Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet , cu un pic de sare.
Cat timp fierb pastele macinam miezul de nuca.
Siropul : intr-o craticioara punem zaharul pentru a se topi si carameliza peste zahar adaugam 30 -40 ml. apa si lasam sa se topeasca , dupa topirea zaharului adaugam si...
Prima data se curata scoicile de alge si nisip, le spalam bine.
Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile...
Taiati slaninuta in patratele si puneti-o la prajit impreuna cu uleiul de masline la foc mediu ( nu prajiti tare slaninuta). Dupa ce s-a prajit dati-o de pe foc si tineti-o calda.
Puneti spaghetele la fiert in apa sarata cu un pic de ulei .
Bateti galbenusurile intr-un castronel cu...
Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa)....
Intr-o oala punem la fiert apa cu un pic de sare , cand incepe sa fiarba apa punem pastele la fiert.
Dupa fierbere le scurgem de apa si le amestecam cu sosul ragu ( e bine sa folositi sos ragu facut in casa pentru ca nu contine conservanti ) .
Ungem o tava cu sos besciamella si asezam...
Paste cu nuca si sos caramel
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet , cu un pic de sare. Cat timp fierb pastele macinam miezul de nuca. Siropul : intr-o craticioara punem zaharul pentru a se topi si carameliza peste zahar adaugam 30 -40 ml. apa si lasam sa se topeasca , dupa topirea zaharului adaugam si...
Paste cu scoici
Prima data se curata scoicile de alge si nisip, le spalam bine. Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile...
Spaghetti alla carbonara
Taiati slaninuta in patratele si puneti-o la prajit impreuna cu uleiul de masline la foc mediu ( nu prajiti tare slaninuta). Dupa ce s-a prajit dati-o de pe foc si tineti-o calda. Puneti spaghetele la fiert in apa sarata cu un pic de ulei . Bateti galbenusurile intr-un castronel cu...
Lasagna italiana
Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu amestecat cu sos besciamella ( de ce amestecam sosurile? pentru ca lasagnea iese mai gustoasa)....
Paste la cuptor a la " brunetica"
Intr-o oala punem la fiert apa cu un pic de sare , cand incepe sa fiarba apa punem pastele la fiert. Dupa fierbere le scurgem de apa si le amestecam cu sosul ragu ( e bine sa folositi sos ragu facut in casa pentru ca nu contine conservanti ) . Ungem o tava cu sos besciamella si asezam...