Pieptul de pui il taiem cubulete si-l calim in putin ulei.
Ciupercile bine spalate,taiate in 4 le adaugam peste carne si le acoperim cu un capac.
Ceapa tocata marunt,morcovul si pastarnacul date pe razatoarea mica apoi ardeiul , se pun peste carne si ciuperci.Lasam la fc mic pana cand ceapa...
Pregatim un vas care poate fi introdus in cuptor(yena,ceramic,etc.) si-l ungem cu unt.
Luam aripioarele ,le spalam si le asezam in vasul de ceramica.
Cartofii ii spalam,ii curatam de coaja si incercam sa le facem mici crestaruri adanci prin care sa formam o stea.Ii asezam usor printre...
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte pentru a se inmuia.
A doua zi o spalam iarasi,si o punem la fiert pentru 40 minute schimband apa de 2 -3 ori in acest timp.Apoi punem si ciolanul in oala pentru a fierbe impreuna cu fasolea.
In acest timp pregatim ceapa taiata...
Pieptul de pui se spala,il intindem pe un pat de lemn,il acoperim cu o foaie,punga de plastic si batem usor cu ciocanul de snitele.Ungem carnea cu mustar in strat subtire si condimentam dupa gust.
Luam feliile de cascaval,apoi cele de kaiser,un alt rand va fi de ardei gogosar si le punem peste...
Carnea de vita se spala bine ,se taie in cubulete si se pune la fiert pentru 1 ora.Apa in care a fiert o strecuram si o punem aparte intr-un bol.
Se scoate carnea si se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa taiata marunt.se stinge cu vin,lasam cateva minute pana se evapora alcoolul si...
Desfacem varza foaie cu foaie si taiem nervurile groase.Oprim miezul verzie(acolo unde ne raman cateva frunze in manunchi si sunt foarte mici) pe care-l taiem marunt si-l asezam pe fundul vasului de lut presarand boabe de piper,foi de dafin si cateva crengute de cimbru.
Carnea se...
Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si framantam cateva minute(3-4)pana cand aluatul se desprinde de vas.Coca obtinuta se intinde pe masa de...
bucata de carne condimentata se pune pe gratarul bine incins(eu am folosit tigaia speciala tip gril).
orezul il spalam bine in 2 ape si apoi in punem putin la fiert(5 minute).
ardeiul spalat il taiem cubulete mici si impeuna cu orezul bine scurs punem intr-o craticoara unsa cu o...
Pieptul de pui spalat si condimentat dupa gust se taie in fasii de 5 cm,se da prin faina,ou si apoi prin pesmet fiind astfel pregatit pentru a fi prajit in ulei(putem folosi varianta de a fi ''scufundat'' rapid in baia de ulei fierbinte sau de a fi ''aburit'' in ulei putin si cu capacul bine...
muschiuletul de porc a fost taiat pe lungime si desfacut astfel incat am obtinut o fasie de vreo30 cm latime ci tot cam atat lungime pe care am batut-o putin apoi i-am adaugat un strat subtire si bine intins de mustar iute.am presarat sare si piper apoi
umplutura :feliile de cascaval...
pipotele si inimioarele se curata de pielite,se spala bine si se pun intr-o craticioara unde le calim cateva minute in putin ulei, apoi adaugam ceapa taiata marunt pe care o lasam pana se face aurie si stingem cu un pahar de apa si putina sare. Ardeiul il taiem in 4 si-l lasam sa fiarba pentru...
pentru umplutura :ceapa se caleste pana devine aurie,se adauga orezul pentru 2 minute amestecand continuu(ii dezvolta gustul foarte mult).scurgem uleiul ramas,lasam sa se raceasca,adaugam carnea, ouale batute,sarea,piperul,mirodenii dupa gust si astfel se formeaza compozitia pentru umplerea...
pieptul de pui se feliaza subtire si obtinem 7-8 bucati pe care le batem usor ca pentru snitele.
punem sare si piper dupa gust si ungem cu mustar fiecare felie de carne,apoi punem pe rand 1 felie de cascaval,una de kaiser si alta de ardei gogosar taiat fideluta,apoi cateva ciuperci taiate...
Sos cu ciuperci si piept de pui
Pieptul de pui il taiem cubulete si-l calim in putin ulei. Ciupercile bine spalate,taiate in 4 le adaugam peste carne si le acoperim cu un capac. Ceapa tocata marunt,morcovul si pastarnacul date pe razatoarea mica apoi ardeiul , se pun peste carne si ciuperci.Lasam la fc mic pana cand ceapa...
