- Portionam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand da in clocot luam spuma de deasupra si apoi lasa sa fiarba la foc mic. Cand e fiarta aproape de tot adaugam in oala morcovii,telina, patrunjelul , ardeii si ceapa, toate tocate marunt, cubulete. Dupa cca 10 minute aduagam si...
- Spalam afumatura (eu am avut coaste afumate) si o punem in apa rece la fiert .Cand da in clocot adaugam varza care a fost calita in prealabil cu ulei si foaia de dafin. Lasam sa fiarba bine, pana se inmoaie varza si carnea este fiarta. Adaugam legumele taiate cubulete , iar dupa 20 minute...
Pregatim legumele. Curatam ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul si dovlecelul si le taiem cuburi potrivit de mari. In oala punem ulei de masline si calim usor ceapa, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului si adaugam baconul taiat cuburi potrivite (sa nu fie...
- Intr-o oala punem putina apa la fiert. Curatam legumele si le taiem toate in bucati mai mari. CAnd apa da in clocot bagam legumele toate in oale si punem putina sare. Lasam sa fiarba foarte bine (apa doar sa le acopere)
- Fierbem pastele separat in apa cu sare
- Cand legumele sunt fierte...
- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata cuburi mari, 2 catei de usturoi, cartofii si doclecelul curatate si taiate cuburi. Turnam apa cat sa acopere (apa sa fie fierbinte). Dregem cu sare si lasam sa fiarba. Adaugam in oala si un carnat intreg.
- Intre timp spalam frunzele de varza si...
Aceasta supa e foarte simplu de facut. Bucatile de pui le portionam si le punem la fiert in apa rece cu sare (nu multa apa). Cand carnea e fiarta bine adaugam cus-cusul si mai lasam sa fiarba supa cu pastele in ea pana sunt toate fierte.
Dupa preferinta putem scoate carnea si dezosa,...
Tocam ceapa marunt si o calim cu putin ulei , adaugam usturoiul pisat si apoi morcovii taiati rondele. Adaugam o lingura de faina si stingem cu apa . Lasam sa fiarba putin si apoi adaugam varza care a fost taiata marunt . Taiem si cartofii in cubulete si ii punem in oala sa fiarba. La final...
Cum se prepara Reteta de Supa de oua, o supa cremoasa cu un gust deosebit si fin:
In oala punem la calit putin usturoi pisat si ulei, cand devine putin rumen adaugam faina si amestecam sa nu se arda. Cand incepe sa prinda culoare adaugam apa si amestecam ff bine cu telul sa nu se faca...
Portionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare.
Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa)
Desfacem conopida buchetele mici; taiem varza marunt.
Cand carnea este pe jumate fiarta adaugam...
Pregatim sa facem o supa-crema din legume, astfel ca punem la fiert apa, adaugam morcovul, ceapa, ardeiul, dovlecelul, rosia, cartofii si bucatile de varza-taiate bucati mai mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba foarte bine, sa fie moi. La final adaugam o cutie cu fasole boabe (poate fi maro) si...
- Punem apa la fiert. Intre timp pregatim legumele. Eu nu am avut, dar pe langa ce am enumerat eu e foarte bun daca adaugati o rosie. Lasam o parte din pastaile de fasole verde si le taiem feliute mici.
- Cand apa da in clocot adaugam legumele taiate bucati mai mari. Adaugam si carnatul...
- curatam legumele si le taiem bucati mai mari.
- in oala calim in ulei de masline legumele pe rand (prazul cu ceapa , apoi adaugam morcovii, ardeiul, rosia, cartoful- doar 5 min cat sa capete o savoare buna.
- adaugam apa cat sa acopere legumele.
- Cand sunt foarte bine fierte...
In apa se pune la fiert pestele cu o ceapa, praz, coriandru si morcov- taiate rondele . Adaugam si carapacele de la creveti daca avem , cu capete cu tot -astea ii dau o savoare deosebita; daca nu avem adaugam un cub de supa de fructe de mare. Cand pestele e fiert se scoate si se taie cubulete. Se...
Carnea de vitel o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare (eu am fiert-o 15 minute in cucta)
Pregatim legumele. Ciorba este ff gustoasa daca are o amre varietate de legume. Din lista pe care am scris-o nu am avut radacina de patrunjel si de telina (aici nu se gasesc) , in rest...
