Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana.
Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt...
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre.
Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se prajesc in tigaia gratar (fara ulei). Cand sunt gata, se faramiteaza in bucati potrivite.
Intr-o...
Supa asta e foarte simplu de facut si la mirodenii, puteti modifica dupa gustul fiecaruia.
Intr-o oala am pus la calit ceapa tocata marunt cu ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat si el marunt si am lasat sa se caleasca putin toate impreuna. Am pus apoi...
Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.
Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am...
Zdrobim cu furculita bananele si le amestecam cu vanilia, oul batut si apoi adaugam untul topit si uleiul de arahide (sau de cocos).
Separat amestecam ingredientele uscate: faina,zaharul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul, sarea si praful de copt. Cu un tel omogenizam si adaugam la restul...
Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru.
Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron.
Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se...
Treceti prin storcatorul de fructe lebenita si puneti deoparte sucul.
In paharul de Mojito punem lime taiat in cubulete -puteti pune mai mult daca e prea mica; aduagam un varf de lingurita de zahar (alb sau brun)-zdrobim bine sa iasa tot sucul, adaugam frunzele de menta rupte putin -amestecam...
Desertul asta e de vis, mai ales cand e vara si cald. Se poate face cu lime dar si cu lamaie. Si puteti varia cantitatea de suc de lime in functie de gusturile fiecaruia. Eu am folosit coaja de la 3 lime si sucul doar de la 2-mi-a fost frica sa nu fie prea acru.
Intr-un castron am...
Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem...
Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare.
In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin). ...
Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500...
Intr-un pahar mare punem lima taiata in bucati, spalata in prealabil (taiem pe lungime-apoi in sferturi si sferturile in jumate ).
Adaugam zaharul galben si apoi menta rupta putin cu mana, zdrobim bine. Eu am ceva special cu care se zdrobeste lima pentru coctailuri-vedeti in fotografii. ...
Fierbem quinoa, jumate cana de quinoa se spala ff bine in apa rece si fierbem cu 1 pahar mare de apa pt cca 15 minute. Apoi racim.
Fierbem ouale tari.
Asamblam salata cu toate ingredientele reci: mixul de salata verde, rosiile cherry, branza taiata cunulete, somonul desfacut fasii, surimi...
Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze.
Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea...
Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez.
Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti congelati, ii lasam sa ii preparam abia la sfarsit.
Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt...
Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.
Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.
Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat. ...
Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina amestecata cu praf de copt.
Pregatim o forma de chec si o ungem cu margarina si o pudram cu faina;...
Salata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite.
Crevetii se decongeleaza la temperatura camerei si ii frigem in putin ulei de masline, usturoi si ardei iute. Dam deoparte sa se...
Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume.
Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare putin, sa nu fie lemnoase tulpinile. Il taiem apoi in bucati dupa preferinta. Dar partea mai lemnoasa,...
Cum spuneam in introducere e o reteta ff simplu de facut si nu e nevoie de prea multe ingrediente.
In vas am amestecat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocale. Le-am mixat putin, am adaugat apoi restul ingredientelor: sucul de portocale, uleiul si faina amestecata cu fermentul.
Am...
Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata.
Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul.
Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si...
Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert.
Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se...
Separam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul ,praufl de copt stins cu zeama de lamaie si apoi turnam la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o...
Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am presarat cu sare, piper alb, ulei de masline si suc de lamaie proaspat. Am acoperit tava cu folie si am...
Punem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol.
Adaugam zaharul, coaja de lamaie, scortisoara in baton, si margarina, amestecam bine, incorporand ingredientele.
Turnam laptele-si apoi...
Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se fierbe prea mult-cam 10 minute) se adauga un cub concentrat de peste sua fructe de mare. Stingem...
E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte.
Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie.
Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca
Batem ouale cu zaharul. E important sa nu le batem mult, doar sa le amestecam cu telul usor, pana...
Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider.
Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit. Lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele - doar 2-3.
Taiem...
Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul.
Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt.
Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca...
Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;
Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin...
Orez cu sparanghel si chiftelute
Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana. Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt...
Paste negre cu somon si sos pesto
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre. Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se prajesc in tigaia gratar (fara ulei). Cand sunt gata, se faramiteaza in bucati potrivite. Intr-o...
Supa crema de linte rosie
Supa asta e foarte simplu de facut si la mirodenii, puteti modifica dupa gustul fiecaruia. Intr-o oala am pus la calit ceapa tocata marunt cu ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat si el marunt si am lasat sa se caleasca putin toate impreuna. Am pus apoi...
Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui
Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute. Intr-o cratita (eu am facut in vas de lut) punem ulei de masline si rumenim pe toate partile carnaciorii si carnea de pui (pulpele le-am...
Desert Banana bread cu curmale
Zdrobim cu furculita bananele si le amestecam cu vanilia, oul batut si apoi adaugam untul topit si uleiul de arahide (sau de cocos). Separat amestecam ingredientele uscate: faina,zaharul, cacaua, scortisoara, bicarbonatul, sarea si praful de copt. Cu un tel omogenizam si adaugam la restul...
