastele le punem la fiert cu putina sare si le lasam cca 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Intr-un bol punem branza, zaharul + zaharul pudra, ouale si smantana si amestecam bine. Ungem o tava de sticla cu unt, punem pastele iar peste ele adaugam compozitia obtinuta. Dam la...
Varza cu scarita afumata
Spalam bine scarita si o taiem bucati. Varza o spalam bine, o taiem fideluta, adaugam sare si o framantam bine. Spalam bine si ceapa si morcovul, le taiem apoi cubulete mici. Punem 2 linguri de ulei intr-o oala, punem ceapa si putina apa si o calim putin. Adaugam morcovul, sucul de...
Ciorba din coada de vita cu legume si acrita cu bors
Cum se prepara Ciorba din coada de vita cu legume si acrita cu bors Carnea o spalam bine si o punem la fiert. Dupa ce a dat un clocot, aruncam apa, spalam bine oala,spalam si carnea, punem apa curata (cca4 litri) si carnea, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba aprox 1h jumatate la foc...
Turnulete (briose) cu vanilie si cacao - de post
Punem intr-un bol zaharul+zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt. Intr-un vas separat amestecam apa calduta cu esenta de vanilie si uleiul. Adaugam compozitia lichida in bolul cu faina si amestecam bine. Impartim compozitia in 2 parti egale, iar in una din compozitii...
Ciorba cu perisoare de vita
Spalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si mai lasam la fiert cateva minute. Pregatim perisoarele: Amestecam carnea cu 1 pumn de...
Tarta cu mere caramelizate
Spalam bine merele si le taiem felii...o sa va ajunga cca 2 mere jumatate pentru felii(eu le-am lasat merele cu tot cu coaja, daca vreti le puteti curata)....iar restul de mere le taiem cubulete. Tapetam tava cu hartie de copt si ungem apoi cu unt. Presaram cele 3 linguri de zahar, adaugam...
Cremsnit
Pregatim crema conform instructiunilor de pe cutie: - se pune intr-un vas 750 ml lapte rece de la frigider(laptele trebuie sa fie fiert si apoi racit) peste care se adauga praful pt crema. - se mixeaza timp de 30 de secunde la viteza mica, apoi inca 3 minute la viteza mare. Foile le...
Rosii umplute cu crema de branza "Mos Craciun"
Se amesteca branza (trebuie sa fie bine scursa) cu untul, se adauga mararul tocat marunt, iar apoi se pune sare dupa gust. Se taie partea de jos a rosiilor (pt. a avea sustinere), se lasa deoparte capacelele si se scobesc cu o lingurita. Se umple fiecare rosie cu crema de branza si se pune...
Tocanita de ceapa cu pulpe de pui
Intr-o tigaie mai inalta(am avut eu) sau intr-un ceaun se pune ulei, apoi se adauga ceapa tocata si se lasa putin la calit. Se adauga morcovul taiat cubulete+cele 2 linguri de zarzavat, se pune putina apa si se lasa acoperit cca 5 minute. Se spala pulpele de pui si se pun in tigaie,...
Aperitive friganele la cuptor cu branza
Painea se taie patratele. Ouale se bat cu sarea si laptele. Se unge o tava cu unt, se dau bucatile de paine prin ou si se pun in tava, iar restul de ou (daca va mai ramane) se toarna in tava peste paine. Se presara deasupra casul ras (sau cascaval, telemea) si se da la cuptor pentru...
Cartofi cu piept de pui si branza la cuptor
Cartofii se curata, se spala bine si se pun la fiert pana sunt fierti pe jumatate. Se taie felii si se pun intr-o tava unsa cu unt. Pieptul de pui se taie cubulete mici, se caleste in putin ulei si se pune peste cartofi. Separat, se rade casul si se amesteca cu galbenusurile, smantana, sare...
Clatite cu mere
Se pregateste aluatul de clatite: Se baut ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat, faina se toarna treptat (amestecata cu praful de copt) la fel si laptele pana se obtine un aluat nici prea gros nici prea subtire. daca mai este nevoie se mai adauga faina, respectiv lapte....
Covrigi polonezi in 2 culori
Aluat: Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2. Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia uscata. Impartim aceasta compozitie de faina in 2 boluri. Intr-un bol adaugam 4-5 linguri de...