1.Pregatim perisoarele: carne tocata , 1 ou, verdeata, sare, piper, orez
2. Razuim radacinoasele si le punem in oala la calit cu putin ulei d emasline. Adaugam fasolea taiata feliute, mazarea, ardeiul taiat cubulete, varza fidea. Adugam apa fierbinte . Lasam sa fiarba, cand da in clocot...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Intr-o oala ii punem la fiert cu apa rece si o foaie de dafin, sare. Cand dam in clocot adaugam ceapa tocata fin, ardeiul la fel taiat marunt, morcovul razuit fin si carnatul taiat cubulete sau rondele. Lasam sa fiarba cam 15 minute, iar cand legumele...
- se pune la fiert in oala putina apa in care adaugam lingura de untura si usturoiul maruntit.
- intre timp spalam salata verde
- Cand apa da in clocot punem salata in oala si adaugam sare dupa gust.
- Lasam sa fiarba cca 10 min . Separat amestecam smantana cu o lingura de faina si...
Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam.
Intr-o oala punem ulei de masline si adaugam prazul- lasam putin sa se caleasca (doar sa se inmoaie ), se adauga...
- Se taie julien prazul (inclusiv din partea verde)
- se inabusa in unt pana devine moale, punem cartofii cuburi si apoi adaugam din supa de pui si putina apa completare. Adaugam sare dupa gust . Lasam sa fiarba pana prazul devine moale si pasam toate cu blenderul, sa devina o supa cremoasa....
- se taie legumele bucati potrivite
-ceapa o taiem marunt
- intr-o oala se pune ulei de masline cu putin unt la incins si adaugam ceapa. Nu se prajeste ci doar se inmoaie usor, cat sa prinda gust. Adaugam legumele (curgette, cartoful, morcovul) si adaugam apa. Se poate adauga un cub...
Supa de pui cu mazare si galuste
- Portionam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand da in clocot luam spuma de deasupra si apoi lasa sa fiarba la foc mic. Cand e fiarta aproape de tot adaugam in oala morcovii,telina, patrunjelul , ardeii si ceapa, toate tocate marunt, cubulete. Dupa cca 10 minute aduagam si...
Ciorba de varza acra cu afumatura
- Spalam afumatura (eu am avut coaste afumate) si o punem in apa rece la fiert .Cand da in clocot adaugam varza care a fost calita in prealabil cu ulei si foaia de dafin. Lasam sa fiarba bine, pana se inmoaie varza si carnea este fiarta. Adaugam legumele taiate cubulete , iar dupa 20 minute...
Supa crema de rosii cu bacon si oua
Pregatim legumele. Curatam ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul si dovlecelul si le taiem cuburi potrivit de mari. In oala punem ulei de masline si calim usor ceapa, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului si adaugam baconul taiat cuburi potrivite (sa nu fie...
Supa-crema de legume cu spanac si paste
- Intr-o oala punem putina apa la fiert. Curatam legumele si le taiem toate in bucati mai mari. CAnd apa da in clocot bagam legumele toate in oale si punem putina sare. Lasam sa fiarba foarte bine (apa doar sa le acopere) - Fierbem pastele separat in apa cu sare - Cand legumele sunt fierte...
Supa caldo verde
- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata cuburi mari, 2 catei de usturoi, cartofii si doclecelul curatate si taiate cuburi. Turnam apa cat sa acopere (apa sa fie fierbinte). Dregem cu sare si lasam sa fiarba. Adaugam in oala si un carnat intreg. - Intre timp spalam frunzele de varza si...
Canja de pui (supa de pui in stil portughez)
Aceasta supa e foarte simplu de facut. Bucatile de pui le portionam si le punem la fiert in apa rece cu sare (nu multa apa). Cand carnea e fiarta bine adaugam cus-cusul si mai lasam sa fiarba supa cu pastele in ea pana sunt toate fierte. Dupa preferinta putem scoate carnea si dezosa,...
Supa usoara de varza
Tocam ceapa marunt si o calim cu putin ulei , adaugam usturoiul pisat si apoi morcovii taiati rondele. Adaugam o lingura de faina si stingem cu apa . Lasam sa fiarba putin si apoi adaugam varza care a fost taiata marunt . Taiem si cartofii in cubulete si ii punem in oala sa fiarba. La final...
Reteta de Supa de oua, o supa cremoasa cu un gust deosebit si fin
Cum se prepara Reteta de Supa de oua, o supa cremoasa cu un gust deosebit si fin: In oala punem la calit putin usturoi pisat si ulei, cand devine putin rumen adaugam faina si amestecam sa nu se arda. Cand incepe sa prinda culoare adaugam apa si amestecam ff bine cu telul sa nu se faca...
Ciorba de pui cu smantana
Portionam puiul in bucati si le punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp pregatim legumele: morcovi, patrunjelul si ardeii ii taiem cubulete; taiem fin prazul (sau ceapa) Desfacem conopida buchetele mici; taiem varza marunt. Cand carnea este pe jumate fiarta adaugam...
Supa crema de legume cu fasole uscata si varza
Pregatim sa facem o supa-crema din legume, astfel ca punem la fiert apa, adaugam morcovul, ceapa, ardeiul, dovlecelul, rosia, cartofii si bucatile de varza-taiate bucati mai mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba foarte bine, sa fie moi. La final adaugam o cutie cu fasole boabe (poate fi maro) si...
Supa crema de legume cu fasole verde
- Punem apa la fiert. Intre timp pregatim legumele. Eu nu am avut, dar pe langa ce am enumerat eu e foarte bun daca adaugati o rosie. Lasam o parte din pastaile de fasole verde si le taiem feliute mici. - Cand apa da in clocot adaugam legumele taiate bucati mai mari. Adaugam si carnatul...
Supa de legume cu spanac
- curatam legumele si le taiem bucati mai mari. - in oala calim in ulei de masline legumele pe rand (prazul cu ceapa , apoi adaugam morcovii, ardeiul, rosia, cartoful- doar 5 min cat sa capete o savoare buna. - adaugam apa cat sa acopere legumele. - Cand sunt foarte bine fierte...
Supa crema de peste
In apa se pune la fiert pestele cu o ceapa, praz, coriandru si morcov- taiate rondele . Adaugam si carapacele de la creveti daca avem , cu capete cu tot -astea ii dau o savoare deosebita; daca nu avem adaugam un cub de supa de fructe de mare. Cand pestele e fiert se scoate si se taie cubulete. Se...
Ciorba taraneasca de vacuta
Carnea de vitel o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare (eu am fiert-o 15 minute in cucta) Pregatim legumele. Ciorba este ff gustoasa daca are o amre varietate de legume. Din lista pe care am scris-o nu am avut radacina de patrunjel si de telina (aici nu se gasesc) , in rest...
Ciorba de perisoare
1.Pregatim perisoarele: carne tocata , 1 ou, verdeata, sare, piper, orez 2. Razuim radacinoasele si le punem in oala la calit cu putin ulei d emasline. Adaugam fasolea taiata feliute, mazarea, ardeiul taiat cubulete, varza fidea. Adugam apa fierbinte . Lasam sa fiarba, cand da in clocot...
Supa de cartofi cu carnati
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Intr-o oala ii punem la fiert cu apa rece si o foaie de dafin, sare. Cand dam in clocot adaugam ceapa tocata fin, ardeiul la fel taiat marunt, morcovul razuit fin si carnatul taiat cubulete sau rondele. Lasam sa fiarba cam 15 minute, iar cand legumele...
Supa de salata verde
- se pune la fiert in oala putina apa in care adaugam lingura de untura si usturoiul maruntit. - intre timp spalam salata verde - Cand apa da in clocot punem salata in oala si adaugam sare dupa gust. - Lasam sa fiarba cca 10 min . Separat amestecam smantana cu o lingura de faina si...
Supa crema de dovleac cu creson
Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam. Intr-o oala punem ulei de masline si adaugam prazul- lasam putin sa se caleasca (doar sa se inmoaie ), se adauga...
Supa crema de praz
- Se taie julien prazul (inclusiv din partea verde) - se inabusa in unt pana devine moale, punem cartofii cuburi si apoi adaugam din supa de pui si putina apa completare. Adaugam sare dupa gust . Lasam sa fiarba pana prazul devine moale si pasam toate cu blenderul, sa devina o supa cremoasa....
Supa crema de curgette
- se taie legumele bucati potrivite -ceapa o taiem marunt - intr-o oala se pune ulei de masline cu putin unt la incins si adaugam ceapa. Nu se prajeste ci doar se inmoaie usor, cat sa prinda gust. Adaugam legumele (curgette, cartoful, morcovul) si adaugam apa. Se poate adauga un cub...