Intr-un vas sfaramam branza cu furculita si o amestecam cu chimenul si cca 1 lingura de mac.Amestecam bine si adaugam ouale batute si untul taiat cubulete.Treptat incorporam faina pana rezulta un aluat elastic si nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider min 30 min...
Dam branza prin razatoare.Peste branza adaugam cca 200 g faina,chimen,un praf de sare si amestecam.Facem gaura in mijloc adaugam untul moale,untura si drojdia dizolvata in putin apa.
Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini.Invelim in folie alimentara si dam la rece 30...
Bucatile de cascaval le trecem prin faina pe toate partile.Apoi le trecem prin ouale batute si pesmet.Si le mai trecem inca o data prin ou si prin pesmet.
Astfel obtinem o crusta frumoasa. Repetam cu toate bucatile de cascaval pana terminam. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand este incins...
Faina o cernem intr-un bol mai mare.Facem o gaura in mijloc si adaugam margarina,oul batut,sarea,drojdia dizolvata in putin lapte,1 lingura chimen.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini(daca mai este nevoie mai adaugam lapte).
Invelim coca si dam la rece cca 30 min.
Infainam masa si...
Cascavalul il dam prin razatoarea mare.Adaugam untul topit si sarea dupa gust.Amestecam bine compozitia si adaugam miezul de lapte tocat impreuna cu patrunjelul spalat si taiat.
Pregatim o bucata de folie de aluminiu o ungem cu ulei peste tot si intindem tot cascavalul deasupra cu lingura....
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare dupa care adaugam galbenusurile, mixand dupa fiecare, iaurtul, pasta de ardei, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeste frumos. Cand este gata o rulam...
Faina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute
Carnatii ii vom taia bucati mai mari
Intindem...
Blat -topim untul la foc mic, dupa care adaugam faina si omogenizam. Adaugam laptele amestecand mereu ,lasam sa fiarba pana se ingroasa. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, sare dupa gust si omogenizam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, deasupra la...
Fierbem ouale 10 minute dupa care le punem in apa rece.Le curatam de coaja si le dam prin faina.
Amestecam carnea tocata cu mustarul si oul batut.Adaugam patrunjelul taiat,boia de ardei,4 linguri faina,sare si piper dupa gust.Le amestecam bine impreuna.Impartim compozitia in 6....
Intr-un bol mixam ouale cu sarea. Adaugam uleiul si treptat laptele. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cascavalul dat prin razatoare din care am oprit putin ca sa pun deasupra si omogenizam.
Tapetam tava de briose cu hartiute si punem din compozitie. Deasupra am adaugat felii de...
Soia o punem intr-un bol cu apa la hidratat. Morcovul, frunzele de ceapa verde, patrunjelul, piciorusele de la ciuperci le trecem prin robot si le maruntim.
Intr-un bol adaugam soia stoarsa de apa, amestecul de morcovi, oul, usturoiul pisat si condimentele dupa gust. Amestecam bine si umplem...
Fierbem ouale in apa 10 minute. Le scoatem si adaugam apa rece peste. Le decojim si le taiem in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile usor.
Amestecam margarina cu lingura de mustar si galbenusurile de la oua. Amestecam foarte bine compozitia dupa care adaugam pateul si omogenizam. Adaugam...
Eu am avut piept de pui de la tara, de asta am pus 3 si nu 1 piept de pui pentru ca is mai mici. Spalam piepturile de pui si le punem pe un servetel absorbant.
Luam punga de cereale de porumb o rasturnam intr-un bol si o pisam, batem ouale cu putina sare, putin praf de usturoi si un plic...
Eu am folosit gogosari din otet. Deci, mai intai ii scoatem din otet, ii spalam cu apa si ii lasam sa se scurga. Curatam ceapa o taiem bucati si o adaugam in tigaie. Taiem bucatile de slanina si le adaugam peste ceapa si le calim putin in ulei. Adaugam ouale batute bine. Le lasam sa se caleasca...
Cernem faina si amestecam cu sarea, zaharul si drojdia. Adaugam uleiul si berea. Incepem sa framantam un aluat nelipicios (daca mai este nevoie adaugam apa calduta sau bere). Acoperim si lasam la dospit cca 30 min.
Intre timp taiem cubulete salamul, baconul si slanina si le amestecam....
Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii dam prin razatoare (sau cu robotul cum am folosit eu). Ii scurgem bine si adaugam morcovul dat prin razatoare. Ceapa data prin razatoare si scursa bine, adaugam usturoiul pisat si restul de ingrediente si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider cca 30...
Ficatul se spala si se pune sa fiarba in clocot. Calim ceapa si usturoiul in untul topit. Adaugam ficatul si lasam sa se caleasca impreuna. Adaugam vinul, condimentele si 100 ml apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul. Lasam sa se raceasca dupa care il pisam cu blenderul iar la final adaugam...
Curatam ciupercile si le spalam dupa care le stergem,rupem piciorusele de la ciuperci si le tocam marunt(eu le/am tocat cu robotul).Ceapa si usturoiul il tocam marunt dupa care le calim in putin ulei.Adaugam morcovul dat prin razatoare,ciupercile tocate,carnea si lasam sa se caleasca...
Aperitiv saratele
Intr-un vas sfaramam branza cu furculita si o amestecam cu chimenul si cca 1 lingura de mac.Amestecam bine si adaugam ouale batute si untul taiat cubulete.Treptat incorporam faina pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider min 30 min...