Piept de pui pane umplut cu cascaval
Pieptul de pui se spala bine, se taie felii subtiri, se bate si se condimenteaza cu piper si sare. Ouale se bat cu un praf de sare, cascavalul se taie fasii. Punem uleiul la incins intr-o tigaie dupa care luam cate o bucata din piept de pui si punem pe marginea fiecarei...
Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata
Foi: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer. Albusurile se bat spuma cu sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si galbenusurile si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2...
Ou ochi in apa fiarta
Intr-o craticioara mai mica se pune apa la fiert(cat sa cuprinda oul) cu sare si zeama de lamaie. Oul l-am spart separat intr-un bol iar cand apa incepe sa fiarba (si incepe sa scoata acei bulbuci) se pune oul direct din bol cat mai aproape de apa( sa nu fie distanta de la care...
Mancarica de cartofi cu carnaciori
Cartofii se curata, se spala bine, se taie cubulete si se pun intr-o oala la fiert cu apa (cat sa-i cuprinda plus 1-2 degete peste) cu sare. Intre timp intr-o tigaie topim untul, punem carnaciorii taiati rondele, usturoiul si ceapa taiate marunt si putina apa si le calim cateva minute....
Pogacele cu branza
Punem drojdia si zaharul in 150 ml apa calduta pana se dizolva si o lasam la crescut 15 min. Faina se pune intr-un bol, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul si sarea si se framanta bine bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Se acopera vasul si se...
Crochete pane cu cartofi si branza feta
Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un vas, adaugam si branza si pasam bine pana se formeaza un piure. Adaugam sare dupa gust, oul si treptat faina(daca mai este nevoie se mai adauga faina ) pana...
Impletite cu cabanos
Separat punem drojdia in 100 ml apa calduta impreuna cu lingura de zahar pana se dizolva si lasam cam 10 min la crescut. Intr-un bol mai mare punem faina peste care adaugam restul ingredientelor...sarea, uleiul, 1 ou, drojdia si laptele caldut ...si framantam bine pana ce aluatul nu se mai...
Castraveti murati
Castravetii ii spalam bine, la fel si restul legumelor. Telina o curatam si o taiem cubulete ii spalam bine si frunzulitele si le rupem... morcovii, usuturoiul si ardeii iuti se taie rondele. Intr-o oala mai mare punem 5 l de apa si 7 linguri de sare grunjoasa neiodata pt muraturi si...
Tort rulada
Imbracam cu folie alimentara o tava cu peretii detasabili. Pe fundul tavii punem un strat de felii de rulada, apoi pe peretii tavei punem un rand de felii de rulada si dam la rece pana e gata crema. Pregatim budinca si frisca conform instructiunilor de pe plic. Frisca o dam la rece iar...
Rulada de biscuiti cu nuca
Blat: Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul, adaugam treptat laptele caldut si esenta de rom si amestecam bine. Impartim compozitia obtinuta in 2 si ne apucam de crema. Crema: Untul il frecam cu zaharul, adaugam nuca macinata si romul si amestecam bine. Pe o...
Panna cotta cu sirop de caramel
Laptele impreuna cu frisca se pun intr-o craticioara la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, adaugam zaharul si esenta de rom si dam deoparte. Adaugam gelatina (pe care am hidratat-o in 100 ml apa), amestecam bine si lasam la racit. Punem compozitia in forme de silicon si dam la rece pt cateva...
Cornuri pufoase cu Nutella
Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa la crescut 15 min la loc cald. Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor...si se framanta bine pana ce nu se mai lipeste de maini (daca este prea moale se mai adauga faina). Dupa...
Pizza cu branza de burduf
Pregatim aluatul: Intr-un bol punem faina, facem o gaura in mijlocul ei in care punem ouale, laptele,uleiul si sare si framantam bine. Intindem o foaie din aluatul obtinut si o punem intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si unt. Facem un sos din urmatoarele ingrediente: Intr-o...
Paine de casa simpla
Dizolvam drojdia in apa calduta (250 ml). Punem faina intr-un bol mai mare, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata, uleiul, sarea si zaharul si framantam bine. Dupa ce am terminat de framantat, acoperim bolul cu un servet si il lasam la loc caldut timp de 1 ora. Impartim aluatul...