claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI141
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv bilute fantezie

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2020

Telemeaua si cascavalul le dăm pe razatoarea măruntă. Tocam partea alba de la ceapa verde cat mai mărunt. Punem într-un bol fagarasul, telemeaua, cascavalul, piper, ceapa, smantana, sara daca mai este nevoie si amestecăm bune ca sa se omogenizeze. Luam ghemotoace din compoziție si...

Puricei cu slaninuta afumata

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2020

Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Nu va spun cum poate sa miroasa... Cand s-a rumenit mamaliga, batem ouale cu sare si piper ca pt...

Aperitiv rulouri pt mic dejun cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2020

Incepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu  feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de sunca si una de cascaval, rulam strans si prindem cu o scobitoare. Continuam pana terminam...

Omleta delicioasa

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2019

Punem la incins uleiul; intre timp feliem carnatul. Il punem la prajit, apoi cand este gata, punem usturoiul si rosiile taiate bucati micute. Ouale le batem cu cele 2 linguri de lapte, cu sare si piper. Turnam ouale batute peste carnatii cu rosii si coacem pe ambele parti pana se rumeneste...

Aperitiv cornuri cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2019

Coca gata crescuta o întindem subțire, o tăiem in triunghiuri. Ungem fiecare țriunghi cu ketchup, punem câteva fasiute de sunca, un mot de mozarella si rulam. Lasam sa creasca vreo juma de ora, apoi ungem cu ou batut, presaram oregano si mozarella si dam la cuptor pana se rumenesc...

Aperitiv mamaliga in straturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2019

Începem mâncarea noastră cu mămăliga.  Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi punem restul de mălai si lăsăm să fiarbă bine, amestecând din cand in cand. Trebuie să...

Aperitiv pinguini simpatici

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2019

Fierbem ouăle in apa cu sare cca 7 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja cu grija sa nu le rupem.  Intindem cu lingura mascarpone pe o farfurie, apoi presam niste telemea rasa ca sa cream decorul de basm. Punem cate 2 oua pe o scobitoare, iar in varf plasam o jumatate...

Aperitiv saleuri cu telemea si seminte

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2019

Aluatul dezghetat il tăiem fasii de cca 1 cm. Ungem aluatul cu ou batut, presaram semintele apoi razuim branza din belsug. Așezăm fasiile in tava si lăsăm la cuptor cca 20 minute. Servim cu pofta lângă o bere rece!

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2019

Ouale le fierbem în apă cu sare cca 8-10 minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le curățăm de coaja cu grija ca sa nu le rupem. Le tăiem pe fiecare in jumate. Scoatem  gălbenușurile  într-un castron, apoi le pasam bine cu furculita. Adăugăm pateu de ficat,...

Aperitiv saleuri cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2017

Aluatul dezghetat il asezam pe masa, il ungem cu ou, asezam feliile de sunca, apoi peste ele venim cu feliile de branza, iar deasupra cu cea de-a doua foaie de aluat. Taiem cu grija, fasii late de cca 1,5 cm-  ies cam 11-12 bucati. Le asezam pe hartie de copt, ungem cu ou batut, presaram...

Aperitiv trandafiri picanti

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Desfacem aluatul, il taiem in doua, apoi taiem fasii late de cca.1,5 cm. Salamul, fiind felia mare, il taiem in doua. Ungem cu ou batut fasia de aluat, punem salamul, apoi rulam sul. Asezam sulul invers pe tava tapetata cu hartie de copt. Presaram cateva cristale de sare...

Aperitiv langosi cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2017

Framantam un aluat din ingredientele enumerate si il lasam la dospit vreo 40 minute. Branza dulce o amestecam cu ouale batute si cu telemeaua rasa marunt. Intindem aluatul cat mai subtire, portionam, punem umplutura in interior si presam ca sa nu se desfaca la prajit. Prajim langosii in...

Platou rece

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2016

Luam mamaliga rece din frigider si o feliem, taiem slaninuta feliute mici, telemeaua o taiem in bucati, ceapa o taiem in patru ,o clatim intrun jet apa rece si o presaram cu sare. Asezam totul pe un  taler de lemn si trecem LA masa. Pofta buna!  

Chiftele din carne de porc

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2016

Spalam carnea si o taiem fasii; curatam legumele si le portionam sa intre  in masina de tocat. Dam carnea si legumele prin masina, adaugam morcovul ras marunt si usturoiul, portivim de sare si piper, punem cimbrul si maggi, spargem ouale si amestecam cu spor; punem si mararul si mai...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2016

Punem la  fiert  apa  intro oala mai larga; curatam conopida si o desfacem in buchetele. Cand clocoteste APA, punem sare si conopida. Fierbem cateva minute pana se patrunde conopida, apoi lasam LA racit. Batem ouale( EU am folosit vreo 5) cu sare si condiment de gratar,pregatim...

Castane coapte

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2016

Msi intai ma crestat castanele in 3 locuri cu un cutit ascutit ca sa nu pocneasca de la caldura. Apoi am scos o tava in care am asezat toate castanele. Le-am stropit cu APA si le-am DAT la cuptor. Din cand in cand mai amestecam in ele si mai stropeam Putin cu APA. Tot ASA pana au prins  o...

Salata de telina si morcov

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2016

Curățam legumele de coajă și le spălăm. Le dam pe razătoare, apoi le sărăm și punem oțet după preferință. Lăsăm la rece cca o ora legumele să își tragă sare și otet. Dacă avem treabă, putem să le facem și mai târziu. Le stoarcem bine de zeamă...

Omleta Pizza

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2014

Batem ouale impreuna cu laptele si praful de sare. Incingem uleiul intro tigaie si perpelim putin feliutele de salam, avand grija sa le asezam sub foma de raze.Turman cu grija amestecul de oua si tinem pe foc pana se rumeneste pe o parte, apoi cu grija intoarcem ca pe clatita si rumenim si pe...

Saleuri cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2014

Aluatul de foietaj il dezghetam in frigider - il punem de seara, iar dimineata e numai bun de lucrat cu el. Despachetam aluatul si il taiem in fasii lungi de cca 15 cm si late cam de 1 cm. Ungem cu ou batut -  aici eu am avut un ajutor de nadejde , radem branza din belsug si putin...

Chifla umpluta cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2014

Batem oul cu furculita ca pentru omleta cu sare si piper dupa gust ;amestecam usor cu  branza Almete; adaugam sunca taiata cubulete, branza de burduf si si cascavalul omogenizam usor. Decupam un capar din chifla, apoi punem compozitia de oul mai radem putin cascaval deasupra si...

Cartofi noi condimentati

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2014

Cartofii in spalam bine cu apa si ii frecam cu un burete abraziv sa indepartam pe cat se poate cojita. Punem uleiul in cratia apoi cartofii spalati. Presaram toate condimentele si sarea si amestecam bine ca sa se acopere unniform. Adaugam apa pe o parte a cratitei ca sa nu...

Drob cu ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2014

Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile. Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de...

Oua pentru Pasti

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2014

Ouale se spala bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat, intr-o craticioara punem la fiert apa,cu sare, 3 linguri de otet si culoare dintr-un pliculet - fiecare culoare se face separat. Cand sunt gata fierte, ouale se pun in vopseaua fierbinte si se tin acolo cca 5-10 minute, in...

Ciuperci inabusite

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2013

Spalam ciupercile si le curatam de pielite; eu una am ceva timp de cand nu mai curat pielitele, dar am grija sa le spal bine cu un burete de vase. Tocam ciupercile feliute; punem uleiul la incins si adaugam usturoiul zdrobit cu cutitul, dupa care punem ciupercile; lasam sa fiarba, amestecand...

Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2013

PINGUINI: Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem  burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele picioarelor, apoi trecem la umplerea maslinelor cu icre. Prindem o maslina intreaga cu una crestata si cu o felie...

Melcisori si ciupercute

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2013

Ciupercute: Ouale se fierb tare, se decojesc si se taie pe din doua pe orizontala ;la fel si rosiile, pe care le scobim. Scoatem galbenusurile fierte si le pasam cu furculita. Calim ceapa si usturoiul tocate marunt in unt, dupa care adaugam ficateii de pui; ii tinem pe foc pana se...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]