cristinne

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 18.09.2009

RETETE87
PRIETENI22
Retete

Orez thai cu sos de vita picant

In Vita la 24 Iul 2012

Orezul il spal in multe ape reci, sa lase amidonul si il pun la calit usor cu 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de unt si 1 ceapa tocata foarte marunt si 2 catei de usturoi la fel de tocati. Apoi dupa ce iese translucid se adauga dublu cantitatii lui: apa si ceva condimente: eu am pus...

Cupcakes brownies cu zmeura si ciocolata

In Prajituri la 28 Iun 2012

Se amesteca ouale cu zaharul brun. Se topeste untul cu 150 de gr ciocolata. Se adauga peste oua. Se pune si cacaoa neagra (daca nu e neagra de calitate, mai bine renuntati la ea si mai puneti 100 de gr de ciocolata dark minim 55% cacao). Se taie 100 de gr ciocolata in cubulete mici. Se adauga la...

Paste carbonara

In Spaghete la 10 Mai 2012

Se fierb pastele conform instructiunilor. Ale mele in 7 minute erau fierte. Se taie fasiute baconul. Se caleste ff usor cu uleiul de masline intr-o tigaie. Separat se amesteca bine de tot galbenusurile de ou cu smantana dulce lichida si condimentele (sare, piper, dupa gust...atenite insa sa nu...

Burgeri de casa

In Pui la 2 Apr 2012

Se amesteca toate ingredientele. Se acopera si se da la congelator pt 30 de minute. Se scoate si se formeaza burgeri cu ajutorul pesmetului (o bila de compozitie aplatizata in pesmet fata verso). Se pun pe gratarul ff bine incins si pe o parte si pe alta (eu am gratar de fonta). Seamana...

Chesecake american cu fructe de padure

In Torturi la 17 Mar 2012

Se face blatul de biscuite din biscutii sfarmati si untul topit.  Se pun in forma si se batatoreste. Se pun intr-un vas toate ingredientele (mai putin fructele)  si se baga blenderul in ele. Este incredibil de usoara reteta. Dupa cateva minute de blenduit, pana totul arata ca o crema...

Salata de orez basmati cu vita

In Vita la 16 Mar 2012

Se caleste orezul cu o ceapa si o lingura de unt. se adauga apa (cam 3 cani) si se fierbe pana scade apa. Se scurge apa si se lasa la racit. Se taie cubulete vita si se caleste usor in cealalta lingura de unt. Se adauga apoi 1 cana de supa si se lasa la foc mica sa scada usor pana e gata vita....

Hummus

In Mancaruri de post la 16 Mar 2012

Se pun toate in blender si se paseaza 1 minut pana devin pasta! Exceptional intr-o zi de post. Plin de vitamine, usor de facut si ff gustos!

Tort "Martisor"

In Torturi la 1 Mar 2012

Blatul: Se freaca spuma albusurile. Se adauga zaharul pana iesea ca o bezea. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga faina si se pune in forme de tort si se coace la foc mediu( 200 grade) 10-15 minute(depinde de cuptor) Crema: Se freaca crema de branza cu zaharul pudra. Se bate frisca...

Negresa cu inimioare

In Prajituri la 14 Feb 2012

Reteta de negrese e aceeasi cu cea de aici: http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-migdale-25322.html Delicioasa! Caramelul: se pune la topit untul, se adauga zaharul si se amesteca pana se aureste usor(vreo cateva minute de amestecat) se adauga apoi smantana pt frisca nebatuta si se...

Spaghetti cu sos de rosii si ciuperci

In Spaghete la 9 Feb 2012

Se fierb spaghetele  ( conform instructiunilor de pe pahcetul fiecaruia, eu am folosit barilla No 3 si au fiert fix 5 minute); Se clatesc.  Se taie ffff marunt ceapa. Si se adauga la calit cu 2 linguri de ulei. Se taie cuburi ardeiul rosu si se arunca peste ceapa, se taie si...

Briose cu dulceata de portocale

In Prajituri la 9 Feb 2012

Eu am facut intai dulceata din portocale 2 portocale le-am cojit si am indepartat coaja alba (prostie din partea mea ca daca lasam cu tot cu coaja cred ca iesea mai buna..asa nu prea a avut gustul intens de portocala daca coaja a fost indepartata.dar o sa stiu pe viitor). Se pun la fiert...

Tort Excelent

In Torturi la 1 Feb 2012

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca albusurile bine pana isi tripleaza volumul, se adauga zaharul. Se adauga usor galbenusurile si la final faina cernuta vanilia si sarea. Se intind 2 foi de pergament si se pune blatul in 2 tavi de cuptor mari ( blatul 0,5 cm inaltime) si...

Tort de mere

In Torturi la 15 Ian 2012

Se scobesc merele si se pun in tava rotunda. Se stropesc cu zahar (o lg), cu scortisoara. Se dau la cutpr pana se caramelizeaza si se inmoaie (max 15 min). Se face blatul: din albusurile batute spume cu zaharul amestecate la final cu galbensurile, vanilia si untul topit..in acest amestec...

