Legume

 Cauta » 

Cum sa faci un sos de rosii gustos - Reteta simpla de baza

Postat de: Retete_gustoase in Legume

Sosul de roșii este un ingredient esențial în multe bucătării din întreaga lume, fiind baza multor preparate delicioase precum paste, pizza și tocănițe. Aromat, versatil și ușor de...Citeste continuarea

Tu stii care este diferenta nutritionala intre ceapa rosie si ceapa normala?

Postat de: Bucataras in Legume

Ceapa rosie sau ceapa normala, care e alegerea ta? Parca langa o slaninuta, merge ceapa rosie, dar langa o fasolica merge ceapa normala. Haideti sa vedem care-s diferentele nutritionale intre cele...Citeste continuarea

Legumele în patiserie

Postat de: RODIMUR in Legume

Am găsit pe un site francez un punct de vedere referitor la acest subiect și m-am gândit că ar fi interesant de împărtașit și altora...Citeste continuarea

Cartofii cei de toate zilele...

Postat de: RODIMUR in Legume

Pentru că aproape nu este zi fără cartofi în meniu, m-am gândit că ar fi interesant de aflat cum s-a impus această legumă, ieftină și bună, pe mesele europenilor.Citeste continuarea

Legumele preferate ale francezilor

Postat de: RODIMUR in Legume

Se pare că, în conformitate cu statisticile, francezii mănâncă mai puține fructe și legume decât românii, iar de vină sunt...prețurile!Citeste continuarea

Verdeturi de primavara - Loboda

Postat de: claudiaO in Legume

Sa continuam seria "verziturilor de primavara"...cu loboda...atat de buna in ciorbe...fie ea verde, fie rosie...Citeste continuarea

Verdeturi de primavara - Stevia

Postat de: claudiaO in Legume

Stevia este o planta foarte des intalnita in Romania insa beneficiile ei nu sunt atat de cunoscute in si apreciate la fel cum erau pe vremea bunicilor. Acestia stiau de portia de sanatate pe care...Citeste continuarea

VERZITURI DE PRIMAVARA - LEURDA

Postat de: claudiaO in Legume

Daca tot am amintit zilele trecute despre minunile primaverii - verdeturile - m-am gandit sa va aduc cateva randuri despre leurda - sau asa numiul USTUROI AL URSILOR :)Citeste continuarea

VERZITURI DE PRIMAVARA...SPANACUL

Postat de: claudiaO in Legume

Fiindca tot ne aflam in postul Pastelui si este timpul verziturilor de primavera, m-am gandit ca ar fi bine sa stim cate ceva despre calitatile spanacului.Citeste continuarea

Pizza Prosciutto e Funghi si beneficiile ciupercilor din compozitia sa

Postat de: RadaMateescu in Legume

Pizza Prosciutto e Funghi poate fi incadrata perfect in tiparul de pizza clasica si o putem gasi in orice meniu cu preparate italienesti. Iata beneficiile ciupercilor pe care le contine acest...Citeste continuarea

Spanacul, sanatate verde

Postat de: RadaMateescu in Legume

Aici gasesti totul despre spanac si o reteta delicioasa de pizza cu spanac si usturoi.Citeste continuarea

Vinetele si beneficiile lor. Pizza cu vinete si parmezan

Postat de: RadaMateescu in Legume

Despre vinete se stie ca reduc riscul de dezvoltare a cancerului, ajuta la pierderea kilogramelor in plus, lupta impotriva diabetului de tip 2, fiind, totodata, benefice pentru sanatatea pielii si...Citeste continuarea

IARBA GRASA-buruiana de leac

Postat de: ligia_hansyy in Legume

Buruienile din gradina noastra sunt considerate ierburi "de leac",iar noi le ocolim .Citeste continuarea

Rosiile

Postat de: SanatateAcasa in Legume

Apreciate de bucatari pentru izul fresh pe care il confera mancarii, nuanta de un rosu rubiniu si gustul de un dulce patimas, rosiile sunt totodata si alimentele care stau pe buzele multora dintre...Citeste continuarea

Castravetele, benefic in orice anotimp

Postat de: Elena_Daria in Legume

Castravetele este alimentul ideal pentru vara. Poti sa il mananci ca o simpla gustare cu sare si piper, il poti gati sau adauga in salate. Are un continut ridicat de apa iar efectele racoritoare...Citeste continuarea

Broccoli, leguma miraculoasa

Postat de: gurita_ta2005 in Legume

Broccoli este o leguma cunoscuta inca din timpul Imperiului Roman. Numele sau englez deriva din italianul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si...Citeste continuarea

Sfecla rosie - medicamant de exceptie (I)

Postat de: MotanLaOale in Legume

Am primit acest articol si mi s-a parut foarte interesant si am zis sa va impartasesc si voua. Stiind ca nu prea aveti rabdare la citit l-am impartit in doua parti.Citeste continuarea

Porumbul, o sursa de vitamine, minerale si fibre

Postat de: gurita_ta2005 in Legume

Porumbul, este planta din familia graminee care si-a gasit intrebuintarea in bucataria traditionala romaneasca. Originar din America Centrala, unde aztecii il considerau obiect de cult si de...Citeste continuarea

Legumele

Postat de: gurita_ta2005 in Legume

Legumele reprezinta produse de origine vegetala cu o larga întrebuintare în alimentatie. Ele sunt bogate în substante nutritive. Procentul de glucide variaza în functie de specie. Glucidele se...Citeste continuarea

 Cauta » 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]