Saratele cu telemea
Dam branza prin razatoare.Peste branza adaugam cca 200 g faina,chimen,un praf de sare si amestecam.Facem gaura in mijloc adaugam untul moale,untura si drojdia dizolvata in putin apa. Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini.Invelim in folie alimentara si dam la rece 30...
Cascaval pane
Bucatile de cascaval le trecem prin faina pe toate partile.Apoi le trecem prin ouale batute si pesmet.Si le mai trecem inca o data prin ou si prin pesmet. Astfel obtinem o crusta frumoasa. Repetam cu toate bucatile de cascaval pana terminam. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand este incins...
Covrigei
Faina o cernem intr-un bol mai mare.Facem o gaura in mijloc si adaugam margarina,oul batut,sarea,drojdia dizolvata in putin lapte,1 lingura chimen.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini(daca mai este nevoie mai adaugam lapte). Invelim coca si dam la rece cca 30 min. Infainam masa si...
Rulada de pateu
Cascavalul il dam prin razatoarea mare.Adaugam untul topit si sarea dupa gust.Amestecam bine compozitia si adaugam miezul de lapte tocat impreuna cu patrunjelul spalat si taiat. Pregatim o bucata de folie de aluminiu o ungem cu ulei peste tot si intindem tot cascavalul deasupra cu lingura....
Rulada cu branza
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare dupa care adaugam galbenusurile, mixand dupa fiecare, iaurtul, pasta de ardei, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeste frumos. Cand este gata o rulam...
Carnati in aluat
Faina o amestecam cu praful de copt, sare si facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul batut, untul si uleiul dupa care vom adauga treptat iaurtul si vom framanta o coca nelipicioasa, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 minute Carnatii ii vom taia bucati mai mari Intindem...
Rulada aperitiv
Blat -topim untul la foc mic, dupa care adaugam faina si omogenizam. Adaugam laptele amestecand mereu ,lasam sa fiarba pana se ingroasa. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, sare dupa gust si omogenizam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, deasupra la...
Oua scotiene
Fierbem ouale 10 minute dupa care le punem in apa rece.Le curatam de coaja si le dam prin faina. Amestecam carnea tocata cu mustarul si oul batut.Adaugam patrunjelul taiat,boia de ardei,4 linguri faina,sare si piper dupa gust.Le amestecam bine impreuna.Impartim compozitia in 6....
Briose cu cascaval
Intr-un bol mixam ouale cu sarea. Adaugam uleiul si treptat laptele. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cascavalul dat prin razatoare din care am oprit putin ca sa pun deasupra si omogenizam. Tapetam tava de briose cu hartiute si punem din compozitie. Deasupra am adaugat felii de...
Ciuperci umplute cu soia
Soia o punem intr-un bol cu apa la hidratat. Morcovul, frunzele de ceapa verde, patrunjelul, piciorusele de la ciuperci le trecem prin robot si le maruntim. Intr-un bol adaugam soia stoarsa de apa, amestecul de morcovi, oul, usturoiul pisat si condimentele dupa gust. Amestecam bine si umplem...
Oua umplute
Fierbem ouale in apa 10 minute. Le scoatem si adaugam apa rece peste. Le decojim si le taiem in jumatate pe lungime. Scoatem galbenusurile usor. Amestecam margarina cu lingura de mustar si galbenusurile de la oua. Amestecam foarte bine compozitia dupa care adaugam pateul si omogenizam. Adaugam...
Snitele cu fulgi porumb
Eu am avut piept de pui de la tara, de asta am pus 3 si nu 1 piept de pui pentru ca is mai mici. Spalam piepturile de pui si le punem pe un servetel absorbant. Luam punga de cereale de porumb o rasturnam intr-un bol si o pisam, batem ouale cu putina sare, putin praf de usturoi si un plic...
Omleta cu gogosari
Eu am folosit gogosari din otet. Deci, mai intai ii scoatem din otet, ii spalam cu apa si ii lasam sa se scurga. Curatam ceapa o taiem bucati si o adaugam in tigaie. Taiem bucatile de slanina si le adaugam peste ceapa si le calim putin in ulei. Adaugam ouale batute bine. Le lasam sa se caleasca...
Chifle umplute
Cernem faina si amestecam cu sarea, zaharul si drojdia. Adaugam uleiul si berea. Incepem sa framantam un aluat nelipicios (daca mai este nevoie adaugam apa calduta sau bere). Acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Intre timp taiem cubulete salamul, baconul si slanina si le amestecam....
Chiftele de cartofi
Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii dam prin razatoare (sau cu robotul cum am folosit eu). Ii scurgem bine si adaugam morcovul dat prin razatoare. Ceapa data prin razatoare si scursa bine, adaugam usturoiul pisat si restul de ingrediente si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider cca 30...
Pate de ficat de pui
Ficatul se spala si se pune sa fiarba in clocot. Calim ceapa si usturoiul in untul topit. Adaugam ficatul si lasam sa se caleasca impreuna. Adaugam vinul, condimentele si 100 ml apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul. Lasam sa se raceasca dupa care il pisam cu blenderul iar la final adaugam...
Ciuperci umplute
Curatam ciupercile si le spalam dupa care le stergem,rupem piciorusele de la ciuperci si le tocam marunt(eu le/am tocat cu robotul).Ceapa si usturoiul il tocam marunt dupa care le calim in putin ulei.Adaugam morcovul dat prin razatoare,ciupercile tocate,carnea si lasam sa se caleasca...