Cheesecake "Bounty"

In Torturi la 12 Ian 2012

Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde. Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. Se auresc usor marginile formei, (asa ne dam seama ca e gata) si il scoatem si il lasam la racit. Batem frisca lichida pana...

Creveti cu furnici in copac

In Fructe de mare la 19 Dec 2011

Se spala crevetii. Se trec ff repede printr-o ploaie de faina, cat sa ii pudreze usor la suprafata. Se pune un cub mai mare de unt la topit intr-o tigaie si se adauga 3, 4 catei de usturoi (zdrobiti usor sg data} pt a-si lasa aroma in unt. Se scot cateii de usturoi inainte sa se rumeneasca usor...

Tort Ying si Yang

In Torturi la 4 Dec 2011

Blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu zaharul; Se adauga cate un galbenus pe rand mixand in continuare; se adauga un praf de sare si la final si plicul de Creme-ole impreuna cu lingurita de cacao neagra (ca sa iasa un blat mai negru) Se pune in forma de tort si se da la...

Salata de rucola

In Salate la 1 Noi 2011

Se spala salata si se scurge. la fel si restul legumelor. Se face un dressing din ulei, lamaie si sare. Super misto la gust salata asta. Si se spune ca rucola e si f sanatoasa..deci si-a atins scopul cu mine:)...si cand ma gandesc ca prima data nu vroiam nici sa o mai spal:))

Gogosari murati in miere si otet

In Muraturi la 9 Oct 2011

Se spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata mierea in otet. Apoi se pune acest amestec peste gogosari si se amesteca de cateva ori (ca fiecare...

Negresa cu migdale

In Prajituri la 22 Sep 2011

Se topeste 200 gr ciocolata cu 170 gr unt (un minut la microunde). Se bate cu mixerul f bine zaharul brun cu ouale. Se combina apoi mixul de ciocolata topita cu ouale si se adauga faina cu sfertul de pliculet de praf de copt. Se mai mixeaza cateva secunde si la final se adauga migdalele usor...

Cheesecake cu fructe de padure

In Torturi la 10 Aug 2011

Se prepara ca tortul cheesecake cu zmeura

Krem a la krem: tort cu zmeura

In Torturi la 16 Iul 2011

Mod de preparare: aici

Tort cheesecake cu zmeura

In Torturi la 16 Iul 2011

Se face un blat crocant din biscuitii dati prin robot si untul topit. Se pune in interiorul formei de tort apasand. Se bag la cuptor 10 minute. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi si cu frisca batuta inainte. Se pun un strat de crema peste blatul racit, apoi un strat...

Prajitura cu bezea si capsuni

In Prajituri la 21 Iun 2011

Se separa ouale pt prajitura si se bat albusurile bine cu zaharul peste ele (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si...

Chec lamaios

In Prajituri la 21 Iun 2011

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se bat galbenusurile cu coaja rasa si sucul de lamaie. Se unge o forma de chec cu unt din belsug. Se pudreaza cu faina. Se amesteca apoi in albus, toate galbenusurile apoi cu o paleta de lemn se incorporeaza si lingurile de faina. Se da la cuptorul...

Cheesecake de capsuni

In Torturi la 21 Iun 2011

Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie pus la cuptor ). Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca lichida . Se bate separat...

Inghetata de cafea

In Dulciuri la 17 Iun 2011

Se bat galbenusurile cu zaharul pana aproape se albesc. Se pune la bain-marin smantana pana se infierbanta, dar nu sa fiarba. Se iau galbenusurile si se toarna deasupra la smantana amestecand usor si omogenizand.  Se toarna si cafeaua.  Se amesteca si se pune intr-o casoleta la...

Souffle de ciocolata

In Prajituri la 17 Iun 2011

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se topeste ciocolata. Se amesteca toate ingredientele. Se ung formele de souffle ( am folosit ceramica ramekin) cu unt . Se umplu  (3 sferturi) cu mixul obtinut si se dau la cuptor la 150 de grade pt 25-30 de minute, depinde de cuptor. (vasele puse intr-o...

Cheesecake cu frisca si crema de capsuni

In Prajituri la 9 Mai 2011

Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant Batem frisca lichida pana devine tare (cu  un plic de intaritor daca e necesar). Facem un piure de capsune. Am taiat cubulete...

Tort Kinder Felie de Lapte

In Torturi la 2 Mai 2011

Blatul: Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca rece. Amestecam bine si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu la cuptor - 185 de...

Ciocolata cu goji si caise uscate

In Dulciuri la 27 Apr 2011

Se topeste ciocolata (la microunde o bag 1 minut) se omogenizeaza cu telul si se amesteca cu ce am ales sa pun in ea (caise uscate taiate cubulete, migdale farmitate si fructele goji intregi ). Se toarna amestecul rapid pe o folie de aluminiu, se niveleaza si se lasa la racit, apoi se introduce...

Afisate 1 - 30 din 87 retete    

Postari recente

publicat la 24.07.2012

Orez thai cu sos de vita picant

publicat la 10.05.2012

Paste carbonara

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trista, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]