Beneficiile semintelor de dovleac - Afla de ce este bine sa le incluzi in alimentatia ta!
Postat de: Retete_gustoase in LegumeCum sa faci un sos de rosii gustos - Reteta simpla de baza
Postat de: Retete_gustoase in LegumeSosul de roșii este un ingredient esențial în multe bucătării din întreaga lume, fiind baza multor preparate delicioase precum paste, pizza și tocănițe. Aromat, versatil și ușor de...Citeste continuarea
Tu stii care este diferenta nutritionala intre ceapa rosie si ceapa normala?
Postat de: Bucataras in LegumeCeapa rosie sau ceapa normala, care e alegerea ta? Parca langa o slaninuta, merge ceapa rosie, dar langa o fasolica merge ceapa normala. Haideti sa vedem care-s diferentele nutritionale intre cele...Citeste continuarea
Legumele în patiserie
Postat de: RODIMUR in LegumeAm găsit pe un site francez un punct de vedere referitor la acest subiect și m-am gândit că ar fi interesant de împărtașit și altora...Citeste continuarea
Cartofii cei de toate zilele...
Postat de: RODIMUR in LegumePentru că aproape nu este zi fără cartofi în meniu, m-am gândit că ar fi interesant de aflat cum s-a impus această legumă, ieftină și bună, pe mesele europenilor.Citeste continuarea
20 de retete pe care le poti pregati cu dovlecel - leguma vedeta a sezonului de vara
Postat de: Bucataras in LegumeLegumele preferate ale francezilor
Postat de: RODIMUR in LegumeSe pare că, în conformitate cu statisticile, francezii mănâncă mai puține fructe și legume decât românii, iar de vină sunt...prețurile!Citeste continuarea
Verdeturi de primavara - Loboda
Postat de: claudiaO in LegumeSa continuam seria "verziturilor de primavara"...cu loboda...atat de buna in ciorbe...fie ea verde, fie rosie...Citeste continuarea
Verdeturi de primavara - Stevia
Postat de: claudiaO in LegumeStevia este o planta foarte des intalnita in Romania insa beneficiile ei nu sunt atat de cunoscute in si apreciate la fel cum erau pe vremea bunicilor. Acestia stiau de portia de sanatate pe care...Citeste continuarea
VERZITURI DE PRIMAVARA - LEURDA
Postat de: claudiaO in LegumeDaca tot am amintit zilele trecute despre minunile primaverii - verdeturile - m-am gandit sa va aduc cateva randuri despre leurda - sau asa numiul USTUROI AL URSILOR :)Citeste continuarea
VERZITURI DE PRIMAVARA...SPANACUL
Postat de: claudiaO in LegumeFiindca tot ne aflam in postul Pastelui si este timpul verziturilor de primavera, m-am gandit ca ar fi bine sa stim cate ceva despre calitatile spanacului.Citeste continuarea
Pizza Prosciutto e Funghi si beneficiile ciupercilor din compozitia sa
Postat de: RadaMateescu in LegumePizza Prosciutto e Funghi poate fi incadrata perfect in tiparul de pizza clasica si o putem gasi in orice meniu cu preparate italienesti. Iata beneficiile ciupercilor pe care le contine acest...Citeste continuarea
Spanacul, sanatate verde
Postat de: RadaMateescu in LegumeAici gasesti totul despre spanac si o reteta delicioasa de pizza cu spanac si usturoi.Citeste continuarea
Vinetele si beneficiile lor. Pizza cu vinete si parmezan
Postat de: RadaMateescu in LegumeDespre vinete se stie ca reduc riscul de dezvoltare a cancerului, ajuta la pierderea kilogramelor in plus, lupta impotriva diabetului de tip 2, fiind, totodata, benefice pentru sanatatea pielii si...Citeste continuarea
IARBA GRASA-buruiana de leac
Postat de: ligia_hansyy in LegumeBuruienile din gradina noastra sunt considerate ierburi "de leac",iar noi le ocolim .Citeste continuarea
Rosiile
Postat de: SanatateAcasa in LegumeApreciate de bucatari pentru izul fresh pe care il confera mancarii, nuanta de un rosu rubiniu si gustul de un dulce patimas, rosiile sunt totodata si alimentele care stau pe buzele multora dintre...Citeste continuarea
Castravetele, benefic in orice anotimp
Postat de: Elena_Daria in LegumeCastravetele este alimentul ideal pentru vara. Poti sa il mananci ca o simpla gustare cu sare si piper, il poti gati sau adauga in salate. Are un continut ridicat de apa iar efectele racoritoare...Citeste continuarea
Broccoli, leguma miraculoasa
Postat de: gurita_ta2005 in LegumeBroccoli este o leguma cunoscuta inca din timpul Imperiului Roman. Numele sau englez deriva din italianul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si...Citeste continuarea
Sfecla rosie - medicamant de exceptie (II)
Postat de: MotanLaOale in LegumeEste partea mai interesanta a articolului.Citeste continuarea
Sfecla rosie - medicamant de exceptie (I)
Postat de: MotanLaOale in LegumeAm primit acest articol si mi s-a parut foarte interesant si am zis sa va impartasesc si voua. Stiind ca nu prea aveti rabdare la citit l-am impartit in doua parti.Citeste continuarea
Porumbul, o sursa de vitamine, minerale si fibre
Postat de: gurita_ta2005 in LegumePorumbul, este planta din familia graminee care si-a gasit intrebuintarea in bucataria traditionala romaneasca. Originar din America Centrala, unde aztecii il considerau obiect de cult si de...Citeste continuarea
Legumele
Postat de: gurita_ta2005 in LegumeLegumele reprezinta produse de origine vegetala cu o larga întrebuintare în alimentatie. Ele sunt bogate în substante nutritive. Procentul de glucide variaza în functie de specie. Glucidele se...Citeste continuarea