Vita cu sos de ciuperci
Carnea se condimenteaza cu sare si piper negru. Pregatim ciupercile,le spalam si le taiem felii. Eu am folosit ciuperci maron. Intr-o tigaie punem un catel de usturoi tocat marunt si il punem la incalzit cu ulei de masline si putin unt; adaugam ciupercile si le saltam putin pana se...
Mojito cu suc de pepene verde
Treceti prin storcatorul de fructe lebenita si puneti deoparte sucul. In paharul de Mojito punem lime taiat in cubulete -puteti pune mai mult daca e prea mica; aduagam un varf de lingurita de zahar (alb sau brun)-zdrobim bine sa iasa tot sucul, adaugam frunzele de menta rupte putin -amestecam...
Desert Mousse de lime
Desertul asta e de vis, mai ales cand e vara si cald. Se poate face cu lime dar si cu lamaie. Si puteti varia cantitatea de suc de lime in functie de gusturile fiecaruia. Eu am folosit coaja de la 3 lime si sucul doar de la 2-mi-a fost frica sa nu fie prea acru. Intr-un castron am...
Sarmale cu varza murata de vara
Varza se pregateste cu 4-5 zile inainte de a face sarmalele-oparim capatana de varza in apa cu sare si desfacem cu grija frunzele. Le rupem in marimea dorita pentru a face rulourile de sarmale. Pregatim un borcan mare sau o galeata -asezam foile facute gramajoare-pe fund si deasupra punem...
Supa de dovleac cu smantana
Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare. In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin). ...
Tarta cu bacon si sparanghel
Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500...
Mojito
Intr-un pahar mare punem lima taiata in bucati, spalata in prealabil (taiem pe lungime-apoi in sferturi si sferturile in jumate ). Adaugam zaharul galben si apoi menta rupta putin cu mana, zdrobim bine. Eu am ceva special cu care se zdrobeste lima pentru coctailuri-vedeti in fotografii. ...
Salata cu somon afumat si quinoa
Fierbem quinoa, jumate cana de quinoa se spala ff bine in apa rece si fierbem cu 1 pahar mare de apa pt cca 15 minute. Apoi racim. Fierbem ouale tari. Asamblam salata cu toate ingredientele reci: mixul de salata verde, rosiile cherry, branza taiata cunulete, somonul desfacut fasii, surimi...
Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate
Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze. Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea...
Orez cu peste si creveti
Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti congelati, ii lasam sa ii preparam abia la sfarsit. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt...
Desert branzoici
Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat. ...
Desert chec in trei culori
Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina amestecata cu praf de copt. Pregatim o forma de chec si o ungem cu margarina si o pudram cu faina;...
Salata cu creveti si surimi
Salata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite. Crevetii se decongeleaza la temperatura camerei si ii frigem in putin ulei de masline, usturoi si ardei iute. Dam deoparte sa se...
Orez cremos cu sparanghel si bacon
Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume. Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare putin, sa nu fie lemnoase tulpinile. Il taiem apoi in bucati dupa preferinta. Dar partea mai lemnoasa,...
Desert prajitura de portocale
Cum spuneam in introducere e o reteta ff simplu de facut si nu e nevoie de prea multe ingrediente. In vas am amestecat ouale cu zaharul, vanilia, coaja de portocale. Le-am mixat putin, am adaugat apoi restul ingredientelor: sucul de portocale, uleiul si faina amestecata cu fermentul. Am...
Sarmale cu piept de pui si ciuperci
Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata. Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul. Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si...
Bob cu carne de porc si carnati
Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert. Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se...
Desert prajitura cu capsuni
Separam ouale; batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul-continuam sa batem pana se topeste zaharul si e tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, vanilia, iaurtul ,praufl de copt stins cu zeama de lamaie si apoi turnam la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o...
Dorada la cuptor
Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am presarat cu sare, piper alb, ulei de masline si suc de lamaie proaspat. Am acoperit tava cu folie si am...
Desert orez cu lapte
Punem la fiert apa cu orezul si putina sare-lasam sa fiarba tare pana apa se evapora complet.Mai adaugam apa fierbinte, lasand sa fiarba la foc domol. Adaugam zaharul, coaja de lamaie, scortisoara in baton, si margarina, amestecam bine, incorporand ingredientele. Turnam laptele-si apoi...
Peste cu paste macaroni
Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se fierbe prea mult-cam 10 minute) se adauga un cub concentrat de peste sua fructe de mare. Stingem...
Desert budinca caramel
E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca Batem ouale cu zaharul. E important sa nu le batem mult, doar sa le amestecam cu telul usor, pana...
Tocana de miel
Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la calit. Lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam usturoiul pisat si cuisoarele - doar 2-3. Taiem...
Risotto cu ciuperci
Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul. Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca...
Iahnie de fasole cu pipote de pui
Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari; Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin...