publicat la 07.03.2012
publicat la 07.03.2012
publicat la 02.03.2012
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Umbrelute de pui cu pesmet si susam
Pieptul de pui il dezosam, il spalam si il tocam marunt prin masina de tocat. Cartofii, ceapa si dovlecelul le curatam , le spalam si le tocam marunt prin masina de tocat. Intr-un bol adaugam carnea, legumele ( scurse de zeama), oul, pesmet, sare dupa gust, piper , amestecam bine pentru a...
Sarmalute in foi de vita
Curatam si spalam toate legumele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si legumele si le calim, adaugam orezul spalat lasam circa 2 minunte si adaugam bulionul diluat cu un pic de apa, condimentele si lasam cam 5-10 minunte, dupa care lasam la racit. Carnea o tocam cu tot cu...
Pollo alla cacciatora ( pui vanat )
Intr-o tigaie punem uleiul , aromele si legumele spalate si taiate mai mediu. Puiul il taiem , il parlim , il spalam si il punem pe un servet pentru a-l usca de apa , il punem in tigaie alaturi de legume si lasam la prajit ( dar nu tare). Varsam vinul peste carne , presaram sare...
Budinca de orez cu tocanita
Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline. Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine, dupa care stingem cu un pahar de vin si adaugam rosiile tocate marunt, sarea si piperam dupa gust,...
Cotlete ca in " Hateg"
Am prajit cotletele in uleiul incins de masline. Am curatit ceapa , am taiat-o marunt, am calit-o in ulei cu kaizerul taiat felioare. Am taiat rosiile felii , ardeii fideluta si le-am adaugat peste ceapa si slaninuta. Am presarat sare si boia dupa gust si...
Chiftelute
Curatam legumele de coaja, le spalam si le dam prin razatoarea cea mica , le scurgem de zeama si le asezam intr-un bol. Adaugam carnea tocata , ouale, grisul, mararul, sare, piper si amestecam bine pentru a se incorpora bine toate ingredientele. Incingem o tigaie cu ulei si modelam cu...
Riso con zucca e ali di pollo
Intr-o oala pui aripile de pui la fiert cu delicatul. In alta oala pui la fiert 150 g de dovleac curatat, spalat si taiat patratele Intr-o tigaie topesti untul si adaugi ceapa taiata marunt. Cand ceapa este destul de calita ( dar nu rumena) adaugam orezul si restul de dovleac taiat patratele ....
Mici facuti in casa
Carnea o toci prin masina de tocat prin sita cea mai mica sau prin robotul de bucatarie si o amesteci cu sarea si bicarbonatul , o framanti bine si o lasi la frigider cam 5 ore , acoperita cu pelicula. Dupa ce au trecut cele 5 ore adaugi la carne lingurita de boia, piperul,...
Pui pe pat de sare
Taiem puiul ( daca sant pulpe sau copanele nu le taiem ) il parlim , il spalam, il condimentam cu un pic de piper fara sare, pentru ca o sa isi traga sarea necesara de la patul de sare . Intr-o tava asezam un strat de sare grunjos cam de vreo 2-3 degete grosime si asezam bucatile de carne....
"Vitello tonnato"
Intr-o oala punem la fiert carnea cu condimente si cele 2 foi de dafin , lasam carnea la fiert pentru circa 1 ora jumate sau 2 ore. Dupa ce carnea a fiert o lasam la racit. Intre timp pregatim sosul. tonul cu 3-4 capere , maioneza, sare , piper si zeama de lamaie sau otetul le da-m prin...