Aripioare la cuptor si cartofi stelute
Pregatim un vas care poate fi introdus in cuptor(yena,ceramic,etc.) si-l ungem cu unt. Luam aripioarele ,le spalam si le asezam in vasul de ceramica. Cartofii ii spalam,ii curatam de coaja si incercam sa le facem mici crestaruri adanci prin care sa formam o stea.Ii asezam usor printre...
Fasole cu ciolan afumat
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte pentru a se inmuia. A doua zi o spalam iarasi,si o punem la fiert pentru 40 minute schimband apa de 2 -3 ori in acest timp.Apoi punem si ciolanul in oala pentru a fierbe impreuna cu fasolea. In acest timp pregatim ceapa taiata...
Rulou din piept de pui si cartofi acordeon
Pieptul de pui se spala,il intindem pe un pat de lemn,il acoperim cu o foaie,punga de plastic si batem usor cu ciocanul de snitele.Ungem carnea cu mustar in strat subtire si condimentam dupa gust. Luam feliile de cascaval,apoi cele de kaiser,un alt rand va fi de ardei gogosar si le punem peste...
Mancare de masline cu carne de vita
Carnea de vita se spala bine ,se taie in cubulete si se pune la fiert pentru 1 ora.Apa in care a fiert o strecuram si o punem aparte intr-un bol. Se scoate carnea si se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa taiata marunt.se stinge cu vin,lasam cateva minute pana se evapora alcoolul si...
Sarmalute cu surprize si un om de zapada;)
Desfacem varza foaie cu foaie si taiem nervurile groase.Oprim miezul verzie(acolo unde ne raman cateva frunze in manunchi si sunt foarte mici) pe care-l taiem marunt si-l asezam pe fundul vasului de lut presarand boabe de piper,foi de dafin si cateva crengute de cimbru. Carnea se...
Craticioara cu surprize;)
Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si framantam cateva minute(3-4)pana cand aluatul se desprinde de vas.Coca obtinuta se intinde pe masa de...
Pulpa de porc la gratar cu orez si ardei in 3 culori
bucata de carne condimentata se pune pe gratarul bine incins(eu am folosit tigaia speciala tip gril). orezul il spalam bine in 2 ape si apoi in punem putin la fiert(5 minute). ardeiul spalat il taiem cubulete mici si impeuna cu orezul bine scurs punem intr-o craticoara unsa cu o...
Piept de pui cu sos alb
Pieptul de pui spalat si condimentat dupa gust se taie in fasii de 5 cm,se da prin faina,ou si apoi prin pesmet fiind astfel pregatit pentru a fi prajit in ulei(putem folosi varianta de a fi ''scufundat'' rapid in baia de ulei fierbinte sau de a fi ''aburit'' in ulei putin si cu capacul bine...
Rulada din muschiulet de porc
muschiuletul de porc a fost taiat pe lungime si desfacut astfel incat am obtinut o fasie de vreo30 cm latime ci tot cam atat lungime pe care am batut-o putin apoi i-am adaugat un strat subtire si bine intins de mustar iute.am presarat sare si piper apoi umplutura :feliile de cascaval...
Pipotele si inimioare servite in vas de lemn
pipotele si inimioarele se curata de pielite,se spala bine si se pun intr-o craticioara unde le calim cateva minute in putin ulei, apoi adaugam ceapa taiata marunt pe care o lasam pana se face aurie si stingem cu un pahar de apa si putina sare. Ardeiul il taiem in 4 si-l lasam sa fiarba pentru...
Sarmalute in vas de lemn ;)
pentru umplutura :ceapa se caleste pana devine aurie,se adauga orezul pentru 2 minute amestecand continuu(ii dezvolta gustul foarte mult).scurgem uleiul ramas,lasam sa se raceasca,adaugam carnea, ouale batute,sarea,piperul,mirodenii dupa gust si astfel se formeaza compozitia pentru umplerea...
Rulouri din piept de pui invelite cu prosciutto
pieptul de pui se feliaza subtire si obtinem 7-8 bucati pe care le batem usor ca pentru snitele. punem sare si piper dupa gust si ungem cu mustar fiecare felie de carne,apoi punem pe rand 1 felie de cascaval,una de kaiser si alta de ardei gogosar taiat fideluta,apoi cateva ciuperci taiate...